Home > > Bewonersbrief

Bewonersbrief

Foto: Arnoud de Jong
Slotervaart -
Beste bewoners van Slotervaart,

Het bestuur van Stadsdeel Slotervaart is verheugd u te kunnen meedelen dat binnen afzienbare tijd ook bij u in de straat betaald parkeren wordt ingevoerd.
Bij de officieuze volksraadpleging die we begin dit jaar hielden, hebben 3 bewoners zich uitgesproken vóór invoering van betaald parkeren en ruim 6000 tegen.
Iets in die geest althans.
Doet er ook niet toe.
Deze uitkomst heeft ons namelijk gesterkt in de overtuiging dat we dit soort belangrijke beslissingen niet aan het gewone volk kunnen overlaten. U weet duidelijk niet wat goed voor u is.
Wij wel.
Wees daarom niet teleurgesteld of gefrustreerd, achteraf zult u ons dankbaar zijn.
Uiteraard waren er betere en creatievere oplossingen denkbaar geweest, maar die konden wij niet verzinnen. Voor creativiteit moet u immers niet bij de politiek zijn. Dat had u kunnen weten.
Oorspronkelijk waren wij van plan om u vanaf 1 september te gaan laten dokken, maar helaas is dat niet haalbaar gebleken. De parkeermeters waren op.
Nee, zonder dollen.
Voor deze teleurstelling bieden wij onze excuses aan.

De zogeheten ´vreemdparkeerders´, lieden van buiten de stad die de invoering van het betaald parkeren in dit stadsdeel mogelijk hebben gemaakt, willen wij van harte danken.
Graag wijzen wij hen erop, dat er vanaf 1 april 2010 vrij geparkeerd kan worden in Osdorp. Wij raden hen aan met name de lokaties rond haltes van de tramlijnen 1 en 17 te misbruiken benutten. Van daaruit kunnen zij gemakkelijk hun reis naar het centrum per openbaar vervoer voortzetten.
Tevens stelt het onze collega´s in Osdorp in staat om op termijn ook in hun stadsdeel het betaald parkeren door te drukken in te voeren.
Slotervaart heeft hier inmiddels goede ervaringen mee.

Vertrouwend op uw dankbare stem bij de volgende verkiezingen, hoogachtend,
Uw stadsdeel Slotervaart.

zeven reacties op "Bewonersbrief"

Adam Smid
-1-  Adam Smid:
Je kan van dat geld natuurlijk wel weer nieuwe ambtenaren kopen,die nieuwe regeltjes maken. Ben je daar dan niet blij mee?

En ja, die stemmen krijgen ze toch wel. Er is iets gruwelijks mis met het democratische bestel in Amsterdam.

En gratis P+R aan de stadsranden, om de economie draaiend te houden is weliswaar goed voor de winkels, maar niet voor de lokale overheid. Die toucheert geen BTW, en die willen toch de voornoemde extra ambtenare kopen. Dan is diemparkeerbelasting inderdaad een makkelijke melkkoe.
Henk
-2-  Henk:
Ik snap het niet.

We hebben toch stadsdelen? Volgens John Zwart hebben de bewoners daardoor wat te zeggen over hun eigen omgeving. Als het stadsdeel Slotervaart dit besloten heeft, dan hebben dus inderdaad de bewoners van Slotervaart dit gezegd.

Of toch niet? ...
Esther
-3-  Esther:
Voor het aanvragen van een parkeervergunning heb je een auto nodig. En in die tijd (half of tien jaar) moet je 'm ergens kwijt. Wij hebben onze auto twee jaar op een bedrijventerrein gezet. Af en toe werden de kentekenplaten gejat of had een zwerver een nachtje in onze auto doorgebracht. Misschien zou je zonder auto een vergunning moeten kunnen aanvragen, dan zijn we i.i.g. van een gedeelte van die 'wachtauto's' af die nu ongetwijfeld ook Slotervaart bevolken. En kun je in de tussentijd zorgeloos gaan GreenWheelen i.p.v. nieuwe kentekenplaten regelen.
John Zwart
-4-  John Zwart:
@Henk
Ik heb niks gezegd en niks gezien dus ik weet ook niks, want ik woon niet in Slotervaart, dus heb ik daar ook niks te zeggen.
Net zo min als ik iets te zeggen heb over Duivendrecht of Amstelveen. Dat laat ik aan die mensen daar over.
Jij hebt een mateloos vertrouwen in het weldadige wijs beleid van centrale stadsbesturen blijkbaar. Ik laat je graag in die waan, hoor.
Maar citeer mij niet alsof ik mij over nut en heil van de Amsterdamse Stadsdelen heb uitgesproken als ik niks gezegd heb. De mensen mochten eens gaan denken dat ik daar wel een uitgesproken mening over heb maar niet meer voor mezelf durf te spreken. Dat zou toch een groot misverstand zijn, ik heb jouw mond niet nodig hoor!
Paulus de Wilt
-5-  Paulus de Wilt:
Beste Arnoud,
Leuk stukje! We zullen maar aannemen dat iedereen begrijpt dat je slechts probeert de mensen een beetje op te naaien door een bewonersbrief te parafraseren.
Om de één of andere reden zit dit betaald parkeren je erg dwars en kan je maar niet geloven dat Slotervaart hiermee echt probeert het beste te doen voor haar bewoners.
Wat je (natuurlijk) niet vermeld is dat die bewonersvergunning 70¤ per jaar gaat kosten (=¤5,84 per maand, 1,35 per week, 27 cent per dag). Een bedrag dat niet kostendekkend is, het stadsdeel verdient er niet aan.
Die 6000 mensen (het waren er 3600, deels van buiten het betreffende gebied of zelfs het stadsdeel) vroegen bij inlevering van die handtekeningen of ik wel wat kon doen aan de parkeeroverlast. Helaas gaat dat niet: betaald parkeren is het enige instrument dat het stadsdeel tot zijn beschikking heeft. Het is dat of niks. Ik denk dat het goed is dat de stadsdeelraad haar eigen verantwoordelijkheid genomen heeft en heeft besloten tot invoering. Wat Osdorp daar mee moet, is een besluit van Osdorp.
De door jouw geparafraseerde bewonersbrief heeft geleid tot een aantal mensen die zich beklaagde over de langere tijd die het gaat duren. Wat hun betreft liever vandaag dan morgen, ze zijn de overlast beu!

Paulus de Wilt (stadsdeelwethouder Slotervaart)
Arnoud de Jong
Beste Paulus,
Ik kan mij neerleggen bij een besluit dat in de deelraad is genomen.
Wat ik op de hak mag nemen is de manier van invoeren. Daarbij is de schijn van inspraak gewekt, maar in werkelijkheid stond het besluit al vast.
Er is een soort 'bewonersenquête' geweest, waarbij het merendeel van de mensen zich uitsprak tégen het betaald parkeren. Hoeveel precies durft men waarschijnlijk niet bekend te maken.
Ik ben speciaal naar de bijeenkomst gekomen om met jou van gedachten te wisselen. Je was er niet. In elk geval was je er dusdanig laat dat het merendeel van de mensen al weg was. Het is dus gewoon niet waar dat al die 3600 mensen aan jou hebben gevraagd om iets aan de parkeeroverlast te doen.
Vraagje: hoeveel (gratis?) vergunningen krijgen de medewerkers van jullie stadsdeelkantoor, zodat ze parkeerplaatsen kunnen innemen van bewoners in die buurt?
Benno
-7-  Benno:
Paulus:
Als betaald parkeren je “enige instrument” is, waarom dan die enquete?

Plus: je zou ook voor extra parkeerplaatsen kunnen zorgen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.