Home > > Wanhopig D66 speelt PvdA in de kaart

Wanhopig D66 speelt PvdA in de kaart

Ageeth Telleman vorige week bij Pauw en Witteman

U wist het, ik wist het, en nu lijkt het dan eindelijk ook tot D66 te zijn doorgedrongen: het langdurig hoog spel spelen kon uiteindelijk maar één effect hebben, vier jaar lang in de oppositiebankjes plaatsnemen. Dát was kennelijk niet de bedoeling, want gisteravond kwam er onverwacht alsnog witte rook uit het D66 hoofdkwartier. "D66 gaat toch weer praten over college", kopte AT5 en andere media volgden met vergelijkbare berichten.

Een betere kop was geweest "D66 wil weer praten over college", want of dat gesprek er komt, is afwachten. In de week die D66 nodig had om te besluiten dat er eigenlijk toch geen reden was om niet te gaan besturen, heeft de PvdA gesprekken over een andere coalitie gepland. Vandaag praat men eerst met GroenLinks en later met de VVD.

Voor de PvdA had de draai van D66 dan ook op geen beter moment kunnen komen.

GroenLinks zal er ongetwijfeld vandaag ook bij de PvdA stevig op aandringen het toch nog eens met D66 te proberen. Of de PvdA daarop zal ingaan, is echter zeer de vraag. Weer praten met D66? De partij die al sinds de campagne loopt te roepen dat de PvdA zijn macht misbruikt en die nu opeens laat weten héél veel vertrouwen te hebben in een gezamenlijke coalitie hoewel er sinds vorige week niets veranderd is?

Normaalgesproken zou onderhandelen met zo'n graag willende partij voordelig zijn, omdat die eerder geneigd is in te schikken. Maar bij het steeds weer schreeuwend weglopende D66 is dat zo zeker nog niet. Waarom de PvdA erop zou moeten vertrouwen dat het dit keer goed zou gaan, is dan ook onduidelijk. Tegen AT5 zei Ageeth Telleman gisteravond:
"Maar nu zeggen we, ja eigenlijk moet je gewoon dan ook eerlijk zijn. Wat heeft nou ons ervan weerhouden? Niet de inhoud, niet het vertrouwen, dus staat ons niks in de weg en moeten we dat vertrouwen ook weer uitstralen naar de Partij van de Arbeid."

Maar uitstralen doe je niet met één interview op AT5 en vooral niet wanneer je tegelijkertijd ontkent wat je standpunt vorige week nog was. Thijs Kleinpaste, voorlichter van de D66-fractie, schreef gisteren op Twitter: "het gaat niet om de persoon Asscher. D66 Amsterdam onderschrijft de aanbeveling uit het informatierapport.", daaraan later nog toevoegend dat dat ook vorige week maandag al het geval was.

Daar dacht Ageeth Telleman echter vorige week nog heel anders over. Bij Pauw en Witteman zei ze woensdag: "Het punt blijft, dat wij gewoon vinden dat hier [mz: het waarnemend burgemeesterschap van Asscher] een einde aan moet komen en eerder dan dat gaan wij dus ook niet in een coalitie zitten." Een dag eerder had ze al op de radio verklaard dat de informateurs erop waren uitgekomen dat "de bereidheid nu is van de Partij van de Arbeid, dat we na afloop van de coalitieonderhandelingen de oproep doen aan Lodewijk Asscher. Dat is voor ons niet genoeg."

D66 en vooral Ageeth Telleman moeten dan ook niet vreemd opkijken wanneer de PvdA eerst nog eens om opheldering - uiteraard in het openbaar - van deze tegenstrijdige uitspraken vraagt. Tot die tijd kan de partij dan mooi aftasten of de VVD bereid is met dreigende heropening van de al zo ver gevorderde onderhandelingen tussen PvdA en D66 voldoende water bij de wijn te doen. En ook GroenLinks zal nu moeten afwegen hoe belangrijk het vindt om de komende vier jaar deel uit te maken van het bestuur.

De kans 'het obstakel' in te zetten om toezeggingen op het gebied van openbaar bestuur los te peuteren, heeft D66 nu voorgoed verspeeld. D66 heeft de PvdA niet uitgeschakeld, maar 'verdreven' naar de gunstigst denkbare positie: het middelpunt van de onderhandelingen, omringd door drie partijen die hun pootje ophouden omdat ze oh zo graag ook in de collegebankjes willen zitten. Niemand weet wie het bot uiteindelijk krijgt toegeworpen.

Lees ook: Het obstakel van Amsterdam (30 maart 2010)
Nieuwe coalitie Amsterdam, had Telleman gelijk? (28 april 2010)


52 reacties op "Wanhopig D66 speelt PvdA in de kaart"

Kees Stet
-1-  Kees Stet:
Eindelijk de meest warrige en rommelige Alexander Pechtold terug gefloten naar af, deze ex veilingmeester heeft geen vaste mening en waait met alle politieke winden mee en durft uiteindelijk geen duidelijke koers te kiezen dat zal de partij zetels kosten en zo hoort het ook. Er zijn te weinig brains in deze partij maar dat kan ook niet anders met zo'n leider De goede oude tijd met een echte politicus zoals de oprichter zal niet gaan lukken
sjoerd
-2-  sjoerd:
Volgens mij ben je in de war Kees, deze Pechtold heet Ageeth Telleman. Misschien is zij in haar onervaren idealisme, gesterkt door het nalatenschap van Hans van Mierlo, te bewierookt geraakt door het anti-regenteske ideaal van D66 (dat ze Asscher van het loco-pluche wilde hebben) maar nu toch ziet dat er iets niet gewerkt heeft.
henk
-3-  henk:
Sjoerd alles werdt op de achtergrond geregiseerd door Pechthold,zonder de toestemming van Pechthold durftAgeeth niets te doen
Peter Launy
-4-  Peter Launy:
D66 heeft volkomen terecht de regenten van de PvdA willen aanpakken maar helaas zijn ze daar te klein voor gebleven ondanks hun grote verkiezingsoverwinning. De VVD had D66 kunnen steunen maar die partij is zo regeergeil dat ze hun belangrijkste punten willen inslikken om maar op het pluche te mogen zitten. D66 moet nu haar wonden gaan likken en vervolgens samen met GL en de PvdA een progressief liberaal college gaan vormen.
Theo
-5-  Theo:
Gewoon een klucht van een stelletje draaikonten.
Ronald Theunisse
-6-  Ronald Theunisse:
Beste Peter,

Ik wil je er even aan herinneren dat het D'66 was die te pas en te onpas riep dat men absoluut niet met de PvdA wil regeren en nu draait men zich in allerlei bochten om dit toch voor elkaar te krijgen. De VVD was bereid samen D'66 op te trekken (zie het laatste lijstrekkersdebat), maar het was D'66 die direct na de verkiezingen het pluche rook en met de PvdA ging onderhandelen.
HenkvP
-7-  HenkvP:
Bij de Coffee Company kan je al een Tellemannetje bestellen; een grote mok met een bodempje cichoreikoffie.
Walther Schoonenberg
-8-  Walther Schoonenberg:
D66 is een democratische partij. Dus als de ledenvergadering een motie aanneemt dat er toch maar weer geprobeerd moet worden met de PvdA een college te vormen, dan heeft de fractie dat uit te voeren. De leden hebben het laatste woord en die waren kennelijk niet tevreden over het resultaat van de collegeonderhandelingen. Daar is niets draaikonterigs aan.
Marleen Zachte
-9-  Marleen Zachte:
@Walther Schoonenberg: Alleen was Ageeth Telleman zelf al tot de slotsom gekomen dat ze vorige week fout zat, blijkt nu. Zie het Parool - http://www.parool.nl/parool... Aan terugfluiten kwam men niet eens meer toe. Toch gedraaid dan?
HenkvP
-10-  HenkvP:
1] Op de website van D66 stond dat de gesprekken met de PvdA 'definitief' waren gestaakt. Gisteren zei ze opeens dat 'de PvdA een flink gebaar maakt' en erkende ze dat informeel de gesprekken met PvdA'ers gewoon waren doorgegaan. (zie Parool)
2] Het Misverstand bij het koffieapparaat
wordt niet op de website gemeld.
3]Een onnodige ledenvergadering omdat de (informele)gesprekken gewoon doorgingen.
hoog draaikontgehalte maar vooral amateuristisch gedoe en wel erg veel leugentjes richting D66-leden en kiezers
Herbert
-11-  Herbert:
Maar stel dat de formatie met D66 goed afloopt, hoe gaat het dan de komende 4 jaar?

Blijft de fractie van D66 dan op deze manier doorklungelen? Doortastend is nu niet bepaald een woord wat bij D66 hoort.
Wel Anders Ja!
Marleen Zachte
-12-  Marleen Zachte:
En inderdaad, nu wil de PvdA niet meer met D66 praten. Frank de Wolf in het Parool: “D66 is een verdeelde partij die van links naar rechts en van boven naar beneden wappert. D66 zegt vaak dingen die later net anders blijken te zijn.” - http://www.parool.nl/parool...
Herbert
-13-  Herbert:
Tsjongejonge, wat een stelletje amateurs daar bij D66. De Wolf heeft gelijk, je kan met D66 alle kanten uit.
Ik ben benieuwd wanneer de pleuris uitbreekt in de D66-fractie. Telleman en Manuel kunnen elkaars bloed wel drinken en het is bekend dat Manuel vindt dat Telleman op zijn plek zit.
John Zwart
-14-  John Zwart:
Zo snel mogelijk een echte burgemeester dan kan iedereen weer normaal doen.
Bart
-15-  Bart:
Wel Anders Ja!: dan weer niet en dan weer wel!
Wat nu wel en wat nu niet,wel anders Ja!
Fred Blogs
-16-  Fred Blogs:
540 graden (3x 180) draaikonten. Mijn stem is verspild. Amsterdam en Nederland verdienen beter.
HenkvP
-17-  HenkvP:
via twitter: Het draaidreuzel gedrag van D66 Amsterdam wordt lachwekkend http://bit.ly/afbIff
Richard
-18-  Richard:
@Walther wat bedoel je nu? Ook zo een betweter en draaikont. Helaas maar waar, D66 in Amsterdam wordt geregisseerd door Pechthold. Inderdaad waar, gewoon niet goed weten wat politiek is. Dat is heel wat anders dan in een zaaltje een stuk antiek verkopen. Telleman is een speelbal van Pechthold. Geen eigen zeggenschap/mening/richting. Groot gelijk van de PvdA om nu maar de rug te keren. Deze klucht duurt al veel te lang. Teveel gedraai en dan nu, omdat men (lees Pechthold) bang is stemmen te verliezen bij de landelijke verkiezingen, plots toch maar weer op de knieen terug. Gewoon een onbetrouwbare partij het D66 in Amsterdam, teveel amateurisme en ego's.
HenkvP
-19-  HenkvP:
Wordt binnenkort een leuk beschouwend artikel in het Parool: Hoe een organisatieadviseur op hoge hakken struikelt in de draaideur van de Stopera terwijl haar chaperone Pechtold door loopt.
Fries
-20-  Fries:
Volgens mij houdt de PvdA de deur nu dicht, na eerst, zoals altijd, haar macht misbruikt te hebben. Laat de PvdA maar met de VVD een college vormen. Daar worden ze dan op 9 juni wel voor gestraft. Telleman is een held dat ze dit aan de kaak stelt. Boodschap begrepen!
Walther Schoonenberg
-21-  Walther Schoonenberg:
@Marleen, zoals ik zie is het Telleman duidelijk gemaakt wat de stemming was en wat de ledenvergadering wilde gaan doen, dus moest zij wel een draai maken. Dat is politiek. Niet voor bange mensen dus.
Jochem Floor
-22-  Jochem Floor:
@ Fries: Wellicht toch niet helemaal goed begrepen..

Telleman is door de eigen ledenvergadering keihard teruggefloten. D66 moet zich focussen op wat het zelf wil doen zelf wil bereiken, is hun boodschap.

Dat is een boodschap die ook Pechtold zich mag aantrekken.
Frans
-23-  Frans:
Peter Launey...GL, PVDA en D66 progressief én liberaal nog wel? Laat me niet lachen.
Hoe ziet een links vastgeroest College er bij jou dan uit? Bij mij: GL,PVDA en D66.
Bart
-24-  Bart:
Kortom (inclusief laatste updates: 'willen wel weer meedoen'): de grootste draaikontenpartij van Amsterdam. Heeft D66 überhaupt iets te zeggen in Amsterdam en de zeer wijde omgeving?
Dacht het niet: een partij die niet weet wat z'n eigen partijprogramma voor een stad betekent, behalve de herbouw van een antiek torentje, laat maar zitten...
Willem
-25-  Willem:
Telleman is aangeschoten wild. Haar politieke dagen zijn geteld.
Herbert
-26-  Herbert:
Iedere partij krijgt de leider die ze verdient, dus ook D66. Het gadraai en gedoe is typerend voor D66. Nadat het tweede Paarse kabinet was gevallen leverde D66 definitief de kroongruwelen in en kreeg ze een lolly.

D66 zou VVD en CDA nooit aan de meerderheid helpen en hup ijdeltuit Dittrich hielp Verdonk in het zadel.
D66 is medeplichtig aan het beleid van Verdonk alleen wil de nieuwe draaitol, kereltje Pechthold, daar niets van weten.

D66 verdient het om klein te blijven. En mensen die op D66 stemmen zijn gewoon sufferds.
EgbertR
-27-  EgbertR:
@ Bart
Dacht t wèl...
Binnen de ring zit D66 zo te zien in de stadsdeelbesturen van Centrum, Zuid, West en mogelijk ook Oost en Noord.
Ook in Nieuw-West heeft het nog ijzers in het vuur.
D66 heeft dus meer te zeggen in de stad ... als je denkt;-)
Bart
-28-  Bart:
@ EgbertR: wacht nog maar even af, zou ik zeggen.
EgbertR
-29-  EgbertR:
@Bart
Dat afwachten is al ingecalculeerd in het woordje mogelijk en de uitdrukking ijzers in het vuur in mijn reactie hierboven.
Zou ik denken.
Maar dat zegt je waarschijnlijk niets.
Anne
-30-  Anne:
D66 is na wekenlang “wapperen” duidelijk nog niet rijp gebleken om mee te besturen. Als enige andere derde coalitiepartij wordt nu alleen de VVD genoemd.
Jammer dat Job Cohens vertrouwen in de SP als coalitiepartij (gezegd begin 2008) inmiddels door iedereen is vergeten.
Ik zou de SP inderdaad 'ns de kans geven.
Noord
-31-  Noord:
@Anne
In Noord mag SP nu meebesturen.
Wat begin 2008 betreft: SP was toen dik 2x zo groot. D66 heeft in feite stuivertje gewisseld met SP bij uitslagen verleden maand. Was dat niet het geval geweest dan was er nu een tijdje met SP “gewapperd” ipv D66.
Jannes
-32-  Jannes:
D66 is kennelijk tegen de door de raad gekozen waarnemend burgemeester en zadelt Amsterdam nu met de VVD op. Bedankt.
Gert
-33-  Gert:
Ik was een D66-er.
Maar de hele affaire doet me zo aan het gedraai rond Uruzgan van een paar jaar geleden denken, dat ik overtuigd ben geraakt dat dit geklungel bij D66 in de genen zit. Van Mierlo was als minister van Buitenlandse Zaken ook te vaag en grillig om serieus genomen te worden.
Ik stap denk ik over op GroenLinks: inmiddels dezelfde progressief-liberale idealen maar dan met een concrete, uitvoerbare toekomstvisie als programma en een politieke stijl waarin niet 'middelen middelen heiligen', om het zo maar eens te zeggen. Artikel Halsema in Volkskrant vandaag was me uit het hart gegrepen.
Sjaak
-34-  Sjaak:
@Gert: het voornaamste verschil tussen D66 en GroenLinks is dat GroenLinks nog nooit de kans heeft gehad om te falen. Ze zijn niet verder gekomen dan braaf doen wat de PvdA zegt in het college van Amsterdam.

@Diverse mensen: Wat heeft Pechtold hier in vredesnaam mee te maken? Terug naar de schoolbanken! Pechtold is de fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. De afdeling Amsterdam is een zaak van de fractie van D66 in de Gemeenteraad, het bestuur van D66 Amsterdam en, vooral, de leden. Pechtold heeft daarover niets te zeggen.
HenkvP
-35-  HenkvP:
Heel transparant op zaterdagavond: D66 laat weten dat Telleman het “betreurt dat een deel van de kiezers door deze gang van zaken is teleurgesteld.” Volgens een woordvoerder heeft Telleman zelf gekozen om te vertrekken.

Maar ze vertrekt niet! Ze blijft gewoon in de fractie. Dat is geen verantwoordelijkheid nemen in mijn ogen, maar achterover gaan zitten en D66 kiezers blijvend schofferen en vooral blijvend herinneren aan geneuzel en amateurisme zodra Telleman haar mond opendoet. Het Van Oudenallen effect: de hele raad begint al te grijnzen als ze het woord krijgt. Arm, arm D66 ik heb medelijden
HenkvP
-36-  HenkvP:
HenkvP:
7 april 2010 14:21 uur
Wordt binnenkort een leuk beschouwend artikel in het Parool: Hoe een organisatieadviseur op hoge hakken struikelt in de draaideur van de Stopera terwijl haar chaperone Pechtold door loopt.

En de titel van het 2 pagina tellend artikel is geworden:
- Het drama D66: van zegen tot fiasco -
Ik moet toegeven dat de koppenmaker van het Parool een biertje verdiend heeft.
Herbert
-37-  Herbert:
Ik kreeg nog sneller gelijk dan ik al dacht en het feestje is nog niet voorbij. Telleman blijft in de fractie zitten. En Manuel geen fractievoorzitter, dat zal voor hem ook wel pijn door. Wordt vervolgd dus.

@Sjaak, wat Pechthold er mee van doen heeft? Vanaf het begin af aan werd de woordvoering gedaan door de staf van de TK-fractie van D66. Pas de laatste week had D66 Amsterdam een eigen(?) woordvoerder. Pechthold heeft ook herhaalde malen commentaar gegeven over de onderhandelingen in Amsterdam. Dat geeft op zijn minst de schijn van enige regie vanuit Den Haag. En dan druk ik me mild uit.

Anders Ja. Heel anders.
John Zwart
-38-  John Zwart:
Telleman weg. Nu moet PvdA niet te triomfantelijk gaan doen. Let op wie het beste voor heeft. Niet met zichzelf bedoel ik, met de stad
Sjaak
-39-  Sjaak:
@Herbert: Waar staat dat dan? Het enige dat ik Pechtold over de kwestie heb horen zeggen was dat hij trots was dat de fractie in Amsterdam voet bij stuk heeft gehouden en dat was uren na de persconferentie van de gemeenteraadsfractie. Voor de rest hebben Telleman en Gautier het woord gevoerd.

Het is jammer dat de ego's van de PvdA-kopstukken in Amsterdam voor het belang van transparantie en de beginselen van behoorlijk bestuur zijn gegaan. Het is ook jammer dat de Carolien Gehrels is weggelopen toen gevraagd werd publiekelijk te erkennen dat de gang van zaken niet netjes was.

Publicitair is het hele gebeuren bijzonder jammer voor D66. Ageeth Telleman doet het niet geweldig in de media en het was natuurlijk van te voren duidelijk dat de PvdA de kwestie hoe dan ook zou misbruiken voor landelijk politiek gewin. Telleman is er helaas niet in geslaagd aan het publiek duidelijk te maken waarom de kwestie voor haar zo belangrijk was. Het is goed dat ze haar conclusies trekt nu blijkt dat de meerderheid van de leden haar optreden niet steunt.

Het jammere is echter dat de PvdA niet alleen ongestraft wegkomt met achterkamertjespolitiek en de de-stad-is-van-ons-mentaliteit, maar ook nog eens zeer succesvol D66 in een negatief daglicht heeft weten te plaatsen.

Overigens, is het nou echt zo moeilijk de naam Pechtold gewoon goed te spellen?
HenkvP
-40-  HenkvP:
Vanavond de PvdA weer bijelkaar voor praten over de ontstane situatie. Begint dan de coalitiesoap opnieuw? Of heeft de PvdA in de VVD de ideale bijwagen gevonden? Een duidelijke overeenkomst is er al: beiden hebben een gestruikelde en wachtgeld vangend ex-bestuurder uit oud-west in de fractie zitten. Met zijn tweeen vangen ze een vergoeding die hoger is dan wat heel D66 fractie ontvangt. Dat geeft een band.
Herbert
-41-  Herbert:
@Sjaak, “De landelijke D66-top lijkt vast te houden aan het staken van de besprekingen” http://www.parool.nl/parool...

Lijkt me geen woord Spaans bij. En de woordvoering werd in het begin ook door de TK-fractie gedaan.

En over achterkamertjes gesproken. Waarom heeft D66 eigenlijk een mediastilte ingelast. En waarom lezen we over dit gedoe niks op hun website dan een paar summiere woordjes.

D66 is plat op de bek gegaan door de tomeloze ambitie van Telleman, niet door de inhoud. Blijkbaar is zijn belangrijker dan D66 zelf. De oorlog in de fractie zal nog wel even doorgaan.
HenkvanP
-42-  HenkvanP:
Volledige mediastilte omdat er nog bloed moet vloeien? Tellemannetje, Tellemanetje hou toch de eer aan jezelf voordat iemand je daar aan herinnert.
---De weg terug naar de landelijke partij is afgesneden. 'Haar onnavolgbare wegen alleen al kosten D66 landelijk een paar zetels,' schreef NRC-columnist Marc Chavannes.
John Zwart
-43-  John Zwart:
Hoe komt het toch dat ik nu aan Vogelaar moet denken?
HenkvP
-44-  HenkvP:
@John Zwart; wat een vooruitzicht! D66 zeult en trekt nog een tijdje aan een dood paard richting destructiebedrijf. Dan krijgen we over een half jaar een, in eigen beheer uitgegeven boekje, van een verongelijkte politica die haar frustraties afschrijft over de rug van de zogenaamde boosdoeners.
Willem
-45-  Willem:
Er wordt bij D66 momenteel hard gewerkt aan een constructie waardoor Telleman met opgeheven hoofd de gemeenteraad kan verlaten.
HenkvP
-46-  HenkvP:
Pechtold is nogal gecharmeerd van Telleman en heeft haar gesteunf en bijgestaan in haar warrig gedrag richting PvdA en de D66 kiezers. De kandidatenlijst voor de 2de Kamer is nog niet definitief. Wanneer Pechtold een heer is dan biedt hij mevrouw Telleman toch een plaats aan! Dan kan ze met opgeheven hoofd de raad verlaten en onder deskundige begeleiding een backbencher worden. Maar ja dan moet Pechtold wel Een Heer blijken te zijn. Gek genoeg heb ik daar zo mijn twijfels over.
PAROOL
-47-  PAROOL:
In het Parool van 15 april: D66 verzilvert in de Amsterdamse stadsdelen wel de grote winst bij de raadsverkiezingen van 3 maart.

De democraten, die voor de gemeente buitenspel staan bij de collegevorming, gaan in vijf van de zeven stadsdelen meebesturen. De vorige periode zat D66 nergens in een stadsdeelbestuur.

[ Redactie Amsterdam Centraal: in verband met copyright ingekort. Zie voor het complete artikel Het Parool: http://www.parool.nl/parool... ]
HenkvP
-48-  HenkvP:
Wat er ook in staat: De VVD is de verliezer van de coalitievorming in de stadsdelen. Dank zij het idiote gedrag van Tellemannetje worden we in de (echte) Raad van Amsterdam opgescheept met Burgermannetje en zijn VVD- kliek. Niet fijn.
HenkvP
-49-  HenkvP:
En jawel hoor: Van der Burg en zijn clubje willen zo graag mee doen dat er weinig tot niks overblijft van het geroepetoeter van de lijsttrekker. “De euro van Eric” wordt zonder enig morren ingeleverd. Grotemond politicus die gevaarlijk dicht bij het predikaat komt: schreeuwlelijk maar weinig wol. Jammer voor de VVD stemmers en de D66 stemmers die die allemaal moeten aanzien.
HenkvP
-50-  HenkvP:
Wethouders bekend volgens het Parool. Pretpakket voor Van der Burg. Bepaald niet die zaken waar hij zich zo druk over maakte in de verkiezingstijd.
Bart
-51-  Bart:
En dan komen we toch weer terug op het hoofdonderwerp van dit artikel: het draaikontengedrag van D66. Dat heeft vooral geresulteerd in het feit dat VVD, PvdA en GroenLinks elkaar (terecht) gevonden hebben in een programma op hoofdlijnen.
D66 staat er bij te kijken en vind het niet eens zo gek. Wat een partij: loopt alleen maar te zeuren als het niet nodig is, levert alleen maar incapabele personen als het niet nodig is, en verstoort de onderhandelingen als het niet nodig is...
En HenkvP:'pretpaketten'worden niet meer uitgedeeld!
HenkvP
-52-  HenkvP:
@Bart; In Rotterdam heeft men tenminste het fatsoen om het aantal wethouders niet uit te breiden ondanks een coalitie van 4 partijen. In Amsterdam let men niet op een dubbeltje meer of minder
Slechts 2 ton per jaar kost de zevende wethouder. Fijn signaal naar de ambtenaren waarop bezuinigd moet worden.
Als dank voor het inleveren van alle hot issues door de fractievoorzitter van de VVD wordt voor de ideale bijvrouw van de PvdA Eric van der Burg een plaats gecreëerd met een pretpakket.
Zorg; daar weet Eric alles van, die zit er immers al jaren en jaren in, niet bepaald een uitdaging
Sport; met 8 miljoen mag hij proberen de oplympische spelen binnen te halen, dat is budget van drie keer niks.
Mobiliteit; 32 miljoen voor 4 jaar om een paar Park & Rides te maken, dat zal lekker veel opleveren.
Schiphol; Een startend vliegtuig maakt een hoop lawaai, eenmaal in de lucht hoor je hem niet meer is een mooie vergelijking moeten ze hebben gedacht op de PvdA burelen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.