Home > > Het is stil in de Diamantbuurt

Het is stil in de Diamantbuurt

Diamantbuurt - Op een druilerige lenteavond deze week voetballen zo'n 15 jongeren voor het oude badhuis midden in de Diamantbuurt, waar een tijd geleden nog een samenscholingsverbod gold. Of is het samenscholingsverbod nog steeds van kracht, alleen voelt niemand meer de behoefte te gaan klagen? De groep jongens bezet al balletje trappend de weg als ik met mijn auto aan kom rijden. Ik kan er niet langs.
Ik rijd langzaam, want het is hier een woonerf. Genoeg tijd om na te denken. Hoe ga ik ervoor zorgen dat deze groep de straat verlaat zodat ik door kan rijden? In mijn geleende auto zoek ik een plekje om te parkeren. Als de jongens me zien rijden beginnen ze te roepen. Ohnee, denk ik. In gedachten zie ik mezelf het kleine auto'tje onder luid gejuich verkeerd inparkeren, of ik zie mijn auto'tje door deze groep opgetild worden en in de lucht gegooid, of ik zie de groep samenspannen en op de weg een haag vormen zodat ik er niet langs kan.

Het geroep blijkt echter niet voor mij bestemd, maar voor een van de jongens, die mij niet gezien heeft en tegen de bal wil trappen. Als hij me ziet, wacht hij even met schieten. De groep maakt automatisch plaats en laat me er door. Een van de jongens maakt een buiging als ik langskom.

Het is stil in de Diamantbuurt. Er zitten geen groepjes hangjongeren meer in de auto die altijd voor mijn deur stond. Er staan geen groepjes meer voor Cinetol. Ik zie opvallend minder vaak glas liggen op de stoep naast de parkeerplekken.

Hoe zou dit komen? Het cameratoezicht? De bewoners die het negatieve geluid zat waren?
Of is het allemaal schijn?
trefwoorden.

55 reacties op "Het is stil in de Diamantbuurt"

welzijns watcher
-1-  welzijns watcher:
Dat het rustig is in de diamantbuurt komt inderdaad dat er geen of nauwelijks iets te doen is in Cinetol.Dus de heren zoeken nu hun vertier ergens anders. Leve de slechte programering in Cinetol.Nog even en het stadsdeel zal besluiten om Cinetol te sluiten.
Laten we wel wezen de rust in de buurt komt vooral door het lik op stuk beleid van de gemeente en de Politie/Justitie.
hassan
-3-  hassan:
'Hoe zou dit komen? Het cameratoezicht? De bewoners die het negatieve geluid zat waren?
Of is het allemaal schijn?'
waarom zegt u niet gewoon er zijn ook goede allochtonen? u bent gewoon een rascist!
mirjam
-4-  mirjam:
Als mensen met een niet-nederlandse naam zich nu eens wat minder in hun wiek geschoten zouden voelen (zelf-reflectie)en eens niet telkens het argument discriminatie of rascisme in de mond zouden nemen dan zou het allemaal gewoon wel eens goed kunnen komen. Het gaat simpelweg om ongewenst gedrag van wie dan ook!
Jan Stender
-5-  Jan Stender:
Huh?
Racist?
Ik heb het verhaal 2 keer gelezen,maar er wordt geen woord gerept over allochtonen
Het gaat gewoon over hangjongeren,en dat kunnen net zo goed jongeren van Nederlandse afkomst zijn.
Dus waarom je de schrijver van dit topic een racist noemt,snap ik niet
charlotte
-6-  charlotte:
als dit stukje was geëindigd met de opmerking 'er zijn natuurlijk ook goede allochtonen' was ik héél verbaasd geweest
w.haze
-7-  w.haze:
blij voor de buurt dat het rustig is,nu hopen dat het zo blijft.
atonba
-8-  atonba:
Hassan, je reageert inderdaad een beetje overgevoelig naar mijn mening. Er zit niks rascistisch in dit artikel. Het is toch gewoon interessant dat de buurt nu stukken rustiger is. Het zou wat opleveren door te zoeken naar de redenen. Kan men dat ook op andere wijken toepassen. Er zijn nog genoeg wijken in Amsterdam waar het helaas nog niet rustig is...
G. Berk
-9-  G. Berk:
Ach, er zijn zoveel allochtonen die te pas en te onpas het woord Rascist in de mond neemt. Volgens mij weten ze niet eens wat daadwerkelijk betekent. Tekenend???
Witte of zwarte hangjongeren? Ze zijn allebei even vervelend.
Klaas-Jan
-10-  Klaas-Jan:
één reactie over racisme, en 5 reacties dat het niet zo is..... Als iedereen nou eens stopt met racisme te schreeuwen en gewoon eens beseft dat we het met elkaar nou eenmaal maar moeten doen.De buurt gaat gewoon beter, wees es blij?
-11-  :
Juist, Klaas-Jan! Vind ik ook. Nu terug naar het inhoudelijke. Ik heb een vraag aan welzijns watcher: de programmering in Cinetol is sinds ik hier woon een paar keer veranderd, maar ik heb niet de indruk dat dat enige invloed heeft op de jongeren. Het is van buurtcentrum een jongerencentrum geworden. In het begin gaf dat overlast, later niet meer. Ik weet niet zo goed wat er nu georganiseerd wordt, maar het is er wel erg rustig.
diamantbuurt
-12-  diamantbuurt:
omdat ieder bezig is met geld maken en niemand daar wil zitten daarom is het rustig maar de zomer is inzicht dus maak je borst maar nat dan is er genoeg geld om gek te doen
Messout
-13-  Messout:
We zijn hard aan het werk, zodat wij straks weer 3 maanden werkeloos rotzooi kunnen schoppen in de buurt. Nog even en dan is het vakabntiegeld gestort. Hou er alvast rekekening mee ben al flink wat dope aan het inslaan!
welzijns watcher
-14-  welzijns watcher:
Toen Cinetol overlast gaf was er ook veel overlast in de buurt maar door de geweldige programering van Cinetol begrijpen de jongeren eindelijk dat ze daar niets te zoeken hebben.
Ook de inloop van streetcorner heeft een andere plek gekregen en is dus niet meer in Cinetol gevestigd.
welzijns watcher
-15-  welzijns watcher:
De programering ziet er goed en profie uit van Cinetol maar let maar eens op hoeveel jongeren daar dagelijks over de vloer komen.
En wat kost het allemaal wel niet om zo een gebouw open te houden.En die jongerenwerkers moeten ook nog eens betaald worden.Als het dan toch zo rustig is dan kan dit allemaal wel opgedoekt worden.Dit scheelt ons weer een hoop belasting eurootjes.
Hannie
-16-  Hannie:
@Messout, misschien dat ik er geen snars van snap, maar ik weet werkelijk niet wat hier nu de bedoeling van is. Ik zou dit opvatten als een soort van dreiging, maar....wellicht heb jij er een ander woord voor. Leg eens uit wat je nu bedoelt.
welzijns watcher
-17-  welzijns watcher:
Wel als er op b.v. de vrijdag en zaterdag avond een discoo voor de jeugd georganiseerd zou worden dan zou dit een aantrekkingskracht kunnen hebben en dusdanig druk zou worden.Ook voor de duer zou er dan weer veel gehangen en geblowd worden. En de druk op de buurt zal dan ook weer toe nemen.
winfred
-18-  winfred:
bericht aan hassan, jammer dat je het meteen weer op rasisme gooit
...
-19-  ...:
Ik heb idd het idee dat het niet de nederlanders zijn die racicstisch zijn maar dat de buitenlanders beweren dat wij dat zijn waardoor ik het idee heb van rot dan maar op als je meteen zo begint en dan kan ik boos worden ja.
welzinswatcher
-20-  welzinswatcher:
Jammer dat alles zo snel racisme genoemd wordt.
Volgens mij is het een uiting van gevoelens waarmee men niet weet wat dit voor gevolgen heeft.En om elkaar dan zo snel te veroordelen is jammer . Als je zo wijs bent om iemand direct maar af te schilderen als racist dan kan je beter een inhoudelijke discusie voeren.
Mohamed
-21-  Mohamed:
Het gaat gelukkig daar tien keer beter dan voorheen.Ik denk dat hevige media aandacht heeft geholpen. Gelukkig maar. Buurt bewoners klagen minder. De jongeren weten nu dat ze in media komen. De ouders hebben een signaal gekregen van de moskeeen dat dit niet meer zo verder kon gaan. En iedereen weer tevreden.
diamantbuurt
-22-  diamantbuurt:
De zomer komt eraan jullie gaan niet meer lekker slapen WORD MAAR LEKKER GEKKKKKKKKKK
yanny scutt
-23-  yanny scutt:
Mohamed, ik ben het helemaal met je eens. Lekker veel stage's en werk creeeren voor die jongeren. Als de ouders er dan voor zorgen dat ze ook nog wat zakgeld hebben voor de vrije tijd dan komt het best goed!

Negatievelingen zoals diamantbuurt zijn dan ook wat beter aan te pakken en aan te spreken op hun gedrag.. (-; Yanny
diamantbuurt
-24-  diamantbuurt:
jullie moet er gewoon mee leven we moesten ons toch aanpassen aan jullie cultuur en dat doen we ook gewoon dus niet klagen??????
dat doe je maar als je bij de klaagmuur bent
....................
-26-  :
Misschien moeten ouders eens gewoon een thuis creeeren waar jongeren zich veilig voelen, zodat kinderen vanaf 12 jaar zich niet genoodzaakt voelen op straat rond te hangen.
Hans Van De Boom
-27-  Hans Van De Boom:
tis tog een kanker buurt... al1 maar rot gasjes die stoer denke te zijn....
anoniem
-28-  anoniem:
ik ben zelf weggevlucht uit de buurt...
soms kom ik er nog en t is nog steeds 1 grote puinhoop
uit veiligheidsoverwegingen ga ik niet in details treden maar t is niet best
ze beseffen totaal niet wat ze anderen aandoen
yanny scutt
-29-  yanny scutt:
Diamantbuurt, wat heeft de klaagmuur hiermee te maken? Met muren los je geen problemen op hoor! Iedereen die de uitdrukking ' ik sta tegen een muur te kletsen' weet dat.

Jezelf normaal gedragen in een woonbuurt heeft niets te maken met aanpassen aan 'jullie cultuur'.

Voor zover ik weet verwachten ouders ,vanuit welke cultuur dan ook, altijd van hun kinderen dat zij zich behoorlijk gedragen.

Wel moeten de ouders er dan voor zorgen dat hun kinderen ook leuke dingen kunnen doen want kinderen/jongeren die zich gaan vervelen springen uit de band! Dat is van alle tijden en heeft niets te maken met cultuurverschillen.

Ik ga er in elk geval niet mee leven. Groet; Yanny
hans boomgarde
-30-  hans boomgarde:
de politie heeft het nog steeds niet in de hand met die jongeren daar ze worden nog steeds uitgelachen door die jongens die daar stoer rond rijden met hun brommertjes en auto's met luideruchtige muziek ze race daar met scooterje op de stoep ik woon er zelf maar heb zelf geen last van die jongens
ze zijn wel beleefd tegen over de buren alleen heb je altijd een rotte appel in het groep???????
jaap
-31-  jaap:
Zelf 25 jaar in Amsterdam oost gewoond. Natuurlijk was er toen ook wel eens iets aan de hand. Maar er was wél respect en die kwam van 2 kanten.
Nu lijkt het er toch sterk op dat de 'paar goede, onder de vele slechte moeten lijden'.
Mokum huilt waar het eens heeft gelachen, die tekst ga ik steeds meer begrijpen... Jammer erg jammer.
oudzuid
-32-  oudzuid:
Vogeltje Roze, had nu even gewacht met dit stukje tot na de zomer. Verbazingwekkend dat een rondje met de auto verantwoordelijk kan zijn voor een ommezwaai in je belevingswereld. Ben benieuwd of de gemiddelde ondernemer in de v Wou het met je eens is. Ook benieuwd of het aantal inbraken in auto's in de buurt is afgenomen. Denk het niet.
-33-  :
oudzuid: ik heb juist bewust niet gewacht met dit stukje tot na de zomer. Een buurt als de Diamantbuurt komt alleen in het nieuws als het weer mis is. En dat 'weer mis is' hoeft maar een heel klein incidentje te zijn om de Diamantbuurt weer slecht in het nieuws te brengen. Zo werkt dat, en juist daarom schreef ik dit stukje.

Verder schrijf jij: “Verbazingwekkend dat een rondje met de auto verantwoordelijk kan zijn voor een ommezwaai in je belevingswereld.”

Er is geen sprake van een ommezwaai. Ik woon al 12,5 jaar met veel plezier in de buurt. Ik moest via de media horen dat ik in 'een buurt op ontploffen' woonde. Waarmee ik niet wil zeggen dat de media alle schuld hebben, en er zijn echt nare dingen voorgevallen, maar ik heb er geen last van gehad.
Joost van Hienen
-34-  Joost van Hienen:
De kranten en televisie hebben eerder een no-go-area gemaakt van de Diamantbuurt, waar ik werk, waardoor mensen van buitenaf de buurt gingen mijden. Ik ken verhalen van buurtbewoners die vertellen dat vrienden niet meer op bezoek durfden te komen.
Verder kregen we in de periode van het grote mediaoffensief regelmatig de vraag van jongeren of het wel verstandig was om de straat of postcode te vermelden op hun CV, omdat de werkgevers dan konden zien dat ze uit de Diamantbuurt kwamen.
Wij, de veldwerkers van het Streetcornerwork, de oren en de ogen van de buurt, zijn dag en nacht in gesprek met de jongeren op de straten en pleinen en in de snackbars en coffeeshops. Wij concluderen dat de situatie verbeterd is in de afgelopen jaren. Er wordt momenteel door jongeren en bewoners met succes gewerkt aan het vergroten van het sociaal kapitaal in de Diamantbuurt. Maar in sommige media werd de Diamantbuurt er in de hype(Het verhaal van Nico Vet uit de Kolenkitbuurt) van vorige week toch weer, ten onrechte, met de haren bijgesleept, omdat ‘daar eerder al mensen waren weggejaagd’.
welzijnswatcher
-35-  welzijnswatcher:
Daar waar de jongeren activiteiten ontplooiden op de straat was nooit een veldwerker aanwezig. En met wat bureau werk en een inloopje voor irritante jongeren los je de problemen in de buurt niet op.En het is maar de vraag of streetcorner werkelijk zulk goed werk vericht zoals Joost de veldwerker ons wil doen geloven.Dit zelfde geld voor al het welzijnswerk in alle buurten.Er zou een systeem moeten komen om de resultaten van het welzijnswerk gemeten zou worden.Dus dan Geld naar RESULTAAT.En na twee jaar nog over die zogenaamde Media hype te praten is jammer want er was wel degelijk iets aan de hand in de Diamantbuurt.Ook dit moet Joost weteneant er ziijn ook een aantal van zijn collega's zowel door die jongeren bedreigt alswel door de onkunde van het welzijnswerk weg gejaagd
welzijnswatcher
-36-  welzijnswatcher:
Daar waar de jongeren activiteiten ontplooiden op de straat was nooit een veldwerker aanwezig. En met wat bureau werk en een inloopje voor irritante jongeren los je de problemen in de buurt niet op.En het is maar de vraag of streetcorner werkelijk zulk goed werk vericht zoals Joost de veldwerker ons wil doen geloven.Dit zelfde geld voor al het welzijnswerk in alle buurten.Er zou een systeem moeten komen om de resultaten van het welzijnswerk te meten. Dus geld naar RESULTAAT.En om na twee jaar nog over die zogenaamde Media hype te praten is jammer want er was wel degelijk iets aan de hand in de Diamantbuurt.Ook dit moet Joost weten en er zijn nogal wat van zijn collega's zowel door die jongeren bedreigt alswel door de onkunde van het welzijnswerk weg gejaagd.
Joost van Hienen
-37-  Joost van Hienen:
Ik sluit me helemaal aan bij de welzijnswatcher dat er goed bekeken moet worden wat de resultaten zijn van de inzet van de diversen organisaties. Daar heb ik het al jaren over. Maar dat is niet het punt wat ik wil maken, het gaat mij om de foute berichtgeving, hieronder nog verdere uitleg.
Ik zou eerst nog even willen zeggen goed lezen, ik heb het niet over de diamantbuurt als hype, kijk nog maar eens wat ik tussen haakjes achter hype heb staan ! Maar goed nu de uitleg.
“Welk homoseksueel stel heeft vorig jaar de Diamantbuurt verlaten vanwege dreigementen en pesterijen?” Die vraag kreeg ik vorige week van een bewoner uit de Diamantstraat. Ze had het voorpagina artikel “ Joods echtpaar vlucht voor buurtterreur” gelezen in de Telegraaf van 16 mei ’07 jl. waarin dit terloops werd vermeld.
Omdat ik het antwoord schuldig moest blijven, terwijl ik toch door mijn werk goed op de hoogte ben van alles wat er in de Diamantbuurt gebeurt besloot ik deze vraag voor te leggen aan de journalist. De journalist, Gijsbert Termaat, liet me weten dat hij eigenlijk de Transvaalbuurt bedoelde maar daar moest ik me niet zo druk om maken want dat was toch maar een paar honderd meter verder. Hij was niet bereid tot een rectificatie en een ingezonden brief zou waarschijnlijk niet geplaatst worden zo liet hij weten.
Diamantbuurt
-38-  Diamantbuurt:
Kijk het zit zo heel simpel sta je ons niet in de weg geen probleem,Ga je ons belemmeren met een of ander dan gaan we ons daar natuurlijk druk om maken ,enee? als er geen geld is en geen geld komt dan kan je niet leven probeer maar dus tuurlijk moeten we geld verdienen
welzijnswatcher
-39-  welzijnswatcher:
Ach ja lijkt mij ook niet zo belangrijk om te rectiviseren.In vergelijking met de wereld problematiek is dit nou niet zo wereld schokkend.Wanneer je het nieuws een beetje volgt dan wist je dat dit niet zo was.de diamantbuurt was wel 1 van de eerste buurten die in de aandacht kwam en er zijn daar door zowel de deelraad alswel de welzijns organisaties die daar in de buurt hun geld verdienen grote fouten gemaakt.
De stadsdeel voorzitter Jeansch heeft dit zelf ook toe gegeven.Hij heeft eens gezegd dat wat er in de Diamantbuurt gebeurde heeft moeten vernemen door de media .Dit is niet de manier maar alla hij geeft het toe.
Degene die hem hierover hadden moeten informeren ( welzijn , Politie) hebben verzaakt.
de pijp
-40-  de pijp:
het gaat daar heel goed mensen dus niet raar van opkijken het probleem ligtniet bij de marokkanen maar bij de media die de buurt altijd zwart maakt en er een no go area van maken kom op we zitten in zuid het gezelligste stukje van amsterdam mensen iedereen wil er wonen dus hou aub op met dat gezeik van jullie is nergens voor nodig?
zo komen er alleen maar meer problemen van de jongens die vinden het wel leuk om op het voor pagina te zitten van een krant of nieuws bericht denk aub na voordat je vooroordelen gaat trekken...........LEES TOT HET JE DOORDRINGT MENSEN EN HELEMAAL VOOR DE MENSEN ACHTER DE SCHERMEN ZITTEN EN DIE HOGE PIETJE OP KANTOOR DIE ALLEEN DENKEN AAN HUN STATUS?
Suffie
-41-  Suffie:
Die laatste reactie is wat mij betreft een waarheid als een koe. De media hebben ondertussen al weer lang door dat het makkelijk scoren is om dit soort zaken lekker over de top te gooien. Pak een paar incidenten, bundel ze, gooi er een mooi eenzijdig jasje omheen en je hebt een no-go area waar je u tegen zegt. Dat wil niet zeggen dat je je schouders op moet halen voor incidenten, en ook niet dat je problemen met jongeren maar als futiliteiten moet af doen. Wat nog het ergste is, is dat juist die sensatiegeilheid van bv. de wakkerste krant van Nederland vaak allerlei onnodige, politieke bewegingen met zich meebrengt. Oftewel: allerlei indekkende maatregelen nemen op gebieden waar dat helemaal niet nodig is, en daardoor de echte problemen niet de baas kunnen.

Maar goed, dat is vrijheid van pers, nietwaar?
Jan Stender
-42-  Jan Stender:
Tja sensatie genoeg hier in Nederland
B.v. mijnheer Holleeder was en is nog steeds volop in het nieuws
Er wordt in de media een foto getoond,met Holleeder op z,n scooter
Nu zie je opeens allemaal Holleeders in spe rond rijden
Een scooter winkel adverteerde pas geleden,met “Vette Holleeders” te koop
Echt zielig gewoon
yanny scutt
-43-  yanny scutt:
Jan Stender, die winkelier is echt niet zielig hoor! Die weet precies wat hij/zij doet.

Het is wel erg dom natuurlijk, want als zijn zaak wordt overvallen zou je kunnen stellen dat het werd aangemoedigd door de winkelier..

Er is een grote hufter nodig om kleine hufterjes te kweken, en dat is nu precies het probleem van deze winkelier.

Zelf denkt hij/zij waarschijnlijk dat we het moeten zien als typische Amsterdamse humor. Groet; Yanny
yanny scutt
-44-  yanny scutt:
Huftertjes bedoel ik natuurlijk..
Jan Stender
-45-  Jan Stender:
Ik bedoel niet,dat de winkelier zielig is
Maar waarom ineens zoveel mensen het voorbeeld volgen,van zo,n crimineel
Ik kan een crimineel nou niet echt een populair persoon noemen
Of iemand waar we een voorbeeld aan moeten nemen
Overigens,die scooterwinkel was in Helmond
Gr.Jan
yanny scutt
-46-  yanny scutt:
Goed jan Stender, nederlandse humor dan! (Vaak nogal bot en flauw)

Die winkelier is gewoon niet goed bezig en mag zeker niet klagen over de toenemende criminaliteit als hij/zij er last van krijgt.

Je zou er goed aan hebben gedaan die winkelier in Helmond te wijzen op zijn misplaatste reclame!

Dat zet zoden aan de dijk! (-; Yanny
hangjongeren(depijp)
-47-  hangjongeren(depijp):
mensen die artikel van meneertje de pijp os van een jongen van 20 jaar dus ook een hagjongeren hoe jullie dat noemen? maar gelukkige krijg gelijk in wat ik zeg................. fijne vakantie mensen
Mischa
-48-  Mischa:
Ten tijde van al dat gedoe in de Diamantbuurt was er een avond met heel veel sneeuw. In geen tijd lag er zowat een halve meter en ik kon er met de fiets niet meer doorheen. Vanaf de Amsteldijk zag ik het oude badhuis erbij liggen als een idylle en ik besloot dat mooi uitgelichte gebouwtje eens van dichterbij te bekijken. Met de fiets aan de hand liep ik er glibberend door de Smaragdstraat naartoe, maar toen... links en rechts stonden groepen jongeren met sneeuwballen. Ik dacht nog, “stommerd, wie gaat hier dan ook lopen met dit weer”. Even overwoog ik te keren, maar het was al te laat. Ik stond er nu midden tussen. Uit de lucht viel op mijn neus een sneeuwvlokje en verder gebeurde er gewoon helemaal niets. Er zal gerust van alles gebeurd zijn daar, maar mensen laten zich ook wel gek maken door de media.
Vanwoustraat
-49-  Vanwoustraat:
Reactie verwijderd en IP geband. We blijven niet aan de gang.
Depijp(diamantbuurt)
-50-  Depijp(diamantbuurt):
Reactie verwijderd wegens stuitende imbeciliteit en als extra gratis bonus een ip-bannetje
Jan Stender
-51-  Jan Stender:
Hopelijk is het nog steeds rustig in de Diamantbuurt
Dr.D
-52-  Dr.D:
@redactie
Imbeciel; “Het is een oude medische term die nog maar weinig wordt gebruikt in de geneeskunde, en ook in de Nederlandse taal nauwelijks meer in de oorspronkelijke technische betekenis, maar wel als scheldwoord”.

Oftewel waarom zelf verlagen tot?
Arnoud de Jong
@Dr.D.
Over de diagnose kan niet worden gecorrespondeerd. Overigens is er een verschil tussen iemand uitschelden voor imbeciel en het vaststellen dat een reactie inhoudelijk imbeciel is. Proeft u de fijne nuance?
U ziet: wij gaan zorgvuldig te werk!
Kaj
-54-  Kaj:
't Is niet rustig meer in de Diamantstraat. Zie: h**p://www.kajleers.nl/wp-admin/post-new.php?posted=796 (vervang de * sterretjes door t's)
Roos
-55-  Roos:
De allochtonen die reageren gedragen zich als dom agressief tui*. Dat beeld klopt grotendeels met de realiteit.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.