Toch vergaat deze keer de lust tot stemmen me toch echt. Waterschap? Iedereen wil droge voeten, schoon water en stevige dijken. Waarom is hier politieke invloed op nodig? Ik zie er liever een ingenieur dan een onwetende stemmentrekker. Wat heeft bijvoorbeeld Amsterdamse politica Anne Lize van der Stoel opeens met water? En hoe belangrijk vindt ze die waterschapsverkiezingen eigenlijk? Het onderdeel waterschapsverkiezingen op haar website is leeg.
En op wie moet ik stemmen? Het enige dat uitweg kan bieden is de Kieskompas. De website heeft al 500.000 mensen getrokken. Bij landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer komen er drie miljoen mensen voor een stemadvies, dat geeft aan dat mensen bij de Waterschapsverkiezingen geen flauw benul hebben wat ze moeten stemmen.
Het advies dat ik kreeg is de Partij voor de Dieren, maar uit angst dat de muskusratten hun gang mogen gaan in de dijken, kleur ik toch maar het hokje rood van mijn tweede advies, de PvdA.
Vervolgens blijken de stembiljetten van mij en mijn man strikt apart te moeten blijven. "Twee biljetten opsturen in een envelop", was toch niet zo'n handige gedachte. De kans dat we het goede geboortejaar op het goede formulier zetten is vijftig procent. De kans dat we vandaag naar de brievenbus lopen overigens ook.
uiteraard wil de Partij voor de Dieren niet de de muskusratten de dkijken gaan ondergraven. Het doden van de dieren is echter geen definitieve oplossing. Daar komt nog eens bij dat de huidige dodingsmethode zeer wreed is. De PvdD pleit dus voor duurzame en diervriendelijke oplossingen. Meer info op
http://www.partijvoordedier...