Home > > Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig 2007!
Fijn! Mij valt vandaag de eer te beurt om alle lezers van Amsterdam Centraal namens de redactie een héél goed en voorspoedig 2007 te wensen!
Een jaarwisseling betekent altijd weer: nieuwe ronde nieuwe kansen. Kansen om dingen beter te doen dan vorig jaar. Daarom deed ik een poging om bij de correspondenten te inventariseren welk nieuwjaarswensenlijstje zij voor 2007 hadden. Had ik beter niet kunnen doen, want de meesten zaten blijkbaar al vroeg achter de oliebollen en onder de olie. Het resultaat was daardoor enigszins dunnetjes, maar goed. Het zij de jongelui vergeven...
De één wil de roodlichtcontrole voor fietsers afschaffen en de smurfenverzameling van Eric van der Burg bij opbod veilen. De ander is gelukkig iets serieuzer en pleit voor meer fietsparkeerplaatsen in Bos en Lommer en het beter op elkaar afstemmen van herinrichtingsprojecten en wegopbrekingen. Nog meer voor Bos en Lommer: meer 'cultureels', marktkramen terug op Bos en Lommerplein, minder luchtvervuiling en meer gemengde scholen. Tenslotte het gewaagde verzoek aan de Amsterdammers om in 2007 nou eens radicaal over andere dingen te gaan klagen dan in 2006. Gaat wel lukken, want er is klachtenkeus genoeg.

Nou, daar bleef het zo'n beetje bij. De wensen in verband met de grootse idealen moet ik dus maar even snel zélf verzinnen. Meer verdraagzaamheid, meer verkeersveiligheid. Minder armoede, minder luchtvervuiling. Minder herrie, meer begrip.
En dan nog wat kleiner grut als een voltooid Haarlemmerplein, beschaafde en deskundige taxichauffeurs, trams en bussen die op tijd rijden. Geen havenuitbreidingen waar ze niet nodig zijn. Geen megalomane projecten. Geen privatisering Schiphol. De straat terug aan de spelende kinderen. Aboutaleb moet blijven.

Ik hoor de champagnekurken knallen, dus wat doe ik hier nog? Schrijvers en lezers van Amsterdam Centraal hebben nog een heel jaar de tijd om van alles in te brengen, voor te stellen of af te kraken. Laten we onszelf dus een gelukkig, gezond en in alle opzichten productief nieuwjaar toewensen!

vijf reacties op "Gelukkig nieuwjaar!"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
En dat wij allemaal gezond mogen blijven! Yessss! (-: Yanny
art
-2-  art:
Nou ik ben niet zo genereus, hoor. Ik wens alleen mezelf een goed jaar toe...
Masaccio
-3-  Masaccio:
Mijn wens: een vuurwerkverbod en minimaal een jaar celstraf voor elke idioot die het in 2007 nog waagt om brandweerlieden of ambulancemedewerkers aan te raken. Ook als de daders minderjarig zijn.
Michelle
-4-  Michelle:
De redactie/schrijvers van dit log een heel goed 2007. Dat we wederom maar zeer interessante discussies op deze site mogen krijgen. Mijn wens: iets minder gesnauw over en weer, iets minder betweterige opstelling, meer interactie met lokale politici.
engine 54
-5-  engine 54:
Rustig aan, wat minder spoed
dan komt het vanzelf in 2007 goed

DE BESTE WENSEN ALLEMAAL

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.