Home > > Negatief reisadvies deel 2: Amrath Seven Seas

Negatief reisadvies deel 2: Amrath Seven Seas

Stel je voor... Amsterdam op een mooie winteravond. Een van de prachtigste plekjes, met een van de statigste monumenten aan het oude Havenfront. Het Scheepvaarthuis. Waar ooit de pennenlikkers van het stedelijke openbaar vervoer werkten is nu het prachtige 5-sterrenhotel Amrâth en het restaurant Seven Seas.

Een nieuwe plek. En dus een nieuwe kans om toch iets unieks te doen in het hartje van de mooiste stad van Nederland. Even helemaal IAmsterdam.

Stel je voor... je loopt daar binnen. Even de klok 80 jaar terug, chic en imponerend tegelijk. Wat een prachtige bar, wat een fraai restaurant. Amrâth heeft grootsteedse allure. Een oase van rust, stijlvol, helemaal Amsterdamse School. Hotel Amstel, Hotel the Grand en Hotel l'Europe? Eat my dust! Dat wilden wij wel eens beleven.

Maar schone schijn bedriegt. De nieuwkomer biedt Eurosport op de buis in de bar, ingeblikte muziek van (bijna) dode artiesten, fantasieloze en slecht gebrachte toeristengerechtjes uit de Sligro-folder, lege tafels om ons heen en veel, heel veel saaiheid. Wat rest is de kater van een duur hapje eten buiten de deur. Wij waren een illusie en bijna 250 euro armer. The place not to be! Leren ze dat op de Hogere Hotelschool?

Gastvrijheid in Amsterdam is loungen, entertainment, chilly muziek, fusion, community en vooral veel, heel veel beleven. Dat is echt IAmsterdam.

Ik stel me voor dat ik die Hogere Hotelschoolbazen mee op sleeptouw in Amsterdam mag nemen. Een avondje Restaurant 15, Restaurant de Kas, Looks of de Supperclub. Of naar het Kruisherenhotel in Maastricht of trendy Stockholm. Daar kun je echt wat beleven!

Investeren in zo'n toplocatie is goed voor Amsterdam. Maar nu is het een toeristenbunker zonder uitstraling en zonder functie voor de buurt. Dit verdient meer lef, schwung, en het mag, nee moet zelf, iets gekker. Niet ietsje meer zout of peper op de dorade, of meer dan een mager krulletje zalm op het voorafje, of een eerlijke prijs voor het wijnarrangement, echte eendenlever in plaats van wildpaté, of die 6 euro voor een espresso....
Het moet echt fundamenteel veel gekker en met veel meer liefde!


zestien reacties op "Negatief reisadvies deel 2: Amrath Seven Seas"

Bert
-1-  Bert:
Dit kom je dus vaker tegen in Amsterdam. Een pracht van een gebouw maar helaas geen investeringsmogelijkheden om de kwaliteit van de rest op orde te brengen. Dood en doodzonde.
els
-2-  els:
...Zo is het maar net, al vlak na de opening, waren er veel kritische geluiden, oud-bollig, burgerlijke zuinigheid,truttigheid ten top, een goed voorbeeld van hoe het niet moet...
Katrien
-3-  Katrien:
Waarom is er voor deze lokatie niet gekozen er een leerling werkplaats van te maken? Nu is het dus echt werkelijk niets. Ja, je kunt er overnachten en daar is dan alles mee gezegd. Ik hoor politici niets anders roepen dan dat we een topstad moeten worden met daarbij een hogere kwaliteit. Tja, je vraagt je dan af hoe dat eruit moet gaan zien, als “ men” al niet in staat is hier iets fatsoenlijks van te maken. Treurig toch
J.Janssen
-4-  J.Janssen:
Nee, na al deze, blijkbaar terechte en kritische/realistische reakties en opmerkingen over dit prachtige gebouw, ONS niet gezien. We waren van plan, de komende zomer er naar toe te gaan, als we een dagje gingen Amsterdammen. We zullen ons maar “beperken” tot het bezichtigen (en.. er van genieten !) van het ex- en het interieur van het voormalige Scheepvaarthuis. Jammer en doodzonde dat een stelletje volkomen fut- en ideeloze, figuren deze zaak trachten overeind te houden.
Het wordt hoog tijd dat men de “direktie of het ”management“ (voor zover aanwezig en die naam van toepassing is...” bla, bla, bla) aanspreekt op hun saaiheid ten top en hun incompetentie.
Erg jammer van zo,n prachtig gebouw, een toppunt van architektuur van de Amsterdamse School (van architekt Verwey)!
J.Janssen
-5-  J.Janssen:
Excuus: ik vermeldde ten onrechte, dat de (A.D.School) architekt van dit gebouw Verwey-was, doch dat moet natuurlijk J.M. Verwey-zijn ! Oh ja, en dat ze in dat “hotel en restaurant” (jawel, u leest het goed: met maar liefst 5-sterren (waarom zo-veel ?... !) zo,n riant bedrag (E.6=) durven te vragen voor een kopje espresso is voor ons 1-raadsel ! Kortzichtigheid ten top en.... hoe hou je je klanten uit die toko. Tijd voor Gordon Ramsay-aktie... ?!!
J.Janssen
-6-  J.Janssen:
Excuus, wederom: ik maakte nog een riante fout in m,n vorige mededeling, mbt de A,Damse School-stijl architect; ik denk dat ik m,n dagje niet “had”. Ik gaf ten onrechte-aan, dat de architect van het Scheepvaarthuis J.M. Verwey-is, doch dat moet natuurlijk J.M. van der Mey-zijn, en bijgestaan door z,n collega,s/architecten, E.Cuypers, P.L.Kramer en de zeer jonge en talentvolle (!) Michel de Klerk; het betrof de Klerk z,n eerste, zeer grote opdracht, en maakte een enorme indruk op z,n waarde collega,s, de gehele architectuurwereld in binnen- en buitenland, en zette de toon-in van de wereldberoemde Amsterdamse School-stijl. Jammer dat er in dit schitterende gebouw een saai en slecht/duur restaurant is gevestigd !
Arnoud de Jong
@ J.Janssen:
U weet het nu echt, helemaal en 100% zeker? ;-)
yanny scutt
-8-  yanny scutt:
Daar ligt een gastenboek (zoals een goed hotel betaamt) zullen we de reacties van de gasten eens gaan meten?
J.Janssen
-9-  J.Janssen:
Geachte heer A. de Jong (nog bedankt voor uw uitgesproken bezordheid :-). Mocht ik nog meer twijfelen aan mijn foutief opgegeven architecten namen, zal ik dat weer (per ommegaande) corrigeren, en ga er nu vanuit dat deze vermelding correct-is.

Geachte mevrouw J.Scutt. Ik heb de direktie van dit hotel/restaurant een brief geschreven, met als bijlage een copy van het “negatieve reisadvies”; ik ben benieuwd hoe men daar op reageert. Ik hou deze site tzt op de hoogte: hopelijk wordt de kwaliteit verbeterd en de prijzen op een acceptabeler (lees: klantvriendelijker) “niveau” aangepast en staan ze open voor opbouwende kritiek... Wordt vervolgd in dit theater.
Lennard -t Schaap
-10-  Lennard -t Schaap:
Meerdere keren heb ik inmiddels gegeten én geslapen in dit schitterende hotel, een echte aanwinst voor de stad Amsterdam. Mijn bezoeken heb ik absoluut anders ervaren dan de heer Ploos van Amstel: Uiterst vriendelijke medewerkers, met een zeer gastvrije attitude en zeker niet overheersend aanwezig zoals je in zoveel andere etablissementen aantreft heden ten dage. De gerechten in restaurant Seven Seas zijn van uitstekende kwaliteit en precies goed op smaak. De attente en jonge sommelier (i.o.?) wist ons hierbij passende wijnen te serveren. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik dan ook precies goed. Ik zie dan ook geen enkele reden om bij mijn volgende bezoek aan Amsterdam niet te overnachten en te dineren in Amrath Amsterdam.
Anneke van Weereld
-11-  Anneke van Weereld:
Met verbazing las ik de recensie van de hr. Ploos. Eerst roemt hij dit bijzonder fraaie hotel, waar je in alle stijl en rust kunt vertoeven. Vervolgens blijkt het diner etc niet aan te sluiten bij zijn verwachtingen. Onze ervaring is dat het geserveerde eten en drinken geheel aansluit bij de uitstekende ambiance. Met de juiste egards hebben wij al diverse overnachtingen doorgebracht en met veel plezier hebben wij ook gebruik gemaakt van de schitterende wellness faciliteiten. Dit hotel is een bijzondere aanwinst voor Amsterdam, temeer daar er veel van de oorspronkelijke historie bewaard is gebleven. Het heeft hierdoor alle grandeur waar het management uitstekend op ingespeeld heeft. En dan mag een kopje koffie ook best wat kosten.
f.bol
-12-  f.bol:
En van Dam was enthousiast over dit hotel. Vervelende nieuwe rubriek eigenlijk, dat negatieve reisadvies. Het wordt een soort “Iens” , mensen die ( soms) van toeten noch blazen weten krijgen alle ruimte heur gal te spuien. Of het al dan niet terechte klachten zijn doet er niet eens toe. De schade voor een bedrijf is vrijwel altijd disproportioneel.
Arnoud de Jong
@F.bol:
De rubriek heet Positief/Negatief Reisadvies. Er worden dus ook Positieve reisadviezen geplaatst. En zoals dat gaat hier: mensen mogen ook zeggen of ze er anders over denken.
J.Janssen
-14-  J.Janssen:
Terugkomend, wat ik indertijd (op 6-februari j.l.) mevrouw J.Scutt (en U) beloofde, heb ik enige weken geleden de direktie van het betreffende Grand Hotel Amrath en/of Restaurant Seven Seas een brief geschreven met een copy van deze rubriek, resp. de opmerking van 1-februari j.l. over de kwaliteit, etc. van hun restaurant, de hr. W.Ploos. Binnen een week kreeg ik een keurige en correcte, zeer klantvriendelijke brief van de General Manager van het hotel, welke mij te kennengaf, dat zij hun service gaan optimaliseren (de bekende “opstart-probleempjes”, zoals vaker van toepassing in het bedrijfsleven), waar wij zeer veel waarde aan hechten en zondermeer serieus-nemen. Gelukkig bleek al vrij-snel, gezien de daarna positieve uitlatingen op deze site, dat het blijkbaar exemplarisch-was, maar wij waren enigszins bezorgd; vandaar die brief. En t.z.t. dit unieke en schitterende Hotel/Restaurant gaan bezoeken en... de absoluut unieke ambiance gaan ervaren en natuurlijk de “Amsterdamse School” stijl gaan bewonderen (en die is, op zich-al, uniek in de wereld !). Dus: een optimistisch en zeer positief “reisadvies” (hoewel het woord “reis” niet geheel past in deze context...) voor het Grand Hotel Amrath en Restaurant Seven Seas, resp. hun Management !
Walther Ploos van Amstel
-15-  Walther Ploos van Amstel:
Gelukkig verschillen smaken... en ik ben blij dat er ook veel tevreden reacties zijn. Op iens.nl is de opgaande lijn ook weer gevonden.

Amrath heeft ook bij mij correct, en schriftelijk, gereageerd (ik heb de column natuurlijk aan hun voorgelegd voor plaatsing) en mij inmiddels een herkansing aangeboden.

Ik zou het fantastisch vinden als Restaurant Seven Seas op zo'n mooie, unieke plek in de stad tot groei en bloei komt.

Wordt dus vervolgd ;-)
Jan Stender
-16-  Jan Stender:
Mocht ik weer eens een paar dagen in Amsterdam verblijven,dan zal ik eens overwegen,te overnachten in dit hotel
Maar als ik zo even hier lees
6 euro vind ik belachelijk duur,voor een espresso
Ik drink voor minder dan dat bedrag een Irish Coffee

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.