Home > > Uit de Amsterdamse kaasstolp

Uit de Amsterdamse kaasstolp

Echt verbazingwekkend vond ik het nieuws dat Griffith terug gaat naar de Tweede Kamer in Den Haag niet. Dat Van der Horst burgemeester wordt, ook dat had ik wel vermoed.
Wat heeft Amsterdam niet wat Den Haag en Heemskerk wel hebben?

vijftien reacties op "Uit de Amsterdamse kaasstolp"

daan
-1-  daan:
geld
Joghem
-2-  Joghem:
Heemskerk en geld?
-3-  :
Het mooie is dat Frits Huffnagel ook weer onder de pannen is als wethouder in Den Haag (kennelijk zijn onze afdankertjes daar goed genoeg). Bij de VVD hoef je nooit zonder goedbetaald werk te zitten - geloofwaardigheid staat op de tweede plek. Maar goed, bij de PvdA en GroenLinks is met een slok op achter het stuur plaatsnemen dan weer geen probleem.
-4-  :
Liever burgemeester worden van zo'n suf dorp dan in de grote stad vanalles bereiken- van der Horst gooit de handdoek in de ring en gaat voortaan voor gezapig, veilig en goedbetaald.
richard
-5-  richard:
Misschien hebben die ander steden geen stadsdelen en is daardoor besturen gewoon efficienter en leuker.
Het is wel een beetje idioot dat er dus wethouders zijn geweest met heel veel bestuurlijke ervaring en dosiierkennis die na vier jaar gewoon weg kunnen. Hoe gaat dat dan met die kennis en expertise. Moet toch weer helemaal opgebouwd en eigen gemaakt worden.
Ik vind het ook een beetje flauw om bestuurders die er nu voor kiezen hun talent gewoon op een andere wijze in te zetten, met de nek aan te kijken. Wat is er mis mee om ervoor te kiezen je talent zo goed mogelijk aan te wenden? Nee, lekker gaan zitten verpieteren in een achterkamertje, dat is leuk.
arie
-6-  arie:
wat ik niet begrijp....stadsdelen zitten iedere x te springen om ervaren bestuurders (er zijn zelfs stadsdelen waar de invulling van bestuurders de coalitie bepaald)

waarom ging vd horst niet naar een stadsdeel?? is dat geld?? er zijn hier vast mensen hier die weten wat de burgmeester van heemskerk (toch een van de armere gemeeentes van nl) krijgt en een stadsdeelvoorzitter?
Charlotte
-7-  Charlotte:
Wat een onzin allemaal. Wees blij dat deze mensen niet op kosten van de gemeente Amsterdam lekker thuis gaan zitten de komende vier jaar, zoals sommige oud-wethouders van andere politieke partijen wel doen of hebben gedaan. Van der Horst en Griffith zetten tenminste hun kwaliteiten nog in voor de samenleving. En denk maar niet dat je als burgemeester van een klein stadje als Heemskerk zo'n vetpot verdient! Salaris is vastgesteld op basis van inwonertal. Allemaal openbare informatie. Ik durf te wedden dat je als wethouder van Amsterdam meer verdient dan als burgemeester van Heemskerk.
Jochem Floor
-8-  Jochem Floor:
Heemskerk is een van de weinige Noord-Hollandse gemeenten met een rechtse coalitie, voor het eerst in tijden overigens. Heemskerk heeft enkele bestuurlijke uitdaginkjes, maar geen hoofdpijndossiers en zeker geen grote problemen. Van der Horst heeft dus naast dit interimschap zijn handen vrij voor alles wat hij leuk vindt. Heemskerk heeft bovendien van alles waarmee hij zich als wethouder heeft beziggehouden: de onmiddelijke nabijheid Noordzeekanaal en veel vliegtuigoverlast van uitvliegend verkeer van Schiphol.
Heemskerk is een goede keuze voor Mark.
liesbeth
-9-  liesbeth:
Van Oudenallen, alias Koster, alias Miss Sjoemel is weer eens in het nieuws. Zelf is ze daar natuurlijk erg blij mee. Als je naam maar wordt genoemd, maakt niet uit wat er uit komt. Bij het schofterige af eigenlijk Mevrouw wenst zo snel mogelijk tot de Tweede kamer toe te treden. Lukt dat dan krijgt ze na Balkenende III, als ze dan er uit wordt gegooid, maar liefst twee jaar wachtgeld. Treedt ze later toe, dan krijgt ze maar een half jaar wachtgeld. De LPF moet haar niet, niemand eigenlijk. Sorry, maar over dit soort mensen heb ik dus werkelijk geen goed woord over. Het kan toch niet waar zijn dat dergelijke lieden ook nog eens op kosten van de staat (ons belastinggeld) gaat teren. Mocht dit werkelijkheid worden, dan daalt mijn vertrouwen in de politiek nog verder. Echt ongehoord, onbeschoft en bij de beesten af. Een dergelijk omstreden individu kan toch niet als volksvertegenwoordiger aan de slag gaan?
yanny scutt
-10-  yanny scutt:
Die dame moet overal in de politiek worden geweigerd. Ze heeft de kans gehad en heeft er niets mee gedaan in het algemeen belang. OPZOUTEN! Hier zit ons land echt niet op te wachten ..Salarisverhoging s.v.p voor de mensen die iets PRESTEREN...de stratenmakers in Amsterdam West bijvoorbeeld; zij hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt in deze hitte...en een baksteen, als je in een rare gehurkte houding zit, weegt vreselijk zwaar. HULDE AAN ALLE STRATENMAKERS DIE IN DEZE WARMTE GEWOON HUN WERK BLEVEN DOEN! Groet; Yanny
liesbeth
-11-  liesbeth:
Toch nog even doorgaand op de installatie van Mevr.Sjoemel. Nee hoor, ze wist helemaal niet van het bestaan van een wachtgeldregeling. Nee hoor, je moest haar niet aanspreken maar de PvdA. Die had iemand weggekaapt. Mevr.Sjoemel doet gewoon haar plicht. Nou kassa. Elke maand 7500,00 euro en dan ook nog twee jaar wachtgeld. En dat alleen om een stoel bezet te houden. Want laten we elkaar niets wijs maken, veel soeps komt er niet uit die mond. Ik ben gewoon pislink, boos etc. etc. Nou wat mij betreft mag in die 137 dagen dat Balkende III functioneert de regeling over het wachtgeld ter discussie komen te staan. Dat zou ik nu een goede bestuurlijke hervorming noemen.
yanny scutt
-12-  yanny scutt:
Liesbeth, Je hebt gelijk. Dat zou inderdaad een bestuurlijke hervorming/vernieuwing zijn. Het werkt ,denk ik, nog preventief ook. Zonder zo'n riante regeling kijkt men wel uit om maar 'even' iets te gaan doen in de politiek...Heb net op het journaal haar installering gezien...beschamend!Groet; Yanny
michiel
-13-  michiel:
Nou ik snap niet hoe ee persoon met dit soort achtergronden in de Tweede kamer kan komen. Ze heeft toch gesjoemeld met geld? Ze gebruikt een pseudoniem, ze is dyslectisch, heeft geen vestand van politiek etc. etc.
Het blijkt dat geloofsbrieven dus nergens op zijn gebaseerd. Hoe is dit toch mogelijk. Is de politiek dan werkelijk zo verziekt?
yanny scutt
-14-  yanny scutt:
Michiel, Dat iemand dyslectisch is mag niet uitmaken, het is een beperking die niet je verstand uitschakelt dus kun je prima werken in bestuursfuncties.Deze dame is heel slim want heeft geld van de gemeenschap weggemaakt en gaat nu ook nog eens 2 jaar wachtgeld opstrijken...Deze dame is dus financieel onderlegd en...ze komt op de TV! Het is de politiek ,en de politieke partijen, die dit alles mogelijk maken!Ze is natuurlijk in heel goed gezelschap, want ze staan te dringen voor de camera's, al onze politici.Ze lachen haar nu uit, maar zelf zijn geen HAAR beter..Kunnen wij daar iets aan doen? Jawel! door te blijven hameren op bestuursvernieuwing...op welk ,vanaf de straat en stadsdeel, niveau dan ook. Doe dat! Laat je stem horen! Groet; Yanny
yanny scutt
-15-  yanny scutt:
P.S Ik heb het nu over Connie van Oudenallen. Hetzelfde verhaal geldt voor Griffith. WAAATERVERF! Buitenparlementaire Groet; Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.