Home > > Een fantasieloos seksleven...

Een fantasieloos seksleven...

Centrum - Een niet onaanzienlijk deel van het Amsterdamse bedrijfsleven heeft naar mijn indruk veel te weinig potentie en fantasie. Deze ondernemers zijn gewoon een maatje te klein voor onze hoofdstad en moeten maar verkassen naar het platteland. Een dorpje in de Belgische grensstreek of zo.
Dit maak ik althans op uit het enorme schrikeffect dat de aangezegde sluiting van de exclusieve seksclub Yab Yum teweegbracht.
Wat zeg nu zelf, het getuigt toch van armoedigheid wanneer je jezelf en je buitenlandse visite op niks beters weet te trakteren dan een avondje in een kitscherige dure hoerenkast? Dat doet het ergste vrezen voor de creatieve ondernemingszin op andere gebieden!
Ook de onderwereld en onze plaatselijke bromfietsclub schijnt bij Yab Yum kind de deur te hebben platgelopen. Je moet er als respectabel ondernemer in keurig maatpak toch niet aan denken dat je je hengeltje moet uitwerpen in hetzelfde pruttige vijvertje als de Holleeders van deze samenleving! En dan ook nog à raison van enige duizenden euro's!

Heel fantasieloos is de huiswijn bij Yab Yum natuurlijk champagne en de prijs voor een fles begint bij tweehonderd euro, lees ik in de krant (daar weten ze dat soort dingen). Champagne is van oudsher een vreselijk overschatte bubbeltjeswijn die teveel kost en gegarandeerd altijd goedkoop smaakt. Niet voor niets dopen ze er schepen mee, daar ga je tenslotte geen goede bourgogne aan verspillen.
Nee, als de getapte mannen van ons lokale zakenleven zo nodig de dure jongen willen uithangen, kunnen ze beter printerinkt gaan drinken. Dat is pas écht vloeibaar goud, want dat spul kost tientallen euro's voor een paar miezerige centiliters. En dan heb je tenminste nog keus uit verschillende kleuren!

Ondertussen maar blijven zeiken over het 'ondernemersklimaat' in Amsterdam! Het is aan die lui gewoon niet besteed! We hebben prestigieuze musea, theaters, een opera- annex balletpaleis, bruine café's, garagerestaurants met braakhekken rond je bord, een concertgebouw en een postzegelmarkt, rondvaartboten en waterfietsen, maar het enige vertier dat onze businesstycoons kunnen verzinnen is Yab Yum.

Maar ja, deze witwasserette gaat vooralsnog sluiten en de chique wipkipjes staan op straat in de uitverkoop. Voor menig rijke ondernemer uit de hoofdstad wordt dat deze winter dus weer gewoon een potje sjoelbakken bij vrouw en kinderen thuis.
Maar dat is óók heel leerzaam: "Kijk pappa, je moet 'm in dát gaatje mikken!"

zeventien reacties op "Een fantasieloos seksleven..."

Marcel
-1-  Marcel:
Ha, ha, de creatieve ondernemers in Amsterdam. Geweldig geschreven en weergegeven Arnoud. Het zal inderdaad saai worden in Amsterdam!
John Zwart
-2-  John Zwart:
Het gaat om een vrij onopvallend pand aan het Spui begreep ik, zal dus onopgemerkt voorbij gaan die sluiting. Zal wel meevallen met die erotische saaiheid, krijg niet de indruk dat het aanbod in de stad onvodoende is, vooralsnog.
John Zwart
-3-  John Zwart:
Oh het is op 't Singel hoor ik nu.
Zie je wel dat het best gemist kan worden!
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
Okay Arnoud, Ik begrijp uit jouw (leuk geschreven!) bijdrage dat je het enorm zielig vind voor de wipkipjes die nu zonder werk komen.

Jammer dat je dan niet ingaat op het feit dat die wipkipjes op de walletjes daar vaak niet vrijwillig aanwezig zijn en al helemaal niet betaald worden voor wat zij waard zijn!

Groetjes; Yannys Kut (begin maar bij 1000 eurotjes)
Arnoud de Jong
@Yanny
Weet ik ook wel, maar ik ga er van uit dat de wipkipjes van Yab Yum allemaal legaal zijn. Tot dusver opereerde het bedrijf met vergunning en alles, dus ik neem aan dat alle papieren dan in orde zijn.
Jochem Floor
-6-  Jochem Floor:
@ Arnoud: Mooi Pictogram bij mooi verhaal! Maar met die saaiheid van Marcel zal het wel meevallen. De reputatie van Yab Yum is heden ten dage zwaar overdreven. Ik ken er moeiteloos nog drie in dezelfde (prijs) klasse. Tijd voor wat variatie?

De echte grap is ondertussen natuurlijk dat de vertegenwoordigers vooral elkaar feteren, op kosten van de baas wel te verstaan.
“Nee, jammer, dit keer geen opdracht er uitgesleept, chef. Die inkoper wil wel, maar zijn CEO moet er nog een nachtje over slapen. Maar ik blijf er aan werken.”
RudiPensionado
-7-  RudiPensionado:
Het bedrijfsleven heeft al vele jaren geleden andere lokaties ontdekt om met relaties de tijd door te brengen.
Beetje achterhaald dus.
D.de Jong
-8-  D.de Jong:
Beetje flauw dit, laat ik voorop stellen dat ik er nooit ben geweest en ook nooit naar toe zal gaan, maar wel degelijk weet dat YabYum vrij bekend is in bepaalde kringen, en nee niet in onze kringen, niet in de kringen van de mensen die hierop hebben gereageerd, die zullen het inderdaad niet door hebben want die kwamen er al nooit, beetje flauw doen vind ik dat.

Waar ik me toch wel aan stoor is het feit ( u zegt zelf al “Weet ik ook wel, maar ik ga er van uit dat de wipkipjes van Yab Yum allemaal legaal zijn. Tot dusver opereerde het bedrijf met vergunning en alles, dus ik neem aan dat alle papieren dan in orde zijn.” dat de gemeente dus blijkbaar zonder goede bewijslast een bedrijf kan sluiten? heb je sluitend bewijs dat daar gekke dingen gebeuren prima, maar zonder bewijs dat vind ik een kwalijke zaak, of het nu om een sigaren winkel een shoarma zaak of een bordeel gaat, dat zou niets uit moeten maken, allen betalen blijkbaar belasting en zijn in het bezit van een vergunning, het is erg flauw om dit nu zo af te zeiken alleen omdat je er zelf nooit komt, als morgen de groenteboer op de hoek wordt gesloten zonder echt goede reden dan is amsterdam te klein, en terecht overigens.
Arnoud de Jong
@D. de Jong (geen familie):
Wat wilt u nu eigenlijk zeggen? Yab Yum wordt in dit stuk niet afgezeken, het is een satire op het seksleven van het Amsterdamse bedrijfsleven, waarvan een deel daar kennelijk graag komt.
Yab Yum wordt gesloten op grond van de wet Bibop. Dat mag de gemeente doen. Maar ook daarover heb ik indertijd een kritisch artikel geschreven. Toen was de sluiting van Teasers aan de orde.
http://www.amsterdamcentraa...
Dus hoezo nu 'flauw'?
THEO DE JONGE
-10-  THEO DE JONGE:
SCHANDE DAT DIE CLUB SLUITEN ZE MOETEN DIE BURGEMEESTER AFZETTEN MET ZIJN BIBOP WET WEER AANTAL MENSEN ZONDER WERK EN MINDER BELASTING GELD TE INNEN WAAR ZIJN ZE MEE BEZIG ZE MAKEN ALLES STUK ZE KOMEN ER WEL ACHTER HUN FOUTEN
Leslie
-11-  Leslie:
Lees het stuk in Parool van de Arc. Ook daar een Bibop geweest en waarin men vermoedens uitte over een en ander. Exploitant van goede wil en faam moest van alles ondernemen om zijn naam en faam te zuiveren. Bibob geeft aan dat er vermoedens zijn en dan kan besloten worden tot actie. Ik ben dus benieuwd hoe de bodemprocedure gaat verlopen die de exploitant van Arc heeft opgestart.
Arnoud de Jong
@Theo:
Reacties die helemaal zijn geschreven met de CAPSLOCK-toets aan, worden in 't vervolg verwijderd. Dit is namelijk uiterst irritant voor andere lezers.
Jean Pierre
-13-  Jean Pierre:
Voor dat Yab Yum over gedaan werd (aan wie dan ook) was het gewoon een sjiek bordeel waar, de “wip kipjes” over het algemeen goed opgeleide (studente's) dames waren, die minstens 3 talen moesten spreken, en meer als gastvrouwen optraden dan als prostituee!! De verdeling van geld was zeer goed geregeld, de hygiene top, en de veiligheid 100% gegarandeerd. M.a.w een wereld zaak, verworden (na de overname) tot een doodgewone witwas hoerenkast!! Jammer!!
RudiPensionado
-14-  RudiPensionado:
Ik merk dat een deskundige ons van goede informatie voorziet.
laat amsterdam zo als het is
-15-  laat amsterdam zo als het is:
belasting geld naar de hoerenbaas?
eerst belasting heffen en dan uitkopen
verzin het maar
Fred
-16-  Fred:
Ontdekt in de Nes. Daar kun je twee dagen per week getrakteerd worden door dames in verenpakjes die een dansje doen. Blijkt de opvolger van het Paaldansen te zijn. Misschien moeten ze dat bij Casa Rosso en Teasers eens gaan bekijken. Nee, niet crimineel, niet erotiserend maar theater! Oh jee, als Els Iping het maar niet in de gaten krijgt!
raymond
-17-  raymond:
ja het is allemaal wat, maar even over een veel belangrijker probleem, kunnen we de kamertjes en panden die vrij komen niet gebruiken om woningen voor mensen te maken?

De echte boeven zijn de huisjesmelker(t)s met sponsoring van de belastingdienst en de gemeente. Mensen verhuren illegaal onder, huizen worden veeelllll te hoog verjuurd met medewerking van de gemeente. Dat is pas crimineel. Mensen die naar yab yum gaan kiezen er voor en betalen ervoor.

Ik kies er niet voor om al 10 jaar naar een fatsoenlijke woning in het centrum of watergraafsmeer te zoeken zonder dat ik gruwelijk word uitgeperst door mensen die illigaal verhuren.

Dus minder hoeren meer huizen.

Cohen en de zijnen doe daar maar eens wat aan.

zo dat is eruit en nu maar even een glas champagne nemen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.