Home > > Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

null
De straten van Amsterdam zijn door Green Grafitti schoongespoten met het logo van de Dag van de Duurzaamheid. Op de Dag van de Duurzaamheid - op 9-9-9 - laat Nederland zien wie er in Nederland allemaal werken aan een mooier, schoner en veiliger Nederland en nodigt anderen uit om aan te haken. Het bruist woensdag van de duurzame activiteiten door het hele land, op allerlei locaties. Ook in Amsterdam!
Je brood smeren op 9-9-9 is niet nodig! Je kunt namelijk kiezen waar je wilt ontbijten: duurzaam ontbijten in The Hub, of naar de Wake Up Breakfast gaan op de geWoonBoot. Met studenten wordt tijdens de Wake-up Breakfast gekeken naar de maatregelen die nodig zijn om duurzaamheid in ons land nu écht op te pakken. De lokatie, de geWoonboot is geheel zelfvoorzienend in energie. Alle energie wordt aan boord opgewekt en ook het water wordt aan boord gezuiverd!

Om 9:00 uur wordt gestart met het voorlezen van Duurzame oma, een verhaal dat speciaal voor de dag is geschreven door kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper. Op 17 locaties in Amsterdam is dit verhaal te horen. Wethouder Paul van Grieken (Oud-Zuid) leest voor in Amsterdam Oud-Zuid, de directeur Sustainability van ABN-AMRO op de Annie M.G. Schmidtschool en acteur Michiel Rampaart op basisschool Cornelis Jetses.

Rond 16:00 uur kunt je o.a. terecht in Cafe Binnen Buiten voor het inbrengen van kinderkleding voor het goede doel. En ook de Dappermarkt gaat duurzaam! Op 9-9-9 gaat de Dappermarkt van start met een duurzaam project waarbij bewoners, ondernemers en bezoekers hun gebruikte apparaten kunnen inleveren op de markt.

Je middag kun je verder doorbrengen op de bijeenkomst Wat led je in de Posthoornkerk, of al debatterend in het Vondelpark over de voortgang van de millieniumdoelen of luisterend naar een debat over duuurzaam toerisme in Angola.

Aan het eind van de dag kun je uitrusten van alle activiteiten op het Westergasterras en meteen testen hoe duurzaam jij eigenlijk bent.

drie reacties op "Dag van de Duurzaamheid"

Walther
-1-  Walther:
Leuke actie!
Rafiq
-2-  Rafiq:
Je brood smeren op 9-9-9 is niet nodig! Je kunt namelijk kiezen waar je wilt ontbijten: duurzaam ontbijten in The Hub, of naar de Wake Up Breakfast gaan op de geWoonBoot.

Thnx voor de tip Esther!
Diablo
-3-  Diablo:
In Amsterdam zouden ze beter een dag van de Zuurheid kunnen instellen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.