Echte kaas
Geuls vegetarische dochter en haar eigen biologische voorkeur als (moeilijke) vleeseter brachten haar op het idee van een snackbar waar je pure producten kunt krijgen. "Ik was die kaassoufflé zo zat. Het lijkt wel smeerkaas wat die fabrikanten erin doen. Hier gebruiken we echte kaas in onze kaassticks." Een cafetaria is Natuurlijk Smullen officieel, maar de uitstraling is die van een kneuterig eetcafé. Geul: "Als je naar de standaard cafetaria's kijkt, daar word je niet vrolijk van. Hier staan houten stoelen, niet dat plastice gedoe. Het menu staat op het schoolbord, ik heb sfeerverlichting opgehangen en er liggen boekjes. De kranten van de dag en blaadjes." Aan de muur reclame voor de groenste omroep, kunst van Thea Kater, uitleg over de Weiderijck rundvleeskroketten van Cas Spijkers en het certificaat van Fairtrade coffee.
Viavia kwam ze aan de locatie aan de Jan van Galenstraat 78. Niet haar eerste keus, maar toen ze er ging kijken, was ze verkocht. Ze sprak enkele ondernemers in de straat als ook klanten in de supermarkt aan de overkant waar biologisch een groot deel van het assortiment beslaat. En kreeg een goed gevoel: hier is vraag naar meer biologisch. Toen enige tijd later de bewonerscommissie zich bij het stadsdeel voor haar inzette om de vergunning te bespoedigen, was Helen Geul thuis. "Als omwonenden zich voor je inzetten, dan kan het niet meer stuk."
Slaatjes
Alle vegetariërs zijn blij met Natuurlijk Smullen, vertelt Helen Geul. En ook vleeseters die puur willen. "Je proeft het verschil." Alleen maar positieve reacties heeft ze tot nu toe gehad. Eén keer vroeg iemand om cola en dat heeft ze niet. "Ik drink het zelf ook, maar hier hoort het niet op het menu. Het heeft niks met biologisch te maken." Bionade heeft ze. In Duitsland staat het drankje na Coca Cola en Fanta op de derde plaats. "Dat gaat het hier ook helemaal worden." Ze heeft meer plannen. Bijvoorbeeld een nog lekkerder vegetarische satésaus. Laatst vroeg iemand om een slaatje en dus heeft ze nu ook slaatjes. Biologisch natuurlijk. En om te smullen.
21 reacties op "Natuurlijk smullen in Bos en Lommer"
Ga het gauw een keer proberen..
Die is inderdaad droevig op dit moment! (krijg regelmatig buikloop als ik 'gedwongen' was om iets op een NS station te nuttigen..)
Dus als Natuurlijk Smullen her en der wat filialen op grotere of kleinere NS stations zou vestigen, zijn er volgens mij heel veel mensen blij!
Koop toch wat bij AH ToGo en eet dat achter je pc op. :)
Dus als je weer eens een zuur stukje hebt geschreven ben je vergeten om je Rennie in te nemen? :)
Dit klinkt vreselijk!
Geen smeerkaas in onze sticks. (echte kaas is toch net zo -lekker! vet?!)
Ik heb een groot wantrouwen tegen die 'natuur' en biologische voedsel-verschaffings-zaken. Vooral als iemand -zoals in jouw stukje- beweert graag cola te drinken maar het niet verkopen vanwege de imago van de zaak..
De patat is echt top, trouwens. Krokant van buiten, zacht van binnen. Heb toevallig een interview met Helen gedaan voor Amsterdam Weekly. Fijne tent.
Nogmaals: waarom kan dit soort bedrijven niet op stations?
(ik weet dat NSstations het beheer voert over stations, maar dat belet de consument nog niet om kritisch te zijn)Mogelijk een boycot van alle vieze gelegenheden op de stations, en wat promotie van een fenomeen als “natuurlijk Smullen”?
En @Yanny: Nu ben je echt aan het zeuren, als je niet zonder smerig voer kan, ga je toch lekker in Amerika wonen? Cola is toch vreselijk giftig spul? (100% suiker bijv.) En smeerkaas is chemisch ontlede kaas, namelijk met 'smeltzout', zoiets wat ze ook bij het 'pekelen' van vlees gebruiken: natriumnitriet en nog een paar aanverwante chemicalien..
Lekker, zo'n souffle'tje!!
Het gaaat niet om 'imago' zoals jij beweert, maar om 'natuurlijk', wat gewoon heel natuurlijk is. Mensen die dat niet begrijpen, moeten echt nog wat bijleren...
En Rudi, R****S (geen reclame!) neem je in als je brandend maagzuur hebt, niet als je over je nek gaat van de smerige 'ham' of cheese (kaas?! waar dan?)burger, met bijgoevoegd jaren in de diepvries bewaard, in de magneto opgewarmd vies broodje..
En 'zuur' eet ik slechts bij een harinkje, om vervolgens een webmail aan RudiPensionado te schrijven....
Die stationstroep at ik al sinds de vorige eeuw niet meer en gelukkig ben ik daar ook niet meer vijfmaal per week.
En zelf koken is toch niet zo moeilijk?
En waarom zou dat nou niet kunnen? omdat NS alles al heeft voorgeprogrammeerd bij een aantal vetverkopende firma's? Flauwekul!
Als je een goed bussinesplan op tafel legt bij de NS is alles mogelijk: waarom 'Smullers' wel en 'Natuurlijk Smullen' niet? Is er iemand die deze formule ooit bij NS bepleit heeft? dacht het niet. Ik zou het een omslag in 'stationsdenken' vinden!..
En natuurlijk is zelf koken niet moeilijk, zelfs vreselijk veel leuker, maar op een station staand is dat wat lastig... (RudiP.)