Zes vrijdagavonden - tot en met 17 augustus - kun je het Sloterpark van een andere, deskundige kant bekijken. Je kunt er wandelen door de Heemtuin of struinen door het Ruige Riet, het wilde natuurgebied dat een groot deel van het park beslaat. Vanaf het water een gebied met veel inkijkjes, flora, fauna en interessante weetjes. Want wist u dat de brug met nummer 699 niet zomaar een brug is ? De 699 is de langste kunststofbrug van West-Europa! Overigens lijkt ie van hout. Wel even bukken tijdens het varen, anders ondervind je zijn stevigheid aan den lijve.
Er wordt druk gewezen naar meerkoeten, waterhoentjes, waterjuffers, grote zoetwaterschildpadden en de stalagtieten onder de brug van de Allendelaan. Deze 'grotten van Han' zijn ontstaan door het strooizout, wat de stenen 'druppels' aan de onderkant van de brug verklaart. De gids legt ook uit over het verschil tussen meerkoeten en waterhoentjes (dat vooral in de poten zit), over hoe je een jonge reiger herkent, dat het goed gaat met de libelles dit jaar, waarbij er spontaan een voorbij vliegt, en over het ontstaan van de Sloterplas. Concluderend, we hebben hier het groenste stadsdeel van Amsterdam, maar wel een met het meest onbekende park, het Sloterpark. En misschien moeten we dat maar zo laten. U heeft dit gewoon niet gelezen. Oké?
Zie ook http://www.geuzenveld.nl
Het is zeker het grootste park van Amsterdam maar eerlijk gezegd vind ik het niet de mooiste.
Het is teveel 'aangeharkt' en alles ,inclusief, het natuurbeheer lijkt wel zo gereguleerd dat je echt niet meer van 'de natuur gaat hier zijn eigen gang' kunt spreken.
Dat hoeft ook niet want het Sloterpark is een ideaal festival terrein, en dat mag zo blijven (gezien de oppervlakte)
Mooie parken zijn toch de oude parken zoals het Vondel, Ooster of Flevopark.
Wat betreft mooi groen kan ik Artis aanbevelen EN onze mooie begraafplaatsen; Noorder, Ooster en Zorgvlied..lekker rustig, prachtig groen en zelf nog lekker 'alive and kicking' (; Yanny