Home > > 2007: een bruisend jaar

2007: een bruisend jaar

null
Nieuw West - Al beweren de media dat het allemaal heel erg is in Nieuw West, ik weet beter. Zo tegen het eind van het jaar neem ik graag het goede, lokale nieuws van 2007 met u door.

Tante Bep en Ome Co waren in 2007 zestig jaar getrouwd en kregen van de Osdorpse wethouder een bloemetje. Een ander jubileum was er in Geuzenveld-Slotermeer waar een groepje bewoners vierde dat zij al vijftig jaar in de Dolhaantjesstraat woont. Ongeacht de veranderingen in de buurt, willen ze er nooit weg, vertelden ze. Diezelfde week vierde ook tante To in Osdorp haar honderdste verjaardag, Hoera, zei ook weer de Osdorpse politiek, die dit keer de stadsdeelvoorzitster stuurde met een bloemetje. En voor Marie Halvers was er tijdens de spreekwoordelijke regen een lintje van de koningin.
Wat gebeurde er nog meer? Ganzen werden diervriendelijk afgevoerd, de markt op Tussen Meer (Osdorp) kwam in de top tien van beste markten van Nederland, veel nieuwbouw werd opgeleverd, het Calandlyceum won de Alliantetrofee, het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis begon patiënten te verwennen met verwenkoffie (koffie maar dan met iets extra's), in Slotervaart werd een speelveldje geopend en het Rondje Sloterplas werd opgeknapt. En er waren nog meer jubilerende stellen: Hilda en Wim (zestig jaar), Nel en IJsbrand (ook zestig jaar, zie foto), Annie en Peter en Alie en Leo (idem), Annie en Jan (ook zestig jaar getrouwd, ze worden oud in Nieuw West), Tineke en Jan (ze heten bijna allemaal Jan) (en Annie). Laten we Nico en Nel (ook zestig) niet vergeten en ook zeker noemenswaardig: Bep en Eek, dit laatste stel is echter 'pas' vijftig jaar getrouwd.

Traditiegetrouw waren er de Voorleesdag en de Boomplantdag, was er vuurwerk tijdens Sloterplas Koninklijk Verlicht op Koninginneavond, nog meer vuurwerk tijdens het zomerse festival Waterval (zoiets als de Parade, maar dan in West) en was er de Wereldtuinendag, waarbij bewoners tegelijk hun tuintje opknappen en van de corporatie plantjes krijgen. Kortom het bruiste weer in Nieuw West in 2007. Er waren buurtfeestjes, open dagen, jubilea, openingen, sport- en spelactiviteiten, festivals, wedstrijden, popnagelacties, bekende Nederlanders op bezoek, schoonmaakacties, Summercamp, Summer Adventure Camp, Loveland, de huttenbouw op Timmerweide, Sportweek van de Akergemeente en een heuse Beach Club aan de Sloterplas. Geloof ze dus niet, de berichten dat het hier niet leuk is.elf reacties op "2007: een bruisend jaar"

Rob
-1-  Rob:
Fijn opbeurend bericht. Gefeliciteerd allemaal!
John Zwart
-2-  John Zwart:
Prima, dat is een mooi stuk om te lezen, zo in deze dagen. Bedankt Shirley.
Het maakt mijn herinnering weer levend aan het Amsterdam van mijn jonge jaren, toen ik de stad zag als een dorp dat stad was geworden, maar toch ook altijd nog een beetje dorp was gebleven.
Je leest het in de verhalen die bekende en minder bekende schrijvers voor ons optekenden, zoals Adriaan Morriën over zijn Plantagebuurt. En zo zal het - mag ik hopen - ook gaan voor de nieuwere buurten. En wie weet, ooit ook voor ZuidOost dat we dan misschien weer Bijlmermeer mogen noemen.
RudiPensionado
-3-  RudiPensionado:
Ik heb een jaar of tien die kant op gewoond en kan mij voorstellen dat er veel positieve dingen zijn te melden. Hou dat vast!
De rest heeft dit jaar genoeg aandacht gehad.
Jan Stender
-4-  Jan Stender:
Kijk,dat zijn eens leuke berichten,om te lezen
En dat zo vlak voor de kerst
Mooi toch?
engine 54
-5-  engine 54:
En nieuwbouw die niet opgeleverd gaat worden: het stadsdeelkantoor aan de Sloterplas!!

Maar het zou ook leuk zijn als een Turks of Marokkaans echtpaar, die al lang getrouwd zijn eens in het zonnetje gezet zouden worden. Of zijn die er niet?
D.Decimo
-6-  D.Decimo:
@Engine 54
Nee die zijn er kennelijk niet want anders had Shirley daar melding van gemaakt.

@Shirley
Doe de groeten aan je in Italië wonende oom Paul.
engine 54
-7-  engine 54:
@D.Decimo
Ze zijn er wel, alleen komen ze niet in het nieuws en dus weet Shirley het dan ook niet.
-8-  :
Over de Turkse en Marokkaanse jubilerende stellen: die zijn er wel en ik heb heel af en toe een stel van buitenlandse afkomst geinterviewd. Maar het komt niet vaak voor, dus ik denk dat ze niet willen. Ieder jubilerend paar krijgt van het stadsdeel hier een bloemetje en bezoekje en de vraag of hun verhaal in de krant mag.
Fijne vrije dagen allemaal.
engine 54
-9-  engine 54:
je vraagt je toch af hoe dat zit als je alleen Nederlandse namen ziet, maar nu is het duidelijk.
Bedankt en ook fijne dagen Shirley.
D.Decimo
-10-  D.Decimo:
@Engine 54
Bij allochtoonse stellen is er een immense schroom om op welke wijze dan ook in de publiciteit te komen, alleen al het hen figurerend in het straatbeeld fotograferen veroorzaakt vaak tumult. Dat is triest want ze horen net zo bij de samenleving als andere groepen mensen.
Ayhan Gun
-11-  Ayhan Gun:
Een goede poging om een positiefstuk te schrijven. Maar ik moet helaas constateren dat dit niet geluk is. Begrijp sowieso niet hoe een journalist kan beginnen met het schrijven dat de MEDIA het allemaal heeft gedaan. Betekent dit nu dat uw collegas allemaal dingen hebben zitten verzinnen over nieuw west?? Volgens mij zijn er een aantal akelige dingen gebeurd in Nieuwwest en is het her en der een multi culti kruiTvat, en is het TERECHT dat media daar aandacht aan hebben besteed, dat is hun rol, zodat de samenleving her en der wakker kon worden geschud om er mee aan de slag te gaan. Dat lijkt negatief, maar volgens mij is dat heel positief, zo bouw je namelijk een maatschappij op die je gezond kunt overdragen aan de generatie die hierna komen. Ik mis verder de positieve dingen van Slotervaart, ook jij doet de pot verwijt de ketel, als ej iets positiefs te nelden had dan had je dat over slotervaart moeten doen, was het immers niet zo dat juist dit deel van nieuw west erg negatief in het nieuws kwam, negatief met een korrel zout, ik het idee dat het helemaal niet zo negatief is, juist positief, daar worden de problemen aangepakt denk ik zo...ik weet dat er de afgelopen jaar heel veel mooie dingen zijn gebeurd in Slotervaart en dus in nieuw west, Shirly je mag ind e herkansing en journalistiek een goed stuk schrijven, waarin je moed toont, want dat kan je !

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.