Home > > Vuilstruiners

Vuilstruiners

Vuilniszakken
Westerpark - Elke maandag en donderdag zie ik ze: de vuilstruiners. Bijvoorbeeld de oude man met zijn rode fietstassen op zoek naar oud ijzer, het witte busje dat bij een potentieel goede spot stopt en waaruit - net als bij het A-team - de deur openschuift en er vier mensen eruit springen, en de scharrelaars die toevallig langslopen en iets leuks zien. Ik behoor zelf tot die laatste groep.

Een klein nachtkastje, mijn knaloranje schoenenpoetskist, prima stoelen, een handige tafel met alle boutjes en moertjes in een zakje erbij geleverd: ik vond het allemaal op straat. Gratis geluksvondsten! Prachtig ook de kast van Tejo Remy (Droog Design), die van allerlei gevonden laatjes de kast 'You can't lay down your memory ' maakte.
Maar binnenkort zal het in Westerpark voorbij zijn! Tussen 2008 en 2011 plaatst het stadsdeel ondergrondse containers. Op zich wel lekker. Geen wachtende vuilniszak meer op het balkon, niet meer 's avonds laat naar beneden voor het vuilnis of 's morgens vroeg de vuilniswagen net zien wegrijden. En ook wel lekker voor de rug van de vuilnisman.

Ik zal de vuilstruiners missen. En mijn vondsten ook. Gelukkig hebben we nog een ontmoetingsplek bij het bordje "Plaats hier uw grofvuil".

vijf reacties op "Vuilstruiners"

Jan Westerhof
-1-  Jan Westerhof:
Als het net zulke dingen zijn als in Zeeburg, denk ik eigenlijk dat de vuilstruiners blijven.
Er passen alleen vuilniszakken in de containers. Groter afval, zoals kastjes, tafels, stoelen, e.d., worden er vaak naast gezet.
En ze worden vaak meegenomen door voorbijgangers. In mijn ervaring is oud meubilair binnen een paar uur alweer weg. Het oude recycling-systeem werkt nog steeds.
Bart
-2-  Bart:
En als er, zoals in sommige delen van de Pijp, geen plaats is voor ondergrondse containers, zijn er altijd wel (en ook altijd geweest) mensen die hun afgedankte spullen liever op straat zetten (soms inderdaad met de montagehandleiding en de een beetje verbogen(toch iets te moeilijk, deze tafel) schroefjes en andere onderdelen in een zakje bijgeleverd...
Eerlijk is eerlijk, ons halve interieur bestaat uit in de Govert Flinckstraat (ons vorige adres) gevonden voorwerpen. We krijgen hier in Lelystad regelmatig complimenten over ons meubilair: 'Goh, wat een leuk kastje, waar heb je dat nu vandaan?' Dan antwoord ik achteloos: 'oh, ergens uit een leuk zaakje in de Govert Flinck, achter de Albert Cuijp' ...
jaap
-3-  jaap:
Struinen blijft mogelijk want, het is al gezegd: grofvuil past er niet in. Grofafval mag er trouwens niet eens naast staan..

Tegenover het gemak van de 24 hours service staat wel een nadeel. Het wordt al gauw een 24 hours puinzooi omdat sommige mensen niet weten hoe zo'n ding werkt (of dat niet willen weten) en het er maar naast zetten.
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
Ik heb vorige week maandagavond samen met een collega prachtige verzilverde voetbal-cups gevonden bij het straatvuil. Helaas konden we ze niet allemaal meenemen want ze waren nogal groot.

Een ervan is nu te bewonderen in bibliotheek Osdorp. Daar staat hij op een kast met een voetbal erin, oranje pet erbovenop, boeken eromheen (San Marco!) en zie! straatvuil krijgt een nieuwe kans! En wie weet...een winnende...

Leve het struinen! (-: Yanny
engine 54
-5-  engine 54:
Over vuilstruiners gesproken.
Hoe zou het eigenlijk met Ben uit Oregon gaan?
Benieuwd hoe zijn vakantie in Amsterdam was.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.