Home > > Het sprookjesbos

Het sprookjesbos

Geuzenbos
Stadsdeel Westpoort is geen echt stadsdeel. Het is een gebied met heel veel bedrijven, vooral kleine. Een haven- en industriegebied. Het heeft geen inwoners. Het heeft geen stadsdeelbestuur en dus ook geen stadsdeelvoorzitter. Zelfs op Amsterdam Centraal hangt het er maar een beetje bij met slechts drie artikelen in het archief.

Nog erger: op de website van de gemeente Amsterdam staat een tekst die rept over wethouder Hester Maij die volgens deze site nog altijd verantwoordelijk is voor uitvoering van allerlei plannen. En wethouder Mark van der Horst die 'werkt aan een aantal praktische maatregelen'. Ook is men blij te melden dat het digitale ondernemersloket in 2004 gereed zal zijn. Kortom, Westpoort is een ondergeschoven kindje dat men best volwassen wil laten worden, maar waarvan men de nageltjes af en toe vergeet te knippen.
Maar er is weer wat moois te melden over Westpoort. Het Geuzenbos. Een bos zoals je het als kind wilde hebben: zonder gebaande paden, met veel plekken om te schuilen, bomen om in te klimmen, dieren om te ontmoeten, met een hele hoge uitkijktoren en veel, heel veel modder, takjes, bladeren en ander materiaal om flink vies van te worden. En dat sprookjesbos - geloof me, ik zag de zeven dwergen daar lopen tijdens mijn wandeling - ligt in Westpoort, of all places. Onvindbaar voor de boze heks, maar ook voor u. U, die misschien wel een groot natuurliefhebber is die hier ontzettend aan uw trekken zal kunnen komen. Maar verdorie waar is dat bos nou? Ik doe mijn best - en met mij veel mensen van de gemeente - om het bos op de kaart te zetten. Niet dat wij hordes toeristen in het Geuzenbos willen hebben, maar een paar groenliefhebbers meer, dat mag wel. Want het is zonde als dit onontdekt gebied blijft. Dus pak die fiets, trek aan die skates of pak de nordic walkingstokken, ga de uitdaging aan en zoek het Geuzenbos!

acht reacties op "Het sprookjesbos"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Leuk Shirley! Het Geuzenbos werd geplant als onderdeel van de voortzetting van de 'groene long' in Amsterdam west; het gebied tussen Westerpark en Spaarnwoude. Daar lag een stuk braak terrein waar nogal wat ongezellige plannen voor bestonden.

Roel van Duin (de Groenen) heeft daar ,op onze (toekomstige deelraadsleden) uitnodiging het eerste boompje in de grond gezet in bijzijn van; Hans Staphorsius (nu deelraadslid voor Groen links) Anita van der Kley (CPN) Edith Echthuyzen en haar man( de Groenen) en..ondergetekende, (destijds PSP-lid).

Al deze partijen gingen toen ,heel moeizaam, fuseren tot het uiteindelijke Groen Links. Omdat de Groenen erg dwarslagen, is de 'fusie' met een heel andere naam in de Deelraad gekomen. Hans Staphorsius, Anita van der Kley en Edith Echthuyzen zijn toen deelraadsleden geworden in het 'kersverse'nieuwe Stadsdeel. Mijn plaats (heel veel stemmen) heb ik toen afgestaan aan Anita van der KLey. Zij had meer ervaring in de politiek en ik wist meer van boeken..Zelf haakte ik al binnen een jaar af van Groen Links.

Maar het Geuzenbos groeide door!
Yesss! Groeigroetjes; Yanny
Arnoud de Jong
De PSP, dát waren nog eens tijden, Yanny! ;-)
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Arnoud, ik was ook maar een jaar bij de PSP. Ik had een jaartje of 4/5 in Israel gewoond, voelde me verplicht om iets voor te stellen in de samenleving, en daar was dat 'gebroken geweertje', waar ik gevoelig voor was..

Na een jaar partijvergaderingen met veel bla bla, heb ik bijna een kanon gekocht...

gelukkig kwam ik tijdig tot inkeer en ben sindsdien volstrekt partijloos! Buitenparlementaire Groet; Yanny ;-)
E.R.
-4-  E.R.:
Als notoire off-topic logger kan degene die onder het fonetische Jannie's K...t bijdraagt misschien een alternatieve site beginnen?
On topic: niets van waarde in kaart brengen svp, anders draag je bij aan de weerloosheid ervan.
yanny scutt
-5-  yanny scutt:
E.R. Dat is een heel oud ,en uitgekouwd, taalgrapje die jij uithaalt met mijn naam..:-) Wel lullig om te suggereren dat ik dus (en daarom?) off topic zou zijn.

Maar ik ga mijzelf en mijn K.t niet verdedigen tegen E.R. uit 'Dynasty'! Ik bedoel; je hebt een vrouw met het daarbij behorende geslachtsdeel, of een soap-schertsfiguur met slechts initialen.. Vrolijke Groet; Yanny
yanny scutt
-6-  yanny scutt:
Shirley, E.R. heeft een Sprookjesbos ontdekt! Helaas heet dat bos niet Geuzenbos. Volgens mij is E.R verdwaald..Groet; yanny (-;
WK
-7-  WK:
“Stadsdeel Westpoort is geen echt stadsdeel.”
“Nog erger: op de website van de gemeente Amsterdam” ...... is de laatste update van 5 juni 2008 door ene Kenneth Goedhart.
Het is vandaag 30 maart 2010.
De situatie is niet veranderd.
Er is opnieuw al 664 dagen (95 weken, 22 maanden) geen nieuws over Westpoort te melden namens het Hoge College van Bestuur.
"Met het Meerjarenplan Westpoort 2003- 2006(http://www.amsterdam.nl/­aspx/­download.aspx?nocache=true&file=/­contents/­pages/­3928/­meerjarenplanwestpoort.pdf) hebben gemeente, politie, justitie en bedrijfsleven de handen ineengeslagen om dat te bereiken. Wethouder Marijke Vos, coördinerend wethouder Westpoort, is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.“
”Verkeerswethouder Tjeerd Herrema werkt aan een aantal praktische maatregelen om te zorgen voor een betere bereikbaarheid van de bedrijven in Westpoort.“
OK, Die Een Loketgedachte is doorgezet. ”Het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in dit gebied is op 1 maart 2008 overgedragen van Westpoortbeheer naar Haven Amsterdam. Resultaat van de reorganisatie is een sterkere invulling van de één loketgedachte: iedere ondernemer kan voor alle beheerzaken terecht bij de afdeling Beheer Westpoort van Haven Amsterdam. Voor vergunningen kan men terecht bij Haven Amsterdam en Dienst Milieu en Bouwtoezicht. Meer informatie over erfpacht, vestiging, vergunningen,en overige beheerzaken is te vinden bij het Ondernemersloket: http://www.loketwestpoort.nl(http://www...)"
Maar verder lijkt het Stadsdeel toch op een ouderwets wingewest.
In verre streken heb je trouwens soms nog geweldig mooie woestijnen en onontdekte sprookjesbossen.
En tsaren.
John Zwart
-8-  John Zwart:
Klopt Shirley, ik heb vele jaren in het Industriegebied Sloterdijk gewerkt en in plaats van een uurtje duf bedrijfskantine in de lunchpauze snakte ik naar eventjes het groen in. maar weinig te vinden, ja voorheen de toen nog gespaarde volkstuinen bij het oude station Sloterdijk. Als ik Westpoortwerker was vandaag, wat zou ik blij zijn met dat Geuzenbos. Ik ga de lokatie opzoeken, misschien vandaag nog wel.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.