Home > > Homo's

Homo's

Vreemde eenden in de bijt
Amsterdam - Afgelopen week was het weer zover: een groepje 'allochtonen' vonden het nodig om een tweetal homoseksuelen een pak slaag te geven. Het schijnt ondertussen al zelfs zo ver te zijn dat Marokkanen en Pakistanen 'jagen' op homo's, door te patrouilleren in parken, bij uitgaansgelegenheden en wat dies meer zij. Amsterdam mag zich allang niet meer de liberale homo-hoofdstad van de wereld noemen.
De vraag is nu natuurlijk wat je ertegen kan doen. Erover praten? Benadrukken dat we in een vrije democratie leven waarin mensen mogen doen wat ze willen, zo lang het anderen niet schaadt? Misschien een straatverbod voor veroordeelde potenrammers, zoals het COC vandaag voorstelt? Maar een straatverbod, is dat niet een veel te hard middel?

Een maand of wat geleden kreeg ik de gelegenheid om met een klas vol Amsterdamse 'probleemallochtonen' te spreken over allerlei politieke kwesties. Één van die kwesties was homoseksualiteit. En ik was nu toch wel nieuwsgierig hoe daar dan precies tegenaan gekeken werd: waarom was het nou precies zo erg, die homoseksualiteit?

Het eerste antwoord was dat het 'tegennatuurlijk' was. Ondanks het argument dat eenden, dolfijnen en veel andere diersoorten ook homofilie lijken te kennen, was het tegennatuurlijk. Ik probeerde toen uit te leggen dat je seksuele voorkeur iets aangeborens is: dat je er niets aan kan doen als je aan het begin van je puberteit ineens ontdekt dat je als jongen op andere jongens verliefd wordt. Maar het mocht niet baten: deze jongens, want het ging vooral om de jongens, konden het niet accepteren en zagen het zelfs als iets 'besmettelijks'.

Ik probeerde nog iets met DNA uit te leggen, maar dat bleek helemaal tegen het verkeerde been: niet alleen stond ik hier homo's te verdedigen, maar ik was ook nog eens een ketter door zoiets Darwinistisch aan te voeren als DNA - alsof deze hele schepping niet handmatig door Allah gecreëerd is!

Ik heb zelden een grotere kloof ervaren tussen verschillende mensen. Terwijl deze jongens hun best deden om in zo smerig mogelijke bewoordingen te beschrijven hoe volgens hun homo's sex hadden, sloegen mijn hersens dicht, en duizelde het me. Ik besefte: om een meningsverschil goed te kunnen oplossen, moet je eerst weten waar je het wél over eens bent. Anders is een redelijk gesprek onmogelijk - en hoe kun je een redelijk gesprek hebben met mensen die zelfs de meest basale en algemeen geaccepteerde inzichten uit de biologie en medische wereld als een affront aan hun geloof zien?

Wie weet is zo'n straatverbod dan zo'n slecht idee nog niet.

49 reacties op "Homo's"

f.bol
-1-  f.bol:
Dit is een probleem dat weleens enorm uit de klauwen zou kunnen gaan lopen: de afkeer van marokkanen zal een nog grotere vlucht nemen en dit zal wellicht binnen de groep een aansporing zijn om nog wat meer anti-homogeweld toe te passen. Om van een tegenreactie (op veel homo-websites wordt opgeroepen tot de vorming van knokploegen etc.) nog maar te zwijgen. En dat kan gebeuren: in de jaren '80 was er ook een groep die rondes maakte op cruiseplekken en aanvallers een koekje van eigen deeg gaf.

De oplossing? Geen straatverbod maar zeer strenge, speciaal op discriminatie toegepaste straffen.

Zoals (het wordt elders ook gezegd) de invoering van het begrip “hate crime” in de wetgeving. Indien bewezen is dat iemand in elkaar is gemept of erger omdat deze persoon jood, vrouw, marokkaan, homo, belg of wat dan ook is, past de rechter een standaard verzwaring van de straf toe, bijvoorbeeld een verdubbeling.
Zoals je hebt ondervonden kun je achterlijke ideeën bij mensen niet zo snel veranderen, maar je kunt als overheid tonen dat de maatschappij verder is door keiharde straffen toe te passen bij dit soort misdrijven. Dit zal preventief werken en zal langzam maar zeker in deze kringen het besef doen indalen dat wij dit niet willen met z'n allen. Dat de strijd voor emancipatie van minderheden in onze maatschappij al lange tijd geleden is begonnen en dat we niet alles nog eens over gaan doen.
Aart
-2-  Aart:
Gevoelsmatig ben ik het met je eens maar,in het verleden heeft straf nog maar weinig haat omgezet in liefde. Meer straf meer wetjes meer van dat soort... Is dat wel de kant die je op wil?
alex
-3-  alex:
“Ik probeerde toen uit te leggen dat je seksuele voorkeur iets aangeborens is: dat je er niets aan kan doen als je aan het begin van je puberteit ineens ontdekt dat je als jongen op andere jongens verliefd wordt”, schrijft Daniël. Kennelijk verkeerd voorgelicht, want ook meisjes doen het met elkaar, echt waar :) Het stoort me sowieso in deze discussie dat het woord homoseksualiteit onlosmakelijk gekoppeld wordt aan mannenliefde.

Dat het zo uit de hand lijkt te lopen met agressie en geweld jegens voornamelijk homoseksuele mannen, kan voor een groot deel op het conto van de autoriteiten worden geschreven. De politie houdt veel van dit soort voorvallen onder de pet, treedt niet naar behoren op. Enerzijds om het homovriendelijke imago (lees: geldinkomsten) van de stad geen geweld aan te doen, anderzijds uit politieke correctheid (doelgroep niet verder stigmatiseren).

Cohen werd onlangs nog woedend op het COC nadat deze belangenorganistie terecht een beroep op de Amsterdamse burgemeester deed om het geweld tegen homo's in de stad te bestrijden. Dot naar aanleiding van een mishandeling van een 28-jarige homo door buitenlandse militairen.

Cohen was boos omdat zijns inziens de autoriteiten wél adequaat optreden tegen potenrammers en treiteracties bij de woningen van homoseksuelen. Toch gek dat keer op keer blijkt dat bij de voorvallen die min of meer bij toeval in de media worden belicht, deze adequate aanpak niet naar voren komt.
-4-  :
@Alex: ik dacht echt en oprecht dat meisjes het alleen maar met elkaar deden als mannen ernaar keken en ze een breezah gaven. Toch?

We zijn het er in ieder geval over eens dat er een probleem is.
Henk
-5-  Henk:
Ik denk dat een deel van het probleem wordt opgelost als toch een keer erkend wordt dat er o.a. onder Marokkanen net zo goed homo's voorkomen. Keurig getrouwde mannen voor de schijn en stiekem als dat kan uit je dak gaan. Dit soort hypocrisie moet aan de kaak gesteld worden. Dat geldt voor meer moslim broeders. Vlak daarnaast ook de kerk niet uit. De Paus blijft homosexualiteit ook nog steeds veroordelen. Straffen heeft volgens mij geen zin. Er moet dus veel meer ingezet worden op bewustwording. Daarnaast, je hebt homo's en homo's. er zijn er die zich extravagant moeten gedragen en dat beeld schijnt minder acceptabel te zijn. Maar dat geldt niet alleen voor homo's. kijk maar als vrouwen zich heel uitdagend gedragen dan gaat iedereen daar ook van uit zijn dak. En, zolang we voorbeelden krijgen van erg grijze muizen (politiek etc.etc.) die ons voortdurend voorhouden dat we flink in de maat moeten lopen, dan schiet het ook niet op. Waar zijn de homosexuele politici gebleven, de kleurrijke publieke figuren die een voorbeeldfunctie zouden hebben? Kortom, er is nog een hele wereld te winnen. Zeker ook politiek gezien want als we voortdurend het standaardgezin centraal zetten, terwijl dat absoluut niet zo is, wordt alles wat kennelijk anders is, gezien als bedreigend.
JEAN-PIERRE
-6-  JEAN-PIERRE:
OEPS!! fout item!! sorry!
alex
-7-  alex:
“Ik denk dat een deel van het probleem wordt opgelost als toch een keer erkend wordt dat er o.a. onder Marokkanen net zo goed homo's voorkomen. Keurig getrouwde mannen voor de schijn en stiekem als dat kan uit je dak gaan. Dit soort hypocrisie moet aan de kaak gesteld worden. Dat geldt voor meer moslim broeders”, schrijft Henk in een reactie. OOK VROUWEN ZIJN HOMO LIEVE JONGEN. :)
Suffie
-8-  Suffie:
Dat de autoriteiten dit homogeweld onder de pet houdt durf ik te betwijfelen. De meeste bewindhouders zijn zich er tegenwoordig heel goed van bewust dat het onder pet houden van dingen die uit kunnen komen (en dus altijd komen) een geaccepteerde vorm van carrièremoord is. Wat wellicht wel een grote rol speelt is dat veel homo's die vanwege hun geaardheid te grazen worden genomen om allerlei redenen niet zitten te wachten op het stigma van homogeweldslachtoffer, en dus geen aangifte doen, of redenen en aanleiding verzwijgen.

En dat brengt ons bij een ander punt: de homo-emancipatie in Nederland is hier al een aantal generaties aan de gang en als je om je heen kijkt kun je met je ogen zien dat we daarin als maatschappij nog een aardige slag te slaan hebben. In dat licht is het een beetje simpel om van onze islamitische medemens -die over het algemeen qua religie en cultuur toch al niet uit een al te tolerant nest afkomstig is- te verwachten na één ferme propaganda-actie, drie themagerichte maatschappijleerlessen en een alternatieve leerstraf over het leven van Albert Mol al volledig “om” te zijn.

Ik denk dat we hier nog wel een aantal decennia aan hard werken te gaan hebben...
karl
-9-  karl:
Het is nogal simpel voer gewoon een straat verbod in voor alle marokkanen en andere zich misdragende allogtonen van 'savonds 18.00uur tot 06.00 dan kunnen alle weldenkende mensen weer overstraat.
Jochem Floor
-10-  Jochem Floor:
Of schiet ze gelijk allemaal overhoop, dan is't probleem ook opgelost. Dat bedoel je toch, he, Karl?
d berk
-11-  d berk:
Daniel laat in zijn post goed zien waarom positieve praatsessies en dergelijke maatregelen niet tot verbeteringen leiden. De zachte, redelijke hand wordt niet herkend, maar gezien als een duivelsachtige klauw. Communicatie over bepaalde onderwerpen blijkt niet zeer moeizaam, maar ronduit onmogelijk omdat 'men' [autoriteiten] niet wil erkennen dat fundamentele verschillende proposities aangehangen worden.

Als dit inderdaad het probleem is, dan lijkt het logisch om juist de proposities aan te pakken- lees wijzigen. Dat is natuurlijk hoogst problematisch in een liberale maatschappij omdat het verregaande indringing in persoonlijke keuzes met zich meebrengt. Aan de andere kant, als je niet als Staat ingrijpt dan zullen juist homoseksuelen niet hun idee van het goede leven kunnen kiezen. Ik ben benieuwd hoe een die-hard (4.0) liberaal zoals Daniel hiermee om wil gaan?
Kokend van woede
-12-  Kokend van woede:
Waarom in hemelsnaam is er niemand die de homo's aanraadt om terug te slaan terug te trappen en te schoppen, maw: verdidig jezelf, je leven! Helaas mag dat niet in NL. Nee, we moeten “lief zijn voor het trappende monster”.

Ik zit liever met opgeheven hoofd in de gevangenis dan dat ik de rest van mijn leven bij slachtofferhulp moet zitten janken.

Zijn we hier met zijn allen veranderd in Chamberlain-achtige lafbekken?
Wat is dit toch voor wereld waar het schoppende, screeuwende trappende monster ALLE ruimte krijgt, terwijl de slachtoffers wordt aangeraden 'niet zo te zeuren, want het zijn maar incidenten'.
Wanneer zien we niet in dat praten niet altijd helpt en dat er soms gewoon opgetreden moet worden?
Als de eerste homo is doodgetrapt? Is dat wat we willen in dit Land van Andersom?
Ik verdenk een aantal individuen dat ze gewoon lopen te kicken om weer es vooraan te lopen in een Stille Tocht, om toch vooral hun 'betrokkenheid en medeleven naar de nabestaanden te tonen'.
Gatverdamme! Misselijk wordt ik hiervan...
Eric
-13-  Eric:
Vorig jaar werd mijn vriendje in de Reguliersdwarsstraat (onder het hotel) om 3 uur 's nachts in elkaar geslagen door drie Marokkaantjes. Zijn pinpassen werden afgepakt en hij moest onder dwang van een mes op zijn keel zijn codes afgeven. Een van die gastjes liep doodleuk even naar de pinautomaat in de Vijzelstraat om de codes te checken. Onderwijl werd mijn vriendje verder afgetuigd en alle mogelijke scheldnamen voor homo werden hem ook nog toegeschreeuwd.
Buiten dat de rekeningen geplunderd waren, heeft hij maandenlang angst gehad om naar buiten te gaan en heeft hij de meest afgrijselijke nachtmerries gehad. Omdat ik het echt wilde, heeft hij aangifte gedaan. Maar daar is verder niets uitgekomen. De politie was aardig en begripvol, dus het doen van de aangifte viel hem mee.
En wat was nou het zieke van deze aanval.... talloze mensen liepen nog over straat en zagen het gebeuren, maar NIEMAND heeft ook maar een hand uitgestoken of 112 gebeld. De andere kant op kijken en doorlopen is een stuk makkelijker. Niet alleen die ettertjes zijn schuldig en is de politie niet de enige die aangewezen kan worden als de grote verlosser. De hele stad is therminaal ZIEK!

Ik woon nu ruim 20 jaar in Amsterdam en heb de stad zien veranderen van een tolerante gemeenschap naar een agressieve bende. De nachtelijke uren begin ik zelfs al te vermijden.
De aanpak van het praten is voor mij voorbij. Keihard straffen is blijkbaar de enige taal die begrepen wordt. En dat praten kan altijd nog in de gevangenis, een perfecte locatie voor een therapie. Kom maar op met die Hate Crime clausule in de wetgeving en hak wat mij betreft ook hier en daar nog een hand af.

Tis vreemd om te merken dat ik zo radicaal geworden ben... toen ik ruim 20 jaar geleden in Amsterdam kwam wonen, was ik fanatiek PSP stemmer. Nu is Wilders me nog niet wild genoeg! Ondanks dat mijn gezonde verstand zegt dat deze enge man ook verplicht zou moeten worden een burka te dragen... sorry Amsterdam, maar emigratie is voor mij een serieuze optie geworden. Ik ga je verlaten...
f.bol
-14-  f.bol:
@ Alex: juist die hypocrisie is extreem moeilijk te doorbreken. Terwijl volgens een marokkaanse website het zo is dat “ als iedreen die homosex in Marokko heeft of heeft gehad een smurf zou worden het land blauw zou zien”

Maar die hypocrisie is zo 1-2-3 niet te doorbreken. DE gemiddelde moslim kan zijn whisky in een appelsapflesje overgieten en dan drinkt hij dus geen alcohol. Zo functioneert dat gewoon, vind je het ook gek met al die honderden leefregels over halal en haram.
Dus, als je de cultureel ingebakken hypocrisie niet zomaar kan veranderen zule je dus iets anders moeten doen: als maarschappij grenzen stellen het het risico voor etters die homo's aan willen vallen onaanvaardbaar groot maken: lange, lange gevangenisstraffen. Bij grote op geld gerichte criminaliteit is de strafmaat op zich niet zo heel afschrikwekkend, bij dit soort criminaliteit zou dat best eens anders kunnen liggen. Als breed uitgemeten wordt dat je als jongvolwassene de komende jaren en jaren de gevolgen zult ondergaan van je handelen.

Eric in jouw plaats zou ik misschien hetzelfde gaan denken, hoewel het gezond verstand de enige basis is waarop we verder kunnen. De vergiftiging die Wilders over ons uitstort zal ons niet helpen. Ik ken helaas ook veel homo's die òf weggaan of kromliggen voor huur of hypotheek om ergens te wonen waar je niet wordt verrotgescholden of erger.
Dat mensen nu steeds vaker worden opgezocht door die gasten in uitgaansgebieden zou de bestrijding wel makkelijker moeten maken.
Khalid
-15-  Khalid:
Onzin reacties allemaal, we praten om het praten. Ik ben een marokkan (hetero) en de oplossing is in mijn ogen heel simpel ongeacht je afkomst ras of religie.
Een ieder die zich niet houdt aan de Nederlandse wetgeving dient gestraft te worden, punt uit. Iemand zomaar slaan valt onder openlijke geweldpleging en dus ook de zaak als zodanig behandelen en de straf hanteren die elke andere geweldpleger zou krijgen.
f.bol
-16-  f.bol:
Eens, behalve dan dat ik vind dat wanneer openlijke geweldpleging tegen iemand plaatsvindt met als MOTIEF zijn afkomst, religie, sexuele voorkeur of wat dan ook zwaarder, veel zwaarder bestraft moet worden dan wanneer het om een tasjesroof gaat. En op dat punt moet de Nederlandse wetgeving in mijn ogen veranderen
Jan Stender
-17-  Jan Stender:
Ik ga emigreren naar Marokko
Niet om te werken
Nee,om de beest uit te hangen,te stelen,slopen,de boel uitvreten,dus uitkering aan vragen,absoluut niet werken,alleen bezig houden met criminele aktiviteiten
Hopelijk gaan meer mensen van Hollandse afkomst mijn idee volgen,en gaan die etters,die hier de boel verzieken eens nadenken
Dat is mijn idee,als hier alleen gasten komen,om de sfeer te verpesten,dan ga ik naar hun land,om de boel te verzieken
Ik ben zelf hetero,en ik ben zelf wel eens lastig gevallen door een homo
Maar dat geeft mij nog niet het recht,om alle homo,s in elkaar te rammen
Amsterdam is niet meer wat het geweest is,en ben ook erg blij,binnenkort deze stad te verlaten
Alex (te London)
-18-  Alex (te London):
Khalid- heel goed dat je reageert. Ik denk dat alleen als meer Marokkanen en Turken zich uitspreken tegen extremisme, deze extremisten geisoleerd kunnen worden: als ze weten dat ze niet namens Jezus of Allah handelen houdt het misschien op.

Een andere oplossing zou de her-invoering van de dienstplicht kunnen zijn. Wordt hen wat discipline bijgebracht, en dat kan nooit kwaad.
W-kas
-19-  W-kas:
Prima die knokploeg. Ik schrijf me daarvoor in! Gewoon lekker allochtoontje treiteren! HEERLIJK! Ben er zelf ook een, en ook nog eens homo, maar die T*F*S-leijers krijg ik allemaal één voor één!
JEAN-PIERRE
-20-  JEAN-PIERRE:
Ex NSBers,Italianen,Turken,Spanjaarden,Oost Nederlanders,Surinamers,Antilianen,Polen,Lesbiennes,Yuppies,Homo's.....Who's next!!!!????
Cat
-21-  Cat:
@Alex: ja Alex, jahaa, we weten dat er ook vrouwen zijn die op vrouwen vallen en dat dat ook homo's zijn (lesbisch dan maar is t zélfde, volgens mij). Vraag is: worden die ook zo belaagd? Zou best kunnen hoor, ik weet 't écht niet. Ik heb 't idee, maar misschien is dat wel héél naief, dat 't voor die groep moslims die dus die homo's aanvallen, érger is dat mánnen homo zijn dan wanneer 2 vrouwen hand in hand lopen of elkaar openlijk zoenen. Dat gruwelijke macho-gedrag! Naar mijn mening zijn 't ook altijd mánnen die homo's in elkaar beuken en nooit vrouwen! Triest toch? Je zou bijna denken dat 't 'n soort jaloezie op deze verworven vrijheid is. En met diezelfde vrijheid kunnen zij níet overweg. Want je zou dit soort gasten 's in hun moederland moeten zetten. Moet jij 's opletten wat 'r met ze gebeurt als ze zich dáár ook zo gedragen. Nou, dat worden geen subsidie-vretende praatgroepjes hoor, dat weet ik wel! En néé, ik ben géén Wilders-aanhanger. Ik veráfschuw de ideeën van deze man. Maar mijn tollerantie heeft wél grenzen! Die je dus behóórlijk overschrijdt met het in elkaar beuken van wíe dan ook! (geldt overigens niet alleen voor allochtonen maar ook voor autochtonen!)

BLIJF MET JE POTEN VAN ONZE POTTEN EN POTEN!!!
Cat
-22-  Cat:
herstel: tolerantie :-S
Jan Stender
-23-  Jan Stender:
Niks te doen?
Geen werk?
Geen zin om te werken?
Gefrustreerd?
Geen Nederlandse afkomst?
Leef je uit je uit op een maat van je eigen afkomst,en ja:
BLIJF MET JE GORE POTEN VAN ONS NEDERLANDS VOLK AF !!!!
ONGEACHT,OF DEZE MAN,VROUW,JONGEN,MEISJE,HETERO,HOMO,OF WAT DAN OOK IS !!!!
Sarah
-24-  Sarah:
---> Jan Stender:
Blijf met je gore poten van ons Ned. volk af: ik ben geboren getogen Nederlandse met Marokkaanse ouders.
En ja, iedereen!!! blijf met je poten van elkaar af. Je hebt het recht niet om iemands lijf aan te tasten. En ik word kotsmisselijk van mensen die anderen geweld aan doen, home of hetero, geel, groen, zwart of wit...I DONT CARE.
IK HAAT GEWELD
ZORG VOOR EDUCATIE!!
.......................
Suffie
-25-  Suffie:
Zo is dat Jan! Eigen volk eerst!!

(stijlfiguur-alert!)
JEAN-PIERRE
-26-  JEAN-PIERRE:
Stender, denk je een beetje om je hart??
Jan Stender
-27-  Jan Stender:
Nee,want aan mijn hart mankeert niks PIERRE
Suffie
-28-  Suffie:
Nee, je hart mankeert niks.
JEAN-PIERRE
-29-  JEAN-PIERRE:
HARTelijk en goed bedoeld hoor!!!
Jan Stender
-30-  Jan Stender:
Okay,de HARTelijke groeten uit Gronau
Hemaworstje
-31-  Hemaworstje:
Tolerant zijn? ach ieder voordeel hep zijn nadeel miami vice versa.

Een hooivork dragen daar ik niks mis mee.
ddvvrr
-32-  ddvvrr:
Commentaar is zeer welkom, maar kwetsende, grievende en racistische teksten worden niet gewaardeerd?
yanny scutt
-33-  yanny scutt:
Goed dat je dit aankaart Daniel.

Het loopt de spuigaten uit met het geweld tegen homo's en alles wat niet macho is! (de opvanghuizen bulken uit met vrouwen die in elkaar geslagen worden)

Ik had veel vertrouwen in Job Cohen maar nu rijdt hij toch een 'scheve schaats' -in mijn ogen- door het zoveelste voetbalfeest te laten prevaleren over de homofeesten die maar 1 keer per jaar zijn!

Job is een hooligan..Groetjes; Yanny
Jan Stender
-34-  Jan Stender:
Alles moet tegenwoordig toch wijken,voor dat schijtvoetbal?
Cohen vind een horde supporters,die mogelijk wel weer de boel gaan slopen,in de stad,belangrijker,dan een optocht van vrolijke homo,s en lesbienes
JEAN-PIERRE
-35-  JEAN-PIERRE:
Gay pride in de Arena, supporters(?) in de grachten....is dat wat???
rudipensionado
-36-  rudipensionado:
Cohen is al heel lang voorbij de zg “houdbaarheidsdatum” maar hij kan/wil dit probleem ook niet oplossen. Dit vereist een harde hand en dat durft hij nooit.
Er is maar één manier voor die lui en dat is aanpassen of zwaar straffen en bij de volgende verkiezingen moeten wij ons dat eens realiseren.
Jan Stender
-37-  Jan Stender:
De supporters dan wel onder de waterlijn houden,dan wordt dat stomzinnige geschreeuw,ook wat gedempt
Op opmerkingen over k*joden,zit niemand te wachten
Okkernoot
-38-  Okkernoot:
Het wordt tijd voor een type Giuliani als burgervader.
B&B
-39-  B&B:
Ook wij heben Amsterdam verlaten, na 15 jaar.
We zijn Amsterdam meer dan zat, ooit zo tolerant en nu jammer genoeg zo verziekt door een kleine groep mensen waar niet of nauwelijks tegen wordt gestreden.
Amsterdam, veel sterkte voor de toekomst als straks het “normale” volk is vertrokken en alleen het gespuis over blijft.

Wij hebben geen zin om steeds om te moeten kjken als we een homokroeg verlaten....
yanny scutt
-40-  yanny scutt:
B&B zou je hier wat duidelijker over willen zijn; wat is er dan veranderd? Ik kom gewoon nooit meer in de 'stad' om uit te gaan.(ik ben geen 20 jaar oud meer)

Vertel hier eens wat meer over want de homo-plekken die ik ken uit mijn (1960-1980) jeugd waren zo leuk!

Homo's kwamen massaal uit de kast en het leven werd er een stuk vrolijker op!

Wie is die kleine groep die jullie het onmogelijk maakt om hier te blijven wonen?

En wat vind jij dat wij (hetero's) er aan moeten doen om jullie hier te houden?

Liefs Yanny
rudipensionado
-41-  rudipensionado:
Ik heb het al eens eerder geschreven maar terugslaan is niet verboden. Vul zelf maar in hoe je van plan bent om dat te doen. Uiteraard daarna wegwezen want onze rechtstaat doet meer voor de dader dan het slachtoffer. Waarom nog steeds geen tegenacties? Kijk eens op die boten wat een stoere gespierde boys. Kom op zeg!
De uitgaansstraten waar het relatief veilig en gezellig is zijn nog steeds dezelfde als jaren geleden met dat verschil dat als je één en tweemaal de hoek om bent je dan iemand tegenkomt die wat te veel zonneuren in zijn leven heeft gehad.
Medie
-42-  Medie:
“Door de knieën schieten”, die geweldplegers!
Leo&Thomas
-43-  Leo&Thomas:
Als de politiek eens ballen had om wat beter toezicht te hebben in alle uitgaans gelegenheden. Camera toezicht heeft in het “redlight” voor hogere oplossingen geleid. Dit toepassen in Gay uitgaans gebieden zal voor een betere veiligheid zorgen aldaar.
Natuurlijk ook bij de wortel het probeem aanpakken, zwaar staffen zal bij deze groepjes hyena's) helpen. Deze groepjes gaan willens en wetens de straat op om te treiteren, wie maakt ze niet uit.
Ik wil graag dat ze mij pakken als ik met mijn vriend loop op straat, misschien hebben we teveel “hetro-look”?
rudipensionado
-44-  rudipensionado:
Misschien bovenstaande eens meenemen bij de volgende verkiezingen bij het uitbrengen vann je stem?
Het is inmiddels duidelijk van wie je geen steun hoeft te verwachten.
Succes!!
Bertje
-45-  Bertje:
Ik ken helaas ook veel homo's die òf weggaan of kromliggen voor huur of hypotheek om ergens te wonen waar je niet wordt verrotgescholden of erger.

Een homo die kromligt voor zijn huur: wat een mooie woordspeling!
Bjorn Daemen
-46-  Bjorn Daemen:
Oplossen met potenrammers rammen! Ik ben poot, maar ik doe mee! Het moet maar eens gedaan zijn! Als die Marokkanen en Pakistanen het er moeilijk mee hebben moeten ze oprotten! Wij homo's leven in een land van vrijheid van meningsuiting en als de Marokkanen en Pakistanen het hier niet mee eens zijn moeten ze terug naar hun eigen land, want daar zijn geen homo's! Denken ze.. De jonge Marokkanen doen het zelf allemaal met elkaar omdat hun vrouwtjes het niet mogen vóór het huwelijk!!

RAMMEN DIE POTENRAMMERS! IK DOE MEE!
Bjorn Daemen te Amsterdam!
-47-  Bjorn Daemen te Amsterdam!:
Plaats je hier een reactie krijg je dit:

“Commentaar is zeer welkom, maar kwetsende, grievende en racistische teksten worden niet gewaardeerd”.

En die KUT Marokkanen en Pakistanen dan?? Daar mag toch zeker met datzelfde racisme gereageerd worden?!

Ik heb Marokkaanse vrienden dus wel normaal kunnen doen en die homo's wel accepteren. Het kan dus wel! Alleen de KUT Marokkanen en Pakistanen kiezen hiervoor.

Ik krijg gewoon de neiging om verwijfd door het vondelpark te lopen. Hopelijk komt er dan eentje die mij wil rammen. HAHA!
Arnoud de Jong
Aan uw frustratie en verontwaardiging willen wij voor deze ene keer wel enige ruimte geven, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden. Generaliseren is namelijk ook zo weinig productief en straks ramt u dan misschien nog de verkeerde in elkaar.
Houd u dus verder aan de regels, zowel hier als in bredere kring.
salmon rushdie
-49-  salmon rushdie:
Haatdragende reactie verwijderd door de redactie

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.