Home > > Iemand ruimt het wel op

Iemand ruimt het wel op

null
Noord - Bijna iedere dag fiets ik door de Van der Pekstraat, een wonderlijke straat in Amsterdam Noord. Er is iets raars met deze straat. Op het eerste gezicht oogt het als een lange statige laan, vooral in de lente als de bomen weer beginnen te bloeien. Vroeger was de straat ook de entree van Amsterdam Noord. Hier werden de eerste woningen aan de overkant van het IJ gebouwd. De buurt is daarom ook vernoemd naar architect J.E. van der Pek.

Aan het begin van de twintigste eeuw was de Van der Pekstraat een levendige straat, met winkels en veel bedrijvigheid. Maar die tijd ligt ver achter ons. Want het wil het maar niet bruisen in de Van der Pekstraat. Er zijn bijvoorbeeld nauwelijks normale winkels. Goed, er is een avondwinkel, een snackbar, een islamitische groenteboer, een apotheek en een paar hele vage kroegen. Maar om nou te zeggen dat je voor dit winkelaanbod even van de fiets af stapt, nee.
Het meest opvallende is dat het iedere avond lijkt alsof er een vuilniswagen in de straat is ontploft. Terwijl de dagen zo hoopvol beginnen in de Van der Pekstraat. Iedere morgen is de straat het tafereel van moeders die hun kinderen naar school brengen. Van fietsers die de pont willen halen en natuurlijk van een klein legertje straatvegers die met frisse moed de puinhopen weer opruimen. 'Iemand ruimt de zooi wel op', dat lijkt hier het motto. Want het is echt ongelofelijk hoeveel zwerfvuil een mens in een straat kan produceren. Verpakkingen van snoep, maar ook tuinafval, glas, inboedels, etensresten, sloopmaterialen, aangevreten vuilniszakken.

Iemand ruimt het wel op. Zo ligt er al meer dan een week een halve inboedel op straat. Eind augustus was er brand in een van de woningen. Een bankstel was in de fik gevlogen. Het vuur was snel gedoofd en de schade bleef gelukkig beperkt tot een beetje rook. Op beelden van AT5 is te zien hoe de brandweer een smeulende bank via het raam naar buiten gooit. En nu bijna twee weken later ligt die bank er nog steeds. Want dat is het motto in de Van der Pekstraat, iemand ruimt het wel op.


73 reacties op "Iemand ruimt het wel op"

Ruben
-1-  Ruben:
Tja hopeloos die straat ben blij dat ik wat verder woon in het toch zo prachtige noord.
Richard
-2-  Richard:
Ik denk dat het motto “iemand ruimt het wel”niet alleen in de v.d.Pekbuurt van kracht is. Volgens mij is dat de hedendaagse norm. Het zou daarom goed zijn als er gewoon een staking kwam. Misschien dat iedereen zich dan eens realiseert dat het verre van normaal is om je rotzooi in welke vorm dan ook gewoon maar neer te pleuren met daarin het idee dat er “anderen” zijn die jouw gemaakte rommel opruimen.
wilbert simeon christiaan
-3-  wilbert simeon christiaan:
amsterdam is zo,n prachtige stad----mensen a.u.b. je best doen dat het ook zo blijft.heel de wereld kijkt naar onze stad--------------is ook een voorbeeld voor de rest van de wereld!!
A. van Apeldoorn
-4-  A. van Apeldoorn:
Met de bouw van de Van der Pekbuurt is begonnen in 1921. Dus ik neem aan dat de buurt nu levendiger is dan aan het begin van de twintigste eeuw.
Ik hoop dat de schrijver van dit stuk iedere dag op het juiste fietspad fietst. Sinds de ingebruikname van een tweerichtingen fietspad vlak bij de pont, spookrijdt menig fietser - en soms nog naast elkaar - door de Van der Pekstraat, zeer tot ergernis van de ouders die hun kinderen naar school fietsen
Nella
-5-  Nella:
Iemand ruimt het wel op ... het lijkt wel een 'ziekte' volwassenen: MacDonnald's afval, lege blikjes, lege sigarettenpakjes en zo veel peuken en asbakken legen van auto's, lege plastic flesjes, kinderen: lege plastic flessen, snoeppapiertjes, restantanten van fruit, buren: grof vuil op alle tijden van de dag en de week. Wie doet er wat aan om die mentaliteit te verbeteren?
A. van Apeldoorn
-6-  A. van Apeldoorn:
Natuurlijk is het een zooitje in de Van der Pekstraat. Ik fietste er net doorheen en ik heb direct 020- 6349 911 gebeld, dat is het nummer van het stadsdeel Amsterdam Noord voor klachten over rommel in de openbare ruimte, om te melden dat er rotzooi ligt voor het uitgebrande pand op nr 118. Ik heb om 13:54 gebeld en om 14:11, na ruim een kwartier, had ik nog niemand aan de lijn en werd de verbinding spontaan verbroken. Lunch?, veel andere bellers? of te weinig medewerkers? Ik weet het niet. Zou straks een van de lezers die zich ook bekommerd om deze kwestie het ook even willen proberen?

Een bewoner van de Van der Pekbuurt.
rudipensionado
-7-  rudipensionado:
Zegt genoeg over de bewoners en wij kunnen voor de extra gemaakte kosten opdraaien. Net zoveel schoonmaken als elders in de wijk en de rest laten liggen zodat die asocialen dagelijks worden geconfronteerd met de door hen zelf achtergelaten troep.
Geen extra schoonmaakploegen dus want dan zouden wij slecht gedrag belonen.
NO MERCY
Paula
-8-  Paula:
Helaas geldt dit voor wel meer buurten in Amsterdam Noord, ikzelf woon in de Vogelbuurt en daar lijkt het ook weer elke dag alsof er nooit wordt schoongemaakt of opgeruimd(ik denk dat het al een boel zou schelen als er vuilnisbakken werden neergezet). Ik zie elke week de schoonmaker/opruimers door de straat gaan, dan hoop ik elke keer weer dat het netjes blijft, maar nee... Zwerfafval is iets waar ik helaas aan gewend ben geraakt sinds ik er ben komen wonen.
rudipensionado
-9-  rudipensionado:
Als wij Amsterdam Noord nu eens weggeven aan Purmerend?
wilbert simeon christiaan
-10-  wilbert simeon christiaan:
rudipensionado----goede opmerking---wie betaalt die extra schoonmaakkosten? volgens mij komt dit uit het gemeente-kassa---wat jammer hadden ze het geld voor het onderwijs kunnen besteden!!
Gijs
-11-  Gijs:
Ik word er doodmoe van dat verloedering aan Amsterdam Noord wordt gekoppeld. Natuurlijk zijn mensen asociaal die rommel maken, maar kijk eens rond in Amsterdam Centrum, ziet dat er nou zo schoon uit?
Piet
-12-  Piet:
Rudipensionado hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten van het opruimen, er neemt toch niemand op bij de gemeente.
rudipensionado
-13-  rudipensionado:
Amsterdam Centrum is een ander onderwerp.
Hier gaat het om Amsterdam Noord en mijn voorstel is om het bij Purmerend te voegen. De weilanden tussen noord en Purmerend worden toch als stevig volgebouwd en alleen Purmerland zal nog even tegenstribbelen maar die paar mensen mogen mijn voorstel niet blokkeren.
Intussen niet extra schoonmaken bij de aso's.
NO MERCY
Piet
-14-  Piet:
Uit uw discussiereglemet:
Een reactie mag geen laatdunkende, kwetsende of grievende uitlatingen bevatten. Uiteraard houden wij rekening met het verschil tussen ironie, sarcasme, satire, humor en bewuste belediging.

De opmerking dat in Amsterdam Noord alleen maar aso's wonen, gaat in tegen de discussieregels.
wilbert simeon christiaan
-15-  wilbert simeon christiaan:
hoe kan dat nou mensen gooien vuil op straat en thuis is het wel schoon? even mentaliteit even voeden---is een kleinigheid a.u.b. begin er vandaag mee lieve mensen alvast bedankt
rudipensionado
-16-  rudipensionado:
Piet,
Als iemand heeft geschreven dat er in Amsterdam Noord alleen maar aso's wonen kan daar bezwaar tegen gemaakt worden.
Wie schreef er trouwens expliciet dat er in Amsterdam Noord alleen maar aso's wonen?
wilbert simeon christiaan
-17-  wilbert simeon christiaan:
vlijmscherp:mentaliteit van veel mensen tegenwoordig--gemeente ruimt het puinhoop wel op----kan toch nooit goed zijn? denk er over na-----
OverDrive
-19-  OverDrive:
Ik woon er vlakbij. Er is inderdaad veel puinhoop te vinden en stoor me er ook wel aan. De ene keer wat meer dan anders. Simpelweg door ontwetende en luie mensen die het niet snappen of het niet veel intereseren blijft dit probleem. Maar die groep wordt toch echt kleiner en de gemeente doet komt sowiezo langs als je erover belt of via het online loket het aangeeft...of en wat ze er wat aan doen is een tweede. Bij mijn meldingen ieder geval wel.
Als je hier (gedeeltelijk) bent opgegroeid en weet hoe het geweest is kan je gewoon niet klagen...misschien over de figuren die denken te weten hoe het allemaal zou moeten gaan. Onwetendheid blijft echt de enige reden tot discussie...wordt niemand daar nou moe van????
Fred
-20-  Fred:
Rudi verveelt zich een blijkbaar een beetje.
Noord bij Purmerend voegen... ha ha.
Die pensionado's toch van tegenwoordig :o

Kom... Rudi, geef een goed voorbeeld en ga
de van der Pekstraat eens even opruimen.
Dat is goed tegen de verveling en een probaat
middel tegen onzinnige ideeën
Ik bind wel een bezem aan jouw rollator.
Jan Stender
-21-  Jan Stender:
Die troep is niet van de laatste tijd
Voordat ik verhuisde naar het oosten,was het al een bende
En niet alleen in de van der Pekstraat
Ik heb een paar jaar geleden bij de flat Kempering in de Bijlmer gewerkt
Daar werd het vuilnis gewoon van het balkon naar beneden gegooid
Mijn toenmalige collega kreeg eens bijna een kapotte toaster op z,n hoofd
Die hebben we via het open keukenraam terug gegooid
Lullige bijkomstigheid,betreffende bewoner werd zelf geraakt,door de toaster
Maar heeft hem wel aan het denken gezet,dat vuilnis over de reling niet de bedoeling is
wilbert simeon christiaan
-22-  wilbert simeon christiaan:
rudi---amsterdam-noord--is het lever van amsterdam---mag nooit naar purmerend---
rudipensionado
-23-  rudipensionado:
Andermans zooi opruimen? Nee, daar zullen de veroorzakers zelf voor moeten zorgen.
Noord is een woongebied wat gelijk is aan dat van Purmerend. Misschien is Purmerend wel wat leuker dan noord. Flink doorbouwen en de samenvoeging is een feit.

En de Bijlmer geven wij aan Weesp en de metro gaat niet verder dan de ArenA.
wilbert simeon christiaan
-24-  wilbert simeon christiaan:
rudi je bedoelt veroorzakers van troep---een rekening sturen? verrekenen met salaris of uitkering? is best een goed idee hoor! mensen laat het a.u.b. niet zover komen
rudipensionado
-25-  rudipensionado:
Zo is dat!
NO MERCY
Gijs
-26-  Gijs:
Een vuilniszak moet in de container en al het andere vuil in een prullenbak. Voor grof vuil mag je de gemeente bellen. Daarvoor betalen bewoners gemeentebelasting. Dit is een dienst die er is en die dus niets extra's kost. Als je wasmachine er mee ophoudt of je bank is stuk, kan je bellen en het grofvuil maakt een afspraak om het op te komen halen. Jan Stender heeft gelijk, dit werkt prima. Het probleem is dat mensen niet bellen als ze vuil aan de straat zetten. De bewoners die getroffen zijn door de brand, zijn dat door de ellende waarschijnlijk vergeten. De buren hadden deze taak op zich kunnen nemen.
Stadsdeel Amsterdam Noord heeft deze zomer een folder verspreid met een nummer dat eenieder kan bellen als hij of zij grofvuil op straat wil zetten. Ook werd er gevraagd om rotzooi op straat te melden.
Het heeft niks met extra kosten te maken en voor het ophalen wordt al door de bewoners betaald.
Wel moet iemand bellen en iemand bij het stadsdeel moet de telefoon opnemen anders blijft de troep liggen.
rudipensionado
-27-  rudipensionado:
Gijs, als jij nou is ff naar die aso straat gaat en dit voorleest dan zijn alle problemen toch de wijk uit?
wilbert simeon christiaan
-28-  wilbert simeon christiaan:
gijs--dan heeft gemeente-alles toch netjes gedaan-----bewoners beter opletten..........jullie hebben een prachtig deel van amsterdam in handen---zorg dat het niet oudbollig gaat uizien en vervuild!
evilbertje
-29-  evilbertje:
piet ik snap je punt niet ?.
rudipensionado
-30-  rudipensionado:
Piet is weg en schaamt zich dat hij dingen heeft gelezen die er niet staan. hahahaha
Jan Stender
-31-  Jan Stender:
Ik sprak net een buurman,over rotzooi op straat.
Hier in Enschede hebben ze mooi plan
In zoveel plaatsen vind de jeugd,het leuk om bierflesjes kapot te gooien,op fietspaden,en het liefst in tunneltjes,zodat je het glas niet ziet liggen
Mocht hier,oom agent,een knaap snappen die met glaswerk gooit,dan moet ie de boel opruimen
Maar de dader moet daarbij ook banden plakken van fietsers,die over het betreffende fietspad of door een tunneltje zijn gereden,en dus een lekke band hebben gekregen
Of de kosten van de bandenreparatie worden verhaald op de dader
marialeguana
-32-  marialeguana:
ja, die buurt ken ik uit mijn jeugd! mijn opa en oma woonden in de leeuwerikstraat. mocht ik gebakjes gaan halen bij de bakker in de v.d. pekstraat als we daar kwamen. ze woonden er denk ik vanaf het begin, met uiteindelijk tot de vruchtbaarheid van oma ten einde liep, 12 kinderen. mijn pa was van 1917. ergens halverwege de kinderrij, geloof ik. “troep” hadden mensen toen niet, ja wel heel veel aardappelschillen... oma schilde op zondag als de kinderen met “aanhang” kwamen eten, rustig 2 emmers aardappelen...
rudipensionado
-33-  rudipensionado:
Jan,
Plakken ze nog in je buurt? Nieuw bandje is toch sneller en makkelijker?
evilbertje
-34-  evilbertje:
jezus is Amsterdam noord nou al zo ver weg gezonken dat mensen het gaan vergelijken met Enschede ?.
nog even en de criminelen lopen tractor banden te plakken als taak straf.
rudipensionado
-35-  rudipensionado:
Enschede e.o. vallen best mee. Ik was daar deze zomer en als je het wil vergelijken met Noord dan kies ik voor Enschede.
Jan Stender
-36-  Jan Stender:
Plakken of een nieuwe band erom gooien dat doet er niet toe
De dader wordt gewoon gestraft voor zijn daden,door middel van een soort taakstraf
Tractorbanden plakken?
Waar ik woon zijn geen tractoren te zien hoor
Het is niet allemaal boerenland,in Enschede
evilbertje
-37-  evilbertje:
Amsterdam noord is niet meer wat het was !, vroeger was het een echte arebeiders buurt , maar na het verdwijnen van de ndsm ,en de rest van de werfen , is het er niet echt beter op geworden (sorry pietjebel , maar noord is een GR00tE puinhoop)op het klijne beetje disteldorp wat nog een beetje LEEFBAAR IS.
@pietje Een reactie mag geen laatdunkende, kwetsende of grievende uitlatingen bevatten. Uiteraard houden wij rekening met het verschil tussen ironie, sarcasme, satire, humor en bewuste belediging.

De opmerking dat in Amsterdam Noord alleen maar aso's wonen, gaat in tegen de discussieregels.ben jij god ????????????.
Rob
-38-  Rob:
Een leuke foto met een helaas droefmakend bericht. Vele jaren geleden, tot hun overlijden, woonde mijn grootouders op nummer 5 en was de van der Pekstraat voor mij als kind wonende in Betondorp een gezellige en zeer levendige straat. Golven fietsers en vrachtauto's kwamen om de zoveel minuten langs als weer een pont was aangekomen en ook allerhande autobussen reden af en aan. Aan een tunnel werd toen nog niet eens gedacht.
Ik woon al tientallen jaren in Canada, ben nu zelf opa van 10 kinderen waarvan 3 al volwassen zijn, maar deze foto bracht mij weer even terug naar “die goeie ouwe tijd.”
rudipensionado
-39-  rudipensionado:
Het topic ging over aso's in de vd Pekstraat en plots lijkt het of ze in heel Noord wonen. Lijkt mij niet het geval maar een enkeling heeft het daar wel over en men dat dit misplaatst is.
Het is al erg genoeg als je in Noord woont.
wilbert simeon christiaan
-40-  wilbert simeon christiaan:
blinden geven wel het goede voorbeeld...heb nog nooit eentje troep op straat zien gooien-----zienden eigenlijk moet wij ons diep schamen.
Jeanne
-41-  Jeanne:
ik fiets ook wel eens vanaf het pontje naar Noord via de Van der Pekstraat. De straat ziet er inderdaad verloederd en vies uit. Het stadsdeel zal best opruimen, maar ze kunnen niet elke dag komen vegen. De bewoners moet zelf niets op straat gooien. Laat kinderen uit de buurt het goede voorbeeld geven. Organiseer samen met de scholen in de buurt een opruimochtend, kinderen helpen vegen, prikken. Jong geleerd oud gedaan. Misschien beseffen de bewoners dan dat het ook anders kan
wilbert simeon christiaan
-42-  wilbert simeon christiaan:
mrs jeanne...wat een briljant idee--ik stem voor!
OverDrive
-43-  OverDrive:
Waarom zou de afvalstoffen heffing nu zoveel hoger zijn voor Noord en West dan dat het is voor andere stadsdelen?
Niets blijft zoals het is.
Wie Noord over een kam scheert is echt erg kortzichtig.
Het komt idd neer op betrokkenheid...maar hoe creeer je deze voor iedereen?????
Vooral o.a. in v/d Pekbuurt is het moeilijk vanwege de bevolkingssamenstelling.
Hele goede opmerking Jeanne!! Zo hoort het!
Heeel cliche, maar het begint idd bij jezelf. Een echte Amsterdammer zou trots moeten zijn op z'n hele stad, zich betrokken voelen en zijn deel bijdragen...ondanks je onmacht en hoe moedeloos je soms ook kunt worden van het het stadsdeel.
wilbert simeon christiaan
-44-  wilbert simeon christiaan:
vuilnisman en vuinisvrouw zonderwerk? als de straten zo suoerschoon worden--kan je ze inzetten bv voor onderhoud van de dijken
wilbert simeon christiaan
-45-  wilbert simeon christiaan:
opnieuw-vuilnisman of vuilnisvrouw zonder werk? als de straten schoner worden ja.mijn idee is om de mensen dan in te zetten voor onderhoud van de dijken
OverDrive
-46-  OverDrive:
Er bestaan al geen echte vuilnimanne of vrouwen meer in v/d pekbuurt...ondegronds systeem. Extra aparte wagentjes voor zwerfvuil grofvuil e.d....werk zat hoor. Schaam je je niet voor je ontwetendheid wilbert simeon christiaan?
Jouw idee zet geen zoden aan de dijk.

Oh ja...kijken of we er over 10 jaar net zo over denken...zien hoe alle plannen zijn uitgepakt.

Noord vergelijken met andere steden?...hoe komen jullie erop? Is de v/d Pekbuurt te vergelijken of een toonbeeld voor Noord of Amsterdam? Wat een gekte. Iedereen zo zijn voorkeur toch...gelukkig maar.
wilbert simeon christiaan
-47-  wilbert simeon christiaan:
overdrive bedankt zo leer ik meer.je krijgt 3 sterren van me!
data
-48-  data:
ik ben deze vakantie in venetie geweest en daar is geen zwerfvuil te bekennen. Ik weet niet hoe italie dit oplost maar het is er schoon. ik liep vorige week door het centrum van dam naar centraal en schrok me echt rot wat ik zag. Is dit Amsterdam dacht ik nee dat is het al lang niet meer want jammer genoeg gaan al die belasting centjes naar de rijke heren en dames en komt er voor die gene die zich er wel om zwerf afval bekommert niet maar dan ook niets voor terug...Sorry amsterdam maar je bent aan het verliezen.....
OverDrive
-49-  OverDrive:
Zal wel een reden voor wezen data...niet goed opgelet of deed je net aslof het je opviel?
Dam tot CS is het toonbeeld van Amsterdam...hahaha
Ik geloof dat er over het aanzien van het dam(w)rak wel genoeg is geschreven.
Ronald
-50-  Ronald:
In Nederland een bizar systeem van regels, arbowet diensten en CAO's. Die kennen ze bijvoorbeeld in Italie niet op deze wijze. Daar is het simpelweg zo, net als overigens in Scandinavische landen en in Spanje, dat troep 's nachts wordt opgeruimd of heel erg vroeg in de ochtend. In Nederland zijn zoveel regels gecreeerd en zijn er ook heel veel klagende bewoners als ze 's nachts of 'smorgens vroeg lawaai horen. Dan hebben we ook nog eens een lage dunk over schoonmakers. Tegelijkertijd zijn nederlanders zo arrogant dat ze denken dat iemand anders (voetveeg) hun gemaakte rotzooi dient op te ruimen, want er wordt toch belasting voor betaald. Dat is net als eigenaren van honden, die denken ik betaal belasting dus laat mijn hond zijn drol lekker overal neerplempen. Het is gewoon een kwestie van mentaliteit, daar kan geen reiniging tegenop. Nederlanders zijn helemaal niet trots op hun straat alleen maar heel druk met zichzelf bezig.
Prend
-51-  Prend:
Amsterdam mag Noord zelf houden. Wij hebben geen belangstelling in die rotzooi hier in Purmerend. Denken de meeste dat zij waarschijnlijk met één zone naar de pont komen en dat elke bus naar het Buiksloterplein gaat. Neen, bedankt, maak er maar weer een galgenveld van zoals vroeger. Misschien dat dat afschrikwekkend werkt?
rudipensionado
-52-  rudipensionado:
Hoe is de bevolkingssamenstelling dan in de v.d.Pekstraat e.o?
-53-  :
Veel bewoners in de vd Pekbuurt hebben kwijtschelding van afvalstoffenheffing.
yanny scutt
-54-  yanny scutt:
Carmen, is er iets veranderd in het vuilophaal-systeem van de van der Pekstraat?

In mijn buurt- amsterdam-slotermeer- is het ondergrondse container- afhaal systeem ingevoerd.

Helaas heeft men vergeten de oude opgehoogde platforms met stoeptegel 'zet hier uw vuil' weg te halen!

Ook zijn de oude glas en papierbakken verwijderd waardoor ik een ware zoektocht heb moeten ondernemen om uit te vinden waar ik mijn afval gescheiden kan aanbieden.
Groot was mijn teleurstelling!Want wat blijkt?; de papier en glasbakken zijn zodanig 'verstopt' dat het veel handiger is om al het vuil gewoon in de eerste de beste container te gooien.

En na al die verniewingen -die toch schonere straten moeten opleveren - merkte ik dat de straatveeg( blaas en prik) ploeg, eerder langs komt dan de container ophaaldienst en de grootvuil-auto.

En die veroorzaken nu juist zoveel troep want 'nemen' niet alles mee!

Wellicht heeft de van der Pekstraat daar ook last van? Groet; Yanny
Jan Stender
-55-  Jan Stender:
Toen ik vertrok naar Enschede,was het Zonneplein trouwens ook een grote pl**ris bende
Ook vanwege de verloedering ben ik er weg gegaan
rudipensionado
-56-  rudipensionado:
Ja, dit gaat lekker hier zeg. Nu krijgt de schoonmaakploeg de schuld van vuil op straat.
Dit typeert nu het denken van deze tijd. Bezien of iets of iemand kan meedelen in de schuld aan het ontstaan van je eigen foute gedrag.
Deze opmerking is van het zelfde niveau wanneer de politie iemand achterna zit en de achtervolgde verongelukt. Krijgt de politie van verscheidende respondenten ook de schuld van.
Je bent primair verantwoordelijk voor je eigen handelen of nalaten en de consequenties daaruit voortvloeiend dien je zelf te dragen.
Ergo, gooi je troep op straat dan is de consequentie dat je in een vieze straat woont.
Jan Stender
-57-  Jan Stender:
Inderdaad
data
-58-  data:
overdrive zegt:Zal wel een reden voor wezen data...niet goed opgelet of deed je net aslof het je opviel?
Dam tot CS is het toonbeeld van Amsterdam...hahaha
Ik geloof dat er over het aanzien van het dam(w)rak wel genoeg is geschreven..." wat bedoel je met niet opgelet? over italie? zeker nooit daar geweest dan. Het is een t*ring zooi met dat afval gebeuren hier in amsterdam, noord ,in de stad, zuid oost maakt niet uit waar het is en blijft zwaar k*t.Ik wil ook wel kwijtschelding dus ga dan ook dit weekend er gelijk mee aan de gang want dat pik ik niet...
rudipensionado
-59-  rudipensionado:
het ging hier over de van de Pekstraat in Amsterdam Noord.
wilbert simeon christiaan
-60-  wilbert simeon christiaan:
trotsheid? zorg goed voor pekstraat...dan kunnen jullie toch weer met opgeheven hoofden rondlopen---beter laat dan nooit--ik veroordeel niemand--omdat ik ben geen rechter!!!!!!!!!
rudipensionado
-61-  rudipensionado:
Het ging hier slechts om een oordeel van de respondenten en niet om een veroordeling.
wilbert simeon christiaan
-62-  wilbert simeon christiaan:
rudi je hebt weer gelijk--vooor de 82e maal al!
tripleX
-63-  tripleX:
@ rudi & wilbert
borstklopperij is paar forums verderop...
rudipensionado
-64-  rudipensionado:
82 maal is, gezien het aantal reacties, niet veel, of heb je niet alles gelezen?
wilbert simeon christiaan
-65-  wilbert simeon christiaan:
82 mr rudi pensionado was een grapje....ik heb er wel vertrouwen in dat met van der pekstraat goed komt----na zoveel opbouwende kritiek.
rudipensionado
-66-  rudipensionado:
oke, volgende straat aub
Realist
-67-  Realist:
Rudipensionado, bevestig even mijn vooroordeel en zeg even dat je óf binnen de grachtengordel óf in Zuid woont...
rudipensionado
-68-  rudipensionado:
In de zomer woon ik een paar maanden in Buitenveldert en de rest van het jaar in de buurt van Alicante.
Geboren in de Indische buurt en schooljaren daar meegemaakt. Vervolgens een tijdje Overtoomse Veld (helemaal niets) en de Bijlmer (vreselijk)
Kom ik nu een beetje tegemoet aan je vooroordeel? hahahaha
Sara
-69-  Sara:
Ik woon in de Vogelbuurt en heb het stadsdeel gevraagt om prullenbakken neer te zetten (er staan er 2 bij de speeltuin en verder niks)maar dat doen ze niet omdat niemand er iets ingooit,en dat terwijl de speeltuin prullenbakken altijd vol zijn.Het is dus een zooitje in de buurt,dat komt ook door de ouders die hun kinderen niet leren dat als er geen bak is de rommel mee naar huis te nemen.Een beter milieu begint uiteindelijk bij jezelf.
Hank Hardwick
-70-  Hank Hardwick:
Iedere keer wat me weer het meeste opvalt als ik uit het buitenland weer in amsterdam ben ,zijn de smerige straten en DAAR wordt nog wel es schoongemaakt maar in de struiken van plantsoen en parken blijft het gewoon liggen. verschillen in stadsdelen heb ik nog niet gemerkt, alhoewel centrum,de pijp. zou het niet een idee zijn de bevolking op te voeden met spotjes op at5?
     mevr;mjmuller vangroen
-71-   mevr;mjmuller vangroen:
vroeger was nederland over de grenzen bekend om zijn properheid ,helaas is dit nu bekend om zijn straatvuil jammer \\maar de duivenuitwerpselen is een gevaar voor de volksgezondheid ,dit is nog veel belangrijker graag aandacht hier voor
     mevr;mjmuller vangroen
-72-   mevr;mjmuller vangroen:
amsterdam was een schone stad ,en moet dit kunnen blijven
horoscoop
-73-  horoscoop:
Ik heb ook in de flat Kempering gewoond. Gelukkig is het nu allemaal iets beter. Maar het is lastig bij te houden.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.