Home > > Amsterdams Maasmechelen

Amsterdams Maasmechelen

Klik hier voor het screenshot.

22 reacties op "Amsterdams Maasmechelen"

-1-  :
Waar is dit dan?
edwin
-2-  edwin:
@esther: dit is het slotervaartziekenhuis.

overigens, heeft de tegelvloer in de gang van het begijnhof naar 't spui ook niet zo een swastika-patroon (wat niet vreemd zou zijn, gezien de tijd waarin het begijnhof gebouwd is)?

en nee, van mij mag het slotervaartziekenhuis om deze reden niet gesloopt worden. 't ziekenhuis mag sowieso niet gesloopt worden :-)
engine 54
-3-  engine 54:
Nou, wel een beetje ver gezocht.
-4-  :
Kijk eens, alleen maar goed dat we in ziekenhuis in de vorm van een swastika hebben. Een swastika staat namelijk symbool voor 'eeuwig welzijn'. Helaas hebben de nazi's het misbruikt waardoor in het westen er niemand meer met droge ogen naar kan kijken, maar in het hindoeïsme komt dit symbool veelvuldig voor, en staat het juist voor alles wat goed en mooi is. Je vindt geen 'mandir' (tempel) zonder swastika's. Boedha scheen geboren te zijn met zo'n ding op zijn voet. Ik kan me daarom geen beter symbool voorstellen voor een plek waar iedereen heel hard werkt om zieke mensen beter te maken dan een swastika.
-6-  :
(sorry voor de dubbelpost)
-7-  :
'Eeuwig welzijn'? Damn, die nazi's hebben echt alles kapot gemaakt he.
yanny scutt
-8-  yanny scutt:
Daniel heeft helemaal gelijk. Yanny
Suffie
-9-  Suffie:
Zie de architect toentertijd ooit rekening hebben gehouden met het toekomstige publieke bezit van satellietfotografie..??
René
-10-  René:
Tis de Drie Hoven, een verzorgingshuis in West. Ik werk er! :-) Het was me al vaker opgevallen.
engine 54
-11-  engine 54:
De Drie Hoven? Toch eens een brilletje op zetten
als je daar werkt.
Het is toch echt het Slotervaart ziekenhuis.
Suffie
-12-  Suffie:
Absoluut het Slotervaart. Rechtsboven ligt het Leeuwenhoek en rechts zie je het Abraham Staalmanplein met de grijze, platte daken van die drie geknikte losstaande paviljoentjes.
René
-13-  René:
Owww...dan heb ik me vergist...ik had kunnen zweren dat het...zelfs via google-earth dacht ik dat t de 3 hoven was maar okee dan.
Suffie
-14-  Suffie:
Ach, wat scheelt het, hemelsbreed...
Arnoud de Jong
Zaterdag (geloof ik) stond dezelfde googlefoto in het Parool. Hebben ze weer van hier gejat natuurlijk. Uiteraard zonder bronvermelding.
-16-  :
Verrek Arnoud, ik zie het nu ook. Het is een schande! Uiteraard ben ik de EERSTE die dat is opgevallen!
engine 54
-17-  engine 54:
Hahaha, die Arnoud.
Arnoud de Jong
@Engine 54:
Ik weet niet precies waarom je nou lacht, maar volgens mij bedoelt Menno dat hij die eerste was die opviel dat het Slotervaart in de vorm van een hakenkruis was gebouwd. En dus niet dat hij de eerste was die opviel dat het ook in het Parool stond. Die foto in het Parool verscheen namelijk pas twee dagen na deze cartoon.
-19-  :
Ja, al bedoelde ik het wel een beetje cynisch. Het lijkt me erg bizar als dat niemand ooit is opgevallen.
caroline
-20-  caroline:
Zie vandaag commentaar van dhr.J.Wans (destijds assistent architect Slotervaart in Parool (2 augustus). Klinkt heel plausibel.
Eric Cartman
-21-  Eric Cartman:
hej maar mag dit ook ver buiten de maat
John Zwart
-22-  John Zwart:
Gevoel spreekt vaak een overheersende rol.
In de jaren 60 (toen was de oorlog nog nauwelijks 2 decennia voorbij) kwam ik in India. Tot mijn verbijstering werd ik bij mijn eerste bezoek aan dat land geconfronteerd met een optocht waarin mensen met vanen met swastika afbeeldingen meeliepen. Ik was geschokt. Iemand vertelde me dat het een religieuze optocht was van vrome Boeddhisten, toen moest ik mijn eigen reactie een beetje bijstellen. Later bestudeerde ik Indiase boekwerken over het Boeddhisme en zag vele afbeeldingen waarin de swastika voorkwam. Zo heb ik een onterechte overgevoeligheid van mij kunnen afschudden. Ik begrijp dat het voor directe slachtoffers van de naziterreur en hun nabestaanden nog steeds moeilijk zal zijn. Maar het is van oorsprong een oersymbool van een ronddraaiende zon, en dat derde rijk heeft nauwelijks tien jaar bestaan.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.