Home > > Hangjongeren in uniform

Hangjongeren in uniform

Foto: Stadsdeel Slotervaart
Foto: Stadsdeel Slotervaart.
Slotervaart - Ik had het weer helemaal verkeerd begrepen. Gelukkig maar, want de situatie leek dreigend. Enigszins verontrust door de berichtgeving uit Amsterdam Zuid-Oost over de opkomst van streetgangs aldaar, viel mij plotseling op dat op mijn eigen winkelpleintje in Slotervaart óók telkens van die verdachte figuren rondhingen. En nog wel de godganse dag lang! Meestal stonden ze in een duister hoekje onder de buitentrap van een flatgebouw stiekem sigaretjes te roken, over hun mountainbike te leunen en verveeld te kletsen. Minstens met z'n tweeën, maar soms kwam er een derde bij. En het ergste was: ze hadden allemaal van die gang-uniformen aan, van die stoere grijze jacks met een rode adelaar erop gedrukt. Dat vond ik heel bedreigend. Met zulke gasten kun je beter geen ruzie krijgen, dus ik liep altijd met een grote boog om ze heen.
Afgelopen zaterdag probeerde ik in een vlaag van overmoed eens te lezen wat er nou eigenlijk precies op die jacks stond. 'Straatcoaches', wist ik na vier keer onopvallend langslopen eindelijk te ontcijferen. Dat was natuurlijk de naam van die streetgang! Zie je wel! Naast de Bloods en de Crips in de Bijlmer hadden we hier in Slotervaart nu de Straatcoaches! Daar zijn we mooi klaar mee!

Ik overwoog de politie te bellen om dat hangtuig weg te sturen, maar mijn vrouw hielp me net op tijd uit de droom. De straatcoaches waren juist een experiment om jongeren aan te pakken die de wijk terroriseerden. Zij hadden de zegen van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. De stoere mannen zijn in werkelijkheid beveiligingsmedewerkers van het bedrijf To Serve and Protect. Aanvankelijk leek mij dit onwaarschijnlijk, want die straatcoachgasten fietsten gewoon dwars door het voetgangersgebied. Echte beveiligers doen zoiets niet, die houden zich keurig aan de regels!

Maar uiteindelijk moest ik toch toegeven dat ik mij voor niets had opgewonden. Op internet vond ik allerlei hallelujaverhalen over de straatcoaches. Zij doen goed werk! Dat is dan weer een pak van mijn hart.
Ze moeten nog wél even met de probleemjeugd afspreken dat er op zondag niet gehangen wordt! Want dan hebben de straatcoaches zo te zien vrij.

55 reacties op "Hangjongeren in uniform"

michiel
-1-  michiel:
Gewoon een ordinaire burgerwacht dus! Die Marcouch die komt er wel. tenslotte heeft hij zelf bij de politie gewerkt, dus hij kent de klappen van de zweep. Persoonlijk ben ik niet zo dol op die man, maar dat mag je geloof ik niet hardop zeggen. Ik hou gewoon niet van die bestuurders die zichzelf voortdurend op de borst moeten kloppen en zonodig moeten laten zien dat ze het wel eens even gaan maken. Maar afin. Slotervaart is er kennelijk blij mee.
Suffie
-2-  Suffie:
Michiel, wie zegt dat Markouch hier iets mee te maken heeft?
daniel peterse
-3-  daniel peterse:
is er eigenlijk iets dat een willekeurige marrokaan nog kan doen zonder dat er meteen een rechtse held zich achter zijn computer verschuild en intikt dat ie eigenlijk liefst heeft dat alle buitenlanders niet meer op straat mogen komen?
Suffie
-4-  Suffie:
Daniel, wie zegt dat de bedenker dezes rechts is?
daniel pieterse
-5-  daniel pieterse:
Sorry, iemand die marrokaanse hangjongeren zo goed in de gaten houdt “En nog wel de godganse dag lang!” moet inderdaad wel van een links uitkeringstrekkend echtpaar deel uitmaken.
mijn fout..
Suffie
-6-  Suffie:
De SAOA (niet te verwarren met de Suidafrikaanse Optometristen Alliantie) is een initiatief van Job Cohen. Wat de straatcoaches doen is overlast vaststellen en de veroorzakers daarvan identificeren. Jongens die veelvuldig overlast veroorzaken kunnen een bezoekje thuis verwachten van hulpverleners en zonodig een hulpaanbod. Als je bedenkt dat veel jongeren die op straat hangen en overlast veroorzaken een gezins-, werk- of schoolprobleem hebben (en dat geldt niet alleen voor Marokkaanse jongeren, maar het is nu eenmaal Slotervaart), lijkt die aanpak me bepaald niet verkeerd, want dit soort interventies betekenen wel snelle hulpverlening op maat.

Aan de andere kant, boezemt het door Arnoud geschetste beeld niet echt vertrouwen in... ;-)
Arnoud de Jong
Er ontstaat in deze discussie enige verwarring, geloof ik. Daarom wat puntjes op de i:
- Marcouch was inderdaad betrokken bij de instelling van de straatcoaches.
- Het woord Marokkaan (of afleidingen daarvan) komt in het hele stuk niet voor.
- In dit stuk is een al dan niet geslaagde poging tot enige humor gedaan en het dient als zodanig gelezen te worden.
Arnoud de Jong
@Suffie: bij SAOA blijf ik toch associaties houden met een geslachtsziekte. ;-)
daniel piterse
-9-  daniel piterse:
ja dat is waar, en ook is het waar dat bananen geel zijn.
Het punt is dat het tegenwoordig niet meer uitmaakt wat je doet, als je marrokaan bent is het sowiso fout. Hadden daar 6 blanke jongeren op het plein gestaan dan was het een geweldige vooruitgang voor de buurt geweest. Nu zijn het een soort 14jarige meisjes verkrachtende drugsdealers met een overheids uniform aan.
Waarom moet er nou weer zo een zeik stukje over geschreven worden? Laat die jongens nou eens een jaartje wennen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid, ipv blowen in een portiek omdat ze toch geen baan kunnen krijgen.
daniel pieterse
-10-  daniel pieterse:
een goede grap heeft toch altijd een kern van waarheid, of niet soms?
E.R.
-11-  E.R.:
Hang Gang
Suffie
-12-  Suffie:
Markouch is betrokken, maar dit plan komt niet uit zijn pen. Feit is dat Slotervaart vanwege de jeugdproblematiek daar het perfecte gebied was om de pilot van dit project op te starten, dus die koppeling was snel gemaakt.

Overigens Daniel, vind ik jouw opmerkingen minimaal zo stigmatiserend. De straatcoaches van SAOA zijn allemaal al langer werkzaam bij TSAP en hebben allemaal een bagage qua kennis en opleiding op dit gebied. Het 'ach gut, laat ze nou' gehalte in jouw opmerking is dus aardig misplaatst. Overigens is het ook helemaal niet fout om het er over eens te zijn dat verreweg de meeste overlastveroorzakende jongeren in Slotervaart van Marokkaanse afkomst zijn. Waar het om gaat is dat die kennis wellicht meehelpt met het weer op de rails zetten van deze jongens.

@VJ: Jij ook?? ;-)
manfred
-13-  manfred:
@Daniel P: Het is waar dat Arnoud en ook anderen op geen enkele wijze het woord Marokkaan hebben gebruikt. Ik geloof dat dit in jouw gedachtewereld zit. Over stigmatiseren gesproken! Wellicht dat je zelf in je reactie er iets anders van/mee had kunnen doen.
Arnoud de Jong
@Daniel P.:
Evenals Manfred begin ik er toch wel aan te twijfelen of je dit stukje wel goed interpreteert. Zo is het in mijn eigen beleving helemaal niet zo dat de straatcoaches voormalige criminelen zijn die nu voor beveiliging worden ingezet. Het is zoals Suffie zegt: het zijn deskundige mensen die werken bij een beveiligingsdienst.
Laat ik voor jou dan nog even de crux van het stukje vertellen: ik zie mannen in pakken, ik doe net of ik zo dom ben dat ik denk dat het leden van een streetgang zijn omdat ze 'rondhangen' en ik kom er net op tijd achter dat ze het tegenovergestelde zijn, namelijk beveiligers. Geinig, nietwaar? Vooral wanneer je de boel omstandig moet gaan uitleggen aan iemand die blijkbaar z'n eigen vooroordelen op zo'n stukje projecteert. God, wat is dat toch dodelijk voor een tamelijk onschuldig stukje. Zal ik er voortaan boven zetten: 'Pas op: schrijver probeert lollig te doen!'?
Marlies
-15-  Marlies:
Arnoud: zoals Carmiggelt al opmerkte: “Humor meneer, dat snappen mensen tegenwoordig niet meer”. Ik zou zeggen laat je niet ontmoedigen Arnoud, gewoon doorgaan. Ik geniet van je stukjes.
siep
-16-  siep:
dit hele gebeuren is geinitieerd door de voorzitter marcouch. Eindelijk iemand die daar wat aan doet. dat negatieve gelul elke keer daar wordt ik schijtziek van. Laten we n eens een keer blij zijn met elkaar. die man die pakt aan, cohen had dat vorige jaar ook kunnen doen...maar niet gedaan...viva viva marcouch!!
-17-  :
benoemt Arnoud nu juist niet op een hele creatieve en ironische wijze nu net dat vooroordeel wat u ook aanhaalt, daniel peterse?
Arnoud de Jong
Marlies
Dank je wel! Desnoods doe ik het dan alleen voor jou! ;-)
Suffie
-19-  Suffie:
Siep, voordat je iets neerplempt is het misschien goed om even de vorige reacties te lezen. Dan lees je namelijk hoe het echt zit.

Overigens neem ik je conclusie intergraal over.
daniel pieterse
-20-  daniel pieterse:
wellicht ben ik zo gewoon aan mensen die dit soort stukjes over hangjongeren in stotervaart gemeend schrijven, dat humor over hangjongeren in slotervaart dan wel echt hilarisch moet zijn om een lichte glimlach te bewerkstelligen.
waarschijnlijk ben ik gewoon 'iets lezen over hangjongeren uit slotervaart' moe door de eindeloze stroom aan onzinnige al dan niet grappig bedoelde stukjes over hangjongeren uit slotervaart

''en gaat over tot de orde van de dag''
Suffie
-21-  Suffie:
Afstomping is één van grootste oorzaken van generalisatie, gewoon worden één van de grootste van vooroordeelvorming.
daniel pieterse
-22-  daniel pieterse:
erkenning is inderdaad de eerste stap naar genezing:
“ik ben afgestomd door een tsunami van rechtse praatjes”

zo, dat lucht op!
Nico Dijkshoorn
-23-  Nico Dijkshoorn:
Arnoud die zijn column uitlegt. Het is van een treurigmakende schoonheid.

Zal ik er voortaan boven zetten: 'Pas op: schrijver probeert lollig te doen!'?

Advies van mij: ik zou het woord schrijver niet gebruiken.
Suffie
-24-  Suffie:
Is het nou eenzaam daarboven, Nico?
Arnoud de Jong
Nico Dijkshoorn die mij hier weer eens komt stalken. Het is van een treurigmakende kleinzieligheid.
Advies van mij: ik zou verdergaan met neuspeuteren, dat is het enige waar je goed in bent. Kom op Nico, maak jezelf eens gek met je vingers!
Peter van S.
-26-  Peter van S.:
Bijzonder leuk geschreven AdJ. Eet die meneer de stukjes uit zijn neus ook op naar u weet. Vertel eens.
M. Herzberg
-27-  M. Herzberg:
Het zogenaamde 'hangen op pleinen' is nietst anders dan gebruik van de openbare ruimte door de buurtbewoners, dat is gewoon hun en iereens goed recht. Dat anderen dit als 'overlast' ervaren zegd veel over de opvatting van urbaniteit en die deze laatste groep heeft: is iemand die ervan schrikt dat burgers van een stad op straat staan uberhaupt bekwaam om een stad te bewonen.

De poging om jongeren die de straat gebruiken meteen te willen controleren en ten deze behoefde te willen uniformiseren is een kwalijke zaak. Het doet me denken aan de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw , waar overheid en rechtsextremisten juist z te werk zijn gegaan: geef de armen ipv een plaats aan de zon (een goedbetaalde baan, een eigen woning...) een uniform: bij de onvrijwillige arbeidsdienst, bij een paramilitaire groep zoals de (nep)politie of dan wel jag ze de slagveldfen in als soldaten.

Voor de eerlijkheid zou ik voorstellen dat niet de jongeren in de buurt die op het plein gezellig rondhangen maar de kleingeesten die zich eraan storen de uniform moeten dragen!
-28-  :
daar heeft u een goed punt, meneer of mevrouw Herzberg.
daniel pieterse
-29-  daniel pieterse:
zelfs azijnzeiker Daniel Pieterse is het er roerend mee eens.
Susan Haage
-30-  Susan Haage:
Feliciteer mij! Vandaag woon ik 10 jaar in stadsdeel Slotervaart. Eerst op de Majofskistraat en toen op het Sierplein. Dank u, ja, naar volle tevredenheid. Misschien komt het door de 'nee-nee'-sticker op mijn voordeur, maar de meeste berichtgeving uit Slotervaart ontgaat mij. Af en toe kom ik in de landelijke krant iets tegen over Lelylaan of over Markouch.
Daarmee wil ik alleen maar zeggen dat het aan mij kan liggen, maar ik begrijp iets niet. In die tien jaar Slotervaart zou ik toch tenminste een nare ervaring met hangjongeren moeten hebben? Okee, ze hangen voor de deur en hun brommertjes knetteren. Ze vertonen pubergedrag en dat is logisch, want het zijn pubers. Maar dat is toch iets heel anders dan overlast? (Nu, op mijn 32e, zijn ze opgehouden naar me te fluiten. Ik ben er nog niet uit of dat een opluchting is of een gemis.) Ik heb nog nooit problemen gehad op station Lelylaan - ook niet als ik om half vier 's nachts licht zwalkend naar huis loop. Ik heb wel eens een joint aangeboden gekregen en die beleefd geweigerd. Ik heb het ook wel eens voor iemand opgenomen omdat ik vond dat hij onterecht aangesproken werd door de controleur van het GVB. En verder niks. Nooit. Geen overlast, nergens van. O ja, ik heb een keer de politie gebeld toen een auto-alarm midden in de nacht elke tien seconden begon te loeien.

Waar ligt het aan? Een vrouw tussen de 22 en de 32, die haar ogen niet snel neerslaat, die altijd vooraan staat met gevraagd en ongevraagd commentaar, die de buurt kent op elke tijd van de dag en de nacht, zou toch iets gemerkt moeten hebben? Heb ik gewoon stom geluk gehad? Klopt mijn definitie van overlast niet? Ontgaat mij dan toch van alles? Ik doe echt mijn best te begrijpen waar Marcouch en de zijnen zich druk om maken, maar het lukt me niet. Natuurlijk moeten we kansen geven aan mensen die zonder zitten, scholing, training enzovoort. Best. Maar we hadden het over de buurt zelf. Daar gaat het toch hartstikke goed mee? We hebben die straatcoaches niet eens nodig.
Suffie
-31-  Suffie:
Susan, er zijn websites met criminaliteits- en overlastcijfers. Schakel je eigen beleving eens uit en bekijk ze...
yanny scutt
-32-  yanny scutt:
Maar goed, het initiatief is echt niet nieuw hoor!

Al zo'n 15 jaar bestaat in Osdorp het 'tienerteam' dat uitgedost in snelle jacks met het opschrift: 'Beware Watch Out'en geacht worden het winkelgebied te beveiligen op de drukke koopdagen.

Zij worden doorverwezen door bureau Halt! naar een politiefunctionaris die jeugdzaken doet.

Ik heb niet de indruk dat het werkt, want de jongens zie je voornamelijk (buiten zicht van hun begeleiders) in groepjes rondhangen in het winkelcentrum.

Niks 'Beware Watch Out' Maar veel meer de houding van; Oh jee! hoe kom ik hier vandaan..?

Ze zijn even 'van de straat' dat wel. Groet; yanny
Suffie
-33-  Suffie:
Yanny, Beware Watch Out valt al enige tijd onder Spirit en maakt deel uit van R&B (resocialisatie en begeleiding). SAOA is echt iets héél anders. Straatcoaches zijn namelijk geen 'ontspoorde jongeren' zoals een aantal reacties ondanks de eerder gedane uitleg suggereren, maar professionele beveiligers die overlast veroorzakende jongeren direct koppelen aan hulpverlening. Dat ze een pakkie aanhebben en op straat tussen het winkelende publiek lopen is echt de enige overeenkomst.
yanny scutt
-34-  yanny scutt:
Suffie, uit de publicaties heb ik nog niet zo,n mooie uitleg gehad! (Dank je wel!) Groet; Yanny
Olivier
-35-  Olivier:
Het is Marcouh in ieder geval gelukt de focus op zijn stadsdeel te krijgen van de overheid. Heerlijk een probleemwijk waar weer tig miljoen euro in gestopt gaat worden. Nog meer sociale proecten en een nog grotere glimlach op het gezicht van Marcouh. Kijk mij eens heeeeeel goed bezig zijn. Je kunt je alleen afvragen met wat.
Suffie
-36-  Suffie:
Ollie, jij bent ook al zo'n slechte lezer, niet?
margreet
-37-  margreet:
Slechte lezer of zit er een kern van waarheid in? Wat arrogant Suffie om lezers/schrijvers voortdurend zo aan te pakken!
Jochem Floor
-38-  Jochem Floor:
Een kern van waarheid betekent een dikke schil van onzin, Margreet. Als men die er gelijk af zou schillen komt dat de discussie ten goede en ik kan me voorstellen dat een regelmatig deelnemer als Suffie dat waardeert. Wat dat betreft is hij bepaald de enige niet.
Suffie
-39-  Suffie:
Margreet, als er in een reactiedraad vijf keer wordt gesteld dat Marcouch niets met het SAOA te maken heeft en vervolgens roept iemand dat hij het zo mooi voor elkaar heeft kan ik hem moeilijk van verregaande oplettendheid beschuldigen.

Marcouch heeft het 'geluk' gehad het stadsdeel met de meest complexe jongerenproblematiek te bestieren en vanuit de centrale stad heeft men zijn gebiedje gekozen voor de SAOA pilot. Ondertussen is het SAOA ook actief geworden in Osdorp. Gaan we Marjo Teuling nu ook allemaal als pispaal gebruiken?

Daarnaast, roepen over hoeveel het allemaal kost is zo verschrikkelijk makkelijk. Daar heeft ome Ollie namelijk vermoedelijk geen idéé van.

Arrogant? Misschien, maar dan wel onderbouwd arrogant en dat scheelt een hoop.
yanny scutt
-40-  yanny scutt:
Osdorp Suffie? Maar daar heb ze nog helemaal niet gezien? Waar staat SAOA precies voor? (ik ga er gemakshalve even vanuit dat het weer zo'n irritante afkorting is..)Groet; Yanny
daniel pieterse
-41-  daniel pieterse:
Suffie:27 maart 2007 14:16 uur
Afstomping is één van grootste oorzaken van generalisatie, gewoon worden één van de grootste van vooroordeelvorming.

onderbouwd suffie? maak jezelf nou niet mooier dan je bent...
Susan Haage
-42-  Susan Haage:
Maar daar hadden we het niet over. De vraag is nog steeds of dat project met die straatcoaches een probleem oplost. Als het werkt, mag het van mij ook wat kosten. Ik wil nog steeds erg graag weten wat het probleem van de buurt nou eigenlijk is, want ik zie het niet. Dat er veel individueel leed bestaat achter de voordeuren, wil ik best geloven. En ik betaal met liefde belasting om daar wat aan te doen. Maar wat is nou het probleem met die hangjongeren?

(En voor ik weer een veeg uit de pan krijg van iemand die het beter weet: het gaat wel om eigen beleving. Die is veel belangrijker dan de statistieken. Voorbeeld: de helft van de bejaarden van de Driehoven voelt zich niet veilig op straat. Terwijl de cijfers ook aantonen dat oude vrouwtjes het veiligst zijn van ons allemaal)
daniel pieterse
-43-  daniel pieterse:
Nee Susan, als we het al ergens daadwerkelijk over hebben (!) dan is het wel de stroom aan tendentieuze onzin stukjes over 'hangjongeren uit slotervaart' (lees marrokanen).
Als we het over stadswachten (e.d.), hun kosten en hun functioneren willen hebben dan zou er hier een andere discussie plaatsvinden met een andere titel en een andere foto.

Toch, Arnoud de Jong en Suffie?
Bas
-44-  Bas:
Veiligheidsbeleving(subjectief) en daadwerkelijke vormen van onveiligheid (objectief)zijn al zo oud als de weg naar Kralingen. Net als Susan zou ik nu wel eens willen weten waar het nu echt om gaat. Bestrijding van symptomen? Wat is er inderdaad mis met hangjongeren. Mogen jongeren niet meer met een clubje bij elkaar staan zonder gestigmatiseerd te worden. Wat doen die hangjongeren dan, zijn ze gevaarlijk? Ik geloof er geen barst van. Mij komt het meer over dat half Nederland onderhand zo intolerant als de wiedeweerga is geworden. En dat hebben we dan weer te danken aan die leuke Kabinetten die ons alsmaar voorhouden dat het in ons land ernstig mis is met normen en waarden. We hebben tenslotte tegenwoordig ook al ghetto's. We bouwen ommuurde woningbouwprojecten, we zetten overal hekken voor, overal camera's en stellen onderhand iedereen die maar iets doet wat niet door de (gewenste) beugel kan onder toezicht of plakken er een etiket op. Dat is gewoon duidelijk en handig.
Suffie
-45-  Suffie:
Susan, als je je eigen beleving als maat stelt dan beperk je je visie wel heel erg. Vraag ook eens naar de beleving van de winkelier die er over denkt z'n zaak te sluiten in verband met rovende scholieren, of naar de man die na vijf autoruiten maar geen aangifte meer doet, of aan het oude vrouwtje dat eerst op straat werd beroofd en daarna 'bezocht' door een 'NUON-beambte' die er met haar pin vandoor ging. Of die man die een hakenkruis op zijn deur gekrast vond en een brandende krant op zijn deurmat omdat hij de gore moed had iets te zeggen van de zuipende en pissende jongeren in zijn portiek. Ik vind het dus tamelijk solipsistisch om te roepen “ik zie niets, dus er is niets” als statistieken en bevolkingsonderzoeken iets anders uitwijzen. En laten we eerlijk zijn, dat jij het niet erg vind om nagefloten te worden, moeten we dat meteen maar de norm maken?

Natuurlijk, de straat is van iederen, dus ook van de jongens en meiden die met hun brommertjes op een plein willen staan om te chillen, te geinen, een biertje te drinken en een beetje te blowen. Dat er wel eens een bal tegen iemands raam knalt moet je ook niet te moeilijk over doen, dat is nog nooit anders geweest en dat hebben al onze voorgaande generaties gewoon overleefd. In Amsterdam lopen stampen jeugdgroepen rond, Marokkaans of anders, die niet verder komen dan dit soort 'overlast' en die worden door politie en hulpverlening aardig met rust gelaten. Waar het om gaat zijn de groepen waarbij het wél uit de klauwen loopt, die wél bewoners lopen te bedreigen en te intimideren, die wél in portieken en brievenbussen lopen te pissen, die wél op knokken uit zijn en die wél lopen te jatten uit winkels, auto's en huizen. Dat soort groepen zijn er dus genoeg, en met name in Slotervaart. Dat maakt de buurt geen no-go area waar je de straat niet op kan, maar rechtvaardigt wel een extra aanpak.

Voor wat betreft onze belastingcentjes: Ik krijg steeds meer het idee dat de gemeente niets goeds meer doen kán: grijpen ze niet in dan zijn ze laf of laks, grijpen ze wel in dan deugt het ook niet. Natuurlijk, in de afgelopen jaren hebben ze terdege begrepen dat er drie dingen zijn die niet werken: het stigma-vermijdend bagateliseren of ontkenen van problemen, het zwaar gesubsidieerd pamperen van randgroepjongeren met reisjes, clubjes en uitjes en het door de politie uit de straat laten slaan. SAOA is een pilot, een experiment, maar wel een initiatief om achter de voordeuren van probleemjongeren te komen. En zoals het met veel pilots gaat zal het effect nog moeten blijken, net als dat er nog wel het nodige zal moeten worden bijgesteld in de loop der tijd. Moeten we het dan maar niet meer steunen? Sorry, maar met die mentaliteit had het met de uitvinding van het wiel vermoedelijk ook niets geworden.

Daniel en Susan, er zijn stampen websites waarop je allerlei bevolkingsonderzoeken en statistieken kunt vinden. Zoek ze eens op, loop eens naar binnen bij die stichting of zoek je buurtregisseur eens op.

En Daniel, ik heb van jou nog steeds niet gehoord waarom deze stukjes onzin zijn, alleen maar ongefundeerde ontkenning...
Suffie
-46-  Suffie:
O ja, en omdat ik ook de kwaadste niet ben: in het stukje 'schijnveiligheid' staat een leuke link naar de veiligheidscijfers in Amsterdam.

Klik er eens op...
yanny scutt
-47-  yanny scutt:
Suffie, je bedoelt het stukje 'scheinzekerheid' denk ik. Groet; Yanny
yanny scutt
-48-  yanny scutt:
PS. Sorry...schijnzekerheid. (natuurlijk) Yanny
daniel pieterse
-49-  daniel pieterse:
@Suffie:

dus je bent met me eens dat Arnouds stukje serieus gelezen moet worden? Zijn grap bevat dus een kern van waarheid en de straathangende allochtoone jeugd moet serieus worden aangepakt? Of?
Dan blijft het voor mij echter als een paal boven water staan dat we deze discussie ook met hen moeten voeren ipv ze in in een 'ape pakkie' heisen en ze vervolgens afzeiken als er een paar daadwerkelijk doen wat 'wij' van ze vragen. Namelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.
alleen azijnzeiken werkt niet!
Suffie
-50-  Suffie:
Daniel, hieruit blijkt dat je echt niet léést! De straatcoaches van het SAOA zijn géén in apepakkies gehezen allochtonen zoals jij maar blijft beweren, maar professioneel getrainde mensen die vanuit een beveiligingsbedrijf zijn ingehuurd. Het is mij duidelijk dat je achter iedere reactie probeert je vinger te poeren om jouw beeld te bevestigen. Ik heb je bij deze opgegeven.
M. Herzberg
-51-  M. Herzberg:
Ja, right, 'professioneel getrainde mensen die vanuit een beveiligingsbedrijf zijn ingehuurd'. Die hebben uit vrije wil de keuze gemaakt voor deze carriere met perspectief , zeker.

Kunnen jullie zich nog herinneren aan het gedroogd van de megananenmarkt? daar werd iedereen die eigenlijk niet echt geschikt is voor deelname aan en productieprocess verplicht voorgeleid ergens op een industrieterrein en een zogeheten 'baan' aangesmeerd. Moeten jullie een gaan nakijken wat voor 'banen' dat dan zijn: 85% beveiliging! Wie op 2 benen kan staan voldoet daar al aan de oorwaarden zeg maar.

Ook deze types zijn nix anders dan geuniformeerde dwangarbeiders die dan zeker weten hun frustraties gaan botvieren op kansarme buurtbewoners. To Serve en Protect heeft al een aantaal incidenten achter de rug als ik mij goed herinner bij NS stations in Amsterdam.
daniel pieterse
-52-  daniel pieterse:
Sorry Suffie dat ik wat was afgeleid door de Titel van deze discussie :
“Hangjongeren in uniform”

Mijn zich herhalende reaktie richt zich op de vorm van dit stuk van Arnoud en de stroom van vergelijkbare uitingen. wat Arnoud ook precies probeerd te zeggen, het beeld van de hangjongere waar op neer gekeken wordt is veel sterker dan de boordeling van 'professioneel getrainde mensen die vanuit een beveiligingsbedrijf zijn ingehuurd'.
Er worden hier 2 verschillende onderwerpen aangeroerd en gemengd onder een flinterdunne laag humor.
Dat is wat mij betreft prima maar dan houd ik mij ook wel het recht voor op allebei te reageeren, of desgewenst dat onderwerp er uit te pikken wat het meeste mee(al dan niet onbedoeld) surft op de tsunami van rechtse praatjes.

En wat betreft deze opmerking:
“Ik heb je bij deze opgegeven.”

Gelukkig hoef ik alleen maar jou eigen reactie te copy/pasten voor een passend antwoord:

Suffie:29 maart 2007 08:17 uur
Is het nou eenzaam daarboven, Nico?
Suffie
-53-  Suffie:
Daniel, hoewel ik het absoluut niet met je eens ben, geef je nu wel argumenten en dat discussieert een stuk beter. Ik denk dat Arnoud hier heel goed spel speelt met bestaande vooroordelen en dat je daar met open ogen in bent getuind. Satire schijn te je moeten herkennen en het is toch echt jouw actie dat je daar meteen allerlei contra-marokkaanse complotten bijhaalt.

En voor wat betreft jouw citaat: laten we Nico er buiten laten, die man neemt niemand meer serieus.
daniel pieterse
-54-  daniel pieterse:
Laten we deze draad niet als prive 'ik wil het laatste woord, nee ik!' platform gebruiken.

Hierbij mijn laatste opmerking:

ik blijf er bij dat Arnoud met dit stuk, en over humor valt te twisten, een bouwvergunning voor een golfslagbad aanvraagd temidden van een tsunami van rechtse praatjes

“en gaat nu echt over tot de orde van de dag”
Suffie
-55-  Suffie:
[i]Laten we deze draad niet als prive 'ik wil het laatste woord, nee ik!' platform gebruiken.

Hierbij mijn laatste opmerking: [/i]

Hahahaha!!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.