Home > > Loungen aan de Sloterplas

Loungen aan de Sloterplas

Difrin
Geuzenveld/Slotermeer - Jaaaaaaaaaaa, ook wij hebben nu een echt stadsstrand. Wat is er mis met het al jaren bestaande strandje aan de Sloterplas, vraagt de kritische lezer die bekend is rond ons water zich af. Niets. De bedenkers van de Difrin Beach Club wilden dat strand juist onaangeroerd laten. Op een steenworp afstand kieperden ze op het fraaie, maar zo verlaten en ongebruikte terras Oostoever - naast het café met dezelfde naam - een flinke bak zand en zetten er strandstoelen, schermpjes, parasols, banken, kussens, douches en toiletten op. Inclusief horeca en een tent voor 'bij slecht weer' kan Geuzenveld/Slotermeer nu pronken met haar eigen stadsstrand. Maar nog belangrijker: kunnen de bewoners loungen aan hun eigen plas.
Difrin is dagelijks open van elf tot elf. Nog de hele maand en een stukje in september en wie weet nog langer, maar daar moeten de plannenmakers en ambtenaren nog over praten. Tot nu toe valt het mee met het weer. We hebben geen hittegolf gehad, flink wat buien, maar toch best wat lentedagen, zon en her en der een wolkje. De strandontwerpers zijn in hun nopjes met de opkomst. Ze komen zelf uit de buurt respectievelijk het beachclubleven en hebben met hun bedrijf Enturktainment ruime ervaring in entertainment; Difrin biedt ook muzikaal wat aan de mensen. Enturktainment? Mag ik dan ook komen? Sinan Efe benadrukt dat het strand voor iedereen open staat. De sfeer en hapjes zijn Oost-mediterraan, de muziek internationaal.

Even nog wat feiten, voordat u op de fiets stapt en gaat relaxen in West. Difrin betekent dolfijn in het Oud-Grieks. Het is het koosnaampje van de vader van Tonguç Oksal voor zoonlief. Oksal is samen met Efe de bedenker van het stadsstrand alhier. Hij groeide op in de familie beachclub in het Turkse Giresun. Collega Efe groeide ook aan het water op: aan de Sloterplas. Op het terras waar hij nu zijn volwassen zandbak heeft neergezet, hing hij vroeger met zijn vriendjes. Efe: "Ik vond dat hier toen in Slotermeer niks te doen was, terwijl dit terras zo'n mooie locatie is! Dat heb ik altijd onthouden. Dus toen mijn collega met het idee van een strand kwam, dacht ik meteen aan dit terras." Het strandje verderop laat hij liever voor wat het is. Dat je op zijn strand geen duik in het water kunt nemen, vindt hij niet erg. "Ik herinner me van het zwemmen in de Sloterplas dat ik een keer een stuk glas in mijn voet had zitten. Ik zou hier niet willen zwemmen. De douches die we hier hebben zorgen voor genoeg verkoeling."

Mediterranée aan de Sloterplas is er nog tot en met 2 september. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 23.00 uur. Tijdens de laatste tien dagen zal het "Waterval Festival" ook artiesten laten optreden.

24 reacties op "Loungen aan de Sloterplas"

Victor
-1-  Victor:
Wat kost dat nou? Zo'n reclame boodschap ingekleed als blog op deze site?
Richard
-2-  Richard:
@Victor, je haalt me de woorden uit de mond!
Ikke
-3-  Ikke:
Jammer alleen dat het weer niet zo lekker is voor een beachclub. Ik vind het juist slim...om zo reclame te maken! Kost niets en wordt veel gelezen.
Klasse toch!!!
evilbertje
-4-  evilbertje:
@victor zonder dit bericht zou ik niet weten dat het bestond .
en ga er ook zeker een keer heen (als het weer mee werkt ).
Victor
-5-  Victor:
@ Evilbertje: En dat is dus reclame. Geeft verder niets, is niet eng of vies of zo. Het is het alleen wel.
JEAN-PIERRE
-6-  JEAN-PIERRE:
Ik ga er goedkope horloges, kleedjes, kettinkjes verkopen!!!
Ko
-7-  Ko:
Oostoever en het naastgelegen terras zouden een wereldlocatie kunnen zijn. Het is jammer dat de huidige uitbaters van Oostoever er al jaren zo'n achenebbisjzooi van maken. (Volgens mij is er bijvoorbeeld al sinds 1993 niet meer schoongemaakt.) Als die uitbaters ophoepelen kan er misschien eens een leuke tent geopend worden.

Wel een leuk initiatief, trouwens, die beachclub - al ziet het er op het ogenblik een beetje verregend uit.
Annelies
-8-  Annelies:
Wat een haatgedrag weer zeg!! Wees eens blij dat mensen meedenken in de buurt. Terras werd niks mee gedaan en nu hoeven mensen niet te reizen. Anders ga je toch lekker niet, denk dat deze negatieve personen gewoon JALOERS zijn... Ga verder met uitkeringen trekken en zeiken; ik wens de ondernemers heel veel succes en ik kom zeker langs!!
evilbertje
-9-  evilbertje:
@Victor- heb je mij horen zeggen dat het geen reclame is ?.
rudipensionado
-10-  rudipensionado:
Het terras bezocht ik vroeger vaak en was oke maar dan praat ik over bijna dertig jaar terug. Wat er daarna gebeurde en wie er kwamen wonen is inmiddels een bekend verhaal.
Erik
-11-  Erik:
Klopt helemaal niks van dat strand tentje
Zit geen hond en meneer wil nog een maand verlengen met dit weer.
Van de week stond er in de krant dat hij volgend jaar wil terugkomen en subsidie wil.

En Ko van jou verhaal klopt net zo weinig als van die strandtent.
loes
-12-  loes:
Een prachtige locatie, en een prima initiatief. Deze locatie vraagt om beter beheer en dit is volgens mij een goede start. Helaas zit het weer tegen maar misschien komen wij dit weekend langs. Jammer alleen dat er voor de steeds terugkerende Blauwalg in de Sloterplas nog geen oplossing (= geld..) is. Wij zwommen hier heerlijk jaren lang weer of geen weer.
yanny scutt
-13-  yanny scutt:
Sfeervol geschreven Shirley! Jammer genoeg heeft het weer niet meegewerkt om er een echte strand-sfeer te krijgen deze zomer (en misschien gaat dat ook niet meer lukken..)

Wellicht zou de uitbater van de Oostoever er goed aan doen om eens te kijken naar de voormalige functie van het plein/platform dat bij dat theehuis hoort.

Daar werd gedanst! Hele troepen volksdansers hebben daar opgetreden vanuit alle windstreken.

Als het regende werden paraplu's opgestoken en de dans ging gewoon door!

Daar heeft de regering van Acht-erlijk?- (destijds minister-president) met de naam 'bestek 81' een eind aan gemaakt- samen met alle andere 'leuke zaken'-zoals onderhoud aan speelplaatsen voor kinderen.

Dit strand gaat met onze 'moessonregens' echt niet lukken hoor!

Misschien moet er weer worden gedanst met 'plu' bij de hand..(-; Yanny

PS. Onze voormalige minister president probeert nu een speeltuintje te creeeren ver over de grenzen. De kloothommel!
rudipensionado
-14-  rudipensionado:
oke, volgende terras graag.
maurice
-15-  maurice:
Kloothommel - jeez, wat een gebrek aan stijl/fatsoen/beschaving om zo'n woord te gebruiken. Bovendien: daar hádden we het toch helemaal niet over?
Richard
-16-  Richard:
Yanny heeft de laatste tijd er een handje van allerhande zaken bij een item te betrekken dat er werkelijk niet toe doet. Jammer want je krijgt van die rare discussies. Bestek 81 en een strandje, kinderopvang en trams die hard rijden, niet meer zoenen op een pont, met bezemstelen langs huizen vliegen etc.etc.. Sorry, maar kennelijk moet Yanny wat eieren kwijt!
JEAN-PIERRE
-17-  JEAN-PIERRE:
Knappe samenvatting trouwens!!
john
-18-  john:
[b]eindelijk,zijn er naar jaren van ,achter uit gang .
weer een mensen ,op gestaan .
om weer het gevoel van de goede jaren neer te zetten.
en dan zijn er altijd weer mensen die aan de wal .
de grote mond open trekken ,en kommantaar leveren.
mensen !!!kom eens van je luie pc ,k af.
pak een bezem en een schep.
want er ken ,nog best wat om onze sloter plas !!!.
op geknapt woorden ,en schoon ge maakt woorden.
en ,mensen die deze feesten doen neer zetten.
jullie zijn allemaal , toppers ,
trek je van de beste stuurlui aan wal niks aan.
die hebben het meestal te druk met .komentaar.
en tuis achter de gordijnen zitten.
nogmaals <top voor jullie allen dat er tenminste nog van deze mensen bestaan.
in deze buurten,om de sloter plas.
ga zo door,er woord ,en het woord .
erg door veel mensen en kinderen .
gewardeerd.
helemaal top.
[/b]
yanny scutt
-19-  yanny scutt:
Richard, dat eieren leggen bij mij houdt niet op! Heel verwonderlijk omdat mijn leg-leeftijd al aardig voorbij is..

Een van m'n 'toverstokjes' werkt kennelijk toch beter dan wij hadden gedacht! (-; Yanny
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
PS. Je moet wel goed lezen wat ik schrijf hoor! Ik ben heel erg voor zoenen op de pont!

De trams rijden te hard ja, maar dat had je gelezen op een andere discussie dus ben jij degene die e.e.a. doorelkaar husselt. Groetjes! yanny
joep
-21-  joep:
Ik begrijp niet dat het allemaal kan daar.
Het is een grote puinhoop en het ziet er niet uit.
Zit geen hond op dat zogenaamde strandje er gebeurt niks.
Ik drink wel een biertje boven op het terras.
Altijd gezellig daar en beslist niet vies zo als een of andere idioot hier boven ergens schrijft
h duijker
-22-  h duijker:
wie is die ko dan wel om zo over terras oostoever te praten het is het mooiste locatie van amsterdam en de eigenaren zijn top
rudipensionado
-23-  rudipensionado:
Oke, niets aan de hand dus.
Waar gaat het verder dan nog over?
Ramon
-24-  Ramon:
Oh, dat strandje waar ik van de zomer op uitkeek vanaf mijn balkonia? Leuk, ik ging eens kijken, stapte het hekwerk binnen en nam plaats op zo'n heerlijk zitzak. Ik moest wel direct iets bestellen, anders moest ik weer gaan, werd mij verteld. Geen welkom, hoe gaat het hier, wat vind u ervan... Bestellen of oprotten. Vind je het gek dat ik dat strand absoluut niet zal missen? Wellicht pleit ik tegen de komst in 2008 en vòòr een openbaar strand. Als ik dorst had gekregen had ik wel iets besteld, maar ik ben na dit welkom vertrokken en nooit meer teruggekomen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.