Home > > Op zoek naar de winnaars

Op zoek naar de winnaars

U heeft het natuurlijk al lang gehoord, u bent de winnaar. Althans diegenen van u, die gebruik maken van de mogelijkheden die het internet u biedt om te publiceren.

De wereld neemt u serieus, zo ook uw stadsdeel. Zo kreeg deze week iedere bewoner van De Baarsjes een muismat thuisgestuurd, vergezeld van de oproep om je aan te melden bij het 'online bewonerspanel' van het stadsdeel. Maar zijn er eigenlijk ook bewoners die zich op eigen initiatief al met het stadsdeel bezighouden. Wordt er een beetje geblogd, gefotografeerd en getubed in de buurt? Hebben de bewoners van De Baarsjes eigenlijk ook gewonnen?

Een surftochtje door mijn stadsdeel
Ik startte mijn zoektocht bij Youtube, een teleurstelling, slechts 5 filmpjes bleken 'getagged' met De Baarsjes: vier hiphopfilmpjes en een fietstochtje door de Witte de Withstraat. Dat doen de fotografen beter, fotowebsite Flickr heeft in totaal 75 foto’s uit het stadsdeel. Vooral Jemanito (blogger Tom Greuter) en Hypermorpheus (fotograaf Andre Homan) zijn hier actief. Op Hyves komt men niet veel verder dan klagen over (het gebrek aan) horeca en op Myspace is het alweer maanden stil.

En de bloggers dan?

Qua bloggers begint het er een beetje op te lijken. Zo hebben we twee politieke weblogs: stadsdeelvoorzitter Arco Verburg kijkt regelmatig naar zijn onderdanen en ook VVD-politicus Tom Leest plaatst eens per week een stukje. Ook zijn er gelukkig een paar onafhankelijke' bloggers te vinden. Zo schrijft Madelief over haar integratieproces in de buurt. Doet Verbaarsjes misschien wat ouderwets aan, maar geeft de website wel een schat aan verhalen, foto's en links. Daarnaast is er nog De Baarsjes in het Nieuws, een pagina die door verwijst naar het reguliere nieuws over De Baarsjes verschijnt, bruikbaar als je het nieuws op een rijtje wilt hebben, maar jammer genoeg geen ‘eigen’ berichtgeving.

Tot slot, en dat is toch het beste nieuws, er is duidelijk sprake van groei, de afgelopen weken zagen tenminste drie nieuwe weblogs het licht (hou vol beste Postman, (de ouders van) Daja en Claartje!). Jammer genoeg vond ik nog geen artistieke blogs uit de Witte de Withstraat, miste ik een Streetwise Marokkaans weblog en iemand zou ook die bestuurders op de Baarsjesweg wel eens kritisch onder de loep mogen nemen.

Beste buurtgenoten, laat wat van u horen, niet via een panel aan de bestuurders, maar gewoon aan ons allemaal.


N.B. Misschien heb ik hier actieve internetpublicisten over het hoofd gezien (zeker De Baarsjes bloggers die niet echt over De Baarsjes bloggen) vul het lijstje hieronder aan.

drie reacties op "Op zoek naar de winnaars"

engine 54
-1-  engine 54:
Tja, de Baarsjes.
Behalve een schietpartijtje op zijn tijd is het verder
een saaie wijk. Dus wat moet je dan op internet zetten?
Neem een voorbeeld aan je noordelijke buur.
Daar gebeurt tenminste nog een iets!!
art
-2-  art:
Ja oke, engine, maar een schietpartij gaat er altijd wel in, hoor...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.