Home > > Door moederogen bekeken

Door moederogen bekeken

Koffie met Koters
Bos en Lommer - Soms gebeurt er iets waardoor je de dingen van een heel andere kant bekijkt. Mij is dit laatst overkomen. Ik ben bevallen en zie de wereld nu uiteraard door een roze bril, maar ook door de ogen van een moeder. Dat was even wennen, het moeder zijn. "Moeder van Jona," is nu mijn naam, voorheen Shirley. En als moeder bekijk je de grond op losliggende dingen (om te voorkomen dat je met kind in je armen struikelt) en de buurt op kindvriendelijkheid, in de zin van: waar zijn er leuke dingen te doen? Dingen die er altijd al waren, maar die ik niet 'zag'.
Al eerder werd hier geschreven over 'Koffie met Koters'. Een initiatief van enkele moeders in Bos en Lommer. Iedere donderdagochtend komen ouders (veelal moeders) en hun jonge kinderen in het clubhuis aan het Wachterliedplantsoen samen om te kletsen (de volwassenen) en te spelen (de kinderen). Het hoger doel is om informatie uit te wisselen over de buurt, met betrekking tot de kinderen. Waar zit de leukste basisschool, het beste kinderdagverblijf enzovoort. Daarnaast is het gewoon leuk om mensen in dezelfde situatie te ontmoeten, in je eigen buurt.

Voor de lokale krantjes ging ik in februari langs om verslag te doen. Ik ging undercover, want ik was twee maanden zwanger, dus dan hou je nog je mond. De dames hadden niets in de gaten en toonden me hoe gezellig het was met hun koters, bij de koffie. Ruim zeven maanden later kon ik met goed excuus weer binnenstappen, beter gezegd rijden (bugaboo) en sloffen (pittige bevalling gehad). En verhip, Koffie met Koters is echt een leuke plek om te zijn als je een kind hebt. De ene keer zijn er een paar kindjes, de andere keer heb je een clubhuis vol. Aanmelden hoeft niet. Je komt als je zin hebt en betaalt 1,50 voor de gezelligheid en het koekje. Zelfs vanuit Nieuw-Sloten komen inmiddels moeders op deze ontmoetingsplek af, wat ik als een compliment beschouw.

Verder kijkend als moeder ontdek ik nu nog meer vrolijke plekjes in Bos en Lommer. Van de speeltuin tot de kinderboerderij. Van de winkel met kinderhoekje tot het enorme park dat altijd al voor mijn deur lag, maar ja, wat moet je ermee zonder hond of kind. Komende week heb ik een parkdate met "de moeder van Joris". Ze heeft vast een voornaam, maar in de wereld-volgens-moeders heet iedereen nu eenmaal anders, heb ik geleerd.

vier reacties op "Door moederogen bekeken"

engine 54
-1-  engine 54:
En het wordt nog leuker op het Wachterliedplantsoen, want eind volgend jaar
moet de nieuwe speeltuin + kinderboerderij klaar zijn. Een reden temeer om Jona op een van de vele clubjes daar te doen.
En als je een goede basisschool zoekt zou ik zeker eens bij de Wiltzanghschool gaan kijken. Mijn kinderen hebben daar een prima tijd gehad met leuke kinderen en uitstekende leraren/leraressen.
Ze kunnen met twee en een half jaar er al op(peuterklas) en gaan dan door t/m groep acht.
Geniet er nog maar van, want na groep acht begint het feest pas echt!!
estherd
-2-  estherd:
Gefeliciteerd nog Shirley! Ik vond Bos en Lommer best een fijn stadsdeel, qua dingen te doen voor kinderen, en de Baarsjes ook. B&L is ook een uitstekende uitvalsbasis voor bv het Westerpark (lekker poedelen in het water in de zomer!)en in Podium Mozaiek zijn vaak theatervoorstellingen voor peuters, om maar eens iets te noemen.
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Way to go Shirley!

Fijn dat je weer present bent op AC!

Tja, een kind op de wereld zetten gaat niet zomaar...dat is ongelooflijk hard werken (in het ergste geval 36 uren achter elkaar zonder slaap) en het doet nog verdomd veel pijn ook!

Die moeder/kind projecten in de Bos en Lommer moeten vooral doorgaan want ikzelf kijk met grote vewondering naar heel jonge gezinnen waar de vrouwen binnen de huismuren 'gevangen' blijven met alle gevolgen vandien.

Maar laten wij de vaders niet vergeten want ook zij kunnen onbedoeld een achterstand hebben opgelopen en behoefte hebben aan ondersteuning.

Het lijkt mij zelfs heel noodzakelijk, gezien het aantal -steeds jongere - vaders die rondhangen in b.v. de 'Koffie-hoekjes' van de horeca gelegenheden alhier in nieuw -west.

Vaders wordt niet altijd geleerd dat zij OOK deel zijn van de opvoeding van hun kindjes en daarom moet daar heel veel meer aandacht aan gegeven worden!

Groet (en DIKKE kus voor Jona!) Yanny
Shirley Brandeis
-4-  Shirley Brandeis:
Bedankt voor de reacties en tips!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.