Home > > Pleintjesvoetbal

Pleintjesvoetbal

I AMsturdam - Vlaggetje in drol op het Museumplein
Amsterdam - Het publiek is enthousiast over de nieuwe lokatie van de Uitmarkt, meldt AT5 vandaag. Ik sluit me daar van harte bij aan: volgens mijn volstrekt onwetenschappelijke telling is het in het Oostelijk Havengebied namelijk een stuk rustiger dan de afgelopen jaren, zodat je zonder veel gedrang over de boekenmarkt kunt struinen, en een redelijke kans hebt om zelfs bij de populairste optredens een goed plekje te bemachtigen.
Maar het is natuurlijk wel een beetje sneu voor het gevierde Amsterdamse cabaretduo dat in de Grote Zaal van de Theaterfabriek vanmiddag slechts een handjevol toeschouwers trok. Geen wonder, want het Storkterrein is in tegenstelling tot de theaters in de binnenstad niet bepaald een plek waar je spontaan even binnen komt lopen.

In het Oostelijk Havengebied verrijst de komende jaren een nieuw cultureel centrum, met onder meer de Openbare Bibliotheek en het Muziekgebouw. Leuk dat het publiek daarmee kennis kan maken. Maar de voornaamste reden van de verhuizing is natuurlijk dat het tere gras van het Museumplein geen groot evenement kan verdragen.

Dat tere gras speelt ons Amsterdammers vaker parten. In de Arena is het ook al jaren behelpen: wie bij Ajax op de voorste rij zit, krijgt tijdens de wedstrijd een half gazon in zijn gezicht.

En als Ajax, ondanks die grasmat, aan het eind van het seizoen iets te vieren heeft, moet ook het Museumplein er weer aan geloven.

Gras, daar moesten we in Amsterdam gewoon maar eens mee ophouden. Als het weiland in Zuid weer wordt geasfalteerd, kan de Uitmarkt daar de bezoekersaantallen trekken die we de afgelopen jaren gewend waren. En kan Ajax er de landstitel vieren. Van de pleintjesvoetbalcompetitie.

twaalf reacties op "Pleintjesvoetbal"

rudipensionado
-1-  rudipensionado:
Ergo conclusio; De oplossing is kunstgras, ook voor de ArenA.
evilbertje
-2-  evilbertje:
op de locatie waar het nu is komen echt mensen die echt voor de uitmarkt komen , en blijft het effu kijken publiek weg.
(jammer dat ze daar weer een leuk stukje ruig Amsterdam naar de vernieling hebben geholpen )lang leve de yup in Amsterdam.
Caroline
-3-  Caroline:
En als het verscrhikkelijk had gewaaid en geregend dan had iedereen zich suf beklaagd over de nieuwe locatie voor de Uitmarkt. Ga maar eens naar het Muziekgebouw aan het IJ in de winter. Het is er dan zooooooo rustig!
Jan Stender
-4-  Jan Stender:
De Arena is gewoon een lelijke betonnen bunker,met een klote grasveld,en idem dito akoestiek
Misschien is de binnenruimte wel geschikt,voor een Uitmarkt
Suffie
-5-  Suffie:
@Jan Stender: Of voor een straatvoetbaltoernooi...
JEAN PIERRE
-6-  JEAN PIERRE:
In ieder geval Heerenveen weg gespeeld met 4-1 op dat klote veldje!!!
Jan Stender
-7-  Jan Stender:
Dan wordt het toch gewoon weer grasveldvoetbaltoernooi?
engine 54
-8-  engine 54:
Volgend jaar wordt waarschijnlijk zo'n groot cruise schip gehuurd, waar de Uitmarkt op komt. Dan heeft niemand er last van.
wilbert simeon christiaan
-9-  wilbert simeon christiaan:
ik was maar eventjes geweest------is geen gek idee.kunstgras vind ik niets--doet me denken aan een wassen beeld a.u.b.niet
evilbertje
-11-  evilbertje:
ik zie weer dubbel?.
yanny scutt
-12-  yanny scutt:
Caroline heeft gelijk,

De cultuur; muziek, literatuur enogzowat wordt als het ware BUITEN Amsterdam geplaatst op plekken waar een een echte ' Mokummer' niet komt omdat het plaatsen zijn waar het slecht toeven is met wind en regen!

Gelukkig was dat niet het geval dit jaar, maar ik zou als ik de organisatie was nog eens even achter m'n oren krabben..

Want wat als het 'katten en honden' had geregend. Moest Wende Snijders dan maar niet optreden?! Ik moet er niet aan denken!

Het Oosterdok-gebied is voor evenementen zoals de Uitmarkt alleen geschikt als het weer meewerkt, en dat lukte dit jaar al niet!

In de 3 afgelopen jaren ook niet, maar toen kon je tenminste nog schuilen voor de regen in beschikbare portiekjes (of een borrel drinken in de vele cafe's of koffie in de coffee-corners-die zo aangemoedigd worden hier een vestiging te openen)

Dat was er allemaal niet op het Oosterdoks-eiland. Wel heel veel fast-food tenten.. Leve de Cultuur...

Maar Wende Snijders was geweldig! (en ik hoop dat ze geen last heeft gekregen van het het kille klimaat op de kop van het Java-eiland.)

Groet; Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.