Home > > Geef ze eens ongelijk

Geef ze eens ongelijk

Schiereiland
Osdorp - Het besluit is genomen: stadsdeel Osdorp gaat haar nieuwe stadsdeelkantoor bouwen op het zogenoemde schiereiland in de Sloterplas. Bewoners protesteren, snellen toe met alternatieven, maar het stadsdeelbestuur ziet alleen dat mooie stukje groen. Vissers, zonnebaders, duikers en overburen zijn straks de dupe.

Geef ze eens ongelijk. Het schiereiland - het stukje in de Sloterplas schuin tegenover de Meervaart - is een prachtig stukje groen met een schitterend uitzicht over het water. Wie wil daar nu niet werken? Maar de toekomstige overburen snappen er niets van. 'Ooit stemden de huidige besturende partijen - PvdA en GroenLinks - tegen hotelbouw hier vanwege aantasting van het groen, nu gaan ze er hun eigen kantoor bouwen!'
Er was op 5 maart een meedenkavond. Fijn, dachten Meta Lelie en buren. Meedenken, meepraten en een stem hebben in de beslissingen. Niets is minder waar. 'De meedenkavond was een wassen neus. We konden onze mening geven over vier locaties en de locatie op het schiereiland kreeg het minste bijval van bewoners. Voor ons gevoel lag het plan vooraf al vast.'

Het stadsdeel kwam met een alleraardigst persbericht. Wie niet op de hoogte is van het protest, zou denken dat de bewoners hebben ingestemd met de locatie. Uit dit bericht: 'De bewoners vertelden het bestuur van Osdorp dat zij het belangrijk vinden dat het nieuwe kantoor open, groen, transparant en sfeervol is en een menselijke maat heeft. Een laaggebouwd en groen kantoor op het schiereiland komt tegemoet aan deze eisen, doordat het de verbinding tussen plein en plas versterkt en het als huis van de democratie een zichtbare, markante en toegankelijke uitstraling krijgt. [...] De omwonenden gaven als kritische kanttekening mee dat het nieuwe gebouw het groene karakter van de plas niet moet aantasten en dat het uitzicht op de plas behouden blijft.'

Drie andere locaties werden geopperd en afgewezen (kostenverhogend, langere ontwikkel- en bouwperiode, te complexe bouw, geen goede bereikbaarheid et cetera). Nee, het bestuur wil zich in het hart van het stadsdeel vestigen. Noot: het schiereiland ligt aan de rand van Osdorp. Lelie over de bereikbaarheid: 'Je wordt met je rollator drie keer doodgereden op de weg Meer en Vaart als je een paspoort gaat halen.' Maar een meerderheid van de stadsdeelraad is voor de nieuwe locatie. Kunnen ze daar straks heerlijk zonnen en pootjebaden in de pauze. Geef ze eens ongelijk.

twaalf reacties op "Geef ze eens ongelijk"

Rick
-1-  Rick:
De stadsdelen hebben te veel macht.
In Oud Zuid is iets soortgelijks aan de hand ; daar wil men een nieuw stadsdeelkantoor bouwen aan de zuidelijkste stukje van de Hobbemakade. Dat is de plek waar sinds jaar en dag roeivereniging De Amstel gevestigd is.
Het is inderdaad een fantastische plek, alle Amstelkanalen en de Boerenwetering komen daar bij elkaar. Een van de prachtigste plekjes van de buurt. En als het aan het stadsdeel ligt staat daar over een paar jaar een kantoorkolos van minimaal 12 verdiepingen tussen de prachtige Berlageblokken.
yanny scutt
-2-  yanny scutt:
Oh jee, ons Stadsdeelbestuur is waanzinnig geworden!

Zij gaan zich met hun nieuwbouw nestelen in het mooiste groen van ons stadsdeel terwijl hele buurten ; b.v. buurt 2 (oftewel de Dobbebuurt)in hun eigen riolen wegzinken..

Je moet maar durven hoor! BAH!

(weg met die waardeloze stadsdeelbestuurders en er ook niet meer op stemmen!) Yanny
E.R.
-3-  E.R.:
De stadsdelen hebben te veel poen.
In Oud West is ook al zoiets aan de hand; daar wil men een nieuw stadsdeelkantoor bouwen aan het mooiste stukje van de Bilderdijkkade. Dat is de plek waar sinds jaar en dag woningbouw voorzien was voor gezinnen en senioren.
Het is een woonplek bij uitstek, je hebt er het postkantoor en de winkels van de Kinkerstraat om de hoek. Een van de prachtigste plekjes van de buurt. En als het aan dit petieterige stadsdeel ligt staat daar over een paar jaar een bizar vormgegeven kantoorgebouw met een studentenflat van minimaal 12 verdiepingen midden tussen de karakteristieke 19de eeuwse ensemble bebouwing van de Bilderdijkkade en Bellamyplantsoen.
Godfried
-4-  Godfried:
Megalomaan die stadsdelen. Hoe zit het eigenlijk met de belofte het aantal ambtenaren terug te dringen. Waarom dan al die nieuwbouwplannen. Is het niet zo dat bewoners van de betreffende stadsdelen hierin wat te vertellen hebben of is het toch de omgekeerde democartische rechtsgang? Oud West is helemaal ziekelijk bezig, maar wat wil je met een stadsdeelwethouder die denkt dat hij de President van Nederland is. Ik zou zeggen, nu al starten met het opheffen van al die stadsdelen, zodat deze over drie jaar weg zijn.
Michiel Schipper
-5-  Michiel Schipper:
GroenLinks is ook niet te vertrouwen...
Suffie
-6-  Suffie:
Yanny, de Dobbebuurt ligt niet in Osdorp.
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
Je hebt gelijk Suffie! Het komt waarschijnlijk omdat ik in Osdorp werk en er een groot deel van de week doorbreng. (en er vanuit mijn werkplek-de Meervaart- er op uit moet kijken..)

Evengoed, allemaal een pot nat hoor die stadsdelen. Weg ermee! Gewoon alle ambtelijke taken in de wijken houden en de politiek weer centraal. Het beoogde doel; de politiek dichter bij de burger werd nooit bereikt, en als onze politici zich gaan verschansen op schiereilanden kunnen we het verder wel helemaal vergeten. Groet; Yanny
Sijmons Claudius
-8-  Sijmons Claudius:
Dit collega (regenten)houdt zich niet aan de afspraken. In het centrum plan van de stadsdeel osdorp is een gracht (basin) geplaind, dit wordt zomaar veranderd, besluiten worden terug gedraaid waardoor wijken verpauperen.
yanny scutt
-9-  yanny scutt:
Volgens mijn informatiebron was er ook al een rel rond een van de restauratievoorzieningen aan dat gedeelte van de Plas/Plons.

De stadsdeelvoorzitter (of wethouder/raadslid) zou daar eigenaar van zijn. Dan is het wel handig natuurlijk om je werkplek ernaast te zetten! Groet; yanny
Jan Stender
-10-  Jan Stender:
Ik vraag me af,wat Stadsdeel Noord voor vage plannen in de toekomst heeft
Ja,er zijn plannen,om het Floraparkbad te slopen,en er woningen neer te zetten
Bij Elzenhagen zou dan een nieuw zwemcomplex komen
Zonder buitenbad
Beetje vreemd
Gonnie
-11-  Gonnie:
@Yanny. Het verspreiden van geruchten is dodelijk! Waar jij het over hebt klopt niet. De “rel” ging over het feit dat er een coffeeshop aan de Sloterplas kwam. Dit heeft de toenmalige stadsdeelvoorzitter (Willing) er door gedrukt.
 Wim
-12-   Wim:
Het aantrekkelijke van een park is dat men
vanuit het hectische stadsleven in een
andere wereld komt. De steeds gehoorde
principe-denkfout is dat er een verbinding
moet komen tussen winkelcentrum en
Sloterplas.Dat is het begin van het einde.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.