Home > > En masse naar de Sloterplas

En masse naar de Sloterplas

Loveland
Vraag een bewoner wat hij of zij zo aantrekkelijk vindt aan de Westelijke Tuinsteden en negen van de tien keer wordt de enorme rust - "Maar toch in de stad" - genoemd. En dat is juist. In de stadsdelen rondom de Sloterplas heerst opperste rust. Zelfs tram 14 lijkt hier stiller te rijden dan als je 'm tegenkomt op de Dam. Hier geen luide toeristen met museumposterkoffertjes. Hier geen brallende cafégangers midden in de nacht. Hier geen evenementen met stampende beats en te veel decibellen. Maar zaterdagavond...

Toen was er Loveland aan de Sloterplas. Het eerste grote festival van de organisatie met dezelfde naam. En daarvoor hadden Marnix Bal en collega's de Sloterplas uitgekozen. Nu promoot ik dit gebied al jaren, dus voor mij ging een wens in vervulling. Allemaal mensen die onze mooie Sloterplas zouden komen bekijken! Met enig argwaan sprak ik met de organisatoren, want 'wat waren zij van plan met onze Sloterplas?'
Een geruststelling volgde: Loveland zou kleinschalig zijn. Ik dacht meteen aan een kringvisite op een gemiddelde verjaardag. Maar nee, 4000 bezoekers is in event-land kleinschalig. En ze hebben gelijk, want Dance Valley trekt tien keer meer bezoekers op een dag. Dus we mogen niet mopperen over te veel mensen; 4000 is echt heel weinig. Ook andere moppermomenten was de organisatie voor. Tientallen verkeersregelaars waren zaterdag op de been om - u raadt het al - het verkeer te regelen. En nog eens tientallen veiligheidsmensen hielden de feestgangers in de gaten. Zo lang ik er rondliep keurig publiek, al heb ik veel piercings op plekken gezien die ik nooit zou onthullen.

Ik kan me natuurlijk niet verplaatsen in iedereen die van de Sloterplas houdt. Wie weet stoorde de muziek, die overigens niet tot diep in de nacht doorging, een omwonende. Wie weet kon een groenliefhebber het niet verkroppen dat het gras tijdelijk bezaaid lag met zwerfvuil. Wie weet vindt iemand dat ze die 'hippe feesten' maar elders moeten vieren. Ik vind dat niet. Loveland heeft de Sloterplas en het park op een positieve manier op de kaart gezet. Nieuw West mag nu weer genieten van zijn rust. Want ook zonder Loveland kunnen we hier chillen, loungen en relaxen.

Een reactie op "En masse naar de Sloterplas"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Dat werd hoog tijd dat er in Nieuw West eens iets moois kwam voor jonge mensen! Ik ben ook blij dat het 'Loveland' een succes was. Ik was zeker komen kijken al ben ik niet meer zo 'piep' maar was in Scheveningen. (een scholletje eten..mmm!)

Wat mij wel stoort is dat alle leuke 'happenings' plaatsvinden op een tijdstip dat de meeste jongeren op vakantie zijn. Ik had de indruk dat er werd gewerkt aan leuke dingen voor onze jeugd...De jeugd die straks terugkomt hebben alle 'fun' gemist. Gedurende de aankomende winter is dan inderdaad de grote stilte rondom de Sloterplas weer ingevallen en slaat de verveling bij de jeugd -en met name de jeugd zonder geld- weer genadeloos toe, met alle gevolgen van dien.

Nieuw West zou er goed aan doen om een 'Loveland' te houden dat bereikbaar is voor de jeugd van deze regio. Jonge mensen storen zich er niet aan als het in juni of september wordt gehouden. Een dancefeest is FEEST. Dat willen onze jongeren!

Dat er verkeersregelaars nodig waren komt vast omdat er mensen vanuit andere delen van Amsterdam -en mischien-van buiten- op dit feest afkwamen. Dat mag, en daar is niets mis mee. Maar de organisaties van; jawel! Nieuw West, mogen zich wel eens meer inspannen voor de jonge mensen die hier WONEN... Dus graag mooie evenementen buiten de vakantietijd s.v.p. Ik bedoel; eigen jeugd eerst...en dan niet; (heel lullig )alleen sport en internet. Zij willen ook feesten! Groet: Yanny PS. Een paar grote Dancefeesten in de Meervaart tijdens de wintermaanden?!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.