Home > > Kabouterproblemen

Kabouterproblemen

Amsterdam - De ongebreidelde verbodswoede van dit kabinet lijkt met de invoering van het paddo-verbod een nieuw dieptepuntje te hebben te hebben bereikt. Niet zozeer omdat het belangrijk is dat wij als burgers ons eens in de maand in een achtbaan van psychedelische ervaringen dienen te storten. Dat kan je vinden of niet. Ik ken persoonlijk amper mensen die daar een hobby van hebben gemaakt, en kan me er eigenlijk geen verregaande consequenties bij voorstellen. Behalve wellicht voor die duizenden dakloze kabouters.

Ik doel meer op de totale overbodigheid van deze wet. Opeens is iedereen met een vliegenzwam in z'n tuin strafbaar. Het Loo schijnt vol te staan met verboden stoelen. Maar liefst 189 soorten staan er op de lijst, waarvan een vooraanstaand mycoloog al heeft beweerd dat die klakkeloos van het internet is geplukt. Verscheidene soorten zijn beschermd en Staatsbosbeheer heeft ondertussen ongerust naar Justitie gebeld.
Fred Teeven beweerde onlangs nog vrolijk dat er 'toeristen van daken springen', iets wat eenmaal gebeurd is (Nemo) en waarvan niemand heeft kunnen (of willen) vaststellen dat er daadwerkelijk paddestoelen in het geding waren. Alle experts roepen om het hardst dat er geen probleem is, maar niemand luistert.

Even buiten het feit om dat er blijkbaar weinig doordachts schijnt te gebeuren tijdens het voorbereiden van zo'n wet, die simpelweg tegen de verkoop van paddo's aan toeristen gericht is en in zijn kielzog een complete schimmelcultuur het weke kopje indrukt: als er onzinnige wetten, die nergens toe dienen worden bijgeschreven lijken we ons op een hellend vlak te begeven. Alle idiote zaken die minder mal klinken dan deze zouden wel eens iets te serieus kunnen worden genomen. Vrij baan voor de Oost-West lijn, inburgeringscursussen voor Nederlanders, een straatvoetbalverbod, Smurfenvoorlichting, weet ik veel.

Ondertussen lezen wij binnenkort in de krant dat kabouter S. is gearresteerd omdat hij zichtbaar onder invloed ergens in het Oosterpark heen en weer zat te wippen. We leven in een Mickey Mouse land.

negentien reacties op "Kabouterproblemen"

Aart
-1-  Aart:
Wat nooit vermeld wordt over dat Franse meisje is dat ze in Frankrijk al verscheidene zelfmoordpogingen achter de rug had. Als ze dus als paddo's genomen had (want dat is inderdaad maar een gok) dan dienden die ter begeleiding van haar poging en waren die niet de aanleiding daartoe.
Kabouterfan
-2-  Kabouterfan:
Geweldig stukje !
Jochem Floor
-3-  Jochem Floor:
@ Aart: waar haal je dat vandaan?
Willem
-4-  Willem:
Leuk toch zo een christelijk kabinet? Hebben we zelf voor gekozen en nu gaan we dus zien wat dit allemaal betekent. Terug naar de jaren vijftig. Nadruk op gezin, fokpremies, weg met vrijheden (of vermeende vrijheden). Kabouter Wouter glimt alleen omdat hij nu kan scoren met gemeenschapsgeld maar politiek gezien waardeloos. Maar, zoals gezegd, we krijgen waar we voor gekozen hebben.
Dr.D
-5-  Dr.D:
Aansluitend op het 'Paddoverbod'...
afkraken.antville.org/stories/1854864/
Vanwege het spamfilter moet U zelf even de http:// ervoor zetten...
Dr.D
-6-  Dr.D:
Als een gristenkabinet het antwoord is,
moet het wel een ongelooflijke stomme vraag zijn geweest!!!
John Zwart
-7-  John Zwart:
Je kunt zeggen wat je wilt maar lachen kunnen we toch wel sinds die Rouvoetclub zich echt met regeringszaken mag bemoeien. Geweldig toch zo'n droogkomieken-show.
Prachtig van de CU om dit zo ernstig te brengen, zonder een spier te vertrekken, terwijl zowat het hele volk in een deuk ligt
Dr.D
-8-  Dr.D:
Kan er niet om lachen, van paddo`s ga je wel lachen om niets...
Maar het maakt ons sukkels.
Omdat wij ons zogenaamd laten leiden door een nog grotere sukkel!
Raoul Mertens
-9-  Raoul Mertens:
Coffeeshops dicht, paddoverbod, hoeren weggejaagd, roken verboden, jacht op alcoholverkoop in supermarkten. Onruststokertjes worden verbannen, overlast gevende gezinnen moeten in opvoedkampen terechtkomen. Geweldig de vrijheid van onderwijs wordt ingeperkt omdat nu op alle scholen godsdienst moet worden gegeven. Wat volgt er nu nog meer? Denken die heren/dames politici nu echt dat daarmee alles daadwerkelijk zal verdwijnen? Integendeel, veel zal ondergronds gaan waardoor niemand meer in de gaten heeft waar het zit. Dat is dus de nieuwe politiek, je verbied van alles en dan is het opgelost. Mmmmm, volgens mij is dat alleen maar een voedingsbodem om problemen op het individuele niveau te laten neerdalen. Is toch geweldig groepen mensen tegen elkaar opzetten en ze het zelf maar uit te laten zoeken. Ik vraag me echt af wanneer de ogen van de burgers daadwerkelijk opengaan en het een keer duidelijk zal zijn dat genoeg daadwerkelijk een keer genoeg is. Of zijn die babyboomers van toen nu daadwerkelijk ingedut?
Kai Schipper
-10-  Kai Schipper:
Leuk zo´n verbod op een middel dat ons notabene door God zelf is geschonken om een stapje dichter bij Hem te komen. Of zien de heren Gristenpolitici dit wellicht anders. Daar zal ik wel eens een stevige discussie met de heren over willen voeren. Verbieden die hele familie van 168 neefjes, nichtjes, broertjes en zusjes. In de praktijk zal dit betekenen dat alle in de natuur voorkomende soorten t.w. zwammen die de stoffen psilocine en psilocybine bevatten dienen te worden uitgeroeid. Zolang dit nog niet het geval is, is zelf Hare Majesteit Koningin Beatrix in overtreding. Ik durf te wedden dat er in de tuinen van Paleis ten Bosch wel enkele soorten te vinden zijn. Dus verbieden moet samengaan met uitroeien want anders komen er teveel mazen in deze nieuwe wet. En uitroeien van deze 168 soorten zal leiden tot een enorme ecologische ramp waarvan wij de consequentie´s niet kunnen overzien. M.a.w een waardeloze wet die zo lek is als een zeef en aan alle kanten rammelt. Mijn complimenten aan de heren in Den Haag. Ze zijn daadwerkelijk nog achterlijker dan dat ik al dacht.
Dr.D
-11-  Dr.D:
De medewerker van Staatsbosbeheer is niet bereikbaar voor commentaar...
Hoewel de megaproducent van verboden paddestoelen natuurlijk geen winstoogmerk heeft.
Maar toch overtreders van de opiumwet!
Bart
-12-  Bart:
Ach @Dr D. : de 'paddo's' in het Lelystadse bosgebied groeien veelvuldiger dan ooit! Zelfs in ons plantsoentje groeien van die gele zwammetjes! (wat voor soort het is weet ik niet, en wat je er van oploopt nog minder, maar ze groeien!) Het lijkt me stug dat iemand ter wereld het groeien van 'paddo's' kan verhinderen?
Dus dan maar weg met die opiumwet, ik zag zojuist ook een paar 'paddo's' in mijn eigen tuin. Ik ben mogelijk ook in overtreding... Maar ik heb m'n tuinkabouters nog!
Elsje
-13-  Elsje:
dus toch nog een bijdrage van Bartje
ik maakte me al zorgen
corry
-14-  corry:
...triest, drugs, en maar doen alsof het heel normaal is, zoals vele vinden dat prostitutie een gewoon beroep is......nee dus, alle drugsgebruikers die ik ben tegen gekomen, hebben zonder uitzondering allemaal ongelofelijk veel problemen, en zakken dieper weg, idem dito met hoeren. Maar ze betalen belasting hé......
tripleX
-15-  tripleX:
@corry: wat verschrikkelijk triest is, is dat je in 2008 in Nederland reageert als een Amerikaanse in de jaren 50. Je doet alsof 'drugs' een scheldwoord is. Doe je oogkleppen af en lees eens een boek of zo.
Jaro
-16-  Jaro:
Bovendien ging het stukje niet over drugs, maar over een schoolvoorbeeld van overbodige regelgeving. Nuanceverschil?
Maar dan nog: Zijn alle drinkers dan ook probleemdrinkers? En alle koffiedrinkers? Chocolade eters?
George
-17-  George:
@TripleX. Juist dit Kabinet wil mensen zoals Corry doen geloven dat het in en in triest is gesteld met de verslaving in Nederland. Dit Kabinet denkt door een repressief beleid dat ze dan alle problemen oplossen en er geen sprake meer zal zijn van verslaving in welke vorm dan ook. Dit Kabinet vergeet alleen dat ze symptomen bestrijden en heel veel zaken de illegaliteit indrukken. Misschien kan er toch eens boven tafel komen waarom er nu als een speer het paddoverbod moet ingaan en daarnaast al die comotie over de coffeeshops. Ik hou mijn hart vast wat de volgende stappen gaan worden. Allemaal afleidingen van de echte zaken die aangepakt moeten worden. Betere scholing, betere ouderenzorg, de tweedeling in deze maatschappij. Dadelijk gaan we nog zeggen dat alles in de jaren vijftig zo goed was. Ja hoor, vrouwen weer aan het aanrecht en die onbekende man die altijd het stukje vlees verdeelde op de voorgrond. Heel triest is dit laand aan het worden met een tuinkabouter die door een crisis denkt dat hij alles nu opgelost heeft. Wat een schijnvertoningen.
Bart
-18-  Bart:
Ach Elsje (30-11), ben je werkelijk geinteresseerd in een Lelystadse tuinkabouter? Don't worry! Het zou alleen erg fijn zijn voor de lezertjes van Amsterdam Centraal als je behalve 'losse flodders' ook eens wat substantieels (ja moeilijk woord)zou kunnen bijdragen. Mag ik op je medewerking rekenen? Iets over het wel of niet verbieden van Paddo's bijvoorbeeld?
Bart
-19-  Bart:
En @George: gelijk heb je! Aan de ene kant paddo's verbieden, aan de andere kant coffeeshops gedogen, en nu zelfs mogelijk wietplantages van gemeenten 'stimuleren'...
Het moet natuurlijk niet gekker worden met die regelgeving/ wetgeving. Regelgeving van een paar gefrustreerde CDA/CU ministers en kamerleden..
Zoals mogelijk bekend, ik woon in Lelystad(70.000 inw.) en daar is al 5 jaar een discussie over het al dan niet gedogen van een 'coffeeshop', nog steeds niet in werking, want nog steeds amendementen en ander gezeur van de 'gristelijke' partijen.. Nu is de dagelijkse praktijk dat een paar dealertjes de hele 'markt' in Lelystad hebben, en als je de troep van hen niet wilt hebben (er is geen enkele controle!!), moet je naar Almere, naar de 'wietboot', gecontroleerd (door de gemeente) en veilig...
Conclusie: de overheid zou eens goed moeten kijken naar de afdeling “betutteling”, van de kamerstukken, af en toe komt dat dossier van de 2e kamer en het kabinet m'n strot uit.
P.S.:Ik ben geen wiet/drugsgebruiker, maar wel voor keuzevrijheid en tegen overheidsbemoeizucht..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.