Home > > Onbeperkt kettingzagen in Slotervaart

Onbeperkt kettingzagen in Slotervaart


[klik voor vergroting]
Slotervaart- Wat is dat toch heerlijk om als bomensloper lekker ongestoord je gang te kunnen gaan. Met een kapvergunning in je kontzak woest om je heen staan maaien met de kettingzaag. Zo'n buitenkans krijg je niet vaak, dus met het schuim in de mondhoeken neem je de ene dikke stam na de andere eens flink te grazen. Zo, die geeft geen schaduw meer!
Moe maar voldaan kruip je 's avonds in bed achter moeders vlezige stronk en zucht: "Het was ge-wel-dig, Mien! Dat Christoffel Plantijnpad kennen ze niet meer terug!"

[klik voor vergroting]
O, er zullen best allerlei goede redenen of smoezen zijn geweest om langs het Christoffel Plantijnpad in Slotervaart tientallen reusachtige bomen te kappen. Die krengen waren weer eens iepenziek natuurlijk. Of hadden stormschade. Of boombasttering. Takkenmoeheid en schorsschurft desnoods. Misschien zag de deelraad door de bomen het bos niet meer. Wie zal het zeggen? En ze hebben waarschijnlijk ook beloofd om elke boom netjes te vervangen door een nieuw exemplaar, u weet wel, zo'n anorexiaal twijgje met een paaltje ernaast. Nee, dat is vast allemaal dik in orde.


[klik voor vergroting]
Waar ik nog wél wat problemen mee heb is de CO2-balans. Dagelijks word ik aan mijn hoofd gezeurd om toch vooral mijn persoonlijke CO2-uitstoot te compenseren. Dan moet ik een Daihatsu gaan kopen, want die fabrikant van pruttelautootjes belooft een jaar lang bomen voor me planten ter verrekening van mijn uitlaatgassen.
Wanneer ik een vliegreis maak wordt mij een vrijwillige bijdrage gevraagd. Ook die wordt omgezet in vriendelijke flora. Zo kan ik dan weer rustig slapen, zonder schuldgevoel over mijn broeikasgasproduktie.


[klik voor vergroting]
Maar mooi niet dus! Heb ik net mijn broeikasboekhouding op orde, raast het stadsdeel Slotervaart eens lekker 'van dik hout zaagt men planken' door de buurt! Bijna alle bomen weg! Kan ik weer opnieuw beginnen met Daihatsus kopen! En Al Gore kan ondertussen wel kappen met die milieucampagne van hem. Die houdt tóch geen stand wanneer de eerste de beste lullige deelraad in Amsterdam-West de boel kan lopen saboteren.
Daar ga je dan met je strijd tegen de opwarming van de aarde! U gaat het merken: in Slotervaart wordt binnenkort de grond te heet onder onze voeten!

drie reacties op "Onbeperkt kettingzagen in Slotervaart"

Flipper
-1-  Flipper:
Het ergste is nog (en dat wordt dus ook -min of meer- aangegeven in dit stuk !) dat je zaken opgelegd krijgt, waaraan degenen die je dat opleggen zichzelf niet houden. En om concreter op desbetreffende stukje terug te komen, tsja, Bij degenen die écht de mogelijkheid hebben om een goede slag te slaan... leeft het milieu helemaal niet. Wérk, wérk, wérk ! Dààr draait het om. Dat we daarmee onze wereld verzieken... speelt geen enkele rol, en nàdenken over de/een toekomst voor (bijvoorbeeld) ons nàgeslacht ? Dàt is er al helemaal niet bij !
Flipper
Ko
-2-  Ko:
Och heden, bij jou ook al? En langs het Plantijnpad nog wel, zonde...

Maar er is één lichtpuntje: als Wieland straks van Zuidoost naar Slotervaart verhuist voelt-ie zich tussen al die gekapte bomen meteen thuis.
engine 54
-3-  engine 54:
Arnoud, als je je eigen stukje van 12 december 2005 nog eens leest weet je waarom die bomem op het Christoffel Plantijnpad gekapt moeten worden!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.