Home > > Morgen komt de Vuilnisman

Morgen komt de Vuilnisman

"Morgen komt de vuilnisman, je kunt het wel bewaren maar wat heb je eran", zong Huub van der Lubbe al in het vorige millennium. Een grote waarheid, en dus zet ik braaf een à twee keer per week mijn vuilnis op de stoep. Dat moet je op het goede moment doen, want anders gaat er iemand van de gemeente in je vullis lopen wroeten (iegh!) en je vervolgens flink bekeuren.

Sinds een aantal weken is het in mijn buurtje echter helemaal mis.
Een paar weken geleden trof ik op de deurmat drie brieven van het stadsdeel aan. In de brief stond dat ons vuilnis niet meer op dinsdag en vrijdag zou worden opgehaald, maar op veler verzoek op woensdag en zaterdag.

Op veler verzoek? Welke idioot wil nou op zaterdag voor 9 uur 's ochtends zijn vuilniszak buiten zetten? Ik weet dat ik misschien meer houd van uitslapen dan mijn buren, maar voor negenen in het weekend al met afval in de weer? Quatsch! Neem van mij aan: niemand heeft gevraagd om een verplaatsing van ons al jarenoude vuilnisschema. Blijkbaar kwam het het stadsdeel beter uit.

Dat niemand erom gevraagd heeft, blijkt ook uit de grote hoeveelheid vuilnis die nu nog steeds (al weken lang) ouderwets op dinsdag en vrijdag wordt buitengezet. Niemand schijnt de brief gelezen te hebben. Ook het stadsdeel lijkt het geenszins hinderlijk te vinden - er is nog geen vervolgbrief, herinnering of sanctie verschenen.

Ik heb vandaag dan ook nog niemand in de vuilniszakken van de vijftien huishoudens zien graaien die hier nu al de hele dag hier voor de deur liggen te stinken.

De vuilisverschuiving heeft mij er in ieder geval op gewezen hoe belachelijk voorgeprogrammeerd ik ben. Ik bleek onbewust zo mijn vuilnisrituelen te hebben, die ik nu onder dwang van deze bureaucratische verandering heb moeten aanpassen. Ik kom op woensdag op de verkeerde werkplek aan en snap niet meer hoe het weekend in elkaar zit. Gelukkig is Huub er nog:

"Ga me nooit meer zorgen maken
Stop ze in een vuilniszak
En die hele handel stamp je aan
En zet alles bij de vuilnisbak
Want morgen komt de vuilnisman"

En verdomd, hij komt echt morgen. Want morgen is het zaterdag.

negen reacties op "Morgen komt de Vuilnisman"

-1-  :
En? Heb je de wekker al gezet? ;)
yanny scutt
-2-  yanny scutt:
Alle 'morgensterren' geheel ontregeld! (-; Groet; Yanny
Aarnout
-3-  Aarnout:
Tja. Ambtenaren. Wegens vele positieve reacties van kiezers wordt voor ons gemak de stempas ingevoerd. Het openbaar bestuur doet eindeloze onderzoekjes waaruit blijkt wat wij leuk vinden. Maar ze vragen het altijd suggestief en pas nadat ze bedacht hebben dat ze het zelf lekker vinden.
-4-  :
Zo, alles is weg hoor. Is dat ook weer opgeruimd.
-5-  :
Hedenochtend (het is nog geen half 9) wil ik mijn vuilnis buiten zetten, is het al weggehaald! Tsk.
Jochem Floor
-6-  Jochem Floor:
Vanaf 's avonds tevoren na 18:00 uur is toch ook OK?
Dr.D
-7-  Dr.D:
Dat is toch 21:00 geworden?
E.R.
-8-  E.R.:
3 Brieven van het stadsdeel...

Kun je ze niet op de site zetten Merel? Al is het maar met een link of zo. Lijkt me een aardige illustratie voor de discussie rond gemeentelijke diensten en leges.

Over stadsdeelbrieven gesproken, wij kregen er ooit 1 thuis van het stadsdeel de Baarsjes toen dat net bestond. Het was een aankondiging van het kappen van de diverse heesters en struiken aan de waterkant van de Geuzenkade tbv een nieuwe soort die zgn wintergroen en onderhoudsarm zou zijn. Die brief viel in de bus een dag nadat de heesters gerooid en versnipperd waren.

De stad verschraalt. In de inhoud van al die stadsdeelbrieven en de bedenkers ervan vermoed ik de enige verklaring.
B.Santi
-9-  B.Santi:
Deze vuilnisman komt mischien niet meer terug,ik ben weggepest uit stadsdeel Osdorp door collega's en mijn A'damse vrouw is overleden...

Mazzel

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.