Home > > Gemeente Amsterdam houdt niet van Korsjespoortsteeg

Gemeente Amsterdam houdt niet van Korsjespoortsteeg

Foto: Frans Smit

De gemeente Amsterdam bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de leefbaarheid van het stadscentrum. Delen van het centrum, en dan vooral postcodegebied 1012, worden door de gemeente afgeschilderd als vrijhavens van illegale prostitutie, vrouwenhandel en criminaliteit.
Bovendien komt daar nog wat marketing bij: zwaar gesubsidieerde galerietjes overspoelen de Wallen. Zo wordt het image van de stad geholpen aan een stukje upgrading.
Kritikasters beweren dat Amsterdam daardoor een uniek deel van haar identiteit verliest en dat die identiteit wordt ingeruild voor een soort slap aftreksel van New York en Londen: tweederangs kunststad. Marginaal. Perifeer. Niemand zit daarop te wachten. Op wat mensen in de stadspolitiek na.
Inmiddels grijpt dit beleid inderdaad direct in op de leefbaarheid van het mooiste stadscentrum van West-Europa.

Zo is de Korsjespoortsteeg inmiddels driewerf geplaagd door gemeentelijk ingrijpen. Die drie ingrepen zijn vermoedelijk niet gecoördineerd. Het is een schoolvoorbeeld hoe gebrek aan regie een straatje in het centrum lamlegt. Niemand zal het effect zo bedoeld hebben. En dat maakt het juist zo verontrustend.

Allereerst is de Korsjespoortsteeg bevrijd van een groot kwaad, dat het leven van de omwonenden tot een permanente hel maakte. Volgens de bestuurders. Een aantal prostituees heeft plaats moeten maken voor wat trendy kunstgalerietjes. Waar niemand naar komt kijken. De criminaliteit is daarmee met 0% gedaald. Want die was afwezig. En voorzover ik weet had niemand last van de raamprostitutie.

Ten tweede zijn aan beide uiteinden van de straat oerlelijke hekken geplaatst. De bedoeling van die hekken is om te voorkomen dat vervelende jongetjes van voornamelijk Marokkaanse afkomst luidruchtig met brommertjes door de straat scheuren, omdat daar prostituees achter de ramen zitten. De bewoners hadden daar al jaren geleden om gevraagd. Zodra de prostituees verdwenen waren, zijn die hekken geplaatst. Toen het dus niet meer nodig was.

Ten derde doet de gemeente ook erg haar best om cultuurhistorie uit de Korsjespoortsteeg te verjagen. Het Multatulimuseum, gevestigd in het geboortehuis van Nederlands belangrijkste schrijver, wordt met opheffing bedreigd vanwege een voorgenomen gigantische huurverhoging door de gemeente. Multatuli zou overigens niet verbaasd zijn geweest over deze cultuurbarbarij der stadsbestuurders. Het is in ieder geval zacht gezegd niet fatsoenlijk van de gemeente. Ooit heeft het Multatuligenootschap het huis overgedragen aan de gemeente in het vertrouwen dat deze ervoor zou waken dat het museum zou kunnen blijven bestaan. Zoiets heet minimaal woordbreuk. Maar afgezien daarvan: geen enkele beschaafde stadsbestuurder zou het in zijn hoofd halen om een museum gewijd aan een cultuurhistorisch icoon zo in gevaar te brengen.

Nog even en de Korsjespoortsteeg is een dode straat, zonder cultuur en met de lelijkste hekken van de binnenstad. En o ja, nog een galerie die haar deuren moet sluiten zodra de subsidie ophoudt. Daar komen dan vast die prostituees weer voor terug.
De gemeente bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de leefbaarheid van de stad. Soms met nobele intenties en vaak met averechts effect.

Meer van Frans Smit is te lezen op zijn weblog De Draad van Ariadne.


36 reacties op "Gemeente Amsterdam houdt niet van Korsjespoortsteeg"

Marcus
-1-  Marcus:
Maar ben je dan niet blij voor de wethouders en beleidsambtenaren, die hun here HERE zo goed gediend hebben? Ben je er niet blij mee dat er zo goed over de moraal in deze verdorven stad gewaakt wordt?

(Indien niet, volgende keer beter opletten in het stemhokje. Zoals het er recentelijk uitziet is een stem voor de PvdA een stem voor Jezus)
els
-2-  els:
Ik zag ze staan, die hekken..... verbijsterend lelijk....
Walther Schoonenberg
-3-  Walther Schoonenberg:
Beste Frans, het lijkt mij alleen maar goed dat het straatje - dat ik overigens goed ken want ik heb gewoond in de Langestraat - uit de greep van de seksindustrie wordt gehaald. De galerietjes zijn overigens maar tijdelijk - antikraak. De panden zullen eerst moeten worden opgeknapt want er is veel achterstallig onderhoud. Gelukkig bezit Stadsherstel een aantal panden en die zijn al gerestaureerd. De straat zit daardoor behoorlijk in de lift. En wij pleiten ervoor dat ook de raambordelen weer gewoon woonhuizen worden, zoals vroeger. Het is al een erg leuke woonbuurt en dat kan het op die manier nog meer worden.
Wat je schrijft over het Multatulimuseum en de lelijke hekken deel ik natuurlijk geheel. Heeft iemand in de buurt eigenlijk om gevraagd? Ik bedoel recent en niet tien jaar geleden?
Mylene
-4-  Mylene:
Woon zelf in 1012, en sta volledig achter de plannen van de gemeente, en ik ben niet de enige, het overgrote deel van bewoners zijn blij met de veranderingen. Het is goed dat het hoeren-vermaak gebundeld wordt op de O.Z.Achterburgwal, één gracht vol sexindustrie is prima.
Al die mensen die maar schreeuwen dat 'Amsterdam' kapot wordt gemaakt weten echt niet waat ze over praten, ze wonen er zelf niet, komen er nooit, en zijn naief, niet een beetje maar ongelooflijk naief. De prostitutie anno 2009 is crimineel, afgedwongen en ranzig, nee een vrolijke hoer heb ik er niet gezien in al die jaren, opgepompte, nep-geiligheid, zwarte kringen onder de ogen, depressieve gezichten, en amper (geen) Nederlandse vrouwen te bespeuren. We kunnen niet wachten totdat 'de industrie'helemaal weg is.
lenie de korte-borst
-5-  lenie de korte-borst:
lenie
ooit als 11 jarig meisje[ 1952] gewoond t/o
het multatulimuseum korsjespoortsteeg
toen was het een beetje anders
ik ben bijna 30 jaar uit amsterdam weggeweest,en sinds een jaar woonachtig op ijburg,dichter bij de kinderen,voor als er
ons wat mocht gebeuren. ik ben weer alles
aan het ontdekken,alleen nog niet in de
korsjespoortsteeg geweest,helaas
WK
-6-  WK:
Die galerietjes zijn ook zo weer weg - wanneer de financiering ophoudt.
Laten ze liever dat geld aan het Multatulimuseum besteden - dat kan per definitie niet verplaatst worden. (Trek er een buurpand bij, zoals bij Rembrandt)
Wat dacht je voor de vrijgekomen ramen van de functie:
WONEN
?
Die hekken zijn onnodig. De bestrating van de Herengracht is op die hoogte ruim voldoende om alle verkeer te weren.
Chris Bruijnvoort
-7-  Chris Bruijnvoort:
Zo zie je maar hoe beeld en meningsvorming door elkaar lopen. Er wordt door de schrijver een heel treurige geschiedenis geschetst en prmpt daarop zie je mensen de prostitutie weer veroordelen en komt beste rechtlijniige Walther ook weer met een opvatting die niet verder gaat als dat de monumenten beschermd moeten worden. Beste Walther ga eens in op hetgeen er wordt geschreven. Dan komt project 1012 weer om de hoek kijken. Wat is dat nu precies dat hele project? Er wordt een vinger gelegd op de prostitutie die nu vooral criminogeen zou zijn. Als dat zo is dan hoef je daar toch geen project voor op te richten maar kun je toch ingrijpen als overheid. Dan al die kunstmatige kunstprojecten. Wat moeten we daar nu mee? Dat kost geld en is dus bedoeld als anti-kraak. Als ondernemer betaal ik een forse huur om mijn produkten aan de man/vrouw te brengen. Ik zou ook wel graag als anti-kraak ergens willen zitten, ook in het Wallengebied. Daar is toch geen kunst aan?
Wat wordt beschreven is natuurlijk de waanzin ten top. Diensten die langs elkaar werken en niet snappen wat de bedoeling is. Blijken dus geen denken mensen te zijn. Dat is toch erg? Zijn dus machines die het geen malle moer uitmaakt wat ze aan het doen zijn. En daar moeten we dan een topstad mee maken. Maar zoals gezegd, laat uw stem eens horen in het kieshokje. Misschien toch wel eens aardig om de PvdA hegemonie weg te krijgen.
Walther Schoonenberg
-8-  Walther Schoonenberg:
Hoezo ga ik er niet op in? Ik ben het 100 % eens met wat Frans schrijft over het Multatulimuseum. Dat is een belangrijk museum en het behoud daarvan gaat mij zeer aan het hart. Als je dan misschien bedoelt dat ik er niet op in ga dat diensten langs elkaar heen werken en er na tig jaar opeens hekken komen die eerst wel maar nu niet meer nodig zijn: ook mee eens. Voor Project 1012 en Amsterdam Topstad wordt veel geld in de stad geïnvesteerd. Ik kan het Multatulimuseum daarom advizeren om aan te sluiten bij Amsterdam Topstad met het argument dat een dergelijk museum bijdraagt aan de kwaliteit van de stad. Dat is niet moeilijk te verdedigen want dat is zo.
Mona
-9-  Mona:
Ik wil even ingaan op de reactie van Mylene.

Ik ben benieuwd of zij ooit wel eens persoonlijk contact heeft gehad met prostituees.Ik ben zelf eigenaresse van een raambordeel op de Wallen.De dames die bij mij een kamer huren willen graag op deze manier in de prostitutie werkzaam zijn,zij willen niet in een club, escort of dergelijke werken.Het zijn zeer zelfstandige dames.Er zijn dames bij die een paar dagen werken en ook nog een “normale” baan erbij hebben o.a stewardes,bejaardenverzorging,verpleging,secretaresse etc.Ook studentes die willen bijverdienen om hun studie en extra's te kunnen bekostigen.Dit zijn hollandse en buitenlandse dames die ook gewoon belasting betalen. Heeft u ooit de moeite genomen om achter de “RANZIGE” indentiteit,zoals u dat stelt van de dames te komen?Ik en andere ondernemers nodigen u hierbij uit om in onze bedrijven eens met die “RANZIGE” dames te komen praten. Wellicht zullen na het bezoek aan een raambordeel uw degenererende uitlatingen over deze DAMES in de toekomst achterwege blijven.
Leon
-10-  Leon:
Prostitutie is een vrij en legaal beroep. Je hebt voor- en tegenstanders van prostitutie maar kom eens met goede argumenten om bordelen te sluiten en de stad te gaan herindelen. De beroemde “feiten” dat alles achter de “ramen” gedwongen zit zijn we al weer voorbij. Deze zijn uit de lucht geplukt waarbij de gemeente schuldig is aan de slechte beeldvorming van prostitutie.
Mylene
-11-  Mylene:
@Mona, Bedankt voor de uitnodiging, ik veroordeel niet, ik geef mijn mening, ik constateer de droevigheid, en kilheid, iedereen kan mij blijven vertellen dat de dames, belasting betalen, het zo lekker bijverdiend etc etc maar het blijft een ontzettend bizar en ranzig beroep(?).
Misschien moest u vandaag maar het net uitgekomen zelfgeschreven boek (getiteld- BLAUW) van het Brabantse meisje MANDY kopen, zij verteld haar verhaal, nu opgesloten in een gevangenis in Thailand veroordeeld en wel, zij werd GEDWONGEN achter de ramen gezetten OP DE WALLEN! JA, Mona je leest het goed OP DE WALLEN. Verkracht! keer op keer. En zo zijn er HONDERDEN. IK wordt kotsmisselijk van al die pooiers + aanhang, die maar blijven beweren dat het zo'n fijne wereld is die prostitutie. NO WAY. De overvloed aan verhalen van ex-prostituees bewijzen het tegendeel, de ene naar de andere hoerenkast wordt opgedoekt, de eigenaren kunnen keer op keer niet bewijzen dat ze geen innige banden hebben met onderwereld.
Arie
-12-  Arie:
Mylene, ik las jouw reactie op Mona en ik kom tot de conclusie dat je wel veroordeeld. Welke “hoerenkasten” worden dan opgedoekt omdat de eigenaren innige banden hebben met de onderwereld?
De panden die in de media zijn gekomen wegens het sluiten betreffen allen vrijwillige verkoop.
Mylene
-13-  Mylene:
@Arie, Het vlaggenschip der souteneurs Yab yum, Club Elegance op de Nicolaas Witzenkade, en die “vrijwillige” verkoop, valt goed uit voor de Heren Pooiers, geen onderzoek door BIBOP, geen vervolging, lekker “cashen”..van mijn belastinggeld a la Dikke charles Geerts.
Mona
-14-  Mona:
Dit is mijn laatste reactie op Mylene want ik concludeer dat het verspilling van tijd is.Zij heeft wat men noemt een tunnelvisie als het om prostitutie gaat en ziet alleen misstanden,uitbuiting en misbruik.Er zijn ook voldoende boeken te noemen waarin (ex)prostituees positief over dit beroep schrijven.In relaties en huwelijken komt ook vaak genoeg misbruik,dwang etc.voor waar ook genoeg boeken over zijn geschrevenZullen we relaties en huwelijken dan ook maar afschaffen met al de narigheden die daar aan kleven?En even ter informatie;de bedrijven die door de gemeente zijn gesloten zijn clubs en GEEN raambordelen.
Mylene
-15-  Mylene:
@Mono, Valt wel me met mijn tunnelvisie, gezond verstand lijkt me een betere kwalificatie, succes met de zaken!
Arnoud de Jong
@Mona:
Nou, wij van Amsterdam Centraal zouden best eens een rondleiding van u willen in het kader van de objectieve berichtgeving.
Rob
-17-  Rob:
Ik begrijp niet wat Mylene behelst met al haar negatieve kritiek, als je in een buurt woont die je niet bevalt zijn er diverse opties om te vertrekken. Zelf woon ik met mijn echtgenote al zo'n 25 jaar in het zogenaamde Wallengebied mijn zoon is hier grotendeels opgevoed en heeft enkele straten verder zijn studie afgerond. Ik zelf ben opgegroeid in de Pijp, mijn echtgenote in de Bos en Lommerbuurt en samen hebben we in een dorp en in Amsterdam Zuid Oost gewoond. Onze mooiste jaren zijn echter in de 1012 buurt zoals die tegenwoordig wordt genoemd. In de loop der tijd hebben we vele mensen leren kennen die daar wonen, werken en ondernemen. De prostituees zoals die door Mylene worden geschetst herkennen wij niet, wij zien geen zwarte kringen onder de ogen of depressieve gezichten. Kilheid en ranzigheid hebben wij niet kunnen constateren. Als het aangenaam weer is, is er geen enkele plek in Amsterdam die zo druk wordt bezocht als de 1012 buurt, overvolle terrasjes, pleinen, straten en grachten met wandelende mensen die zich veilig voelen. Als je al tientallen jaren in deze buurt woont leer je ook verscheidene ondernemers kennen, van het gesuggereerde criminogene gedrag (ook al weer zo'n term die tegenwoordig veelvuldig ten onrechte gebruikt wordt) hebben wij nimmer iets bespeurd. Sterker nog er zijn ondernemers die het beste met de buurt voor hebben en er tevens voor zorggedragen dat de 1012 buurt niet is verpauperd. Met mij en vele andere hopen we dat de PVDA macht niet resulteert in het wonen in een saaie dooie buurtgemeenschap. En wat betreft Mylene “THE HAPPY HOOKER” was een bestseller.
Mona
-18-  Mona:
Beste Arnoud,

Jullie zijn van harte welkom.Stuur maar even een mailtje naar soramsterdam@hotmail.com dan met je telefoonnummer dan neem ik contact met je op.
Groetjes,Mona
Mylene
-19-  Mylene:
@Rob “What a wonderful world”.....Misschien hebben uw dochter, of kleindochter zin in een loopbaan als HOER achter een raam op de wallen, even contact opnemen met Mona en het zo geregeld.....Hartstikke leuk, fijne werkomgeving, veel respect van klanten, doorgroei mogelijkheden etc etc ..DOEN!

p.s. Woon 44 jaar op 't Singel, geboren en getogen,dus maak me AUB niets wijs.
Jos
-20-  Jos:
Als bewoner van de Korsjespoortsteeg kan ik even melden dat ik in de 20 jaar dat ik er woon altijd uitstekend contact heb gehad met de dames van lichte zeden. Ze ontvingen mijn post als ik niet thuis was zodat ik niet naar het postkantoor hoefde, ze verwelkomden je met een vrolijk 'goeiemiddag'als je na een rotdag op het werk thuiskwam, deelden lief en leed met de bewoners die daar gevoelig voor waren. Bijna allemaal 'kleine zelfstandige', hardwerkende meiden in de Korsjespoortsteeg. Niks mis mee! Wel erg vervelend waren die rondhangende jongetjes met hun kabaal, hun grote bek, hun brommertjes, hun drugsgebruik op mijn stoepje. Dat lijkt weg, dus dat is een positief aspect aan de verdwijning van de prostitutie. Over dat Redlight-art gedoe het volgende: ik krijg een Engelstalige brief in de bus waarin wordt aangekondingd dat ik kennis mag komen maken met kunstenaars van over de hele wereld die van mijn belastingcenten in de pandjes van mijn weggejaagde vriendinnen 'kunstjes' mogen komen maken waar bijna niemand op zit te wachten. Dat is net zo zonde als het plaatsen van dure hekken waardoor ik nu met een verdraaide rug en nek mijn eigen straat in moet zien te komen. Wat overigens ook geldt voor de bezoekers van het Multatuli Museum. Leve de PvdA-politici!
Sam
-21-  Sam:
@Mylene,

Denk dat jij op zoek bent naar een psycholoog. Wat een frustratie..

Blijkbaar een wereld “vreemde” vrouw...
Rob
-22-  Rob:
Beste Sam, ik ben het volkomen met je eens.
coco chanel
-23-  coco chanel:
hallo nu wordt ik even heel boos. wat een gefrustreerde dame die mylene,
ik heb 30 jaar op de singel gewerkt.
ja mylene luister goed als hoer.en niet gedwongen. ik weet als ik weer terug kom op deze aarde doe ik het zo weer.
maar is het misschien iets anders. ben je alleen en wil geen man jou? omdat je zo negatief bent.lieve schat. mail me ik ga je helpen. we kunnen ook samen naar de bios ik werk nu niet meer jammer genoeg.
en kijk is goed naar de ramen. er zit een heel vrolijke dame overdag op de singel. is ook alleen sorry voor jou. en ze zwaait naar iedereen.gouwe stek zegt ze.nou schat ik hoor van je.zoek maar een leuke film uit.
dan komt het wel goed met je leer ik je ook lachen
ria vevre
-24-  ria vevre:
of bent u misschien die onvolgroeide tuinkabouter met die sinterklaas baard.
allias mylene
hanny
-25-  hanny:
beste ria.
ik denk dat je gelijk heb. is dat die man met dat rare uiterlijk. hij heeft gesmacht aan de gracht op gericht. maar pas op er is nog een valstrik er woont een dame die in de steek is gelaten door een tekenaar.
ik woon al jaren op de singel. waar hebben ze het over die paar ramen. met leuke meiden.ik hoop dat het blijft. en hoe meer die mylene hijgt hoe meer ik zeg het blijft. succes
arie
-26-  arie:
Hoop dat het multatuli museum wat meer in de publiciteit gaat komen, zodat de klagers onder ons straks weer wat te klagen hebben als er straks rijen tot halverwege de Singel staan.
Als dan de dames in het Singelgebied allemaal weg zijn, kunnen we “Geen gesmacht op de gracht” veranderen in “Wij zijn niet blij met die RIJ”.
Als dat niet het geval is kunnen we ook nog wel wat vinden over rondvaartboten, woonarken, uitbreiding van het Victoria hotel of toekomstige herinrichting van de terrassen op de Nieuwezijdskolk.
Dus na de prostitutie blijft er nog genoeg over om weer nieuwe (evt. gesubsidieerde)actiegroepen op te richten.
hanny
-27-  hanny:
mylene of maryke we snappen je niet als je de vrouwen zo treurig vindt. en dat al 40 jaar.
waarom ben je nooit naar ze toen gegaan.en ze de helpende hand gereikt.en dat iedereen achter dit plan staat is niet waar,
je zit in je kamer met de gordijnen dicht.
en bent wereld vreemd. je geeft je mening alleen op de site. want in een vergadering ben je stil,onnozele vrouw. verlaten door een leuke vent. die over dit alles anders denkt, jammer van je ]hanny
westside
-28-  westside:
ik woon zelf op postcode 1012,dus kan er over mee praten en heel goed ook ik woon hier al 3 jaar en vind het heel gezellig de gemeente wilt hier crimineel weg halen dan moeten ze niet die drugs verlopers lamgs lopen en ook de straarhoeren langs lopen want als ik ze kan zien dan kan de politie ze ook zien maar daar hebben de politie geen oog op waarschijnlijk wan de dealers lopen nog elke dag bij de bulldog naast en dan dit als iemand een toerist bier drinkt op straat en de politie loopt langs doen ze niets maar sta i bier te drinken op straat dan komen ze alsof ik een moord hebt gepleegt de toeristen schreeuwen elke weekend heen en weer de politie zie je bijna nooit terwijl de beursstraat gelijk hier achter is kijk als ze hier schoon willne maken blijf af van de walllen en begin bij je zelf want ik woon hier omdat ik van de wallen houd laat de politie hun werk maar goed doen dan word de wallen wel leefbaar laat ze meer op straat kijken op de wallen en niet alleen undercover met kleding die wij hebben betaald met onze belasting geld laat ze meer doen want 70 procent van de misdaad word opgelost door mensen die belen en door mensen die op letten daarom vraag ik jullie mensen laat de wallen langer bestaan want het is een heel groot stuk van amsterdam waar je over praat jaarlijks komen heel veel toeristen hier heen dankzij de wallen en er komt veel geld in de la voor mensen en voor de regering blijf van de wallen af en begin bij je zelf iets eraan te doen hartelijk dank vor het lezen comentaar beantwoord ik graag fijne dagen op de wallen
Walther Schoonenberg
-29-  Walther Schoonenberg:
De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad heeft zich aangesloten bij het buurtverzet tegen de prostitutie. Ook de VVAB vindt dat het Singelgebied, in het bijzonder de straatjes tussen Singel en herengracht en het Singel zelf geen tweede Red Light district dient te zijn, maar een woonbuurt, waar het opknappen van panden en monumentenbehoud hand hand dient te gaan. Bovendien is het gebied het kerngebied van de Unesco-werelderfgoedaanwijzing en daarmee is het visuele geweld van rode lampen en monumentenaantasting door gesloopte onderpuien daarmee uit strijd. Wat betreft het laatste kan beter gesproken worden van 'deuren' dan van 'ramen', want een kenmerk van het prostitutie-misbruik van panden die oorspronkelijk een woon- en winkelfunctie hadden, is dat er van ramen deuren zijn gemaakt zodat een pand drie of vier deuren heeft.
Bron: http://www.amsterdamsebinne... (onder Nieuws).
Ron
-30-  Ron:
@Walther S. Gelukkig hebben jullie weer wat te doen.
coco chanel
-31-  coco chanel:
beste geslacht aan de gracht.
wij luisteren met verbazing naar de fantasie verhalen van jullie. vechtende poepende plasende gillende mannen.huizen die te koop staan. huisdokter die gescheiden is en daardoor niet kan slapen, nee hoor de hoeren die hebben het gedaan, ze zaten er al eerder voor dat de meeste mensen geboren waren.ze verzinnen alles om hun straatje schoon te maken. en gaan zelf stiekem in een andere buurt naar de hoeren.
wat een gelul allemaal. er is savonds heel veel onderzoek gedaan en het was altijd stil in de buurt.hoe dan en waar dan file“s met auto”s ik woon 25 jaar singel en ik vaar er wel bij.een gelukkige bewoner
Carla
-32-  Carla:
Woon zelf al 11 jaar op de Nieuwmarkt en heb in die tijd tientallen raamprostituees leren kennen.Allemaal vrijwillige zelfstandige en hele leuke lieve meiden.De straten van de wallen zijn heel erg gezellig geweest altijd.Helaas doen de saaie modeateliers hier afbreuk aan.Niemand zit te wachten op modepoppen wat kunst moet voorstellen.Bestrijd de dingen die niet in de haak zijn,maar geef de prostituees daar niet de schuld van,en laat ze blijven.Als je dit “ranzig” vind verhuis dan want de hoeren waren er eerder als de bewoners.Open minded,daar staat Amsterdam bekend om,wees trots op de vrijheid.Ga anders lekker in de polder wonen.
hachee
-33-  hachee:
@ Frans Smit: hear hear
Je eerste punt is een beslissing van de Centrale Stad. Het tweede is van het stadsdeel Centrum en het derde van een dienst die over de gebouwen gaat.
Jammer dat deze drie langs elkaar heen werken, misschien is er een gebiedsmanager nodig zoals die er ook voor de Haarlemmerstraat is.
En wat het Multatulimuseum betreft willen de Vrienden van de Amsterdamse binnenstad vast wel in een comite van aanbeveling ;-)
liesbeth cohen
-34-  liesbeth cohen:
wat mij altijd weer opvalt is het negatieve taal gebruik. kijk maar naar de oude lelijke dame marijke. alleen maar hoeren. gelukkig zeggen de mensen met meer verstand de vrouwen
of sekswerkers. en ik heb gehoord dat het singel mag blijven wat ben ik blij voor de dames.gefeliciteerd en dat jullie nog maar lang mogen blijven.liesbeth cohen
willy
-35-  willy:
hallo liesbeth.
wat aardig we zijn ook zo blij dat we mogen blijven. tuurlijk zijn dat gefrustreerde ouwe mutsen. er is een opname van gemaakt door metje blaak. je weet niet wat je ziet. echt zo grappig. en we krijgen zoveel goede reacties uit de buurt. iemand gaat een groepje op richten. voor de dames hij woont in de oude nieuw straat.dat de dames zoveel meer waarde aan de buurt geven. ben blij
ennie
-36-  ennie:
vandaag in het Multatuli museum geweest.Hoorde dat het museum geen subsidi meer zal krijgen en een hoge huur moet gaan opbrengen, belaggelijk!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.