Home > > Goed nieuw(s)jaar

Goed nieuw(s)jaar

Schotte2006
We hebben altijd wel wat te mekkeren. Over opgebroken wegen, parkeervergunningen, zwerfvuil, hangganzen... Maar als ik terugblader in de nieuwsberichten van het afgelopen jaar in Geuzenveld-Slotermeer, dan word ik toch vrolijk.
Het jaar 2006 is namelijk het jaar waarin de lokale Groenwethouder himself een nieuwe conifeer kwam planten bij de familie Bogers. De aanleiding - kwajongens hadden de vijftig jaar oude plant in de fik gestoken - was minder leuk, maar toch was het een vrolijk plaatje in de krant, dat kordate optreden van de wethouder. Goed nieuws!
Ook om vrolijk van te worden: de honderden leerlingen die voor hun jarige schooltuin Ridderbos een tegelmozaïek maakten. De vijftigjarige tuin heeft nu een kleurrijk voetpad van zelfgemaakte tegels. Een aantal straten verderop stond de Onderwijswethouder datzelfde jaar in zijn handen te klappen bij de opening van de nieuwbouw voor basisschool 't Koggeschip. Nu een brede school, dus er is van alles - ook na schooltijd - te doen voor de buurt. Goed nieuws! En er was meer: de familie Ten Brink vierde haar gouden huwelijksdag. "Hij had zulk mooi haar," vertelde mevrouw Ten Brink met een nog altijd liefdevolle blik naar haar inmiddels kale echtgenoot. Ook Jan en Jopie Schotte (zie foto) zijn nog altijd gelukkig en sinds vorig jaar maar liefst zestig jaar getrouwd. "Ze was alleen iets gladder toen," herinnert hij aan vroeger. Zijn golvende zwarte haren zijn ook niet meer, maar nog altijd verliefd. Goed nieuws.

En zo was er veel goed nieuws in dit - soms grauwe - stukje van de stad. Er werd een buurtcamping, inclusief kamperen en barbecue op het grasveld, georganiseerd, er werden bomen geplant tijdens Boomfeestdag. Speel-o-theken geopend (soort bibliotheek maar dan met speelgoed), nieuwbouw werd voltooid, het stadsdeelkantoor kreeg een nieuw logo (een zonnetje, helaas onthuld op de natste junidag), er werd een voetbalkooi geopend, kunst gerestaureerd, een moord gepleegd in het Gerbrandypark (maar dat was een toneelstukje), boottochtjes gemaakt door het Sloterparkwater, er werd door duizenden gedanst tijdens Loveland (alhoewel omwonenden met gevoelige oren dat geen goed nieuws vonden) en de Burgemeester Fockstraat kreeg een nieuw fietspad. Het was een goed jaar.

zeven reacties op "Goed nieuw(s)jaar"

Dree
-1-  Dree:
Ik mis Amsterdam toch wel soms!
-2-  :
Mooi, ik ben gek op goed nieuws.
art
-3-  art:
Het is goed dat ook de positieve kanten eens worden belicht. Optimisme is een morele plicht, zei iemand ooit eens. Ik weet niet wie het was, maar waarschijnlijk was het in de jaren zestig en kwam er marihuana aan te pas.
-4-  :
Dat was Karl Popper, mogelijk in de jaren '60 maar niet zo'n blower denk ik...
erik
-5-  erik:
fantastisch nieuws
yanny scutt
-6-  yanny scutt:
Het mooiste nieuws zie je op de foto; twee mensen die nog altijd heel blij zijn met elkaar. Zij overwinnen alles!
(-: Yanny
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
PS. Al het andere nieuws kan , en moet, beter..Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.