Home > > Boem-boem-boem

Boem-boem-boem

Loveland
Het regende niet alleen letterlijk heel hard in deze maand. Het regende ook klachten na het evenement Loveland dat op zaterdag 5 augustus aan de Sloterplas werd gehouden. Een boem-boem-boem-bombardement, zo omschreef de ene omwonende het. Een afschuwelijk lawaai, aldus een ander. Andere omschrijvingen waren: auditief exhibitionisme, een constante disco-boem-boem, een permanente doffe dreun, een boem-boem-boem van bassen en overmatig feestgedruis. Het feest duurde van tien uur 's ochtends tot middernacht en ja, dat is een flinke aanslag op je woongenot als je thuis bent en niet van boem-boem-boem houdt. Maar er zijn ook andere geluiden gehoord.
Want ook bewoner Knechtmans reageerde naar aanleiding van Loveland. Beter gezegd: naar aanleiding van de klachten op dit evenement. Deze bewoner ergerde zich niet aan het boem-boem-boem, maar aan het geklaag erover. Zo schreef een klager: "Het festival stopte niet zoals afgesproken om 23.00 uur. Pas om 23.25 uur merkte ik dat het wat rustiger werd." Ik krijg visioenen van 25 tergende minuten met tanden in de rand van het bankstel en schuim rond de mond.

"Ook ik woon pal aan de Sloterplas," schrijft Knechtmans (70-plus). En: "Ook ik houd van groen en van frisse lucht. Maar de reacties op die ene dag feest met boem-boem-boem-muziek (tot 23.30 uur) vind ik zwaar overdreven. U bent toch ook jong geweest? Er mag al zoveel niet." Lous Akkermans schrijft in een ingezonden brief ook dat zij - liefhebber van de Sloterplas en zeer gevoelig voor geluid - de herrie erg mee vond vallen. Ze was zelfs blij voor de feestvierders dat het mooi weer was en dat zij van 'onze' plas konden genieten.

Foto's die ik tijdens het evenement voor de lokale krant nam, maakten duidelijk dat de duizenden bezoekers het vreselijk naar hun zin hadden. En Nieuw West kwam positief in het nieuws. Eerlijk: het geluid was mij iets te luid en het eind van de avond haalde ik niet; dat zal de leeftijd zijn. Maar voor het feestgenot van zoveel mensen en een goede promotie van dit deel van de stad wil ik best een dagje boem-boem-boem aanhoren.

ouder:
Poppenkraam
nieuwer:
Bibliofose

vijf reacties op "Boem-boem-boem"

Jochem Floor
-1-  Jochem Floor:
Kunnen ze ook eens koninginnedag meebeleven zoals in het centrum
Dre van Mokum
-2-  Dre van Mokum:
Het enigste BOEM - BOEM - BOEM die ik hoorde was het heijen bij de RAI :-)
-3-  :
Ach, die mensen zijn niks gewend. Hier is maandenlang geheid. De hele dag, elke dag en soms 's avonds ook nog. Zo'n feestje klinkt tenminste nog gezellig ;)
Max
-4-  Max:
Heien en House horen nu eenmaal bij Amsterdam.
yanny scutt
-5-  yanny scutt:
Ja, en ik blijf erbij dat er zo'n feest moet komen als alle jeugd aanwezig (de meesten zijn met vakantie) is. Dan wordt het pas echt leuk! vandaag gelezen in de Volkskrant dat DJ Tiesta in Marrakesh was (Marokko), en dat was een denderend succes. Waarom mogen onze jongeren uit Amsterdam west niet genieten van deze DJ rond de Sloterplas?! Dan betalen ze ook nog een normale entreeprijs want dat was in Marrakesh de enige wanklank, heb ik begrepen uit dat artikel.

Feest rond de Sloterplas lijkt mij DE oplossing tegen verveling, vandalisme en ander ongewenst gedrag. Alle anderen stoppen dan ook met zeuren, lijkt mij... Groet; Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.