Home > > Autoruiten ingeslagen in Slotervaart

Autoruiten ingeslagen in SlotervaartIn Amsterdam Slotervaart werden in de nacht van 29 op 30 november de ruiten ingeslagen van maar liefst 26 auto's. Het gebeurde in de Aaf Bouberstraat en op de parkeerplaats op de hoek van de Comeniusstraat en de Hemsterhuisstraat.

Ook mijn eigen auto viel ten prooi aan de vandalen.
Het medeleven was groot. Car Glass was met twee wagens uitgerukt om de getroffen autobezitters te helpen. De politie had het misdrijf al in de vroege morgen geconstateerd en brieven in de auto's gelegd waarin werd opgeroepen tot het doen van aangifte. Later kwam de buurtregisseur nog even zijn deelneming betuigen. Na een telefoontje kwam de reinigingsdienst heel attent meteen alle glasresten opruimen.
Het werd zowaar nog gezellig met al die buren, zou je bijna kunnen zeggen.

Zie ook: AT5 Nieuws.

dertien reacties op "Autoruiten ingeslagen in Slotervaart"

e.r
-1-  e.r:
Nachtburgemeester voor Nieuw-West, iemand?
Theo
-2-  Theo:
Een beetje baldadigheid mag de pret niet drukken, komt vast door verveling. Zijn er wel voldoende voorzieningen in de omgeving?
Adam Smid
-3-  Adam Smid:
Waren er meerdere ruiten per auto ingeslagen vanwege de leuk, of was het hier eerder de bedoeling om te kijken of er nog leuke GPS setjes te vinden waren?
John Zwart
-4-  John Zwart:
al zijn er erger dingen, toch mijn deelneming Arnoud en mede-getroffenen. Tot vorig weekend reed ik in een 14 jaar oude Astra. Ik merk dat ik nu toch soms een beetje gespannen naar de parkeerplaats kijk sinds daar de vervanger staat.
Arnoud de Jong
@Adam: overal rechter zijruit, diefstal was het doel.
@John: Niet aan denken, want dan heb je geen leven meer. Het enige dat je kan doen is geen spullen in je auto laten.
Jan Stender
-6-  Jan Stender:
@Theo:een beetje baldadigheid mag de pret niet drukken?
De dader(s) kan/kunnen van mij een bijl in z,n/hun nek krijgen,als het mijn auto betrof
26 auto,s beschadigd,beetje baldadigheid?
Kom op zeg!
Theo
-7-  Theo:
Ach, we zijn toch allemaal jong geweest? En een bijl in een nek staat niet in verhouding tot een ruitje intikken.
sanne
-8-  sanne:
Ehm...Jan, ik denk dat Theo dat sarcastisch bedoelde.
Tony
-9-  Tony:
Sanne, Theo heeft wel een goed punt. Die vandalen slopen niet zomaar. Geef ze een doel. Geef ze een vlindervangcurus op een boot op de Hudson in New York om hun zelfwaarde op te vijzelen. Mensen, als gemeenschap moeten we hier achter staan.
Jan Stender
-10-  Jan Stender:
@Theo:bij 26 auto,s de ruiten intikken?
Kan me niet herinneren dat ik dat in mijn jeugd gedaan heb
Ja wel eens kattekwaad uitgehaald,maar in de zin van belletje trek,of vroeger had je die infrarood horloges,en dan bij iemand voor het raam de tv op een andere zender zetten
Het is mij uberhaupt nooit op het idee gekomen om andermans eigendommen te slopen,in mijn jeugdtijd
Bij wijze van spreken dan,een bijl in de nek
Maar als ik een vandaal mijn auto zie slopen,dan krijgt ie toch op z,n minst een schop op onder z,n kont
Het zou maar regenen,je wilt niet weten wat voor ellende je er mee hebt
Ik heb zelf bij een Mazda dealer gewerkt,en genoeg klanten gezien,met ingetikte ruiten
Je wordt er niet vrolijk van
Ben Notmeijer
-11-  Ben Notmeijer :
Ja inderdaad we hebben allemaal wel wat uitgespookt,wij waren ook geen lievertjes maar een ander zijn spullen moetwillig slopen was er toch niet bij,Dit grapje kost behoorlijk wat geld ook.Zie het er nog van komen dat als dit zo doorgaat er inderdaad een soort burgerwacht moet worden opgericht die in de nacht de buurt in de gaten houd zodat ze je huis niet slopen,zo iets als 2 uur op ronden lopen en 4 uur af net zoals we deden toen we in dienst waren,volgens mij echt een goed idee,de politie heeft hier zo te zien geen vat op.Het is wat extra werk maar zo ik het zie wel de moeite waard,en kan een hoop elende en schade voorkomen. Hier moet zeker wat aan gedaan worden voordat het nog gekker wordt,ook kan de rest van de buurt rustiger slapen als ze weten dat er mensen in de nacht op straat lopen die de buurd beschermen,tegen zulke vandalen. Ben, in Oregon USA
Theo
-12-  Theo:
He bah nee, geen politiestaat.
Laat die jongens toch gewoon lekker ravotten.
Ben Notmeijer - Oregon- US
-13-  Ben Notmeijer - Oregon- US:
Vandaag las ik in de Telegraaf dat mijn idee van een buurtwacht in Amsterdam in Zuidwest Drenthe al door de politie onder de loep is genomen, en dat zij hopen dat zij een goede bijdragen krijgen van de bevolking om dergelijke toestanden de kop in te drukken.Het is wat extra werk maar het beschermd je eigendommen in de buurt heel wat beter.Dergelijke toestanden kan je niet laten gaan zou ik zo zeggen,de politie kan het niet alleen af dat is toch al bewezen,samenwerking is hier brood nodig.
Ben

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.