Home > > Amsterdam op een internationaal Monopolybord?

Amsterdam op een internationaal Monopolybord?

Nieuwe monopolyversie
Hoe zorg je dat je een spel uit 1935 anno 2008 weer met miljoenen kan gaan verkopen? Je herintroduceert het spel gewoon voor de honderdste keer, maar ditmaal met een internationaal tintje. In plaats van Haarlem, Utrecht en Rotterdam moeten in september 2008 dus plaatsen als Tokyo, Parijs en Buenos Aires gaan verschijnen op het bekende speelbord. Ook Amsterdam zit in de race voor een plekje.

Zouden wij Amsterdammers de spelende wereldburger een warm hart toedragen, dan moeten we er eigenlijk voor zorgen dat hij of zij wel terecht kan komen op onze thuisstad. Daarvoor mag gestemd worden. En dan maar hopen dat we niet een miezerig plaatsje krijgen toegewezen aan het begin van het bord. Dat wordt dus stemmen geblazen, want de concurrentie is hevig.
Die komt overigens ook uit eigen land. Toeristendorp Volendam wil ook op het bord, op een zogenaamde wildcard-positie. Dat betekent in dit geval één van die twee plekken aan het begin, vlakbij start, waar elke grootverdiener altijd van baalt als ie ze krijgt. Alle andere wereldsteden hebben hun eigen campagne , maar de Nederlandse tak van fabrikant Hasbro kwam op het idee om Volendam te nemen om hun reclamecampagne voor het nieuwe spel te starten. "We gebruiken, of ehh, kiezen Volendam voor het begin van onze campagne, en we versterken elkaar," aldus brand manager van Hasbro Olav Rozendaal. "Wij willen graag ons spel in de markt zetten, en Volendam wil graag op het bord." Het achterliggende idee van de Nederlander is wel dat iedereen die Volendam nomineert voor de wildcard, ook even op Amsterdam stemt. Want waar slapen al die Volendamtoeristen nou eenmaal 's avonds..? Juistem...

Hasbro wil natuurlijk een zo groot mogelijke markt om hun spel te promoten en te verkopen. Daarom komen er niet zeven plaatsen met elk hun drie (of twee) straten, maar gewoon twintig losse steden met elk hun eigen vakje. Amsterdam strijdt om een plekje tussen deze steden. Hoe meer stemmen, hoe hoger de 'huur' van de stad.

Vanaf september moet het spel in de winkel liggen. Zij die meewillen in de reclamehype en onze stad op het bord willen krijgen, kunnen tot 29 februari iedere dag stemmen op de site van het Monopoly-spel.

negen reacties op "Amsterdam op een internationaal Monopolybord?"

RudiPensionado
-1-  RudiPensionado:
Ik heb gestemd vandaag. Wie volgt?
Jean Pierre
-2-  Jean Pierre:
Ik wil gewoon terug naar de gevangenis, en/of Barteljorisstraat !! Me rijk spelen met de Kalverstraat !!! En hotels zetten op de Dorpsstraat en Brink!! En betalen met guldens!! Ik wil ook GEEN elektronisch Mensch erger je niet!!!
RudiPensionado
-3-  RudiPensionado:
Voor iemand die zo vaak in de gevangenis is vraag je wel veel.
Ik geef meer om klaverjassen.
Arnoud de Jong
Ik heb zelf zo'n nieuwe versie. En de charme gaat er wel vanaf ja.

Electronisch mens erger je niet is wel te gek. Heb 't gespeeld in Paul's Metal Ecke in Berlijn. Daar was een tafel waar het electronisch zat ingebouwd.

Bier drinken en Mensch erger je niet'en.. Te gek...
Trammer
-5-  Trammer:
Kom op mensen, laten we Amsterdam op de kaart zetten. Dit spel wordt overal in de wereld gespeeld en dat is mooie gratis publiciteit voor de stad. Dus stemmen voor Amsterdam op http://www.monopolyworldvot...

De eerste 20 steden komen erop te staan en Amsterdam schommelt rond de 21e plek. Jouw/uw stem maakt het verschil :)
Trammer
-6-  Trammer:
Even een tussenstand: Amsterdam staat nu een paar dagen op plek 20. Op het randje dus. Wie helpt mee nog een zetje te geven door te stemmen?
tripleX
-7-  tripleX:
Amsterdam moet natuurlijk op dat bord. Ze staat nu op het randje om eraf te vallen (nr 20)

Voor wie nog niet eerder gestemd heeft:
Ga naar monopolie-site (bijv via link in bovenstaand stukje)
Klik op Amsterdam op de kaart of in de lijst.
Klik op 'Aan mijn steden toevoegen'
Klik op 'Stemmen'

Eerste keer: klik op 'Maak nu je inlog-account'. Bedenk en onthoud een e-mailadres en een wachtwoord (min. 6 lettertekens)
Later: typ e-mailadres en wachtwoord en klik op 'Aanmelden'

Klik op kruisje bij 'Login geslaagd'
Typ de cijfers over bij 'Typ de letters hier'
Klik op 'Stemmen'
Klaar

Doe dit elke dag een keer.
tripleX
-8-  tripleX:
Kom op mensen. Zet Mokum tussen de wereldsteden!
Er komen 20 steden op dat malle bord, maar Amsterdam staat nu op 23.
Elke dag een keer stemmen. Er zijn nu nog 12 dagen.
RudiPensionado
-9-  RudiPensionado:
Ik vrees dat het niet gaat lukken, tenzij wij op een andere manier op deze website de aandacht vestigen op dit onderwerp.
Bij “aanbevolen” kan dat spelletje wellicht hiervoor vervangen worden?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.