Home > > Youssef in Woudrichem

Youssef in Woudrichem

YoussefPerskaart
Osdorp - Op elke andere dag behalve vandaag is Youssef Yaghdi een zeer serieus man. Met zijn ervaring en deskundigheid zet hij zich in Nieuw West in voor jeugd en ander medemens. Youssef participeert, ondersteunt, adviseert en bemiddelt er op los. Running gag daarbij is zijn fotocamera geworden. Youssef gaat graag op de foto met Bekende Mensen. 'Geef me de koningin en ik geef je de voorpagina,' daagde de lokale krant (ik) hem eerder dit jaar uit.

En nu staar ik tegelijk met het schrijven van dit stukje naar de televisie. Youssef is op dit moment in Woudrichem. Connecties hebben hem aan een perskaart (zie foto) geholpen. Wie weet zien we Youssef straks opduiken in een tableau vivant, tussen de zingende vissersmannen of hoepelend tussen de kinderen. Allemaal momenten, zo werd hem geadviseerd, om te kunnen scoren.

Ik zie alleen maar huppelende prinsessen, mensen met rare oranje hoeden en touwtrekkende prinsen. Onze donker behaarde man met snor heb ik nog niet kunnen ontwaren. Waar is Youssef? 'Ik doe mijn best,' liet Youssef net nog weten. Maar een halszaak maakt ie er niet van. 'Ik heb sowieso een leuke dag.' En ook: er lopen zoveel BP-ers (Bekende Prinsen en Prinsessen) rond vandaag. Geheid dat er een leuke koninklijke serie in zit voor de komende weken in de kleine krant.

Verhip, daar is Youssef. Om 10.25 uur! Ik heb hem gezien. Vlakbij zijn doel. Hij schuifelde achter de menigte langs, terwijl de oranje familie handjes schudde. Bea was net te ver weg voor een sprintje en een fotomoment. Hup Youssef, hup Youssef! schreeuw ik tegen de tv.

10.52 uur, Youssef belt. Nee, de foto waar het om ging is niet gelukt, maar hij heeft genoten. 'Erg leuk om dit een keer mee te maken.' De redactie van Man Bijt Hond heeft hem gevolgd vandaag (uitzending dinsdag 1 mei), hij is op de foto gegaan met de burgemeester, met prins Maurits en heeft twee keer prins Willem-Alexander de hand geschud en toch redelijk uitgebreid met hem gesproken. De kroonprins verontschuldigde zich dat ie Youssef niet kon helpen om met zijn moeder op de foto te gaan. De uitdaging blijft voor Youssef staan. En voor de konining.

Een reactie op "Youssef in Woudrichem"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Maar dan is er toch wel een foto van Youssef samen met onze toekomstige koning Willem (de zoveelste) Shirley?!

Ook niet niks hoor..

In elk geval kan Youssef er trots op zijn W.A persoonlijk te hebben ontmoet VOOR dat hij koning werd. Ik bedoel; straks is hij ook nog de eerste die op de foto gaat met de (Queen Mum) 'koningin-moeder'!

Ik volg dit in grote verwachting met grote hoop op een spectaculaire afloop.

Wat een leuke man is Youssef! Groetjes; Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.