Home > > Zakgeld is zooo 2008

Zakgeld is zooo 2008

null
Wie is er jong en talentvol in De Baarsjes? Ga dan geen vakken vullen bij Dirk van den Broek, maar maak een leuk YouTube-filmpje over je talent en zend het in voor de Ymere Baarsjes Beurs! De websitebezoekers bepalen wie de winnaar is.

De prijs bij deze talentenjacht? Een fles champagne en eeuwige roem? Een nieuw videocameraatje? Misschien een masterclass bij Ali B.? Nee, in De Baarsjes kun je 15.000 euro mee naar huis nemen! En dat voor de derde opeenvolgende keer! Bekijk snel de kandidaten die morgen kans hebben om de poen binnen te halen.

Joeri die professioneel wil gaan snookeren? Of rapper Big A. met zijn geweldige rijm - Ik ben gierig, denk alleen maar aan m'n ego. Bam mezelf naar de top, noem het lego. Shit man, respect moet ik eisen. Noem me Harry Potter en m'n mic is de steen der wijzen - die nu serieus iets met muziek wil doen. Of wordt het de enige kandidaat die het geld nuttig zal besteden in mijn ogen: de gymnastiekvereniging die nieuw materiaal wil kopen.

Welke idioten bedenken dat 15.000 wel een leuke prijs is? Gek genoeg heeft het niet eens tot een stormloop geleid: er staan slechts 17 filmpjes op de website.
Waarom zo'n extreem hoog bedrag voor weinig uitzonderlijke talenten? Wat moet een twaalfjarige met 15.000 euro? En waarom moet Mandy, een meisje dat het leuk vindt om kleding te maken voor haar vriendinnen, meteen een professionele kledinglijn kunnen starten?

Het lijkt meer op een PR-stunt van Ymere en De Baarsjes: zie ons eens investeren in de buurt. Kijk ons eens een kind een toekomst geven! "Met de Ymere Baarsjesbeurs willen wij de jongeren hoop geven, het succes van Mandy vertelt hen: zie je wel, het bestáát. Het kán. Een jongere uit De Baarsjes kán dat, iets goeds neerzetten."

Afgelopen kerstvakantie zat ik vier dagen te verkleumen in mijn huis van Ymere met een kapotte CV-ketel uit 1993. Terwijl buiten de eerste schaatstochten werden gehouden, zei de Ymere-mevrouw aan de telefoon: "Het zijn feestdagen voor ons mevrouw. We kunnen niks voor u doen." Ik wens Ymere een voorspoedig jaar toe waar ze zich bezig gaan houden met hun core-business en niet 13 maanden van mijn huur verspelen aan de eerste de beste You Tube Uploader.

zes reacties op "Zakgeld is zooo 2008"

Sjors
-1-  Sjors:
Ach ja, je hebt geld gekregen ihkv de zogenaamde Vogelaarwijken en dan weet je van gekkigheid niet wat je ermee moet doen. Belachelijk gewoon dat daar geld aan besteedt moet worden. Kun je als Stadsdeelbestuurder weer een wit voetje halen bij je bewoners. Laten we niet vergeten dat 2010 er verkiezingen komen, dus dan moet je je als bestuurder weer gaan profileren.
John Zwart
-2-  John Zwart:
Ach, je doet mee aan de postcodeloterij omdat je miljonair wilt worden, je koopt staatsloten omdat de staatrloterij de trend volgt. Superrijk zijn is trendy en je doet wat om heel misschien ook mee te mogen doen. Wie zeurt er dan nog over een prijsje van 15000 euri voor de jeugd?
Perverse verrijking was schandelijk, ooit, volgens Kok (wie was dat ook alweer?). Nu zeggen we die kritiek.. “Het is allemaal afgunst”.
Niet zeuren dus, we doen allemaal mee met onze eigen ondergang. 2009 is nog maar het begin, wacht maar tot de Poetins van de wereld hun grillen gaan uitleven.
Bart
-3-  Bart:
En waar is Eberhardt van der Laan in deze verspillende kwestie?
Die was toch ooit accountant?, controleert hij z'n uitgaven of die van z'n voorgangster niet meer? Foei! Ik dien volgend jaar een voorstel in om alle lantarenpalen in Lelystadse Vogelaarwijken (zijn die er nog, geloof het niet) met bladgoud te laten bekleden, wedden dat het gehonoreerd wordt?
Bart
-4-  Bart:
Enne: werd Ymere niet gewoon volledig door de samenleving betaald? Om woningen te bouwen? Betaalbare woningen? En om voor een leefbare (schoon,heel, veilig) omgeving te zorgen? En achterstallig onderhoud van woningen zo snel mogelijk te verhelpen? Toegankelijk voor bewoners te zijn? Innovatief te denken? Energiezuinig bouwen te bevorderen? etc. etc.
Geachte directie van YMERE, reageert u nu maar eens!
DeYts
-5-  DeYts:
Piskijkers en zuurzakken bij een strakke felle vrieskou kleuren mijn wangen minder rood dan het schaamrood oproepende commentaar op een door ik weet niet hoe veel mensen met plezier beleefde openbare talentenjacht. Gal spuwen en geen plezier beleven, wat een armoede. Geef mij die geïnspireerde deelnemers aan de talentenjacht maar. Hartstikke goed en wel gefeliciteerd!
Esther van der Meer
-6-  Esther van der Meer:
@DeYts: Het feit dat De Baarsjes een leuke talentenjacht organiseert en er veel plezier is geweest met enthousiaste kandidaten juich ik van harte toe. De vraag is alleen of zo'n hoog prijzengeld nodig is.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.