Home > > Thee leuten met het db

Thee leuten met het db

null
Osdorp - Het gemeentelijke servicenummer staat onder de druk. In Osdorp hebben ze zo'n nummer niet nodig. Daar gaan de wethouders gewoon de straat op. En ook nog eens met theepot en koekjestrommel. 'Thee met db' heet dit initiatief waarbij de politici naar u toe komen.
Acht keer trokken ze er dit jaar op uit in Osdorp. Om op straat - veelal in de regen of de kou - 'hun' bewoners te horen. Vragen, klachten, wensen, complimenten, het is allemaal welkom. "Het is goed om niet alleen vanachter je bureau te besturen," zegt wethouder Martje Postma. "Dat mensen je niet alleen vanuit de krant kennen." Daar krijgt ze dan ook vaak tijdens de 'thee met db'-middagen een complimentje over. En er zijn meer complimenten om in ontvangst te nemen. Maar uiteraard worden er tijdens zo'n 'gezellig samenzijn' ook vragen, wensen en klachten gehoord. En er is altijd wat lekkers. Dit keer zijn er kerstkransjes, in Sloten vorige keer waren er roomboterkoeken.

Terwijl Postma een onderonsje heeft met een dame van bijna negentig, praat collega Ahmed Baâdoud met twee oud-bewoners. Ze zijn verhuisd naar Nieuw Sloten en missen de sfeer in Osdorp. Baâdoud hoort het verhaal graag aan. En niet alleen hij. In Osdorp kunt u tijdens het 'thee met db' ook terecht bij de politie, de sociaal wijkbeheerder en de logistiek wijkbeheerder. En daarmee is op bijna elke vraag wel een antwoord te geven. Postma: "De bedoeling is dat we meteen antwoord geven, niet dat we hele actielijsten gaan opstellen. Al komen er soms wel actiepunten uit voort natuurlijk." Klachten gaan bijvoorbeeld over zwerfvuil, wensen over speelplekken.

Het db gaat ook volgend jaar weer op pad met koffiekopjes en koektrommels. De ene keer staat de hele kraam in een wijk waar net iets speelt, de andere keer gaan de bestuurders langs op uitnodiging. Misschien een idee om dat 14020 op te doeken en de ambtenaren met heel veel theepotten de straat op te sturen?

zeven reacties op "Thee leuten met het db"

Sjors
-1-  Sjors:
Dat dat informatienummer opgedoekt moet wordenis klip en klaar. Maar om nu dan maar het DB op pad te sturen is onzin. Er zijn tal van vragen die slechts informatie betreffen. Je hebt het hier alleen om vragen die wellicht wat langer op antwoord kunnen wachten. Gewoon iemand aan de telefoon in Osdorp en andere stadsdelen die een vrager normaal te woord kunnen staan. Daarnaast wil ik gewoon het stadsdeel binnen kunnen stappen en mensen te woord kunnen staan. Veel efficienter. Oh ja, in Westerpark gaat het DB al jaren op de thee.
Marck
-2-  Marck:
hahah....schijn solidariteit
Marco
-3-  Marco:
En schijn-inspraak. Zogenaamd luisteren naar je buurt om als bestuurder vervolgens opportunistisch je eigen programma door je strot te douwen.
Arnoud de Jong
Er wordt altijd geklaagd over de kloof tussen politiek en burger. Mij lijkt dat de burger zich dan ook wel eens positief mag uitlaten over initiatieven als deze. Zo kunnen die politici ook nooit iets goed doen!
Ik zie werkelijk niet wat hier nu mis mee is. Ze doen hun best en wat krijgen ze om hun oren? Gezeik over schijnsolidariteit en schijninspraak. Ga erheen en zeg het ze in hun gezicht.
ANila
-5-  ANila:
Go Arnoud Go!

Zo is het maar net, de politicus kan het nooit goed doen, nog steeds geen man gevonden, die praten kan naar alle monden.

Hier wordt tenminste een poging gedaan de afstand tussen burger en bestuurder te verkleinen, dat is al prijzenswaardig!
tripleX
-6-  tripleX:
Cohen is zo vaak afgezeken over z'n theedrinken dat ik bang was dat hij het misschien minder zou doen. Of het wat oplevert of niet, praten met mensen kan nooit kwaad. Goed dat er politici zijn die het lef hebben om door te gaan met 'thee drinken'.
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
Martje Postma (stadsdeel-voorzitter van het amsterdamse stadsdeel Osdorp)

moet haar blik eens gaan verbreden en iets anders gaan doen. Ze is al veel te lang in dienst en ze kan veel meer!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.