Home > > A room with a view

A room with a view

Schutterstoren-uitzicht
Daar ga ik weer, zelfbenoemd promotor van een westelijk stukje van Amsterdam. Maar als u heeft gezien wat ik heb gezien, dan kunt u het niet ontkennen. Hoog in de nieuwe Schutterstoren heb je het mooiste uitzicht over de stad. Nou ja, over dat westelijk stukje van de stad dan.

Ik had niet eens een perskaart nodig om nog voor de officiële opening een kijkje te nemen in deze nieuwbouw langs de President Allendelaan. Ik ken iemand die daar voor (interieur)zaken moest zijn bij toekomstige bewoners en dan glip je gewoon mee. Was wel even slikken. De veertig meter hoge toren heeft nog geen inwendige lift die werkt en naar tien hoog lopen is zelfs voor mij, fanatiek sporter bij de sportschool aan de overkant, te veel. En dus: de bouwlift. Mijn leven flitste bij elke meter die we langs de wand van de toren omhoog stommelden tien keer aan me voorbij. Wat heb ik een leuke jeugd gehad.
Bij de Schutterstoren gaat mijn hart sneller kloppen. Dit keer letterlijk, door de rit in een gammel bakkie naar boven, maar de hartkloppingen begonnen al toen ik jaren geleden de maquette zag. Nooit geweten dat een gebouw je zo kan raken. De Schutterstoren is apart, markant, frappant, cilindrisch van vorm, hij glimt, hij stijgt boven alles uit en... wordt wel eens vergeleken met een centrifuge. Maar daar zie je niet veel van als je er binnenin staat. En dat stond ik dan eindelijk. Ruim twee jaar nadat de eerste paal ervoor was geslagen. Het uitzicht, waarvan ik tot nu toe alleen kon dromen, voldoet aan alle verwachtingen. Mijn advies: pap snel aan met de mensen op negen hoog of hoger. De lift zal binnenkort in werking worden gesteld.


vier reacties op "A room with a view"

engine 54
-1-  engine 54:
Het is inderdaad een apart gebouw.
Jammer dat hij een beetje verstopt staat, want je ziet hem niet echt goed vanaf de Allendelaan.
yanny scutt
-2-  yanny scutt:
Shirley, wat een view! Je moet dan wel aan de goede kant wonen van die 'Droogtrommel'..

Laatst zat ik in bus 19 met mijn kleindochter van 4 jaar oud (die is dol op het openbaar vervoer in Amsterdam) en ook haar viel dat ronde gebouw op, en zij vroeg mij; “Nana, waar spelen de kindertjes buiten?”

Ik kon haar geen antwoord geven en schaamde me heel erg!

Hoezo, jonge gezinnen terug halen naar Amsterdam?! )-: Yanny
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
PS. Ik bedoel dus dat wanneer de gemeente Amsterdam jonge gezinnen terug wil halen in 'hun stadsdelen' zij echt wel met iets beters moeten moeten komen qua huisvesting!...Yanny
centrifuge 2004
-4-  centrifuge 2004:
het is een geweldig gebouw om in te wonen, aan welke kant je dan ook zit.

En in het park is ruimte zat om te spelen (er is dichtbij de flat een omheinde speelplaats voor de kleinere kinderen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.