Home > > Homo's zijn homofobisch geweld spuugzat

Homo's zijn homofobisch geweld spuugzat

5 mei 2010. Wat voor velen een dag van plezier en vrijheid was, liep voor de 38-jarige Sander Groen een stuk minder vreugdig af. Nadat hij de feestelijkheden om het homomonument bij de Westermarkt had bezocht, werd hij door 2 jongemannen belaagd en het ziekenhuis in geslagen. Het is het zoveelste geval van mishandeling. Amsterdam, de stad die zo lang bekend stond als homohoofdstad van de wereld, wordt door veel homo’s en lesbiennes niet eens meer als veilig ervaren. “Het is onmiskenbaar dat homo's zich onveiliger voelen de afgelopen jaren. Bewijs zijn de vele verhalen die ik deze jaren uit de monden van veel slachtoffers optekende” zegt gaykrant journalist Paul Hofman. Door de jaren heen heeft Paul Hofman van talloze geweldplegingen verslag gedaan. Van buurmannetje pesten tot steekpartijen. Van incidenten is allang geen sprake meer.

Volgens een onderzoek dat kennisbureau Movisie uitvoerde in opdracht van de ministers Hirsch Ballin (Justitie), Plasterk (OCW) en Ter Horst (BZK) doen homo’s relatief weinig aangifte van geweld en discriminatie. Het homonetwerk Roze in blauw van politie Amsterdam-Amstelland bevestigt dit. Het aantal aangiftes en meldingen is de laatste 3 jaar wel gestegen, melden zij. Maar of dit komt doordat meer homo’s het nut van aangifte doen zijn in gaan zien, of doordat er simpelweg meer homofobisch geweld en discriminatie is plaats gaan vinden, kunnen zij niet duidelijk maken. Roze in Blauw doet zijn best, maar kan zolang meldingen en aangiftes vaak uitblijven maar weinig doen.
“Het is de angst om zoiets persoonlijks als geweld vanwege je geaardheid met iemand die je niet kent, en in een gezagsverhouding tot je staat, en bovendien in uniform te vertellen.” Zegt Paul Hofman. “Probeer maar eens aangifte van discriminatie te doen. Je hebt het gevoel dat je niet serieus wordt genomen. Het blijft nu nog te vaak steken in woorden maar geen daden.”

Ondertussen worden veel homo’s steeds wanhopiger. Op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, verzamelden sommigen van hen zich in het hoofdgebouw van belangenbehartiger COC Amsterdam. Geen politieke rally, maar een townhall meeting, zo zegt voorzitter Dennis Boutkan. De gemoederen liepen hoog op. Sommige homo’s kondigden zelfs aan te vertrekken uit Amsterdam. Ze zijn het wachten op verbetering zat. Het slachtoffer van 5 mei, Sander Groen, was één van de homo’s die het woord nam. Hij vertelde hoe de Marokkaanse daders na hun laffe daad er op de scooter vandoor gingen, en dat zij waarschijnlijk nooit gepakt zullen worden. Marokkaanse daders? Ja, dat weet hij zeker. “Ik woon al heel lang in Amsterdam. Ik denk dat ik goed heb geleerd om Turken en Marokkanen te onderscheiden.” Ook volgens andere aanwezigen zijn plegers van geweld tegen homo’s vaak van Marokkaanse afkomst. Een vertegenwoordiger van roze in blauw bevestigt dat Marokkanen inderdaad, net als in andere vormen van criminaliteit in Amsterdam, oververtegenwoordigd zijn. In het ziekenhuis werd het diep geshockeerde slachtoffer overvallen door PVV sentimenten.”Alle Marokkanen het land uit en het probleem is opgelost” dacht ik. “Maar dat helpt ook niet. Geert Wilders draagt zelf bij aan de problemen. Hij polariseert alleen maar, en daar schiet je niets mee op.” Meerdere aanwezige homo’s en lesbiennes gaven toe steeds radicalere standpunten in te nemen.
Bijna iedereen pleit voor een zero tolerance houding. De bekende fotograaf Erwin Olaf ook. “Homo’s moeten zich verenigen. Je hebt het recht niet om te zeggen dat ik vies ben als ik sta te zoenen.” Volgens hem heeft de rechterlijke macht de afgelopen jaren gefaald. “Iemand van de Christenunie is vrijgesproken nadat hij homo’s vergeleek met dieven. Imam El Moumi is vrijgesproken nadat hij zei dat homo’s lager waren dan honden en varkens. Dan kan je niet verwachten dat de politie zo optreedt zoals wij dat willen. Het is zaak dat de Christen Democraten een grote schop onder hun hol krijgen en uit het kabinet getrapt worden.” Erwin Olaf is helemaal klaar met het wachten op verbetering. Binnenkort verhuist hij naar Berlijn.

UVA promovendus Laurens Buijs deed onderzoek naar het profiel en de motieven van Amsterdamse daders van homofobisch geweld. Ook uit zijn bevindingen blijkt dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in het dadersprofiel. Maar uit zijn onderzoek blijkt ook dat de Islam hier vaak weinig mee te maken heeft. “Er wordt te snel gezegd dat Islam de oorzaak is van homofobisch geweld en dat de Islam onverenigbaar is met Nederlandse normen en waarden. Hoewel allochtonen achterlopen met tolerantie zijn autochtone daders niet ondervertegenwoordigd.” Een groot deel van de daders van homofobisch geweld mag dan van Marokkaanse afkomt zijn, ook onder autochtone Nederlanders zijn er dus genoeg problemen te vinden. “Bij Nederlanders is er qua tolerantie vaak een groot verschil tussen woorden en daden. Kijk maar naar een gemiddelde middelbare school klas in Amsterdam. Daar heerst vaak een stereotype beeld over homoseksualiteit. Vaak is er slechts sprake van schijntolerantie.” Zelf is Laurens ook een keer in elkaar geslagen. Ook al wist hij zeker dat zijn belagers blond waren en blauwe ogen hadden, ooggetuigen zeiden later dat de daders Marokkanen waren. Hij waarschuwt nadrukkelijk op te passen voor de beeldvorming die de laatste tijd is ontstaan. Maar als de problemen niet per se te maken hebben met de Islamitische godsdienst, waar komen ze dan wel vandaan? “Het zit ingebakken in hoe wij denken over mannelijkheid en status. Om dit voorgoed te veranderen zou er een grondige herziening van de samenleving nodig zijn.”

Daders gaan vaak sluw te werk. Doelbewust zoeken ze naar slachtoffers om hun agressie op te uiten. “Voor veel mensen lijken homo’s een makkelijke prooi.” meent Paul Hofman. In het geval van Sander Groen stonden de twee daders simpelweg te posten rondom de feestelijkheden bij het homomonument. Eerder op de avond stonden twee andere Marokkanen dat volgens hem ook al op een andere locatie te doen, waar ze andere mensen lastig vielen. Dat werd gemeld, maar helaas deed de politie er niets mee. “Wij zijn een feestje aan het vieren, en we worden omsingeld door jongens die op zoek zijn naar herrie. Dat kan gewoon niet. Een gaywatch zou preventief werken. Die kunnen op die jongens afstappen, waarna ze zich waarschijnlijk al uit de voeten zouden maken.” Ook cameratoezicht lijkt hem een goed idee, maar dan alleen in uitgaansgebieden, wat de Westermarkt op een dag als 5 mei volgens hem ook is.

Het zijn een paar van de ideeën die tijdens de townhall meeting van het COC de ronde doen. Maar de meeste die gedaan worden komen voort uit een soort wanhoop en de realisatie dat het eigenlijk al te laat is. Het lukt de politie en de overheid om verschillende redenen tot dusver niet om adequaat op te treden tegen homofobisch geweld, waardoor sommigen van mening zijn dat de homo’s het heft zelf maar in handen moeten nemen. Een gaywatch met roze hoedjes en fluitjes, stelt de Canadese Amsterdammer Elliott voor. Zolang er maar iets gebeurt.

Foto cc: Gafarferet


35 reacties op "Homo's zijn homofobisch geweld spuugzat"

Anton
-1-  Anton:
Dat anti-homo geweld in deze stad is voor een groot deel ontstaan door het jarenlange geknuffel van de multi-culti samenleving door linkse partijen, m.n. de PVDA. In plaats van pappen en nathouden hadden er van begin af aan hardere maatregelen ingevoerd moeten worden tegen deze vorm van geweld. Alleen acte de présence geven op boten tijdens de Canal Parade is uiterlijk vertoon en zet geen zoden aan de dijk. De PVDA is bij monde van Marcouch en Asscher eindelijk wakker geworden en verklaarde zich tijdens de bijeenkomst bij het homomonument op 13 juni volledig solidair. Andere partijen dienen te volgen in de hoop dat het tij nog gekeerd kan worden, anders zal de PVV ook in deze stad steeds meer groeien en de boel nog meer polariseren.
HenkvP
-2-  HenkvP:
Marcouch deed in zijn toespraak ferme uitspraken hoe je die jongens zou moeten aanpakken. Hij liet duidelijk doorschemeren dat de politie dan rustig op een andere manier met daders mag omgaan. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen zolang de PVV nog geen hek heeft gezet om Nederland Marokaanse jongens die homo’s belagen het land uit moeten.
Harde woorden door een Tweede Kamerlid uitgesproken is mooi, maar zolang hij niet daadwerkelijk met een initiatiefwet komt om anti-homogeweld harder aan te pakken en mogelijkheid tot uitzetting als straf in die wet verankert is het niet meer dan politiek correct geneuzel door een man die voor de gelegenheid een roze overhemd heeft aangetrokken om naast een ernstig over datum zijnd levend kunstwerk te staan op een podium voor een paar honderd toehoorders.
Daadkracht eisen van politie is makkelijk, daadkracht tonen in de Tweede Kamer is gevraagd ipv holle retoriek woorden.
Vinus
-3-  Vinus:
Amsterdam is nooit homomekka geweest. Twintig jaar geleden was het ook vragen om klappen als je hand in hand door de Leidsestraat liep, om maar wat te noemen. Daar stond heel blank Noord Holland klaar om je in elkaar te meppen. Geen idee welk geloof die mensen hadden, maar meppen konden ze.
John
-4-  John:
Pappen en nathouden - knuffelen en theedrinken - wat voor kreten er dan ook worden gebruikt, simplificeren de werkelijkheid op ongenuanceerde manier.
Geweld moet afgestraft worden, dat is duidelijk. Dat is 1 zou JPB zeggen.
Maar de wereld is niet zwart-wit.
Provoceren is iets anders dan vredig willen leven binnen grenzen van tolerantie, het is duwen tegen de grenzen van tolerantie.
Ik vind het verre van aangenaam om - als ik het Wertheimparkje bezoek - geconfronteerd te worden met homofielen die elkaar pijpen of aftrekken. Misschien is de Canal Parade een verkeerd signaal als: Amsterdam is de stad waar altijd en overal alles kan.
http://www.amsterdamcentraa...

De meisjes in de peeskamertjes zijn weliswaar schaars gekleed maar ze blijven in hun werktenu wel achter het glas en gaan niet zo de straat op en als zij een klant aan zijn gerief wil helpen doet ze wel eerst de gordijntjes even netjes dicht. Taferelen als door Thomas Schlijper op foto vastgelegd op de Oudezijds zijn niet bevorderlijk voor het streven naar stoppen van anti-homogeweld. Een deel van de homo-gemeenschap gedraagt zich zodanig dat een ander deel van de homo-gemeenschap die narigheid over zich heenkrijgt. Ik hoef geen Moslim te zijn om de mening te delen dat skaters en andere sportievelingen in het straatdecor wel een broek aan hun reet moeten hebben.
John
-5-  John:
Sorry verkeerde link, het was zelfs de voorburgwal en niet eens de achterburgwal, hier is de juiste link http://www.amsterdamcentraa...
Flipper
-6-  Flipper:
Oké, behandel ik hier dus maar het homo zijn in al haar facetten. Voor veel mensen is het simpel:
1. Ben je van nature homo ? Dan minder tot wellicht geen probleem.
2. Ben je “mode-homo” (Relnichten en puur homo om te provoceren etc, etc...), dan hebben mensen daar wel problemen mee ! Het zijn dus ook in verreweg de meeste gevallen de “mode-homo's” die problemen ondervinden.
Dat praat ik niet goed ! Ik stel het slechts vast, en hiermee is het meeste ook geschreven erover !
Flipper
HenkvP
-7-  HenkvP:
Het gaat niet om geweld tegen een relatief kleine groep extravagante homo's
het gaat om dit soort zaken waar grote woorden van afschuw worden gebruikt maar gebeurt er ook wat?:

Raad Utrecht verafschuwt wegpesten homostel
UTRECHT - De voltallige gemeenteraad van Utrecht heeft maandag haar afschuw uitgesproken over het wegpesten van een homostel uit de wijk Leidsche Rijn door jongens uit de buurt. Burgemeester Aleid Wolfsen laat weten dat dit soort wangedrag niet getolereerd wordt en wil keihard optreden.

http://www.telegraaf.nl/bin...
Jochem Floor
-8-  Jochem Floor:
@Vinus: De grote steden, Amsterdam voorop, zijn wel altijd een vrijplaats geweest voor homo's uit de provincie.

Voor Amsterdam heeft dat onder het burgemeesterschap van Schelto Patijn en de tijdgeest van Paars een voorlopig hoogtepunt bereikt. Amsterdam gold daarbij toen als mondiaal voorbeeld. Evenals voor de notie van vrijheid en mensenrechtsdenken, waarvoor Walter Cronkite Nederland destijds in 1994 complimenteerde.

Sindsdien is het bergafwaarts gegaan, als gevolg van de tijdgeest na Fortuyn. Mede omdat het geweld tegen homo's in Amsterdam zo opviel. Niemand die er over viel als in bijvoorbeeld Barneveld geweld tegen homo's plaats had, of als ze elders in landelijk NL werden uitgesloten uit de gemeenschap. Dat haalt geen kranten.

Homo's in Amsterdam zijn zich - terecht - sterk bewust van hun rechten. Zij zouden zich echter niet, zoals nu wel gebeurt, exclusief moeten focussen op de stad. Zij zouden minstens zo sterk de aandacht moeten richten op gay-rechten in de rest van Nederland. De gay-pride zou op tour moeten gaan door de provincie, niet alleen door Slotervaart.

Opkomen voor homorechten in Amsterdam: zeker doen. Maar het is wel voor een deel ook preken voor eigen parochie en daarmee gemakkelijk. Terwijl het onderwerp in heel Nederland, ook buiten de grote steden, aandacht verdient. Het zou ook mij als Amsterdammmer weer extra trots maken op de gay-beweging als zij haar hernieuwde zegetocht weer in Amsterdam begint.
Theo
-9-  Theo:
De overheid tolereert geweld tegen homo's. Anders zou het niet bij spijtbetuigingen blijven, dan werd er schoon schip gemaakt.

Erwin Olaf, het ga je goed en hij had gelijk. Met name de religieuzen zullen het verdwijnen van openlijk homosexuelen zien als twee problemen die zichzelf oplossen.

Maar het échte probleem, dat blijft.
Ik hoop dat er snel een roze Batman & Robin opstaan om de straten van Amstergotham weer begaanbaar te maken.

Of iets zoals de Lavender Panthers...
http://www.cracked.com/arti...
Maaike
-10-  Maaike:
Vergeet niet dat wij de afgelopen jaren een zwaar christelijke regering hadden. Die hebben het ook niet zo op homo's. Is het dan toeval dat er niets gebeurde tegen geweld tegen homo's?

@ Flipper: Amsterdam heeft flamboyante mensen nodig! Er zijn al genoeg saaie types. Naakt fietsen, met slechts een reetveter aan skaten, Fabiola: ik vind het allemaal prachtig. Als het je stoort dan kijk je toch de andere kant op?
John
-11-  John:
@Maaike: Je wilt Fabiola toch niet op een lijn zetten met reetveter provocanten? Ik heb onlangs nog opgetreden bij Catelijne op Het Einde van de Wereld aan de Javakade, Fabiola kwam daar ook, een lieve man waarvan er niet genoeg kunnen zijn in Amsterdam.
Zulke mensen lopen risico, weerloos, gewild mikpunt van stompzinnigen die het anders-dan-wij zijn op zichzelf niet accepteren. In die zin zijn mensen die agressief doen tegen hoofddoekjes niet anders dan degenen die agressief doen tegen homo-s hand-in-hand, of tegen meisjes in minirokjes.
De slachtoffers zijn niet de typen die willen bepalen dat onze tolerantiegrens helemaal achter de horizon hoort te verdwijnen.
Vinus
-12-  Vinus:
@ John: je geeft dus impliciet bepaalde homos de schuld van het zelf uitlokken van geweld.
Als ik iedere keer zou gaan slaan als ik me aan bepaalde extreme heteros stoor, want die bestaan, dan had ik geen vuisten meer over. Want een deel van de heterogemeenschap gedraagt zich zodanig dat een ander deel van de heterogemeenschap nog steeds te weinig die narigheid over zich heenkrijgt.

Bijvoorbeeld: voetbalsupporters. Wanneer komt er nu eens een heterobeweging die zegt dat ze genoeg heeft van het voetbalvandalisme?
Theo
-13-  Theo:
@Vinus
[sarcasmemodus]Demonstreren tegen vandalisme, nee dát is lef hebben en zal verschil uitmaken, want daar zijn zoveel mensen vóór![/sarcasmemodus]

Ik hoop niet dat je doelt op de zoveelste zinloze stille tocht onder het mom van 'kijk mij eens politiek correct zijn'.

Nee, uit solidariteit met onze gays de komende 4 jaar knal-roze uitroepen tot de nieuwe zomerkleur en daar nu massaal zuid-oost mee in gaan, dát is pas lef hebben!
*Roze overhemd aandoet*
Vinus
-14-  Vinus:
Overigens zegt de titel van het artikel ook al genoeg: Homo’s zijn homofobisch geweld in Amsterdam spuugzat. Heteros blijkbaar niet.
Theo
-15-  Theo:
Ik ben hetero, maar fel tégen homofobisch geweld en spreek me daar ook openlijk tegen uit. En ik ben vast niet de enige.

Zeg Vinus, waarom dram je zo door om Amsterdam in twee partijen te verdelen; homo- en hetero? Nogal contra-productief. Vergeet trouwens ook de bisexuelen niet.
Vinus
-16-  Vinus:
@ Theo: omdat het gaat over meerderheid tegenover minderheid. Het gaat niet om homo of hetero, of bi. Ik ben het met Gerrit Komrij eens, die stelt dat het niet om zogenaamde tolerantie van heterokant gaat, maar om nonchalance. Het interesseert de gemiddelde hetero gewoon niet, omdat het hem niet aangaat. Behalve als hij er de gelegenheid kan gebruiken om ongefundeerd op Marokkanen of de islam te schelden. Alsof het daardoor komt.

De ongeïnteresseerdheid van de meerderheid is de belangrijkste oorzaak van de toename van antihomogeweld.
Theo
-17-  Theo:
Laten we eerlijk zijn; de constante import van gefrustreerde macho's die van huis uit meekrijgen dat homo's haram zijn werkt natuurlijk ook niet echt mee.
eva
-18-  eva:
Import haat tegen joden en homo's is puur en alleen door islamitische klootzakken veroorzaakt. Punt
Vinus
-19-  Vinus:
@Eva: inderdaad. Nederlanders die homos en joden haten bestaan niet. Word es wakker!
Theo
-20-  Theo:
Islam én sexuele vrijheid gaan simpelweg niet samen. Het onderwerp is zelfs taboe.

Dít is de spagaat waar links zich momenteel in bevind, vandaar de oorverdovende stilte van linkse zijde in dit debat...tenzij ze een autochtone dader kunnen aanwijzen zodat hun morele superioriteit ongeschonden, en de multiculturele droom overeind blijft.

Ze zouden zo graag beide idealen fasciliteren, hoewel deze in het openbaar continue botsen. Helaas neigt links dan tóch meer naar de fundamentalisten die ze ondanks alle cijfers en feiten als onschuldige zwakke minderheden blijven zien, en staan de homoseksuelen (die hun steun juist nu het hardst nodig hebben en verdienen) er alleen voor.
Tja, sommigen zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen...
Johan Vermeersch
-21-  Johan Vermeersch:
tja, we leven in een vreemd wereldje...:
wieweet krijgen we hun op ons dak?

zie ook:
http://www.youtube.com/watc...
Sasha Berkman
-22-  Sasha Berkman:
aan alle anti-moslimfascisten die zogenaamd begaan zijn met het lot van hun homosexuele medemens:

http://www.spitsnieuws.nl/a...
Theo
-23-  Theo:
Fijn dat niet alleen allochtonen daders zijn.

U levert het bewijs, meneer Berkman;
De multiculturele samenleving werkt dus wél!
Sasha Berkman
-24-  Sasha Berkman:
Theo,
ik wil alleen maar waarschuwen tegen extreem rechtse huigelaars die zeggen het op te nemen voor homo- en vrouwenrechten maar die die dingen uitsluitend misbruiken voor hun eigen bruine agenda. Als alle moslims nederland uitz ijn gezet zijn mondige vrouwen en homos gegarandeerd de volgende slachtoffers van deze bruine kliek. (Niet alleen) Homos moeten keihard afstand nemen van de wilderiaanse fascisten
Theo
-25-  Theo:
Ga eens eerlijk bij jezelf te rade wie nu feitelijk een gevaar is voor vrouwen- en homorechten, ook al doet dat even zeer.

Tja Sasha, en ik ben nu eenmaal van mening dat onze homos niks 'moeten', maar dat juist hun recht op geluk en keuzevrijheid beschermd dient te worden door onze overheid.

En als alleen Geert daar voor staat; at your service.
Dick
-26-  Dick:
Flipper heeft in mijn ogen helemaal gelijk ... om aandacht schreeuwen is ook vragen naar negatief aandacht!!!
Bart
-27-  Bart:
Theo heeft het weer voor elkaar: iedereen in de hoogste boom!
Laat Theo aub gewoon in het moeras zakken, hij komt tocht altijd weer uit op het bekende stokpaardje: moslims het land uit en de Islam is gevaarlijker dan de PVV...
Theo
-28-  Theo:
Bart, zoals ik al eerder zei: jouw stalkende kritiek op mij begint nu werkelijk obsessieve vormen aan te nemen.
Hou je mening maar los daarvan; Doe jezelf een plezier en zoek hulp.
sophie
-29-  sophie:
Waarom gaat het altijd om het extreme geweld tegen homo's? Het lijkt wel alsof er pas stemmen klinken als een homo volledig in elkaar geslagen is.
Uitschelden en discrimineren is ook heel bedreigend, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Op straat hand in hand lopen? Een ZOEN geven in het openbaar? Nee, dat heb ik nooit gedaan. Ik ben precies 1 keer uitgescholden toen ik 20 was en laat het sindsdien wel uit mijn hoofd om openlijk homoseksueel te zijn. Niet omdat ik niet vind dat er iets veranderd moet worden, maar omdat ik zoiets moois als verliefd zijn niet wil laten bezoedelen door scheldpartijen of -ook heel irritant- ongewenste oneerbare voorstellen van mannen.
Silvie
-30-  Silvie:
Het probleem is heel eenvoudig. Het publieke domein is van ons allen, het privedomein van jezelf. In het publieke domein hoor je rekening met elkaar te houden. Dit geldt voor iedereen met welke achtergrond dan ook. Degene die provoceert, discrimiseert of anderszins geen rekening houd met algemene publieke regels, vraagt zelf om problemen.
sophie
-31-  sophie:
En dan nu de oplossing nog.
Theo
-32-  Theo:
Ach ja, negeer gewoon de oplossingen die in dit topic en in het verleden al zijn voorgedragen.
Theo
-33-  Theo:
Leuk visitekaartje weer voor onze stad...

http://www.trouw.nl/nieuws/...
Bart
-34-  Bart:
@ Theo: eindelijk tijd om repliek te geven op je stuitende betoog van 18 juni j.l.
Islam en sexuele vrijheid hebben a. niets met elkaar te maken en b. gaan heel goed samen.. Het beste voorbeeld ben ikzelf: vrijdenker, al jaren getrouwd met een vrouw van islamitische afkomst, een gelukkig huwelijk mag ik zeggen. Ook de familie van haar kant is zeer tevreden met mij en mijn denkbeelden.(ook over homo's overigens!!) Jouw interpretatie van 'de islam', net als de kronkelige gedachtengang van 'Geert' is het probleem. Er zijn op de wereld heel veel mensen die zeggen 'Islamiet' te zijn, ongeveer evenveel als die zeggen 'Christen' te zijn. Zowel in het Christendom als in de Islam is een relatief klein percentage 'fanatiek', dwz. geneigd naar radicalisme. Dat zijn de personen die jou en Geert dwarszitten. Ik wil niet ontkennen dat de 'Twintowers' op mij ook een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten, maar zoals iedereen weet waren dat nu juist die 'fundamentalisten'. Zoals ook de Taliban, en sektes in Pakistan en Indonesie. Dat zijn uitwassen! De Koran is net zo'n boek als de Bijbel, door de hele westerse wereld aanvaard, en door velen ook misbruikt, al die christelijke sektes, remember? De 'zonnetempel', die club in Oregon, de katholieke patertjes etc.etc. Dat vergeten we allemaal snel, nee alleen de 'Islamitische' zonden worden door de PVV nooit meer vergeven. 'De' PVV is één zeldzaam hypocriete idioot, die binnenkort zich weer onsterfelijk belachelijk gaat maken door in Nw York te fulmineren tegen 'de'Islam, en z'n aanhangers zijn helaas domme, angstige sukkels, die bang zijn voor alles wat andere gedachten heeft...
Even weer on topic: de meeste islamieten in Nederland zijn bekend met het feit dat er hetero's, lesbiennes en homo's zijn, en hebben daar niet meer problemen mee dan de gemiddelde nederlandse ouder die zijn/haar zoon/ dochter homo of lesbienne ziet worden/zijn....
( discussie wordt ongetwijfeld vervolgd)
Theo
-35-  Theo:
Bart, dan hebben jij en je naasten er dus geen problemen mee dat er een homobar pal naast de geplande moskee op Ground Zero wordt gebouwd?

Indien de multicurturele samenleving inderdaad maakbaar is, zou dat namelijk geen spanningen mogen opleveren.

Indeed, it does take two to Tango.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.