Home > > Ga ervan af!

Ga ervan af!

Geuzenveld/Slotermeer - "Ga ervan af", gebood een jongeman in een T-shirt van Spark zonder enig 'respect' voor mij als 'oudere'.
"Waarom?" vroeg ik perplex en was het er niet mee eens.
"Omdat ik het zeg," sprak het geschoren hoofd.
M'n kleine buurjongen en ik hadden ons levensgrote skelters toegeëigend in de Confusiusspeeltuin op de hoek van de Colijnstraat en de Roëlllaan.
M'n buurjongetje zoekt me wel vaker op als hij zich loopt te vervelen en dan lees ik hem verhaaltjes voor of we doen een spelletje. Deze keer zouden we naar de bibliotheek gaan, maar de bieb was die dag dicht en we gingen als compensatie naar de speeltuin.

Omdat mijn eigen kinderen ondertussen mannen zijn en ik geen kleinkinderen heb, weet ik de kinderprogramma's niet. Dus ik wist niet dat Spark in samenwerking met Dock en Koers Nieuw West activiteiten organiseert voor de thuisblijvers in de zomervakantie.
Drie jongens in de leeftijd rond de tien keken miskend toe, klaar om het van ons over te nemen. Maar ook daarvan kwam niets in. Ab, zoals de begeleider bleek te heten, had de touwtjes goed in handen en dat lijkt me een goed gegeven. Hij werd bijgestaan door heel veel leuke collega's.

Iedere week komt iets anders aan bod. De week van de Wieltjes, de Balsporten, de Spelletjes, de Racketsporten en de Slagspelen. Op dinsdag op het Nigel de Jongplein, woensdag in het Gebrandypark en zoals al gezegd donderdags in de Confusiusspeeltuin. Week 31 is de laatste week.

Aan SummerCamp zijn kosten verbonden en je moet je inschrijven. Je moeder en je tante kunnen bijvoorbeeld ook meedoen als begeleiding. Activiteiten voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Het spreekt vanzelf dat er voor 16 jarigen wat anders te doen is dan voor ukken van 8. En daguitstapjes naar bijvoorbeeld de Parade, het zwembad of het Amsterdamse Bos organiseren de jongerenwerkers ook.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met een van de organisaties of het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.
Je hoeft je dus niet te vervelen.


zeventien reacties op "Ga ervan af!"

Henk
-1-  Henk:
En waar gaat dit eigenlijk over?
amsterdam87
-2-  amsterdam87:
snap er ook geen moer van
engine 54
-3-  engine 54:
Het gaat dus over activiteiten die georganiseerd worden voor kinderen die niet op vakantie gaan.

Misschien wordt het tijd om eens op http://www.hansanders.nl te kijken, heren/dames
Troubadour
-4-  Troubadour:
Ik geloof dat we dat wel doorhadden Engine, maar dit verhaal heeft kop noch staart.
Marijke
-5-  Marijke:
Ik weet niet hoe oud buurvrouw is, maar die skelters zijn voor kinderen bedoeld. Dat kan natuurlijk ook wat vriendelijker worden gezegd, dat ben ik met de schrijfster eens...
Verder heeft het verhaal inderdaad kop noch staart, daar heb ik geen bril voor nodig.
engine 54
-6-  engine 54:
Nou, dan moet ze maar eens advies in winnen bij haar eigen bedrijfje: http://www.detsservice.com
tripleX
-7-  tripleX:
Hoe Ab, de agressieve skinhead, een leuke collega werd in de week van de Wieltjes.
Michiel
-8-  Michiel:
Dus mevrouw Bernadette Kops maakt hier reclame voor haar eigen communicatiebureau? Sorry, maar wellicht kan ze een zomer cursus gaan volgen in het schrijven van begrijpelijke stukjes.
Arnoud de Jong
Ik vind hier toch wel wat overdreven hatelijke reacties tussen staan. Het stukje vestigt gewoon de aandacht op zomeractiviteiten voor kinderen. Meer niet.
Daar is niets onbegrijpelijks aan.
En dan gaat men eerst zitten googelen op de naam van de auteur, om haar vervolgens te verwijten dat ze reclame maakt voor haar communicatiebureau! Dat slaat natuurlijk he-le-maal nergens op!
Suffie
-10-  Suffie:
Arnoud, ik vind dat je de kwaliteitscommissie van AC gewoon z'n werk moet laten doen! Die mensen zijn daar overduidelijk heel capabel in!
Arnoud de Jong
@Suffie:
Dan hoop ik wel dat je ironie een beetje wordt opgepikt. ;-)
Bernadette
-12-  Bernadette:
Amsterdam87, engine 54, Troubadour, tripleX en Suffie (met je kale kippenkont) waar kan ik jullie teksten vinden?

Oh ja Michiel, ik heet Kop zonder s. Misschien kan jij beter even op http://www.hansanders.nl kijken.
Arnoud de Jong
Laten we on-topic blijven en niet verzanden in gekibbel. De teksten van Suffie zijn overigens te lezen als je op zijn naam klikt.
Bart
-14-  Bart:
Laten we elkaar niet naar de brillenman verwijzen, we hebben het stukje gelezen, maar het blijft raadselachtig waar het over gaat... Ik begrijp over zomeractiviteiten voor kinderen, prima! Maar: op AC zouden we toch alleen maar NIEUWS (met hoofdletter) en: indringend, spannend, bijzonder, verheffend,fotogeniek,spetterend, te gek,vet/cool(voor mijn tijd) extraordinair etc. plaatsen?
Het blijft een stukje “onder de maat”, met excuses!
Arnoud de Jong
@Bart:
Je hebt natuurlijk het volste recht om kritiek te hebben op een stukje.
Maar ik geloof wél dat ik hier enkele misverstanden moet wegnemen. Als we nieuws hebben, schrijven we nieuws, maar over het algemeen moeten we niet pretenderen een nieuwssite te zijn. Daarvoor zijn we domweg niet toegerust en we kunnen in dat opzicht nooit concurreren met Het Parool of AT5. Die inhoud moeten we ook niet nog een keertje willen overdoen, want de meeste kranten e.d. lijken wat het echte nieuws betreft al genoeg op elkaar.
Het komt er dus in de praktijk op neer dat we veel meer een opinie-site zijn, de gebeurtenissen in de stad kritisch volgen.
Maar als je een geweldige primeur voor ons hebt: meteen mailen natuurlijk! ;-)
Bart
-16-  Bart:
@Arnaud: het was mijn mening over een stukje, waarvan ik vind dat het eigenlijk niet past in de soort berichtgeving van AC: commentaar op nieuws, eigen research, belangrijke topics voor A'dam, 'smart en smiley news, etc.
AC is uniek NAAST andere media! Het bovenstaande stukje past m.i. meer in het Stadsblad als aankondiging o.id. ...
Dus eigenlijk zijn we het wel eens!?
Bart
-17-  Bart:
P.S. Arnoud: wat die primeur betreft, ik ben nog wel vaak in A'dam,maar omdat ik er niet meer woon, ben ik natuurlijk altijd net te laat! (tenzij AC graag leuke stukjes van 'uw plaatselijke correspondent uut Lelystad' opneemt;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.