Home > > Controversieel

Controversieel

Het kabinet is gevallen, en dus heeft Nederland binnenkort het derde kabinet in 4 jaar. Tamelijk uniek. Partijen uit de oppositie pleiten er voor dat het nieuwe rompkabinet dat er wellicht binnen enkele dagen komt geen controversiele beslissingen gaat nemen. En dan is het natuurlijk de vraag wat controversieel is.
Privatiseren van Schiphol? Voor VVD en CDA is dat natuurlijk helemaal niet controversieel. De LPF denkt alleen maar Joepie! bij een beursgang van de nationale luchthaven. Het lijkt er op dat ook nu weer de leden van de oppositie de enigen zijn die die privatisering maar niks vinden.

Dus kan hij best doorgaan.

Het Amsterdams college heeft inmiddels aangegeven het wel prima te vinden als Schiphol in private handen komt. Maar... Lodewijk Asscher vind dan dat die private partij wel de gemeente Amsterdam moet zijn. Dit is dan weer een controversieel voorstel waar minister Zalm niet om kan lachen.

De vraag is dus of dit dossier in de nieuwe kabinetsperiode, Balkenende 3, uberhaupt nog op de agenda komt. De A6-A9 is al zo'n beetje van de agenda gehaald, totdat een echt nieuw kabinet is gevormd... Maar ja, wanneer hebben we nu een echt nieuw volwaardig kabinet? Dat is de vraag...

De val van het kabinet schept vooral veel onduidelijkheid. Onduidelijkheid over de toekomst van Amsterdam en de regio. Kan die toekomst dan niet even wachten? Waarschijnlijk wel. In november beslist ook u weer over de toekomst van de regio Amsterdam. Mocht u zich straks niet laten leiden door een doemscenario over de vergrijzing, staat u dan even stil bij wat extra asfalt, en overheidsinvloed op de luchthaven.

zeven reacties op "Controversieel"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Jelmer, Het wel of niet demissionair door-regeren, of een nieuwe regering kiezen, gaat niet alleen Amsterdam aan...Was het maar waar. Dan waren de Mokumers er redelijk snel uit denk ik. Op nationaal niveau spelen er echter zaken die elke heel nederland raken. Waar wij ons zorgen over moeten maken is het “dorpse” denkgehalte van onze nationale 'ELITE'...Want Stadsdeelbestuurders volgen dat niveau van denken maar al te slaafs na. Nee, om een regering te kiezen moeten wij GROTER denken de hedendaagse bestuurder! Daar moet je ons op wijzen...en vertel er dan ook bij, dat dat een hele klus is! Met democratische Groet; Yanny
-2-  :
@yanny: laat ik op voorhand zeggen dat ik de inhoud van mijn stukjes echt nog altijd zelf bepaal. dit stukje gaat gewoon over de 2 van de belangrijkste consequenties van de val van het kabinet voor de regio amsterdam, niet over iets anders. en voor een website die gaat over amsterdam is dat volgens mij een waardevolle toevoeging.
ik ben wel benieuwd ben naar wat je precies bedoeld, want ik zit er over na te denken, maar ik snap er echt geen bal van, en ook niet met wat het te maken heeft met de inhoud van mijn stukje... kortom: wees helder!
frans
-3-  frans:
Zalm kon wel degelijk lachen om Asschers voorstel en heeft het 'humoristisch' genoemd.
-4-  :
@frans: tot hij er achter kwam dat asscher het nog echt meende ook!
yanny scutt
-5-  yanny scutt:
Jelmer, Jouw stuk was helder. Ik meen ook dat je hebt gesteld dat het kabinet is gevallen en ik heb begrepen dat je daar , in jouw stuk, gevolgen voor ziet voor Amsterdam. Daar heb ik op gereageerd, verder niets. Natuurlijk bepaal jij zelf waar jij over wilt schrijven! Net zoals ik zelf bepaal hoe hoe ik reageer op het geschrevene, vooral ook omdat ik meen dat dit een discussie blog is? Ik heb jouw mening niet afgekraakt voor zover ik dat kan zien en dat was ook niet mijn bedoeling! Misschien was het kinderachtig van mij om te suggereren dat jij ,als journalist, ons ,burgers, kunt "wijzen' op een aantal zaken. Misschien is mijn perceptie van het vak journalist niet 'up to date'...Ik wilde slechts toevoegen dat lokale politici wel wat vaker hun tanden mogen laten zien aan Den Haag want zij zijn in een bijzondere positie en hebben zich tot taak gesteld dichter bij de burger te staan. Dan moet je dat ook daadwerkelijk doen vind ik en niet doen alsof! Groet;yanny
Enrique
-6-  Enrique:
Voornamelijk ligt het aan de opvoeding van die jongens...die opvoeding die in verband staan met andere omliggende factoren zoals omgeving, culuur en geloof. Los van al die factoren of ze nou allochtoon zijn of niet. t doen.
Groet Enrique
Enrique
-7-  Enrique:
Plus dat “Gedwongen Prostitutie” verstaan wordt onder mensenhandel.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.