Home > > Amsterdamse Marcel

Amsterdamse Marcel

Serie: Een paar minuten Amsterdam

Elke week vaart 'Amsterdamse Marcel' met zijn bootje door de Amsterdamse grachten. Dikwijls mogen toeristen of andere belangstellenden met hem mee. Gratis, niet commercieel, maar een fooitje is welkom.


elf reacties op "Amsterdamse Marcel"

dennis
-1-  dennis:
Joh, Arnoud, kerel, jij op 't water en nog ook wel langs die drijvende flat op de K' Pr'gr.: welkom, welkom, welkom!
Had t effe gezegd, dan had ik koffie en een zwaaihandje klaar gehad!!
Ter info mbt. die betonnen steiger: dat gebouw erachter waar nu een/de Architectengroep inzit was een meelfabriek (dus warm wat betreft de Silodam) en die stieger, daar lagen de binnenvaart-schepen aan die de meel afvoerden.
Ik heb er foto's van; zal es proberen ze te uploaden.
Je hoort nog van me.
PS
wel jammer, dat je bij t eind begint in je filmpje, maar je geluk is, dat alleen de Lutjes,ik en (hoor,hoor)...... dat weten ha,ha
Arnoud de Jong
@Dennis: ssst, niet verraaien, het is al zo moeilijk, zo'n filmpje. ;-)
De Lutsjes
-3-  De Lutsjes:
De Lutsjes kunnen zich niet aan de indruk onttrekken dat heer de Jong er alles aan doet om dé secretaris weer uit z'n monumentale tent te lokken. Zijn bijdrage -Wrakken op het water- getuigt daar ook enigszins van. Zo ook de -varende- boot die t.o. de drijvende woonwagen ligt, komt uitgebreid in beeld; een boot waarop wij dé secretaris destijds hebben geattendeerd.
Arnoud de Jong
@De Lutsjes: nee, de heer De Jong maakt alleen maar stukjes die hem leuk lijken voor Amsterdam Centraal. De vorige bijdrage was een product van dezelfde vaartocht.
Maar los daarvan lijkt het me beter dat jullie stoppen met het bashen van 'de secretaris'. Verschillen van mening zijn nu wel uitgebreid aan de orde geweest en kunnen beter worden uitgepraat op andere podia.
Henny Pirovano
-5-  Henny Pirovano:
Leuke film die de rust op het water weergeeft als het wat kouder is.
Wacht maar tot het mooi lekker zonnig weer is, dan is het niet zo rustig meer.
Wel leuk dat er ook nog mensen zijn die niet commercieel ingesteld zijn.
Dat maakt Amsterdam tot iets bijzonders..
De Lutsjes
-6-  De Lutsjes:
@Arnoud de Jong:

Neen, hier is geen sprake van bashen maar slechts een constatering van een feit dat, naar Uw zeggen, kennelijk geheel op toeval berust.

@Henry Pirovano:

Inderdaad, die gekte op het water zal nog verder toenemen want in navolging van de bierfiets, komt er nu ook nog een waterfiets, tenzij Waternet daar tijdig een stokje voor steekt.
JohnN
-7-  JohnN:
Die Marcel klinkt net zo als Nico Dijkshoorn. Sterker nog, hij lijkt ook nog op Nico Dijkshoorn, als die inmiddels zijn stoppelbaard wat gekortwiekt heeft.
Mooi in het pak steekt hij overigens.
marcel of nico dijkshoorn)))
-8-  marcel of nico dijkshoorn))):
@henny pirovano, bedankt hoor jij staat gereserveerd voor een volgende keer! @johnN lijk ik nou werkelijk op hem?? je mocht hier toch geen kwetsende dingen zeggen;)
Arnoud de Jong
Inderdaad, hier mogen geen kwetsende dingen worden gezegd. ;-)
JohnN
-10-  JohnN:
Mag ik nou niet meer meevaren? Ook niet als ik een gedichtje schrijf?
marcel
-11-  marcel:
@JohnN ok dan, ben benieuwd naar je gedicht, moet wel een goeie zijn, komt in mijn logboek op de boot als ie t waard is en iedereen mag meevaren hoor als tie maar aan de tip voor de kapitein denkt

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.