Home > > Wel vertrouwen in Youssef

Wel vertrouwen in Youssef

Youssef en Marijke Helwegen
Osdorp - Al eerder schreef ik hier over lokaal Bekende Nederlander Youssef Yaghdi. De gewone man met grote sociale vaardigheden, die als running gag op de foto probeert te komen met koningin Beatrix. Youssef heeft inmiddels door zijn sociale capaciteiten en inzet in de buurt een betaalde functie bij Welzijnsstichting Impuls bemachtigd. Zijn visitekaartje moet wel erg breed zijn. Youssef is benoemd tot Buurtcontactfunctionaris bij het Activiteitencentrum Osdorp.
Ja, u krijgt weer de goed nieuws-show van mij deze week. Ik schrijf graag over wat er goed gaat in het westen buiten de ring. Youssef is dit keer het onderwerp. Nieuw West zit vol markante personen die veel goeds doen. Dit keer is Youssef aan de beurt. Van Marokkaanse afkomst, als jonge jongen naar Nederland gekomen en liefdevol opgevangen door oerjuf Hennie Kat, trouwens ook iemand die je de hemel (waar ze sinds enkele jaren nu zit) in wilt schrijven. Tik haar naam maar in op www.geheugenvanwest.nl.

Onlangs werd Youssef benoemd tot Buurtcontactfunctionaris en alles wat hij al jaren doet - de mensen in Osdorp helpen en binden - kan hij nu op professionele wijze (lees: betaald) doen. De mannen van Youssef, zo heet de groep Marokkaanse heren die aan en om hem heen hangen. De mannen willen meedoen aan de samenleving, willen leren, willen weten, maar daar hadden ze iemand voor nodig die hen de weg wijst. En dat is Youssef. Hét aanspreekpunt in de buurt, ook als je niet Marokkaans bent trouwens. Youssef kwam al voor zijn huidige functie kosteloos op voor mensen - jong, oud, allochtoon of autochtoon - die juridische, sociale of andersoortige problemen of vragen hadden. Kom je niet uit je belastingaangifte? Youssef helpt. Komt de belbus steeds maar weer niet op tijd? Youssef gaat erop af. "Mensen hebben geen vertrouwen in instanties, maar wel in Youssef," aldus een artikel over de Bekende Osdorper.

Zijn belangrijk positie tussen mensen en instanties in de buurt is nu eindelijk opgevallen. Het stadsdeel stelde al eerder zogenaamde 'contactloosheid' in de buurt vast en kwam op het idee Youssef voor het echie te benoemen tot vertrouwenspersoon. Handig, want Youssef hoefde niet te worden ingewerkt. Youssef kon meteen aan de slag: netwerken, mensen binden, mensen warm maken voor interculturele en interreligieuze samenwerking. Alles onder de officiële naam van een project: Actief in Osdorp. Het beesie, dat Youssef al jaren voedde, heeft nu een naam en de baas krijgt eindelijk (financiële) waardering. Alleen die foto met Beatrix is er nog niet.

tien reacties op "Wel vertrouwen in Youssef"

engine 54
-1-  engine 54:
Met zijn eigen prinses is hij al gekiekt, maar als hij ook met de koningin op de foto wil zal hij toch eerst die stropdas oranje moeten verven!
Anna
-2-  Anna:
Leuk, eindelijk eens wat positiefs uit Osdorp! Die foto met Beatrix zal er vast nog wel een keer komen.
Jamal namens de Londen-gang
-3-  Jamal namens de Londen-gang:
Ik weet zeker dat het Youssef gaat lukken!! We hebben zijn tactiek in Londen van dichtbij mogen aanschouwen.. Ga ervoor Yousseeeffffff
Mohamed
-4-  Mohamed:
Sorry, maar die snor doet hem hoor...:)..
Keep on going...
Suffie
-5-  Suffie:
Youssef is een leuke vent, en zijn enthousiasme is authentiek. Goeie zet, die benoeming.
Bouhbouh
-6-  Bouhbouh:
De vraa is wilt Beatrix op foto met youssef?
haar moeder bezocht in de jaren 60 de eerste marokkaanse familie in A'dam oost.
Ahmed uit het Osdorpse
-7-  Ahmed uit het Osdorpse:
Ik weet zeker dat Bea het werk van Youssef op de voet volgt en ervoor zal zorgen dat zij een keer 'toevallig' in de buurt van deze Amsterdamse held zal zijn, zodat hij haar voor de foto kan strikken. En Als Youssef met je op de foto wil, dan lukt hem dat zeker! Dat heb ik met eigen ogen mogen zien. En dan bedoel ik niet alleen op Nederlandse bodem ;-)
Youssef het gaat je zeker lukken. Go for it, maar vergeet niet waarom je het allemaal doet he?! ;-)
Succes!
said elaouati
-8-  said elaouati:
ANA BANQOULEKE aa" cie 'YOUSSEF' het gaat jouw zeker Lukken,en met zo een BIG SMAAL
en positief instelling wie wil niet met jouw op de Foto. En ik ben bereed achter de Camera te gaan staan.
SAID SPITS aanka allaha
yanny scutt
-9-  yanny scutt:
Ahmed uit het Osdorpse, Ik ben het helemaal met jou eens. Het gaat Youssef lukken hoor! De vraag is niet waar, maar eerder wanneer...(onze koningin is niet meer zo jong dus enige haast is wel geboden)

Youssef was een paar maanden geleden in de bibliotheek van Osdorp en daar heb ik met hem kennisgemaakt. Wat een leuke man en wat een enthousiasme. Wij gaan allemaal nog veel van hem horen! Oren open houden dus!

Groetjes; Yanny
Pieter Immel
-10-  Pieter Immel:
Met het uithoudingsvermogen van een marathonloper zal de running gag met de Koningin gerealiseerd worden. Jaren lang heeft Youssef getraind met belangrijke modellen en ik schat in dat volgend jaar de eindstreep bereikt wordt.
Met spanning volg ik zijn race en sta juichend langs de kant om die geweldige man aan te moedigen.
Hou vol, Pieter

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.