Home > > Levensgevaarlijke Situatie

Levensgevaarlijke Situatie

Ze komen hier vanuit het buitenland, op zoek naar onze trots. Maar ze weigeren zich aan onze regels te houden. Sterker nog, ik vraag me af of ze zich überhaupt in onze regels hebben verdiept voordat ze hierheen kwamen. En ze zijn met zovelen, elke dag weer meer.
Ik zie ze steeds vaker opdoemen in ons straatbeeld, ze doen alsof ze hier thuis zijn. Ik merk zelfs dat ik ze begin te mijden, omdat ik bang ben dat mij iets overkomt. Ze lijken niet te weten dat het levengevaarlijk is wat zij doen. Door een klein onderzoekje in mijn buurt weet ik dat de meeste Amsterdammers deze groeiende groep een behoorlijk probleem beginnen te vinden. Het duurt niet lang meer of er gebeuren ongelukken. Ik sta niet in voor de consequenties.

Verwijt mij geen geklaag zonder het aandragen van een oplossing. Ik zeg: een inburgeringscursus. Waarin onze normen en waarden en de regels van ons land eens haarfijn worden uitgelegd. Misschien kunnen we de buitenlanders verplichten om in het land van herkomst de cursus al te volgen. Zodat ze zich tenminste aanpassen. Het is niet alleen voor mijn bestwil, maar vooral voor die van hen.

Laten we duidelijk zijn: het doel van de cursus is in het belang van ons aller veiligheid. De keren dat het bijna fout gaat, vooral als ze in groepen opereren, nemen in rap tempo toe. Zeker nu de zon gaat schijnen. Dan scheppen ze nog meer plezier in hun onaangepaste gedrag met hun identieke, gehuurde wapens. Want wapens, dat zijn het, als zij er gebruik van maken.

Het fietspad is vol. En vol is vol.

zestien reacties op "Levensgevaarlijke Situatie"

yari
-1-  yari:
LOL
Jochem Floor
-2-  Jochem Floor:
Kan iemand minister Verdonk even roepen?
Pollewop
-3-  Pollewop:
Dat is het probleem met al die fietstoeristen: ze houden niet links en niet rechts, maar rijden rechtdoor de zee van fietsers (en daarbij roepen ze Let's go! tegen elkaar).
Els
-4-  Els:
Ach, ik zwalk er wel omheen. Ik heb meer last van mensen die tegen de richting in fietsen of die zonder te kijken hun fiets voor me kwakken. Of hun kinderwagen de weg opduwen om goed te kunnen kijken of ze kunnen oversteken. Toeristen op huurfietsen zijn tenminste van verre te herkennen.

Verdonk mocht eens willen dat al haar klantjes zo makkelijk te herkennen waren.
Andy
-5-  Andy:
Merel,

geweldig stuk. Ik zou echt graag een andere punchline willen zien. Het probleem ligt namelijk niet bij de buitenlandse fietsers.

Het gaat om die buitenlandse touringcars. Die zijn pas levens gevaarlijk. Weg ermee, en snel!
michiel
-6-  michiel:
Nee niet of touringcars of fietsers, beide zijn levensgevaarlijke projectielen. Touringcars die hun passagiers uitbraken die vervolgens verdwaasd op de weg blijven staan. Toeristen op fietsen die inderdaad denken dat ze in een pretpark terecht zijn gekomen. En dan ook nog al die toeristen te voet die denken dat fietspaden bedoeld zijn om daar rond te blijven lopen. De ergste zijn vooral die mensen die verdwaasd rondlopen met hun neus in de boeken of diep gebogen over plattegronden gewoon midden op het fietspad blijven staan.
Brrrrrrr. En dan blijken ze ook nog zo doof als een kwartel te zijn. Ze verwarren een luid bellende fietser vaak met een stadscarillon.
Dr.D
-7-  Dr.D:
De tourist op de huurfiets ziet niets.
De telefonerende ook niet.
De voetganger staat midden op de weg
om te kijken of er iets aan komt.
Moeders gooien eerst de kinderwagen vooruit
want dan stoppen ze wel.
En toch rijdt de fietskoerier in tien minuten
van oost naar west...
Sigi
-8-  Sigi:
Een van de ergste dingen vind ik die toeristen op de fiets aan wie blijkbaar verteld is dat ze veel moeten bellen... grrrr
Mayfair
-9-  Mayfair:
Soms geef ik toeristen nóg een klein extraatje op hun ultra-Amsterdamse fietservaring. Als ik een massa gele tweewielers zie opduiken - en ik ben ik een flauwe bui - fiets ik er hard bellend en in snel tempo op af om héél dicht langs ze te sjeezen. Om ze dan vervolgens te horen verzuchten: “those f*&#ing bicycles!!” Hebben ze nog een mooier verhaal voor thuis.
arnoud boerwinkel
-10-  arnoud boerwinkel:
Nee, dan wij, Amsterdammers zelf op ons stalen ros! We wanen ons de koning, nee de keizer van de straat. Weg met alle boeren van buiten Mokum. De straat is van ons, dus wij mogen in het donker zonder licht tegen het eenrichtingsverkeer, met kind voorop, al telefonerend over de volle zebra en door het rode licht rijden. Ken je die types? En dan ook nog roepen “waar bemoei je je mee?”, als je er wat van zegt...
Laat de toeristen toch lekker genieten van onze mooie stad, wijs ze de weg en help hen zich staande te houden in deze jungle....
Sigi
-11-  Sigi:
Ik fiets met licht, stop voor rood, rij niet tegen het verkeer in etc.
Ik wil best toeristen helpen “genieten” van deze mooie stad, maar dan niet de soort “we gaan op vakantie naar Amsterdam en we laten onze hersens thuis”.
Arnoud de Jong
Bossen bloemen op een stuur zouden ook verboden moeten worden. Of gejat. Dan zie je namelijk niks en dat is ook gevaarlijk. ;-)
cora
-13-  cora:
Wat is dat trouwens met dat “tegen het verkeer infietsen”
Dat schijnt plotseling doodnormaal te zijn. Bij voorkeur op drukke punten zoals bij cs en het Haarlemmerplein.
En inderdaad als je er wat van zegt of je gaat niet opzij dan krijg je een grote waffel.
dipfico
-14-  dipfico:
Nou, ik ben hier nog maar net komen wonen in Amsterdam. En inderdaad van die verkeersregels daaromtrent ben ik serieus geschrokken. En het heeft me ondertussen ook al ene hoop geld gekost ;-). Maar ze zijn er idd niet voor niks.
E.R.
-15-  E.R.:
Respect Merel. Het zijn wel onze F...Toeristen!
Eh… misschien moet je toch maar even een glas thee of zo met ze drinken in het Blauwe Theehuis. En rook voor alle zekerheid ook nog een pijpje met ze in The Bulldog.

Maar ja, wat wil je. Als je de Circle-Tram afschaft kun je op dit soort toestanden wachten. Laten we het daar eens over hebben. Welke idioot heeft dat staaltje toeristje pesten op zijn geweten: Nu rijden er wanstaltige city-tour touringcars door het drukke centrum van onze mooie stad. Typisch kortzichtig bezuinigingsstaaltje van de onaantastbare dienst infrastructuur, verkeer en vervoer vrees ik.

Laat Amsterdam Centraal de actie T-Shirts alvast drukken, in rood-groen:
I CIRCLETR AMsterdam
Toto
-16-  Toto:
kijk even op http://nl.wikipedia.org/wik... bij het jaar 2003

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.