Home > > Een diep trieste geschiedenis

Een diep trieste geschiedenis

Bestemmingsplan 'De Hallen'Nog enkele uren en er wordt geschiedenis geschreven door het stadsdeelbestuur van Oud-West. De bijstelling van het bestemmingsplan 'De Hallen' zal aangenomen worden en een woonbuurt zal definitief veranderen in een uitgaanscentrum. Het bestemmingsplan maakt de weg vrij voor anderhalf miljoen bezoekers per jaar. Voor de duidelijkheid: er komen een bioscoop (1000 zitplaatsen), een muziektheater (pseudoniem voor disco: 2500 bezoekers en open tot 05.00 uur), nog wat horeca (3 cafés met nachtvergunning) en een hotel.

De beloning voor de arbeid van onze notabelen is een volstrekt nieuw stadsdeelkantoor. Het vorige was 15 jaar oud en was te klein geworden. Ja, visionair is men hier nooit geweest. Het ontwerp is revolutionair en de schoonheidscommissie keek de andere kant op. Dat gaat zo in Oud-West. Oh ja, en de begroting werd ook nog met 8,5 miljoen euro verhoogd. Dit nieuws lekte pas uit nadat het besluit genomen was. Het is niet raar dat er geen inspraak mogelijk was, nee, dat zijn we wel gewend hier. Het is wel raar dat tot verhoging van het budget besloten werd nog voordat er iets gebeurd was. Dat is wel erg on-Amsterdams.
Het hele statement van megalomanie wordt gecompleteerd door een heuse woontoren. De hoogste in de hele buurt. Ondanks goede en goedkopere alternatieven moet dit statement gemaakt worden. Met het 41 meter hoge gebouw wil het stadsdeelbestuur zijn schaduw werpen over de buurt.

Het besluit zal aangenomen worden dat is wel zeker. GroenLinks krijgt een fietsenstalling en een nietszeggend 'Green Travel plan', de PvdA zorgt voor arbeidsplaatsen en sociale woningbouw en de VVD is toch wel de grote winnaar. Zij ziet al haar mislukte plannen van de afgelopen jaren (disco, hotel etc.) in een keer gerealiseerd. Tot zover het pluche.

En de buurt? Ja, dat is toch wel even schrikken. De geluidsoverlast van een disco als Panama (wordt genoemd als uitbater van de Hallen) is bekend. De lucht in Oud-West is dermate vervuild dat dat nu al tot de meeste vervuilde wijken in Nederland behoort. Alle aan- en afvoerroutes naar het nieuwe Leidseplein (de Hallen) zijn zonder deze plannen al in de categorie fel rood. Daar komen nog eens anderhalf miljoen bezoekers bij. Zij kunnen parkeren in de garage van de Hallen - 380 parkeerplaatsen - en verder in de omgeving. Het aardige van dit schouwspel is dat de Oud-West-coalitie GroenLinks, PvdA en VVD de milieuplannen van de centralestadcoalitie GroenLinks/ PvdA saboteert. Net zoals het openingstijdenbesluit van Oud-West strijdig is met het centralestadbeleid. Waar men in de stad vroeger wil sluiten gaan in Oud-West GroenLinks en PvdA volle kracht vooruit: een nachtvergunning tot 05.00 uur is al aangevraagd.

De hamer gaat vallen en de jongetjes en meisjes van de coalitie en het stadsdeelbestuur zullen er ongetwijfeld een drankje op drinken. Met de project ontwikkelaar 'Scha' (wie zijn dat?) en de Kamer van Koophandel (is er wel verschil?) zal de buurt in rap tempo uitgewoond worden. Of er uitbaters worden gevonden in een buurt die fel tegen is, vermeldt de geschiedenis nog niet. Ook niet of het stadsdeel Oud-West bij het stadsdeel de Baarsjes gevoegd wordt. Er gaan steeds meer stemmen op om de stadsdelen samen te voegen vanwege het erbarmelijke bestuurlijk niveau. Het besluit van de Groen Links, PvdA en VVD coalitie onderschrijft deze visie nog eens. Maar geschiedenis is geschreven: wel een erg trieste.


31 reacties op "Een diep trieste geschiedenis"

Anne van den Bergh
-1-  Anne van den Bergh:
Woensdagavond om 19.30 uur is er op het stadsdeelkantoor van Oud-West een informatiebijeenkomst over "het derde uitgaanscentrum van Amsterdam&" in De Hallen. Het uitgaanscentrum waarvan initiatiefnemer Harry de Winter (St. Culturele Hoofdstad Amsterdam, SCHA) voor de raadscommissie Kunst en Cultuur in de Stopera onomwonden zei: "Ik zou zo'n uitgaanscentrum niet in mijn eigen achtertuin willen..."

Hieronder de invulling van het mega-uitgaanscentrum waarop stadsdeel Oud-West zijn zinnen heeft gezet i.v.m. de felbegeerde "internationale allure":
- poppodium (cap. 2500 man; = anderhalf keer Paradiso)
- nachtclub à la Panama (cap. 1800 man; = anderhalf keer Panama)
- theater met 1200 stoelen (bijna zo groot als Carré)
- 9 bioscoopzalen met een totale cap. van 1000 stoelen
- jazzclub
- heel veel horecagelegenheden
Max. capaciteit: 5700 man. Sluitingstijd door de week 03.00 uur; in het weekend 05.00 uur.

Op de informatiebijeenkomst van 28 januari hadden SCHA, Burgfonds (die de voormalige tramremise tot uitgaanscentrum gaat omtoveren) én ons stadsdeel nog geen rekening gehouden met de anti-rookwet die per 1 juli a.s. ingaat. Een ongelooflijk domme fout van alle partijen.
Een derde van de bevolking rookt immers, dus met het max. bezoekersaantal van 5700 man moet er voor de ruim 1700 rokers onder hen aparte rokersruimten worden gecreëerd. En zoals stadsdeelvoorzitter Hans Weevers al heel terecht opmerkte in Het Parool van 6 februari: "We moeten in ieder geval voorkomen dat mensen in groepjes buiten gaan staan roken. Dat is wel een punt van zorg."

'ns Kijken of dit kleine probleempje woensdagavond is opgelost...

Voor degenen die zich zorgen maken over de woontorens tot 41m hoogte in Oud-West: donderdagavond 27 maart om 19.30 uur bent u van harte welkom op het stadsdeelkantoor. Daar presenteert bewonersvereniging Rond de Hallen samen met stedenbouwkundige Marinus Oostenbrink voor de commissie Bezwaar en Beroep het alternatieve plan dat door de hele buurt met gejuich is ontvangen.
Arnoud de Jong
Van mij dan een hedonistische opmerking die ik waarschijnlijk nooit zou maken als ik twintig jaar ouder was en twee kinderen had en ernaast woonde... maar...

Wat een gaaf plan! Er is absoluut ruimte om tussen het Leidseplein en de Westergasfabriek nog een volwaardig uitgaanscentrum te krijgen. Elke buurt heeft nu al zijn eigen karakter, maar dit lijkt echt een mooie toevoeging te worden.

Ik ben wel benieuwd wat voor 'n publiek ze nu eigenlijk aantrekken. Als ik de rijen de afgelopen tijd bij de Paradiso mag zie, lijkt me de kans groot dat een hoop Leidseplein-feestvierders graag twee kilometer doorfietsen om zo nu in de kou te hoeven staan. De Amsterdamse kroegen en clubs zitten nu soms echt overvol, en dat drijft de prijzen ook enorm op.

Als ik kijk naar heel West, mag er inderdaad wel iets gebeuren. De Westergasfabriek is redelijk dichtbij, maar je moet wel weten of er iets te doen is. Het Leidseplein is meteen al kilometers ver weg.

En een woontoren? Tsja... Nederlanders die al lekker in een huis zitten, stemmen altijd voor zo laag mogelijke nieuwbouw. Maar ik ken teveel mensen die met hun zaakje van krot naar krot trekken om te zeggen dat de hoogte inbouwen niet uiterst noodzakelijk is.
Henk
-3-  Henk:
Het is niet leuk voor de jongens en meisjes van de deelraad en de drie wijzen die het bestuur vormen dat ze steeds weggezet worden als amaturistisch, incompetent, bedriegelijk. Elke psycholoog weet dat dat tot ongelukken gaat leiden. Dus stel ik voor om de goede zaken die dit stadsdeelbestuur in de 18 jaar voor elkaar heeft gekregen hier te melden.
Anne van den Bergh
-4-  Anne van den Bergh:
Over de informatiebijeenkomst van vanavond

(tekst website Oud-West)
De voorbereidende werkzaamheden voor De Hallen zijn van start gegaan. Meer weten over de precieze inhoud en planning van de werkzaamheden? Kom dan langs op de informatiebijeenkomst van 26 maart aanstaande. U krijgt dan meer informatie over de bouw van het nieuwe stadsdeelkantoor en de ondergrondse werf. Ook de voorbereidende werkzaamheden in het Hallencomplex staan op de agenda. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het stadsdeelkantoor aan de Kwakersstraat 3.
Metten
-5-  Metten:
Ik onderschijf de reactie van Thijs Roes volkomen: Als ik twintig jaar ouder zou zijn, met twee kinderen, zou ik waarschijnlijk niet in Oud-West wonen.
Wat betreft de mogelijke hoogbouw wil ik het volgende melden:
Hoogbouw is nou eenmaal noodzakelijk in
1. De stad met de snelst stijgende vastgoedprijzen
2. In een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Als ergens in één gebouw 100 woningen gerealiseerd kunnen worden, betekent dat dat er elders 3 hectare MINDER woningen in (bijvoorbeeld )VINEX-wijken neergezet hoeven worden. Dit heeft een aantal grote voordelen:
- Er wordt minder buitengebied aangetast voor de uitbreiding/aanleg van woonwijken
- Er is minder behoefte aan mobiliteit, want de afstanden tot voorzieningen zijn vaak kleiner
- De ontsluiting met het OV is vaak beter, waardoor dit ook effectiever gebruikt wordt.

Allemaal aspecten die juíst mensen die het beste voor hebben met het milieu zouden moeten aanspreken.
Metten
-6-  Metten:
Overigens ben ik heel benieuwd hoe het hallen-complex gaat worden, het klinkt inderdaad als een goede toevoeging op het (vrij volle) uitgaansleven in Amsterdam. Zelf woon ik niet in Oud-West maar ik vermoed niet dat vrienden van mij die daar om de hoek wonen er veel moeite mee zullen hebben...
Suffie
-7-  Suffie:
helemaal met Kaz eens: woonbuurten moet grijze blokken vol laagbouw blijven, van waaruit de jeugd vanaf een uur of negen verdwenen is en je 's nachts een kanon kan afschieten...
Arnoud de Jong
Toen ik laatst dat stukje schreef over de Schiphol-overlast waren er heel wat lezers die meteen enthousiast riepen: dan ga je toch verhuizen? Die hadden nooit ergens last van.
Waar zijn die lezers nu? Of wonen ze toevallig in Oud-West?
IMBY
-9-  IMBY:
@Metten, Thijs, Henk

Het goede van het bestuur van Oud-West is dat ze een actief huisvestingsbeleid voeren voor gezinnen, om die te behouden voor de lokale economie: Zoals je weet bestaan de winkels hier niet van de studenten en andere eenpersoonshuishoudens die voor hun inkomen vaak van anderen afhankelijk zijn.

De kinderen van de genoemde gezinnen zijn nog niet mondig genoeg om zich hier te melden ; goed dat Kaz dat doet.

Tsja, wat de diverse deelraden betreft vraag ik me eerlijk gezegd wel es af of je dat anno 2008 nog op wijkniveau geregeld wilt hebben. De lieve jeugd kent idd geen stadsdeelgrenzen. Neem de afstand tot Westerpark of Heineken Music Hall ; die is ze net zolief als die tot de Melkweg en Paradiso als hun idolen daar langs komen. Dat is meer een kwestie van marketing en locatiebeleid en niet zozeer het opvullen van stille plekjes in de stad.

Ook bezoekers van popconcerten willen na afloop ongestoord kunnen bijkomen op hun flatje in de stad.
Martijn
-10-  Martijn:
Nou, je mag wel goed om je heen gaan kijken als je ergens woont, of er nog een open plek ligt. Voor je het weet is dat een lokatie voor een poptempel, bioscoop, feestruimte etc.etc..Maar niet zeuren, hoort allemaal bij de grote stad. Uitgaan doe je tegenwoordig overal.
Werner Toonk (stadsdeelbestuurder Oud-We
-11-  Werner Toonk (stadsdeelbestuurder Oud-We:
Ik ben er blij mee dat het rijksmonument op deze manier een nieuwe bestemming krijgen. Veel buurtbewoners zijn dat ook, dat bleek bijvoorbeeld op 21 mei vorig jaar toen de plannen gepresenteerd werden. Natuurlijk begrijp ik dat er een aantal mensen in de directe omgeving zijn die zo'n verandering niet zien zitten. Maar gelukkig beslist uiteindelijk een democratisch gekozen afspiegeling van de buurt en niet alleen de groep die tegen is.
Anne
-12-  Anne:
@Werner Toonk
Schaam je! Schaam je diep.
Je liegt hier glashard.
Ik was er vorig jaar 21 mei bij, en er waren welgeteld twee mensen in de zaal die het mega-uitgaanscentrum van Harry de Winter wel “leuk” vonden. En de rest absoluut niet! Direct omwonenden natuurlijk. Maar alles en iedereen moet wijken voor jullie felbegeerde “internationale allure”!
We'll see...

By the way: wel eens van draagvlak gehoord?
Werner Toonk (stadsdeelbestuurder Oud-We
-13-  Werner Toonk (stadsdeelbestuurder Oud-We:
@Anne: dat jij tegen het plan bent, dat is bekend. Iedere letter die hierboven staat is echter waar.
RudiPensionado
-14-  RudiPensionado:
Tsjonge, dit is geen stevige discussie meer maar een welles nietes strijd over de waarheid tussen Anne & Werner.
Wat zeggen de notulen van die avond trouwens of zijn die intern gebleven?
Waren er bv journalisten?
Arnoud, je wilt Schiphol toch niet vergelijken met dit onderwerp?
Je doet nu wat je soms een ander verwijt, nl iets schrijven zonder toegevoegde waarde.
Henk
-15-  Henk:
Uiteraard kan Werner Toonk precies aangeven hoe groot het draagvlak is onder de bevolking van OudWest. Dat is namelijk via een volksraadspleging gecontroleerd. Toch? Nee dus!
Henk
-16-  Henk:
@IMBY de eerste reactie op het goede van bestuur oudwest
-actief huisvestingsbeleid voor gezinnen
mijn bijdrage:
-kauwgom is verwijderd op de Kinkerstraat
def
-17-  def:
Wat een fantastisch plan...geweldig..die hele kinkerbuurt is zo dood als een pier, helemaal sinds de Kinkerstraat één richtingsverkeer is geworden, en er een afschuwlijk-fantasieloos-deprimerend jaren '80 gedrocht staat, dat niet wordt onderhouden, graffiti en zwerfvuil zijn koning. Heerlijk, bioscoopzalen, theater, cafe's, restaurants. Wat een super-initiatief, worden ze eindelijk eens wakker in West, de buurt zit bomvol met mensen die genoeg te besteden hebben, die nu voor een hap eten of een drankje naar het centrum of zuid gaan omdat de middenstand in de kinkerbuurt nog steeds met on-ge-loofelijke oogkleppen op loopt, wat een armoe...shoarma/patat-troep is er genoeg, evenals coffeeshops en andere B-horeca. Ze denken nog steeds dat ze in arbeidersbuurt zitten, niets is minder waar. Het winkelaanbod is ook nogal triest. Ik ben zwaar voorstander van deze nieuwe plannen, en lieve direct omwonende/buurtbewoners HOU EENS OP ZEUREN..woon zelf midden in de binnenstad , altijd toeristen, altijd gedoe, vaak leuk, soms zwaar k*t, maar daarom woon ik in een STAD, maar gvd de mentaliteit de laatste 5 á 10 jaar steeds dorpser en bekrompener aan het worden, in de trant van 'not in my backyard'
IMBY
-18-  IMBY:
@def

zwaar k*t
i rest my case

PS: hoeveel leden telt jouw huishouden daar in de binnenstad?
Reina
-19-  Reina:
Volgens mij wordt gewoon vergeten dat uitgaan gewoon in het centrum van de stad thuishoort. Je moet je toch niet voorstellen dat je van rustige woonstraat ineens midden op het Rembradtsplein bent gan wonen. Daarnaast, Def, laten we nu niet denken dat de Kinkerstraat plots het centrum van de wereld is geworden. Als je goed om je heenkijkt zie je de omgeving van het Leidseplein/Rembrandtsplein toch ook niet ineens volzitten met kwaliteitswinkels/horeca? Dat is allemaal fastfood wat de klok slaat. Dus beste Def, jouw redenatie gaat niet helemaal op.
def
-20-  def:
Mijn huishouden bestaat uit 4 personen, en NEE...ik ben je millionaire, woon niet op de gracht, en heb een redelijk gewoon inkomen. Uitgaan hoort thuis in het centrum ??, dacht het niet...Een beetje ouderwetse zienswijze, een “centrum” van een stad wordt niet bepaald door stadsdeel
grenzen, een stad is organisch, veranderd en blijf groeien, qua bevolkingssamenstelling en formaat, de stad is de laatste jaren uitgebreid met de java-knms etc eilanden, ijburg, de noordelijke ij-oevers etc etc. Het centrum is al jaren geen écht centrum meer.
De ondernemers op de bekende pleinen hebben hun ziel al jaren geleden verkocht,het type ondernemer op de pleinen is nou niet echt van het hoogste niveau, beetje plat, lekker makkelijk en té duur voor wat ze presenteren en serveren ze zijn gegaan voor de massa, voor middelmatigheid, voor geschreeuw, de fastfood-giganten en sex/gok/coffeshops volgden. Super triest, deze zaken draaien op de weekend-omzetten, de amsterdammer komt hier al jaren niet meer. De pleinen krijgen wat ze uitstralen, qua publiek en ondernemers, gooi daar nog eens wat taxi-oorlogen en voetbalrellen bovenop, en weg is het betere/leukere publiek. De ondernemer met meer kwaliteit/orginaliteit zal zich hier inderdaad niet vestigen, de sfeeren zijn gezet, het imago bepaald.
De horeca in “de Hallen” richt zich op een totaal ander publiek, met vaak andere gedrags-en omgangsvormen.
Peter
-21-  Peter:
Wat ik niet snap is dat elk stadsdeel zijn eigen theatertje moet hebben, liefst net iets groter dan de wijken om hun heen, hun eigen stadsdeelpaleisje, hun eigen centrumpje, hun eigen paradiso-paradepaardje met subsidie...het lijken wel allemaal dorpjes te zijn die graag de langste willen hebben.

In oud-west erger ik me altijd aan de enorm slecht onderhouden kade van de singel. Iets heel simpels, maar blijkbaar niet prestigeus genoeg om eens gewoon aangepakt te worden.
IMBY
-22-  IMBY:
@ander publiek

De HORECA in de Hallen richt zich op t zelfde publiek als PaNaMa - dat al zwaar zijn omgeving aan de Oostelijke Handelskade belast. Vooral de huishoudens met schoolgaande kinderen lijden onder verstoring van de nachtrust.

Prima horeca voor de zuid-as en de arena-boulevard lijkt me aannemelijker; wie zegt dat je zo een mega-entertainmentcentrum in een luwe woonwijk achter het Leidseplein moet realiseren?

Voor de rest schets je t voorland van wat mensen hier te wachten staat als die optimistische doelgroepverhalen in de praktijk onvoldoende Club en/of PaNaMa-klandizie blijken op te leveren.
Arnoud de Jong
Ik liep gisteren nog eens langs de Hallen in Oud-West, en man o man wat een deprimerende bende is het daar op dit moment. Ik snap niet dat deze tegenstanders hun tijd en energie aan het verspillen zijn aan het behouden van een plek die op dit moment niet om aan te zien is.

Ik denk dat het fantastisch gaat worden daar. Zeker omdat het zo midden in de stad ligt, precies in een gebied dat op dit moment enorm veel potentie heeft, maar waar nu niks gebeurt. Ik onderschrijf dus precies wat Def zegt. Alhoewel inderdaad de McDonalds weg mag blijven daar.

En ik snap eerlijk gezegd inderdaad niet hoe je midden in een stad kunt gaan wonen, en dan kan gaan klagen over al die drukte voor je deur. Dat is toch de hele reden dat je naar de stad bent gekomen, of niet?

IMBY: Als je nog aan woningruil wilt doen. Ik woon op dit moment aan een rustig parkje in Bos en Lommer. Hartstikke doods. Je zou het heerlijk vinden. Kijk al uit naar die Backyard van je ;).
Madelon en Chris
-24-  Madelon en Chris:
Eigenlijk Def geef je de onmogelijkheden en mogelijkheden voor het project de hallen aan. Ik snap dat buurtbewoners gewoon eens ergens lekker uit eten willen gaan of eens ergens een biertje willen drinken zonder het platte publiek. Maar....heb je je wel gerealiseerd dat het bij de hallen dus gaat om een theater zo groot als Care? Dat kan dus niet alleen bestaan als er buurtbewoners komen. Dat geldt ook voor de muziektempel en de horeca. Deze kunnen nooit alleen van buurtpubliek bestaan. Er zal dus, wil een en ander economisch rendabel zijn dus gevuld moeten worden met heel veel publiek uit andere delen van de stad. Daar zit dan precies de kneep. Dit geeft een enorme toeloop en andere ongemakken. Kijk naar bijvoorbeeld theater Podium Mozaik in Bos en Lommer. Een prima locatie voor buurtbewoners, die zijn er heel blij mee en terecht. Maar....nu gaat de theaterfunctie bijna failliet omdat deze geen subsidie meer krijgt van de Kunstraad. De Kunstraad vindt het een buurttheater. Daar is de exploitant het niet mee eens, nee het is groot stedelijk. Dus.....Panama kan niet draaien op de buurtbewoners, die moeten vroeg naar bed en in de ochtend aan het werk om hun hypotheek te kunnen betalen. Panama draait op bezoekers uit de gehele stad met alle gevolgen van dien, zeker nu de woonfunctie is uitgebreidt. Ook Westergasfabriekterrein kan niet zonder grootschalige produkties. Ook hier hebben bewoners geklaagd over de herrie. Kun je je daar iets bij voorstellen. Dan hebben we het bij het Westergasfabriekterrein over een heel groot oppervlak en open met muziek en allerlei bijeenkomst in overdekte gebouwtjes. Hoe moet dat dan met de Hallen wat in een hele nauw gebouwde omgeving staat. Dus beste Def, daar wel eens over nagedacht? het gaat niet om een buurtkroeg!
yanny scutt
-25-  yanny scutt:
De reactie van Madelon en Chris is me uit het hart gegrepen. Want het gaat inderdaad over zaken die heel rendabel ( dus met
heel veel betalend publiek!) moeten zijn.

Ook het stadsdeel nieuw-west heeft zulke megalomane plannen.

De oevers van de Sloterplas moeten volgebouwd worden met -nog meer- winkels en horeca. Bovenal moet daar een stadsdeelgebouw verrijzen als ware het een paleis...En natuurlijk willen zij - 3 verschillende stadsdelen!- allemaal de beste zaken hebben op HUN Sloterplasoevers!

Intussen komen wij (de bewoners van slotervaart, overtoomse veld, osdorp, geuzenveld en slotermeer) om in het zwerfvuil van autobezitters-die hier niet wonen- en van winkels waar geen regels meer voor gelden waardoor wij onze ramen en deuren gesloten moeten houden vanwege de overlast van ratten!

De bewoners doen er niet toe. Stadsdeeelbestuurders moeten scoren en dat doe je niet door naar de buurtbewoners te luisteren.

Langs de Sloterplas kun je straks geen fut ( sorry fuut!) meer bewonderen tenzij je op een heel duur terras een- nog duurdere- versnapering bestelt.

Mocht je -per ongeluk- ook nog een kind hebben dan betaal je driedubbel voor het aangeschafte 'speeltoestel'...

Niks eendjes voeren, niks ganzen of fuuten bewonderen, nee...

Glimmende smoelen van geldbeluste ondernemers en arrogante bestuurders mogen wij waarnemen langs de Sloterplas -vanuit vanuit onze centen betaalde gebouwen- in de toekomst!

Het word tijd dat er eens echt naar de bewoners van de stadsdelen wordt geluisterd!

Maar ja...
tripleX
-26-  tripleX:
Geef buurtbewoners levenslang korting op concerten, films, enz. of bijv gratis toegang op doordeweekse dagen.
Het is een uniek complex. Het kunnen volgens mij fantastische zalen worden, interessanter en sfeervoller dan nieuwbouw.
En met Harry de Winter erachter zit je beter dan met één of ander anoniem bedrijf dat alleen maar op geld uit is, lijkt me.
Ik hoop dat de buurt eruit komt met de ontwikkelaars, want zoveel plekken zijn er niet in de stad voor nieuwe zalen.
Wat de Stadsdeelraad aangaat: laten ze eerst maar eens de gaten in het wegdek repareren, voor ze aan een nieuw stadsdeelkantoor denken. Voor de deelraad Oud-West bestond kwamen die vrijwel nooit voor.
marc
-27-  marc:
Het gaat hier inderdaad niet om een buurtkroeg, maar omwonende beginnen bij voorbaat al moord en brand te schreeuwen, een fenomeen dat zich in heel Nederland voordoet, we willen van alles, eisen van alles, maar als het te dichtbij komt weten we niet hoe snel we de hakken in het zand moeten zetten. De horeca-sector is aan on-ge-lo-fe-lijk veel regels gebonden, mileu-wetten m.b.t. geluidsoverlast ect etc..zodra een horeca-ondernemer de regels overtreed kun je allerlei procedures in gang zetten om “de overlast” tegen te gaan, werkt prima.
In 9 van de 10 gevallen zijn het niet horeca-ondernemers waar men “last” van heeft maar de bezoekers, ze schreeuwen, hangen, slopen de boel etc etc, er is een hele nieuwe generatie opgestaan die de regels negeert, oprekt en overal lak aan heeft, de beschaving (het beteugelen van je driften) is af aan het glijden, dát is één van de oorzaken van overlast, als je elk nieuwe project afblaast omdat “men” overlast vreest dan is het einde zoek, beginnen we nergens meer aan.!!
marc
-28-  marc:
p.s. Als de buurt in overleg gaat met de initiatiefnemers van dit project, en het een beetje slim spelen kunnen ze er nog wel geluids-isolerende-dubbele-beglazing e.d. uit slepen!
Henk
-29-  Henk:
@triplex; om gaten te dichten in het wegdek moet de stadsdeelraad de handen uit de mouwen steken, dat is iets teveel gevraagd. Liever een nieuw paleisje laten bouwen van gemeenschapsgeld ipv doen waar ze het over hebben tijdens verkiezingstijd.
def
-30-  def:
Goed nieuws !!...De milieuvergunning is afgegeven door het stadsdeel, op naar de opening!
Anne van den Bergh
-31-  Anne van den Bergh:
BUURT IN VERZET TEGEN HARRY DE WINTER'S HALLEN
Rond de oude tramremise in de Tollensstraat worden de messen geslepen. Buurtbewoners verzetten zich tegen de komst van De Hallen, een mega-uitgaanscentrum met een poppodium, een nachtclub, een theater, negen bioscoopzalen, een jazzclub en allerlei horeca. Géén goed plan in de dichtbevolkte Kinkerbuurt, vinden de tegenstanders, die maandag (6/10) zullen proberen de onafhankelijke bezwaarcommissie van hun standpunt te overtuigen. De zitting, in de raadszaal van het stadsdeelkantoor (Kwakersstraat 3), is openbaar en begint om 19.30 uur.
(Bron: Het Parool, 3/10/08)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.