Home > > Op safari in het Sloterpark

Op safari in het Sloterpark

Safari Sloterplas
Geuzenveld/Slotermeer - Even opscheppen: het Sloterpark is het grootste park van heel Amsterdam. Met 91 hectare zelfs ruim twee keer groter dan het Vondelpark (48 ha). Ik heb deze informatie niet gecheckt, maar als promotor van Nieuw West geloofde ik gids Michel graag tijdens de ontdekkingstocht rondom de Sloterplas.

Zes vrijdagavonden - tot en met 17 augustus - kun je het Sloterpark van een andere, deskundige kant bekijken. Je kunt er wandelen door de Heemtuin of struinen door het Ruige Riet, het wilde natuurgebied dat een groot deel van het park beslaat. Vanaf het water een gebied met veel inkijkjes, flora, fauna en interessante weetjes. Want wist u dat de brug met nummer 699 niet zomaar een brug is ? De 699 is de langste kunststofbrug van West-Europa! Overigens lijkt ie van hout. Wel even bukken tijdens het varen, anders ondervind je zijn stevigheid aan den lijve.
Buizerds, spechten, halsbandparkieten en konijnen, heel veel konijnen. Gids Michel vertelt enthousiast over het fauna en wordt ingelukkig als hij ook zijn favoriete flora kan aanwijzen. "Kijk daar, een kattenstaart," wijst hij opeens enthousiast naar een paarse bloem. "En daar bramen!" Mooie grote bramen, zo voor het plukken. Zelfs bewoners die al tientallen jaren hun rondje - met hond of fiets of beide - maken, wisten niet dat hier zo´n geweldige bramenplek was. Hopelijk dat dit stukje niet een enorm bramentoerisme aantrekt.

Er wordt druk gewezen naar meerkoeten, waterhoentjes, waterjuffers, grote zoetwaterschildpadden en de stalagtieten onder de brug van de Allendelaan. Deze 'grotten van Han' zijn ontstaan door het strooizout, wat de stenen 'druppels' aan de onderkant van de brug verklaart. De gids legt ook uit over het verschil tussen meerkoeten en waterhoentjes (dat vooral in de poten zit), over hoe je een jonge reiger herkent, dat het goed gaat met de libelles dit jaar, waarbij er spontaan een voorbij vliegt, en over het ontstaan van de Sloterplas. Concluderend, we hebben hier het groenste stadsdeel van Amsterdam, maar wel een met het meest onbekende park, het Sloterpark. En misschien moeten we dat maar zo laten. U heeft dit gewoon niet gelezen. Oké?

Zie ook http://www.geuzenveld.nl

negen reacties op "Op safari in het Sloterpark"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Na de tweede editie van 'Loveland' is het Sloterpark echt niet meer onbekend hoor!

Het is zeker het grootste park van Amsterdam maar eerlijk gezegd vind ik het niet de mooiste.

Het is teveel 'aangeharkt' en alles ,inclusief, het natuurbeheer lijkt wel zo gereguleerd dat je echt niet meer van 'de natuur gaat hier zijn eigen gang' kunt spreken.

Dat hoeft ook niet want het Sloterpark is een ideaal festival terrein, en dat mag zo blijven (gezien de oppervlakte)

Mooie parken zijn toch de oude parken zoals het Vondel, Ooster of Flevopark.

Wat betreft mooi groen kan ik Artis aanbevelen EN onze mooie begraafplaatsen; Noorder, Ooster en Zorgvlied..lekker rustig, prachtig groen en zelf nog lekker 'alive and kicking' (; Yanny
Sloterpark bewoner
-2-  Sloterpark bewoner:
Ik hoop dat Loveland er nooit meer komt, dagen lang herrie, OP vrijdagavond gingen ze proefdraaien wat een herrie!!!
Vind het niet kunnen. Dat standstrandje is wel heel leuk! en heb je ook totaal geen last van!
Henk
-3-  Henk:
Gelukkig toch dat de sloterpark bewoner op een eiland in de stille zuidzee denkt te wonen, waar nooooooit wat geluid gemaakt word.

Get a life, je woont in een stad, daar heb je omgevingsgeluid, en dat er een evenement georganiseerd word... Wees blij. Achter de geraniums zitten kan altijd nog...

Leven en laten leven.
rudipensionado
-4-  rudipensionado:
Af en toe een feestje is best leuk maar was het wel zo'n leuk feest met zoveel aanhoudingen?
Vroeger was een goed humeur en wat geld voldoende om naar een feest te gaan maar dat kunnen velen niet meer en hebben wat nodig om in een goede stemming te komen of wakker te blijven.
Het is misschien ook even wennen geweest voor de omgeving.
Bij Kwakoe hoor je haast geen klachten meer en dat duurt zelfs langer.
Nu maar hopen dat er niet de één of andere actiegroep een dier in bescherming neemt en gaat klagen.
Slotermeerder
-5-  Slotermeerder:
Waarom ben je “ongezellig” als je niet van herrie houdt? De muziek hield om 23 uur op maar toen was het nog anderhalf uur lang raak met politiesirenes. Wat een leuk feest.
Ik wil ook wel mijn rust op zaterdagavond.
En het fraaiste is nog wel dat ik taal noch teken heb vernomen van het stadsdeel over dit feest.
As usual...
evilbertje
-6-  evilbertje:
het zal niet !!!!!! jemig ik woon in amsterdam ,neeeeeeeeeeee een feestje voor de deur en ooooo mijn god de pliesie rijd anderhalf uur voor de deur whaaaaaaaaaaaaaa maak me gek !!!!!!!!!!!!.
nog effu en ze gaan lopen zeiken dat er geen koeien op de dam lopen pfffffffffffff.
oja @rudipensionado er zijn genoeg menjes die het zonder kunnen en voor de mensen die het gewoon lekker vinden om uit hun dak te gaan , laat ze lekker !!!!!!!.
rudipensionado
-7-  rudipensionado:
Destijds zijn wij in Amsterdam een goed feest kwijt geraakt. 14 juli. En dat kwam nooit meer terug. Jammer hoor. Was bij het Leidsplein erg gezellig met artiesten etc.
Jay
-8-  Jay:
Eeh, 2x48=96? Dus niet ruim twee keer zo groot als het Vondelpark. Of ben ik nu een mierenneuker?
mac
-9-  mac:
Die pliesie maakt zich veel te druk. Laat ze die loveland bezoekers met rust laten, scheelt weer anderhalf uur lawaai.

Het grootste en mooiste park is natuurlijk het amsterdamse bos (dat kun je natuurlijk geen bos noemen)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.