Home > > Godenzonen kunnen niet goochelen

Godenzonen kunnen niet goochelen

Ajax is kampioen. Zelfs mij is dat niet ontgaan.
Ik ben geen voetbalfanaat, ik kijk hooguit eens een samenvattinkje.
Dus u bent gewaarschuwd.
Ik kan dan ook wat moeilijk meegaan in de euforie/hysterie (doorhalen wat niet verlangd wordt) van het kampioensfeest op het Museumplein.

Ik zag een stukje van de huldiging op de televisie.
Er waren honderdduizend mensen.
Er was vuurwerk met veel rook, waardoor die mensen eigenlijk niks zagen.
Toen kwamen de spelers het podium op met een gedeukte schaal. Ze mochten hem één voor één eventjes vasthouden en ermee naar voren komen rennen. En hossen, veel hossen.
Behalve nog wat Jordanese jankmuziek was er volgens mij geen donder te beleven.
Zelfs niet als je voor het vechten kwam.

Dan zie je ook meteen de beperking van al die voetballers: ze kunnen verder helemaal niks.
Geen liedje, geen goocheltruukje, geen kunstje, zelfs geen leuke imitatie van Johan Cruijff.
Dus waarom zou je daar dan heen gaan?

Ik snap die supporters niet. Ze hadden massaal moeten wegblijven.
Ik zie het helemaal voor me.
De hele ploeg stormt uitzinnig het podium op.
De rook trekt op, de speaker valt hakkelend stil: voor hen ligt een uitgestorven Museumplein.
Vertwijfeld kijken de spelers elkaar aan. Was het dan tóch op het Leidseplein?
Kijk, dat is humor. Dat is wraak.

Wraak voor zeven jaar matig tot slecht presteren.
Wraak voor al dat gezeik van Cruijff over bobo's als Coronel en Van den Boog.
Het is tekenend dat zelfs ik heb meegekregen hoe die lieden heten.

Wat schieten we er als Amsterdam eigenlijk mee op dat Ajax kampioen is?
Ik zou zo gauw niet weten wat...
Volgend jaar dus maar weer gewoon Twente.
Dat scheelt ons weer een grasmat en een hoop gedoe.


21 reacties op "Godenzonen kunnen niet goochelen"

Hendrik
-1-  Hendrik:
Ik ben ook een teletekst/samenvatting voetbalfan, maar gun toch iedereen zijn/haar eigen plezier/passie.

Jij hebt vast ook interesses in je leven waar anderen hun schouders over op zullen halen.

Oh ja, ik vind het ook leuk dat Ajax kampioen is geworden, en dat hoeft van mij echt niet pas weer over 7 jaar te gebeuren!
Bart
-2-  Bart:
Arnoud: je kunt blijkbaar gedachtenlezen...
Gisteravond zag ik toevallig op internet (had nl. niets gehoord van geloei/jodenjoden/ geschreeuw en gelal) dat Ajax gehuldigd werd op het museumplein, zei tegen m'n vrouw: hoe was dat toen we nog in oud zuid woonden: hele zondag geschreeuw en geblér op straat, met als hoogtepunt 130 DB als de 'kampioenen'gehuldigd worden, vervolgens nog drie dagen glasscherven vegen...
Freek
-3-  Freek:
Wat een ouwe-lullen gezeik hier! Is er eindelijk weer eens iets echts te vieren in 020 is het nog niet goed.
Bart
-4-  Bart:
Beste Freek: “is er iets te vieren in 020”, prima maar dan wel zonder afschuwelijke overlast. Doe“het” gewoon in de Arena (minder overlast voor de buren) En waar denk je dat die overmatige (zeer noodzakelijke)politie-inzet van betaald wordt?
Jawel, Freek, van de belastingcenten van Alle Amsterdammers, ook van diegenen die niet om voetbalfeestjes gevraagd hadden.
Is het niet gewoon eerlijker dat alleen voetbalfanaten meebetalen aan dit soort lol?
Frank
-5-  Frank:
Wederom een stukje niveau nul van de Jong. Stuur de man richting bejaardenhuis. Enne de Jong het is niet nodig hierop te reageren. Snel naar St. Bernardus
Arnoud de Jong
@Frank: het doet me toch genoegen dat ik er dus dit keer blijkbaar zo goed in geslaagd ben het niveau van mijn stukje af te stemmen op uw niveau van denken.
En dat u het niet nodig vindt dat ik op u reageer kan ik mij voorstellen. Maar zo makkelijk komt u niet weg met dit soort opmerkingen, dat begrijpt u (hoop ik).
Arnoud de Jong
@Frank, EVA en Chaim:
overigens moet ik u ook nog even wijzen op het feit dat het volgens de regels voor discussies op Amsterdam Centraal, niet is toegestaan onder verschillende namen te reageren. Als we dit opnieuw constateren wordt uw ip-nummer geblokkeerd.
-8-  :
Voor voetballiefhebbers en Ajaxfans als ik was het een FANTASTISCHE dag zondag. Een bloedstollende wedstrijd, Ajax liet (eindelijk) weer eens zien wat het kan. Genieten! En dan nog winnen ook. Onder de 80.000 tot 100.000 mensen die naar de huldiging op het Museumplein kwamen, waren veel zuipende, plassende en later ook vechtende jongens ja, maar de grote meerderheid vierde gewoon een leuk uitbundig feest. Laat ons. KAMPIOENEN!
O. Schmidt
-9-  O. Schmidt:
@Bart

Omdat maar een deel van de bevolking 'voetbalfanaat' is zouden enkel zij moeten betalen voor het waarborgen van de openbare orde? Dan vind ik dat ik ook niet hoef mee te betalen aan nieuwe snelwegen want ik heb geen auto. En al helemaal niet aan de politie-inzet bij dat walgelijke Prinsengrachtconcert. Laat die babyboomers daarvoor opdraaien, die hebben geld zat.

Overigens heeft de KNVB bijna 1,2 miljoen leden. Tel daar alle niet-leden bij die ook van voetbal houden en het spel spelen en je kunt gerust concluderen: het is een publieke zaak.
JohnN
-10-  JohnN:
KNVB heeft 1,2 miljoen leden en de PVV heeft 1,2 miljoen stemmers. Goede reden dus om met regelmaat het hele land op stelten te zetten voor beide aanhanggroepen.
Dan valt het met de PVV nog mee, ze hebben immers geen eigen stadions dus ze moeten de straat wel op, waar de voetballiefhebbers...
Overigens ben ik ook geen bezoeker van het Prinsengrachtconcert, het is immers niet gratis voor mij, ik moet er 45 euro reiskosten voor dokken.
En toch betaal ik mee aan de Museumplein + Prinsengracht + weetikveel organisatie&beveiliging.
Ik protesteer!

Calimero
Alex van Veen
-11-  Alex van Veen:
Lang leve de spontane volksfeesten!

P.S. Eind vorige week werd op de Weteringschans een man vermoord, zijn broer en voetbalmaat zijn zwaar gewond geraakt door politiekogels. Uw, of dat van een uwer collega's, commentaar graag.
Suffie
-12-  Suffie:
@Alex: Waarom? Jij hebt je vonnis toch al geveld?
Arnoud de Jong
@Alex: ps is off-topic, gaan we dus niet op door.
Bart
-14-  Bart:
@ O.Schmidt: flauw, die discussie is al jaren geleden op Amsterdamcentraal gevoerd, gaan we dus niet overdoen....
Bart
-15-  Bart:
En @O.Schmidt: leest u even het Parool van vadaag (19 mei 2011): minstens een paar ton schade aan het Stedelijk Museum, meer dan 75.000 bij het van Gogh, en zo'n 160 gewonden, leuk zo'n Ajax feestje! Wie betaalt?
De Lutsjes
-16-  De Lutsjes:
Nog een fragment uit het Parool van vandaag:

Ondanks de vechtpartijen, agenten die werden bekogeld, invaliden die moesten vluchten, 62 aanhoudingen en de vernielingen rond het Museumplein, handhaaft de gemeente het standpunt dat de huldiging 'naar tevredenheid' is verlopen. 'Er waren geen massale vechtpartijen en vernielingen,' aldus de woordvoerder. (Rob Rombouts)

Hoe tevreden kan een gemeente zijn...
Suffie
-17-  Suffie:
160 gewonden... ach, een klein offer voor groot plezier. Met zo'n liteken in je gezicht doe je het goed bij de vrouwtjes...
JohnN
-19-  JohnN:
@Alex - en dan ook onder de plaatjes verder lezen: de reacties.
Je kunt natuurlijk ook blijven zeggen: Ach het is toch niet alle jaren feest. Dan kunnen we alvast gaan sparen voor de volgende keer.
Bart
-20-  Bart:
@ Lutsen: mag ik u, wellicht ten overvloede, nog wijzen op een recenter artikel in het Parool: “nooit meer huldiging Ajax op Museumplein”.
Zoals gememoreerd: wellicht ten overvloede.
Bart
-21-  Bart:
En nu de finale (waar ik al voor gewaarschuwd had): de centenkwestie. -Parool hedenavond-. Amsterdam heeft ruim 2 miljoen kosten aan dit feestje gehad, exclusief!!!politie-inzet, en ons aller Ajax begint met 20.000 E 'vergoeding'in te zetten, na aandringen van Van der Laan is dat 100.000 geworden, voor de rest staat Amsterdam in het krijt. Wat verdient de gemiddelde speler van Ajax nu helemaal, 5 milj. + ofzo?
Dit soort 'chantage van het grote geld' zorgt ervoor dat de gemeente Amsterdam haar taken niet goed meeer kan uitvoeren, en daar wordt niet Ajax of haar 'supporters'de dupe van, maar de stad Amsterdam en haar inwoners.... Laat niemand ooit meer roepen dat 'er miljoenen voetballiefhebbers zijn', en dat dit soort wantoestanden gewoon door de gemeente betaald dienen te worden.
Bah!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.