Reageren?
Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.
Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.
Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.
Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.
Amsterdam Centraal is voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen die bijdragen willen leveren aan de website.
Je kunt artikelen of columns schrijven.
Je kunt foto's, video's, cartoons of illustraties maken.
Het mag regelmatig of incidenteel, dat beslis je zelf.
Ook kunnen we altijd mensen gebruiken die zich willen bezighouden met ondersteunende activiteiten, zoals promotie van de website.
Dit platform draait geheel op vrijwilligers. Wie wil belangeloos bijdragen aan onze hostingkosten?
Mail de redactie!
22 reacties op "Amsterdams Maasmechelen"
overigens, heeft de tegelvloer in de gang van het begijnhof naar 't spui ook niet zo een swastika-patroon (wat niet vreemd zou zijn, gezien de tijd waarin het begijnhof gebouwd is)?
en nee, van mij mag het slotervaartziekenhuis om deze reden niet gesloopt worden. 't ziekenhuis mag sowieso niet gesloopt worden
als je daar werkt.
Het is toch echt het Slotervaart ziekenhuis.
Ik weet niet precies waarom je nou lacht, maar volgens mij bedoelt Menno dat hij die eerste was die opviel dat het Slotervaart in de vorm van een hakenkruis was gebouwd. En dus niet dat hij de eerste was die opviel dat het ook in het Parool stond. Die foto in het Parool verscheen namelijk pas twee dagen na deze cartoon.
In de jaren 60 (toen was de oorlog nog nauwelijks 2 decennia voorbij) kwam ik in India. Tot mijn verbijstering werd ik bij mijn eerste bezoek aan dat land geconfronteerd met een optocht waarin mensen met vanen met swastika afbeeldingen meeliepen. Ik was geschokt. Iemand vertelde me dat het een religieuze optocht was van vrome Boeddhisten, toen moest ik mijn eigen reactie een beetje bijstellen. Later bestudeerde ik Indiase boekwerken over het Boeddhisme en zag vele afbeeldingen waarin de swastika voorkwam. Zo heb ik een onterechte overgevoeligheid van mij kunnen afschudden. Ik begrijp dat het voor directe slachtoffers van de naziterreur en hun nabestaanden nog steeds moeilijk zal zijn. Maar het is van oorsprong een oersymbool van een ronddraaiende zon, en dat derde rijk heeft nauwelijks tien jaar bestaan.