Home > > De B is van ..

De B is van ..

In De Baarsjes is men gek op rijmelarij, ja, je kunt gerust stellen dat het een alliterend stadsdeel is. Zo heet ons informatie blad BaarsjesBerichten, deelt Burgemeester Cohen deze week de jaarlijkse Baarsjesbeurs, hebben we elke maand een Baarsjesborrel en werden vorige week alle ouderen op een Baarsjesbol getrakteerd. Dan spreken buitenstaanders ook nog eens van De booming Baarsjes.
Zo'n naam met een ‘B’ is ideaal voor de amateurpoëet, je kan er nog vele leuke combinaties mee bedenken. Waarom geven we de overlastgevende hangjongeren in de buurt voortaan niet de bijnaam Baarsjesboefjes? Dat zou toch al heel wat schelen voor het gevoel van veiligheid: "Is het niet onveilig bij jou in de buurt?" "Ach we hebben wel eens last van wat Baarsjesboefjes, maar voor de rest..". En staat een Booming Baarsjes bestuurder ook niet meteen al dichter bij een (Baarsjes) burger?

Het ligt natuurlijk niet alleen aan de 'B', die heeft Bos en Lommer immers ook, het zit 'm ook in de naam zelf. De Baarsjes klinkt gewoon veel gezelliger dan Geuzenveld-Slotermeer, Zuider-Amstel of Oost-Watergraafsmeer? Je wordt er vrolijk van en dan sla ja wel eens aan het 'dichten': vandaag hebben we geen rotweer, maar last van wat Baarsjesbuitjes, eet ik geen boterham maar een Baarsjesbroodje en schrijf ik geen artikel maar een Baarsjesblogje.

22 reacties op "De B is van .."

engine 54
-1-  engine 54:
Zit je lekker te vissen in de erasmusgracht, heb je
opeens een baarsjesbaars aan je haakie.
Is het nou een kleintje, dan heb je een baarsjesbaarsje.
Ben je mooi klaar mee.
Dat hele vissen is trouwens toch al barbaars
CasaSpider
-2-  CasaSpider:
Het heeft wel iets Bibelebons, die Baarsjes...
art
-3-  art:
...bavianen blijken begenadigde bamzaaiers...
engine 54
-4-  engine 54:
Goed,nog ff rijmen dan.

De Baarsjes, gelegen in Amsterdam West
een wijk, op 1 na mooier dan de rest.
Met de Jan Eef, om eens lekker te shoppen
als ze tenminste met nieuwe belwinkels stoppen.
Of de Baarsjesweg, met weldra een prachtige moskee
hoewel,Geert Wilders zegt hier tegen nee.
Ook het Rembrandpark mag er wel zijn
maar niet te veel kappen, anders wordt het wel klein.
En het nieuwe fitnesscentrum aan de Jan van Galen
voor het gewone volk bijna niet te betalen.
Hoofdweg, Postjesweg en Orteliuskade
buurten, waar nog wel eens een pistooltje wordt geladen
Dan natuurlijk nog het Mercatorplein
Ach, wonen in de Baarsjes is toch zo fijn.
Nee, misschien ben ik wel een beetje dommer
maar liever woon ik toch in Bos en Lommer.

groeten uit Bos en Lommer
-5-  :
Erg goed en treffend gerijmd! En dat zeg ik niet alleen omdat ik in Bos en Lommer woon (met De Baarsjes als uitzicht).
Wouter
-6-  Wouter:
Nondeju wat triest
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
Engine, prachtig! Dat is echt geen ordinaire rijm. Dat is taalkunst! Ik zou zeggen, ik zie nu al uit naar de volgende! (-: Yanny
estherd
-8-  estherd:
Ach wat, we voegen de twee stadsdelen gewoon samen en noemen het stadsdeel dan Baars en Lommer.
-9-  :
Of het Baarsjesbos.
art
-10-  art:
@ Wouter

Uw argument omvat een complexe casus — of het leven al of niet een trieste aangelegenheid is — en uw diepgaande betoog werpt een verhelderend nieuwe invalshoek op het onderwerp. U heeft daarmee een formidabele queeste volbracht, op indrukwekkende wijze, met een talent etalerend dat maar weinigen van ons is gegund.

Na het talloze malen lezen van uw post, is het mij nog steeds niet duideljk, waar het nou precies briljant wordt; waar de genialiteit hem in schuilt, hoe het mogelijk is dat men verstrikt raakt in het magistrale web van uw woorden, en maar bij onmachte blijft, om de vinger op de briljante plek te leggen.

Maar hoe geraffineerd uw pleidooi ook in elkaar steekt, ik heb u door: Uw geheim is dat u in het theoretische blijft hangen, in de luwte van de abstractie schuilt; u spreekt in concepten en conjecturen, maar u wordt nooit concreet of to-the-point. U doet feitelijk wat alle grote schrijvers doen: u maakt zich daarmee ongrijpbaar; het is een kunst die alleen de allergrootsten is voorbehouden.

Laat ik u in die waan laten... Laat ik u denken, dat u met een groot mes grote bewegingen aan het maken bent, terwijl u in realiteit een stuk prei vasthoudt. Laat ik u in de waan laten, dat u een maatschappelijk criticus van aanzien bent, terwijl u in realiteit kampt met de eenzaamheid en de onomkeerbaarheid van zaken.

Wat als u eens tijdelijk de wereld zou vergeten en aan uzelf zou gaan sleutelen?
Dr.D
-11-  Dr.D:
Sinterklaasrijmpjes over de Baarsjes.
Snap `t wel...
art
-12-  art:
Las m'm post nog eens en zag dat het wat uit de hand gelopen was, ik typ erg snel. Klinkt erger dan ik bedoelde, Wouter. Had een satirische bui en wat behoefte aan polemiek...
Dr.D
-13-  Dr.D:
En een hoog Daniel gehalte...
Manon
-14-  Manon:
Beste Art, deze post wat uit de hand gelopen? Ik vind uw bijdrage vanaf januari weinig van prettig. U denkt dat als mensen reageren u dan als het ware mensen maar de mond moet snoeren en ze allerlei dingen toe moet dichten. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een bijdrage op deze site.
Ik zou zeggen na een slechte start, laat eens zien hoe u uw leven kunt beteren.
-15-  :
offtopic @ Dr. D: kun je nu eens ophouden met die ongefundeerde persoonlijke aanvallen? Het voegt niets toe en irriteert alleen maar.
art
-16-  art:
@ Manon, dat is een alleszins vriendelijk klinkend verzoek. Ik zal mijn leven beteren als anderen dat ook doen: als ik niet meer wordt gestalked (door Rosa) en niet meer voor triest wordt uitgemaakt (door Wouter). Als u over de tijd beschikt, zou u wellicht ook hun ter orde kunnen roepen. Dat zou beter zijn voor ons allemaal. Ik hoop nog veel van u te vernemen op het forum.
art
-17-  art:
@ Dr. D: Een hoog Daniel gehalte? Heb geen idee waar het over gaat. In relatie tot de bijbelse Daniel of mbt de Daniel hier, en zijn respons?
ThomasS
-18-  ThomasS:
@ Daniel: rustig jongen, Dr D. heeft het alleen over een hoog Daniel gehalte. Da's toch geen aanval? Tenzij je vindt dat 'art' wel heel erg slecht schrijft en je niet met hem vergeleken wil worden...
yanny scutt
-19-  yanny scutt:
Ach ja, Daniel ging en art kwam. Leuk toch?! (-; Yanny
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
PS. Maar dat mooie gedicht is er dan toch maar!

Of het door Pieter, , Dr.D of art is geschreven.. Wie weet, helpt het voor de creativiteit om in de huid van meerdere personen te kruipen! (-; Yanny
engine 54
-21-  engine 54:
Ja Yanny, deze ging wel lekker.
Ik doe het eigenlijk heel weing, dus misschien maar eens wat vaker doen. Je moet er wel voor in de “stemming” zijn.
Het kan ook wel eens helemaal niet lukken.

Groet engine 54
damsco 5713 zone
-22-  damsco 5713 zone:
de lijpste van damsco ik zeg je hier ga je snel dood als je grote bek hebt ik zeg je fuck the rest west de best en de gekste!!!!!!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.