Home > > Bestuurloos Oost

Bestuurloos Oost

Méérbelangen
Oost-Watergraafsmeer Opgelucht haalden PvdA en Méérbelangen adem toen ze GroenLinks-bestuurder Antoinette Tanja hadden kunnen lozen. Iets minder blij werden de partijen toen bleek dat daarmee ook de partij van Tanja de coalitie zou gaan verlaten. Er moest naar een nieuwe partner worden gezocht om het bestuur aan een deelraadsmeerderheid te helpen.

De SP werd aan de onderhandelingstafel gevraagd en een paar weken later lag er een mooi akkoord. Iedereen blij, Oost-Watergraafsmeer kon weer voortvarend worden bestuurd. Maar helaas: de soap duurt voort.
Méérbelangen had, met toestemming van de PvdA, reeds Tanja tot aftreden gedwongen. Maar de buurtpartij denkt nu te worden opgescheept met een baantjesjager uit Noord. De SP vond in Willem Paquay, lid van de gemeenteraad met een lange staat van dienst, de geschiktste persoon voor deze klus. Méérbelangen lijkt hem niet te willen. Redenen daarvoor zouden zijn dat met Paquay moeilijk samen te werken valt, en dat hij niet uit Oost-Watergraafsmeer komt. Dus zegt de SP: dan doen we niet mee.

Intussen zit het stadsdeel al maanden met een bestuurlijke status-quo. Het kan niet voor- en niet achteruit. En de oorzaak daarvoor zijn een paar poppetjes. Met de weigering Paquay in de oostelijke geledingen op te nemen lijkt Méérbelangen zijn hand te overspelen. De PvdA kan nu het makkelijkste gaan kijken naar andere partners. En daarbij zijn GroenLinks en de SP de meest logische opties.

In Slotervaart werd in december 2006 GroenLinks bestuurder Tino Pattipilohy aan de kant geschoven. Als opvolger van Pattipilohy presenteerde GroenLinks Paulus de Wilt, wat op weerstand stuitte bij de PvdA. Redenen: hij zag er niet representatief genoeg uit en hij woonde niet in Slotervaart. Na een bemiddelingsronde werd De Wilt binnengehaald en hij functioneert goed.

Méérbelangen kan de keuze maken om nu de oppositie in te gaan. Het beeld blijft dan wel bestaan dat deze partij alleen maar wil samenwerken met mensen die zij leuk vindt. Het gaat dan niet om de inhoudelijke uitvoering van een bestuursakkoord dat ook door die partij met gejuich werd ontvangen, maar om de poppetjes. In een keer wordt de partij dan gedegradeerd van serieuze lokale beweging tot club politieke hobbyisten. Kiezen ze daarvoor, of kiezen ze eieren voor hun geld?

update: dank voor actieve bijdrage aan het verbeteren van de spelling

acht reacties op "Bestuurloos Oost"

Slotervaarder
-1-  Slotervaarder:
Het verhaal paulus de Wildt had geen betrekking met slotervaart maar met Zuiider Amstel, slordig dat u de mensen fout informeert, in Slotervaart waren er andere zaken aan de orde, en die hadden niets te maken met niet wonen in slotervaart en of uiterijk vand e Wildt.
Henk
-2-  Henk:
@slotervaarder
Jelmer kent zijn klassiekers toch iets beter
en informeert ons over Paulus de Wildt correct.
In eerste instantie was Peter Sertons de kandidaat van Groenlinks voor Slotervaart, die werd afgewezen op zijn reputatie die hij in Oost/Watergraafsmeer had opgebouwd.
Groenlinks wilde daarna, Paulus de Wilt, directeur van het partijbureau doordrukken. De Wilt is bij de PvdA vooral vanwege zijn uiterlijk (oorbellen, paardenstaart) omstreden. De PvdA-bestuurders in Slotervaart, Ahmed Marcouch (voorzitter) en Ineke Ketelaar, wezen zijn kandidatuur af. Beiden waren eerder door de PvdA afgewezen als dagelijks bestuurder in Zuideramstel.

beetje googlen en je weet of het correct is of niet (-;
Henk
-3-  Henk:
Meerbelangen zwelgt in haar tijdelijke belangrijkheid en kakelt zonder door de PvdA tot de orde geroepen worden er lustig op los. De PvdA onder leiding van een zwakke fractievoorzitter die zijn eigen tokotje niet kan runnen heeft er alleen maar baat bij. Verbeek vindt alles goed want die zit zijn tijd uit en weet als geen ander dat het beter is gelegenheidscollega’s de kastanjes uit het vuur te laten halen. Beroepsruziezoekertje Princen is opgelucht nu deze bestuurssoap opgevoerd door amateurpolitici alle aandacht weg haalt van haar functioneren zodat ze lekker kan blijven zitten waar ze zit. Het grappige is overigens dat dit Stadsdeel zonder bestuur beter af is. Niks geen gebakkenlucht plannen, niks geen hoogdravende ideeën. Wel zo rustig in Oost/Watergraafsmeer. Laten we het zo houden en laat het een voorbeeld zijn voor de Gemeenteraad van deze stad het disfuctioneren van de stadsdeelbesturen ter discussie te stellen zoals Asscher al eerder aankondigde.
Ineke
-4-  Ineke:
Vooral met het laatste stuk van Hen ben ik het volkomen eens. Weg met al die megolomane bestuurders op die stadsdelen. Ik hoop dat het in 2010 echt gaat lukken die politieke besturen van de stadsdelen af te halen. Wel jammer, dat een flink aantal van die stadsdelen nu bezig zijn met nieuwbouw dure stadsdeelkantoren.
Het erge in oost/Watergraafsmee is wel dat de bestuurders doen voorkomen dat ze geweldig bezig zijn. Een beetje doorkijken en je weet beter.
Arti
-5-  Arti:
@Uienbuis
De Wilt & Paqua
Arti
-6-  Arti:
Oeps
De Wilt & Paquay
Sabrina
-7-  Sabrina:
Niet alleen in oost/Watergraafsmeer hebben ze een politiek probleem. Vandaag bekend geworden dat mevr.Buyne wethouder centrale stad is afgetreden. Voor zover ik het snap was deze mevrouw meer met de zaak bezig dan met politiek gewin. Dat heeft haar opgebroken. Je kunt je dus inderdaad afvragen hoe kundig al die parttime politici op stadsdeelniveau zijn. Nu nog even afwachten of wethouder Vos ook gaat aftreden. Zij heeft immers verzuimd de Raad in te lichten over de verkoop van de horecalocatie bij de Bosbaan. Is toch ook een politieke zonde zou ik denken. Wethouders die in het geniep zonder kennis van zaken allerlei deals afsluiten en dus goochelen met gemeenschapsgeld. Na dat hele gedoe met dat gifschip blijkt dat mevr.Vos zich al meerdere keren niet helemaal correct dan wel juist heeft gedragen. Tel daar dan ook nog bij haar onzaligmakende plan oude auto's te weren uit Amsterdam en daar dan op zaterdag een inspraakbijeenkomst over te organiseren. Het zou dus heel wat zijn, als ook mevr.Vos eens wat meer aan de tand gevoeld zou worden. Of wordt zij gewoon in de omgang aardig gevonden?
Henk
-8-  Henk:
Inmiddels duurt deze slaapverwekkende soap al 100 dagen. De voltallige raad wenst niet meer te werken. (ik zal geen opmerking hier over maken)Verbeet leutert nog een beetje dat hij het schip blijft besturen. Lijkt me lekker motiverend voor de ambtenaren in dat stadsdeel. Wat ik me afvraag, hoeveel dit nu allemaal mag kosten? Arme arme bewoners in Oost/watergraafsmeer. Wat hebben jullie een pech vertegenwoordigd te worden door mensen die niet weten wat verantwoordelijkheid dragen betekend. Met pek en veren de stad uit en het Stadsdeel opheffen is de beste manier om van dit mislukte bestuursexperiment af te komen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.