Home > > Indische buurt: Autoriteiten spelen met vuur

Indische buurt: Autoriteiten spelen met vuur

Bij een steekpartij in de Indische buurt is afgelopen woensdag een 27-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst om het leven gekomen. Op zich helaas niets bijzonders, dagelijkse koek in deze stad. Wat echter opviel was de nasleep. Een groep van 150 Marokkanen maakte jacht op de mogelijke daders die gezocht worden in Antilliaanse kringen. Er werden vernielingen aangericht, Surinamers moesten rennen voor hun leven. Een lynchpartij lag op de loer, tussenkomst van de politie voorkwam erger.

Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm (PvdA) ligt er klaarblijkelijk niet wakker van. In zijn ogen kwam de klopjacht voort uit "een soort rechtvaardigheidsgevoel", zo liet hij Het Parool weten. Bij zo'n uitspraak krijg ik het toch echt Spaans benauwd. Want in wezen praat Papineau Salm de eigenrichting van de Marokkanen goed. Sterker, hij geeft ze een compliment! Het zijn nobele inwoners van de stad, ze komen immers voor elkaar op!

Ook burgervader Job Cohen en wijkteamchef Jan van Leent bagatelliseerden het gebeuren in de media. Ze benadrukten dat de politie inmiddels twee verdachten van de steekpartij heeft aangehouden, terwijl twee anderen bekend zijn. Een bekende tactiek om de druk van de ketel te halen, in een poging de Marokkanen te weerhouden van een hernieuwd offensief in de vorm van een klopjacht.

Stel je eens voor dat er na een steekincident waarbij een Marokkaan een Nederlander om het leven heeft gebracht, een groep van 150 Nederlanders jacht maakt op Marokkanen en daarbij hun huizen binnenvalt, vernielingen aanricht, de ruiten ingooit van koffiehuizen, etc. Zie je het al voor je dat de stadsdeelvoorzitter deze klopjacht achteraf met omfloerst taalgebruik omschrijft als een nobele daad?

Afijn, het moge duidelijk zijn: de autoriteiten spelen met vuur. Elke vorm van eigenrichting dient met klem afgewezen te woorden. Cohen moet het van de Munttoren schreeuwen: deze vorm van eigenrichting wordt niet getolereerd in deze stad. Daar hebben we de politie voor. De aanstichters van deze klopjacht dienen alsnog aangehouden en vervolgd te worden, gelijk de hooligans van Ajax die eerder dit jaar het ADO-clubhonk binnenvielen. Zo niet, dan breekt vroeg of laat de hel pas echt los, hebben we een stadsguerrilla. Met dank aan Papineau Salm en Cohen.


twintig reacties op "Indische buurt: Autoriteiten spelen met vuur"

Linda
-1-  Linda:
De man was toch 27 jaar geen 17?
-2-  :
De leeftijd is inderdaad aangepast.
Liesbeth
-3-  Liesbeth:
Onbegrijpelijk als Papineau Salm op deze manier heeft gereageerd. Ik vind het doodeng. Amsterdamse stammenoorlogen!
dewanand
-4-  dewanand:
Ik ken redelijk wat Marokkanen en heb vaak gemerkt dat zij zich geisoleerd hebben van de hele Nederlandse maatschappij. Niet omdat Marokkanen een islamitisch geloof hebben, nee vaak kennen zij de islam totaal niet en houden zich niet aan islamitische leefregels. Binnen de islam zijn er vele stromingen en de Ahmaddiya is de meest vreedzame en tolerantste.

De verhouding tussen Marokkanen en Afro-surinamers is overal slecht. Als onderzoeker heb ik dit bestudeerd. Veel Afro-surinamers nemen klakkeloos de vooroordelen over van Nederlanders en denken verder niet dieper na. Ik heb Afro-surinamers ontmoet die mij gezellig duidelijk maakten dat alle turken en marokkanen het land moeten worden uitgeschopt. Bij nader onderzoek bleek dat zij hier niet dieper over nadenken, omdat zij zelf ook allochtonen zijn.

In Den Haag merk ik juist dat Turken en Hindoestanen heel goed met elkaar samenleven en elkaar steunen. Veel hindoestaanse meisjes trouwen met goed opgeleide Turkse jongens en dat is zeer zeker een goede zaak voor de multiculturele samenleving. Misschien zouden de Marokkanen en Afro-surinamers naar den Haag moeten gaan om iets te leren van hindoestanen en turken, die elkaar beter begrijpen en liefhebben.

Turken en Hindoestanen zijn veel ondernemender en hebben een rijkere beschaving, dan Marokkanen en Afro-surinamers. Dit zijn typische verschillen.

Wij moeten de jonge Marokkanen die de hele dag rondhangen en gaan rebelleren niet stigmatiseren, maar hen juist leren om zelf hun kansen te scheppen in Nederland. Onderwijs is een sleutelwoord hierbij, maar zij moeten ook zelf hard werken om een voorbeeldige minderheidsgroep te worden, net als de succesvolle hindoestanen.

In mijn aankomende tekst over de campagne van de Europese Raad en de Nationale jeugdraad zal ik wat adviezen geven, over hoe en wat de allochtonen kunnen leren van de succesvolle hindoestanen in Nederland, die men duidelijk meer waardeert, maar niet minder discrimineert. Deze vrij lange tekst publiceer ik binnen enkele weken op het Kritisch Podium Dewanand.

Ik geloof zelf dat je als jong mens je kansen zelf moet scheppen, omdat ik dit ook heb moeten doen toen ik jong was. Nu ben ik 40 jaar en wil in de toekomst alle jongeren iets leren over mijn hindoeistische overlevingsstrategie in het leven, ondanks heel veel problemen, uitsluiting, tegenslagen en discriminatie. Waar een wil is, is altijd een weg, vooral als je jong bent.

Succes Marokkanen en Afro-surinamers. mail mij voor vragen of suggesties.

dewanand
hindoeschrijver en onderzoeker
waldo@wanadoo.nl
delft, nederland
Liesbeth
-5-  Liesbeth:
Leuk stuk, dewanand, maar ik voel me als Nederlander een beetje in een hoek gedrukt als discrimineerder als je zegt “Veel Afro-surinamers nemen klakkeloos de vooroordelen over van Nederlanders en denken verder niet dieper na.” Ik vind het ook denigrerend voor Afro-Surinamers, alsof zij zelf niet kunnen nadenken en een oordeel kunnen vellen. Verder vind ik dat je overall verschrikkelijk generaliseert en aan groepsdenken doet. dat schijnt normaal te zijn in minderheidsgroepen (Oeps, nu doe ik het zelf ook!)
dewanand
-6-  dewanand:
namaskar Liesbeth,

binnen etnische groepen is groepsdenken de norm, omdat men hen overal aanvalt en stigmatiseert. Ik heb dit ook moeten doen om te overleven. Nederland is nu een kastemaatschappij.

maar, als je naar mijn website kijkt dan zal je zien dat ik nogal afwijk van de hindoestaanse mening en denkwijze. Als beloning hiervoor ben ik nu verstoten uit de hindoestaanse gemeenschap en ben ik nu officieel kasteloze.

de blanke hollanders kunnen niet omgaan met migranten en kleurlingen en verschuilen zich vaak achter vooroordelen en uitsluiting. Dit is fataal voor heel Nederland. De radicalisering zal hierom nog meer toenemen.

Afro-surinamers zitten in niemandsland en weten niet waar zij bijhoren. Zij orienteren zich vaak op de Black Americans, maar zijn niet gelijkwaardig ermee. IK onderzoek deze problematiek en heb er veel over gepubliceert op het Kritisch Podium Dewanand. Is heel moeilijk.

Bestudeer eens mijn teksten over de complementaire rassentheorie als je het hindoeistisch denken beter wil begrijpen.

dewanand
hindoeschrijver en onderzoeker
waldo@wanadoo.nl
delft
Liesbeth
-7-  Liesbeth:
Tja Dewanand, ik ga ophouden met met jou in discussie gaan zodra jij dingen uitkraamt als “de blanke hollanders kunnen niet omgaan met migranten en kleurlingen en verschuilen zich vaak achter vooroordelen en uitsluiting.”
Zolang er mensen zijn die continu in een slachtofferrol blijven hangen en een ander de schuld geven van alles blijven de tegenstellingen groot. Ik heb nog nooit iemand van welke kleur dan ook één strobreed in de weg gelegd en ben er van overtuigd met mij vele anderen. Iedereen moet vechten voor zijn bestaan.
Ik wil nog wel even toevoegen dat radicalisering geen gevolg is van onderdrukking; moslimradicalen bijvoorbeeld worden voor een groot deel helemaal niet onderdrukt. Ze hebben een hekel aan het vrije westen, niet omdat het vrije westen ze onderdrukt maar omdat het vrije westen andere waarden en normen bezigt dan zijzelf. het zijn godsdienstfanaten die de wereld van ongelovigen, christenen en joden willen bevrijden, zoals het ze ook opgedragen is door de koran.
Liesbeth
-8-  Liesbeth:
Kortom, ik heb er ZO SCHOON genoeg van dat de blanke Nederlander, het Westen of wat dan ook altijd maar weer de schuld krijgt van alles. Steek eerst lekker maar eens allemaal hand in eigen boezem, dat is wel zo gelijkwaardig.
harry
-9-  harry:
zo is dat liesbeth. die marrokanen komen in ONS land overal mee weg, maar ooo wee als je als nederlander eens ingrijpt... termen als discriminatie en nazi zullen je om de oren vliegen. Cohen met zn laffe zooitje werken daar nog eens vrolijk aan mee. waar hebben/betalen we de politie nou voor?
Jan Peters
-10-  Jan Peters:
dewanand:

Waarom zou iemand jou rassentheorie moeten lezen?
Wat een onzin kraam jij uit zeg Nederlanders kunnen niet omgaan met allochtonen.
Man hier wonen, honderdduizenden goed geïntegreerde indonezen praat daar maar eens mee.
Niemand heeft moeite met allochtonen die zich aanpassen en netje proberen te werken en zich netjes gedragen.
Maar als jij bedoeld dat we moeite hebben met grote groepen allochtonen van vooral Marokkaanse afkomt die vrouwen en meisjes uitschelden voor vieze hoer.
Invalide mensen uit rolstoelen slaan, en complete buurten terroriseren.
En oververtegenwoordigd zijn in de gevangenis dan heb je gelijk, daar heb ik moeite mee ja.
Ik heb ook moeite met gasten zoals jij die altijd de schuld bij die oh zo discriminerende Nederlanders leggen en nooit een de hand in eigen boezem steken.
Altijd maar klagen en zielig doen bah!
Iedereen heeft dezelfde kansen in dit land en allochtonen zelfs nog wel meer als je het hele positieve discriminatiebeleid er bij in betrekt.
En als ik jou stukjes zo lees ben jezelf zo racistisch als de pest.
Anoniem
-11-  Anoniem:
Jan, liesbeth en de rest van dat zgn solidaire volkje.
Dat voorbeeld van die Indonezen vind ik zo veelzeggend. Jarenlang zijn Indonezen door Nederlanders in hun eigen land onderdrukt en degenen die hier zijn houden hun mond. En dat is hier dan ook het punt: indien je in Nederland je mond houd (zoals de Chinezen of Indonezen) dan geld je als geintegreerd maar owee als een allochtoon (raar woord) zijn rechten opeist. Dat zegt dus wel veel over de kortzichtige houding van de Nederlander.
mocro
-12-  mocro:
hahahahaha wat is het stil aan de overkant
L.van Dalm
-13-  L.van Dalm:
De Indisch/Molukse/Indonesische gemeenschap en de mensen uit het voormalig Nederlands-Nieuw Guinea vallen niet onder het allochtonen-beleid.Nederland is vaak het vaderland.Zij zijn westers en Nederlander.
L.van Dalm
-14-  L.van Dalm:
Geert Wilders is 'n Indische/Indonesische-Nederlander,dus westers
Geweldenaar
-15-  Geweldenaar:
Indische Buurt is Zeeburg en niet Oost-Watergraafsmeer
Bart
-16-  Bart:
Alweer zo'n zooitje fundamentalisten en warhoofden die reageren:\ewanand'= hindoefundamentalist, en dient zo spoedig mogelijk uit Nederland te verdwijnen, en sommige anderen hebben het licht (medemenselijkheid) helaas ook nooit gezien.
Enfin, waar ging het eigenlijk over: vermeende 'eigenrichting'
Het artikel is kennelijk ook geschreven vanuit bepaalde invalshoek. Zowel het artikel als de daarop volgende reacties vind ik buitengewoon tendentieus, hard en onaangenaam...
Fijne buurt, Zeeburg/Watergraafsmeer!
sumela
-17-  sumela:
Met de gaande krijgen de moslims steeds meer macht In Nederland. Grote delen van sommige steden zijn al etnisch anti-Nederlands. PVDA leider praat nu over “de boel bij elkaar houden”, hiermee suggereert hij dat er een etnische tweedeling nieuwe bedreiging is voor Nederland, maar tegelijkertijd wilt hij geen immigratiestop!. De grondslag van deze gevaar, instroom van nog meer Moslims wordt gezien als de “toekomst” van PVDA. “bij elkaar houden...” is geen oplossing. Cohen's boel bestaat uit grote groepen die etnisch onverenigbare kernelementen hebben, ze groeien steeds uit elkaar. Cohen leest Koran en in achtergrond is hij nog steeds bezig om zijn grote “westermoskee” toch te laten bouwen met behulp van de vijanden. In Rotterdam Essalam moskee geopend maar hoe? Cohen heeft zijn burgemeester en wethouders onderdruk gezet, terwijl “heilige” moslims zelf geen hoop meer hadden. Nu is Amsterdam aan de beurt! Cohen zegt niks te weten over de vrouwen handelaar Saban B., die ook betrokken was bij de bouw van een grote moskee in Amsterdam. Vrouwen handelaar Saban B. had 1.8 miljoen afgestaan! Milli Gorus zegt dat hij als sponsor welkom is, maar zeggen ze niks over de 1.8 miljoen Euro. Sabanse witwas actie, Cohense ideologie probleem en een Islamitische criminele organisatie die ten koste van alles een dominantie structuur wilt bouwen; samen bij elkaar vormen ze een grote gevaar! Socialistische ideologie is zeker achtergehaald, net als PS in Frankrijk, zoeken ze iets onder de zand van Mohamedanse woestijn. PS had honderden duizenden moslims, maar ziet uiteindelijk geen “toekomst” meer in deze fatale massavernietigende proces. Franse vrouwen in een warme land, zagen islam vlag Boerka/hoofddoek een gevaar voor hun eigen gezondheid en PS moest uiteindelijk het verbod steunen. Moslimmannen die binnen PS actief zijn wilden hele partij Arabiseren. Arabische mannen hebben veel “socialistische” vrouwen als hun tijdelijke afvalputjes gebruikt in hun nieuwe broedplaats, bij deze vrouwen hebben ze ook heel veel “mohammed's” verwekt!. “Het geloof van het zwaard” zei de paus voordat hij dat moest terugnemen onder bedreiging van het zwaard. Iedereen die beweert dat ze gewelddadig zijn.... wordt aangevallen of bedreigt. Hier in het beschaafde NL hadden we deze manier van redeneren na het jaar 1400 niet meer gehoord... tot ca 15 jaar terug. Welkom terug in de middeleeuwen. Straks hebben we hier ook zo maar Libische toestanden, grote onlusten of erger, burgeroorlogen.
De oplossing? Verplicht Nederlands, verplichte scholing, geen islamitische scholing, geen Arabisch, Turks in de scholen. [communicatie middelen van de vijandige mogendheden die apartheid willen bevorderen per direct verbieden], geen kindervergoeding bij spijbelen. Geen familiehereniging, die meestal toch vals is, geen dubbele nationaliteit, belasting op transfers naar het land van herkomst...De kritische grens is voor de moslimbevolking in Nederland bereikt. Kappen met verdere immigratie en mogelijkerwijs het radicale deel terugsturen naar land van oorsprong. Nu kan het nog zonder bloedvergieten.
mrdas
-18-  mrdas:
Voor iemand die Nederland zo lief heeft, vermangelt u uw moedertaal wel op buitengewoon wrede wijze.
HenkvP
-19-  HenkvP:
Schreven ze een paar honderd jaar geleden ook zo over die (hordes) Joden, Brabanders en Vlamingen en Duitsers die naar Amsterdam kwamen? Het is maar een vraag hoor? Maar die mensen kwamen ook met een andere religie en grote gezinnen. Heden ten dagen zijn dat de voorouders van ons Amsterdammers en zie wat er van ons geworden is. Het leukste volksdeel van Nederland
JohnN
-20-  JohnN:
@mrdas: laat ik nu vermoeden dat het zijn/haar moedertaal niet is. Zoals de voormalige kettingrokers de felste gevechten voeren voor een onverdraagzame niet-rokers maatschappij, zo herken ik ook een soortgelijke verbetenheid bij reli-spijtoptanten. Gelukkig een heeeeeel kleine minderheid, dus geen Libië hier te vrezen zolang we voor onszelf blijven nadenken in plaats van gebral op ons te laten inwerken.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.