Home > > Herintreders

Herintreders

Bedwants
Amsterdam - Door overmatig DDT gebruik was hij vijftig jaar lang verdwenen. Maar hij is terug! Je ziet 'm misschien nog niet zo vaak, maar hij woont weer gewoon bij ons in de stad. Ik heb ‘m vandaag met eigen ogen gezien in een kamer op de Nieuwe Herengracht. Het is een gemene rotzak die zich te goed doet aan het bloed van nietsvermoedende slapers. Een akelig rood beestje wiens naam zijn favoriete verblijfplaats verraad. Een parasiet die niet groter wordt dan 5 millimeter en zijn aanwezigheid kenbaar maakt door rode spetters op de lakens en vervelende bulten en wondjes op het lijf.
De BEDWANTS.

In New York is het inmiddels een plaag, maar ook in Engeland is hij al jaren aan een opmars bezig. Uit een studie van een paar jaar geleden blijkt dat in het aantal besmettingen sinds 1995 jaarlijks verdubbeld en ook in de rest van West-Europa en de VS hebben de bloedzuigers hun herintrede gedaan. Over de oorzaak van de terugkeer is nog onenigheid, vaak wordt er gewezen naar reizigers en immigranten die de beestjes zouden meebrengen uit Afrikaanse en Aziatische landen. De Engelse studie toonde echter aan dat het hier niet gaat om een tropische variant, maar om wantsen die alleen in een gematigd klimaat kunnen overleven. De auteur van die studie vermoed dan ook dat de beestjes resistent worden tegen veel gebruikte pesticiden.

nog een bedwants


Mocht u deze bijtgrage rooie beestjes ook tegenkomen in uw bed, dan lijkt mij een telefoontje naar de GGD op zijn plaats. U hoeft zich niet te schamen. Het komt voor tot in de duurste hotels. U bent gewaarschuwd.
ouder:
Homo's
nieuwer:
Regels zijn regels

vijf reacties op "Herintreders"

Jannes
-1-  Jannes:
Bijna net zo erg als de stadsdeelparasieten in Zuid-Oost waarover op AC zo hard gezwegen wordt.
-2-  :
Gadverdamme!
Jan Stender
-3-  Jan Stender:
Het lijken die kleine ettertjes wel,die hier bijna elke avond,op straat de buurt lopen vergallen
JEAN-PIERRE
-4-  JEAN-PIERRE:
BLOODS???
Jan Stender
-5-  Jan Stender:
CRIPS?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.