Home > > Snoepreisje

Snoepreisje

Snoepreisje
In Geuzenveld-Slotermeer weten ze de pers te verwennen. Het verbaasde me dan ook zeer dat alle andere lokale journalisten bedankten voor het bootreisje vorige week. Ik niet. Verwen mij maar en ik schrijf wel hoe mooi het hier in het stadsdeel is.
Ik vind het ook echt mooi rond de Sloterplas. Maar toch is een snoepreisje op zijn tijd - inclusief zacht kussentje, de nieuwste (stevige) tas van het stadsdeel en vele vriendelijke blikken naar mij - een aangename klus. Want het blijft werk. En dus kijk ik onder het genot van zon en cola zeer kritisch rond in het Sloterpark. Elke vrijdagavond worden vanaf de Drijfsijs (het centrum voor Natuur en Milieu Educatie) vaartochtjes aan bewoners aangeboden. Pers (dit keer alleen ik, maar wel namens twee kranten) mocht vooraf even proeven aan het water, de nijlganzen, de libelles, de zoetwaterschildpad (iedereen aan boord zag zijn koppie in het riet, behalve ik) en de grotten van Han. Ik hoor u denken, maar ik verklap niks. Want de kapitein heeft anekdotes, interessante weetjes en kent de lokale geschiedenis.

Wethouder Tys de Ruijter - bekend in de buurt om zijn eeuwige oneliner 'Wij zijn het groenste stadsdeel van Amsterdam!' - kan de tocht intussen dromen. "Dit is al de zoveelste keer dat ik op mijn gat in de boot zit," sprak hij tot de pers, erop vertrouwend dat deze quote niet in de krant zou verschijnen (en bij deze). Nee, de GroenLinkse De Ruijter zit prima in Geuzenveld-Slotermeer dat vele parken en de prachtige Sloterplas heeft. Die laatste moeten ze met Slotervaart en Osdorp delen, maar dat zijn stadsdelen voor mensen die van stedelijker houden, aldus De Ruijter met zijn hand op zijn groene hart. Ook de kapitein, in het dagelijks leven de coördinator van de bloemetjes en de beestjes in Geuzenveld-Slotermeer, is lyrisch over zijn park. "Waarom nog op vakantie gaan? We hebben het allemaal hier!" En ik noteer, ik knik en ik bevestig. Wat een snoepreisje je allemaal niet kan laten doen. Geuzenveld-Slotermeer has it!

vier reacties op "Snoepreisje"

Martin Wisse
-1-  Martin Wisse:
Het grootste stadsdeel? En Noord dan?
engine 54
-2-  engine 54:
Grootste, volgens mij staat er toch echt groenste beste Martin!!
maharal
-3-  maharal:
ah, de libelles
doet me aan Guido denken, Gezelle.
Gezellig.
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
Jij lekker buiten! En ik binnen...Ik ben stik jaloers op je! (Maar gun het je van harte!) 'Klotsende Oksel' Groet; Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.