Home > > Etalagefitness

Etalagefitness

Etalagefitness
Amsterdam - De tijd dat de spieren soepel werden gehouden en de conditie werd getraind in bedompte gymzaaltjes is niet meer. Neen. Trainen doe je in het openbaar binnen. Achter grote etalageramen is te zien hoe jongens en meisjes van alle leeftijden hun lijf in vorm houden. Zonder gêne voor hun lichaam in te strakke pakjes en door zweet ongeflatteerde, ernstig kijkende, rode hoofden.

Een sportschool moet er mee zijn begonnen en inmiddels tel je als fitness centre of health club niet meer mee zonder grote ramen waarachter de spieroprekkende toestellen keurig in gelid staan, alle met de blik op buiten gericht. Maar voor wie is de etalagefitness eigenlijk? Is het een show voor de voorbijganger of werkt het voor de sporter extra stimulerend om al bewegend naar buiten te kijken? Ik blijf het een raar gezicht vinden, de raamprostitutie van 2007.

zes reacties op "Etalagefitness"

Els
-1-  Els:
Vreemde ontwikkeling inderdaad, je ziet het overal. Vermoedelijk is het bedoeld om de niet-zwetende voorbijganger naar binnen te lonken, maar bij mij mislukt die strategie in elk geval. Ik krijg er altijd een erg tevreden gevoel van dat ik lekker buiten loop en zet de pas er dan nog eens flink in.
brompot
-2-  brompot:
wat is het probleem? Ik snap de irritatie of verwondering niet.
-3-  :
ik denk dat t idd een beetje bedoeld is om naar buiten te kijken: tegen een kale muur aankijken is saai en TV-schermen installeren is weer duur.

Is de foto van die bij 't marnixplein?
Het begint altijd in Heteren..
-4-  Het begint altijd in Heteren..:
Oeps:

Naakt fitnessen
HETEREN - Nudifit, gaat het heten, en de voorwaarde is dat alle bezoekers geheel ontbloot aan de fitnesstoestellen hangen. Binnenkort start een sportschool in Heteren met deze bijzondere vorm van naakt sporten.
engine 54
-5-  engine 54:
Kan niet missen, moet op de hoek van de Overtoom zijn.
Als er toevallig net een paar leuke vrouwen op en neer hobbelen op zo'n sportapparaat kan het stoplicht niet lang genoeg op rood staan!!!!!!!!!!!!
yanny scutt
-6-  yanny scutt:
Hellenistische toestanden..want ook in de oudheid werd naakt gesport. Verder ook niets nieuws onder de zon omdat er destijds ook al flink protest was vanuit de bevolking die de religie hadden ontdekt. (het ontluikende christendom)

Wel grappig trouwens al die glazen sportpaleizen waar je mensen in strakke kleding lekker bezig ziet zijn. Ik denk dat het de bedoeling is dat wij allen iets gaan doen aan ons (over)gewicht en dat is helemaal niet zo'n slecht idee, lijkt mij.. ( wel ben ik blij dat ik de leeftijd heb bereikt waarop het niet meer zo nodig is..) (-: Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.